AK senior

Muž
Registrace: 11.9. 2008
|
Zaslal: Pá, 19.12, 2008 1:05 |
|
zdravim, mam takovy problem, uz mam treti vahu vzduchu a stale mi po case prestane funguvat tak jak ma a auto pak jede divne s nepravidelnym zatahem, mam tam bosh-2.5tdi 110kw, zatim sem vsude cet ze sou nepresne a nespolehlive, da se zamenit za hitachi ze silnesi 2.5 nebo je nejake jine reseni??? mam pridavny budik na tlak turba a tam je videt jak po seslapnuti plynu ta rucicka vyleti na 2 bary, pak spadne na 1 a nakonec se nejak vysplha na 1.5baru, je to citit i na zatahu motora, pri jizde do kopce je videt jak ten tlak lita medi 1 az 1.5 baru. kdyz byla nova tak to slo jak ma ale pocase se to stale po... dik za rady
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 19.12, 2008 1:05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
audiklub Servisman
Muž
Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 19.12, 2008 9:01 |
|
Zamenit se neda za hitachi - to je neco uplne jineho - nepresna taky neni, jen ma vetsi sklon k nahle smrti. Ad tlak turba - ma to primou souvislost to je jasne ale bylo by dobre se podivat co se deje s tlakem pomoci vhodne diagnostiky - pochopitelne s funkcni vahou - tim jak ti casto odchazi bych skoro zacal hledat zavadu nekde jinde-ona ta vaha nemusi bejt mrtva
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: Pá, 19.12, 2008 13:34 |
|
no ono predtim ji stacilo trochu prestrikat citicem na brzdy a bylo to v poradku ale ted nezabera ani to, olej z turba nani nelije ani nejake necistoty tam nejdou, auto je na diagnostice zhruba 1x mesicne u znamiho, ktery ma servis a stara se mi o auto, vzdy mi to skontroluje vsechno, ale s temi vahami vzduchu je to des, asi mam smulu na nejaky nepodarky,jeste bych se chtel zeptat jestli bych tam mohl dat sportovni filtr, kdyz jo, tak jakej jestli staci univerzal nebo origo?dik za rady
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 10.10. 2007
|
Zaslal: Út, 23.12, 2008 6:04 |
|
Jestli ti lítá Turbo* jak splašený máš ho určítě trochu přidřený,s největší pravděpodobností je to naklápění lopatek.Já měl to samý.Když jsem přidal plyn auto vystřelilo a za 2.sekundy nic pak se zase rozjelo .Kontroloval jsem na grafu tlak turba a přesně co tady popisuješ vyletí na 2 a spadne na jednu pak se ustálí.Rozebrat Turbo* a vyčistit mechaniku naklapění lopatek.musí to běžet.Spávně to má spadnout max ze 2 tak o dvě na 1,8 když samozdřejmě to držíž pod plynem jinak se reguluje tlak turba kolik zrovna motor potřebuje řj si to reguluje sama.když to takle skáče je to mechanická závada aspoň u mě to tak bylo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: Út, 23.12, 2008 12:12 |
|
dik za radu, zkousel sem rucne to naklapeni jestli se nezadrhava a jelo pekne, zkusil bych to rozebrat ale nevim jak nato, mam sehnat nekoho zkusenyho s nejakym spesl vybavenim, nebo se to da udelat doma v garazi? ale za poslednji dobu to svalstvo pod kapotou dost ochablo, predtim sem si valel do kopce 150 a ted sotva 120 a nechce se dat ani vytocit, predtim na IV mi to slo cca160 a ted sotva120,od spodu to de pekne a pak jako zelva. Nejak se mi ten motor prestava libit 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: St, 24.12, 2008 0:57 |
|
Nepresna vaha? Ale notak...vetsi blbost sem neslysel...Misto spekulovani a rad typu "to bude urcite tim" tady na foru udelej logy z jizdy a budes hned chytrejsi. Minimalne uvidis, jaky signal posila ECU* do N75, kolik dava baru Turbo* vs jaky je ocekavany tlak, kolik dava mg. Vaha atd.
2.5 TDI* reguluje trochu odlisne, jak obycejna 1.9TDi, proto i diagnostika se dela trochu jinym zpusobem. Tim jsem jen chtel rici, ze pokud tomu nehovis, nech to na nekom, kdo vi co a jak....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 3.12. 2006
|
Zaslal: St, 24.12, 2008 22:19 |
|
| Lumpiq napsal: | Nepresna vaha? Ale notak...vetsi blbost sem neslysel...Misto spekulovani a rad typu "to bude urcite tim" tady na foru udelej logy z jizdy a budes hned chytrejsi. Minimalne uvidis, jaky signal posila ECU* do N75, kolik dava baru Turbo* vs jaky je ocekavany tlak, kolik dava mg. Vaha atd.
2.5 TDI* reguluje trochu odlisne, jak obycejna 1.9TDi, proto i diagnostika se dela trochu jinym zpusobem. Tim jsem jen chtel rici, ze pokud tomu nehovis, nech to na nekom, kdo vi co a jak.... |
nepresná sa môže stať časom,teda,že ukazuje alebo dáva menšie hodnoty,niekedy stačí očistiť aje to ,toto je môj prípad mám váhu ešte originál Bosh a tak raz za dva roky ju treba očistť a auto ide tak ako má.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 26.12, 2008 2:31 |
|
| MUFTY napsal: |
nepresná sa môže stať časom,teda,že ukazuje alebo dáva menšie hodnoty,niekedy stačí očistiť aje to ,toto je môj prípad mám váhu ešte originál Bosh a tak raz za dva roky ju treba očistť a auto ide tak ako má. |
Tak to pak neni nepresna, ale vadna nebo rozbita. Nepresna by byla, pokud by mela velky rozptyl v ramci toleranci udanych vyrobcem.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 26.12, 2008 2:31 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Pá, 26.12, 2008 13:45 |
|
| Lumpiq napsal: |
Tak to pak neni nepresna, ale vadna nebo rozbita. Nepresna by byla, pokud by mela velky rozptyl v ramci toleranci udanych vyrobcem. |
Budem sa hádať je nepresná ,pretože zle váži vzduch udáva RJ menej vzduchu a tým pádom čerpadlo dáva menej nafty a auto neťahá a nepresná je preto,že je na nej povlak ,ale aj tak je už nepresná stále pretože aj po umytí dáva menej ako by mala.
Možeme to nazvať aj ,že je už vadná,keď bola nová tak nebola vadná ani nepresná a myslím si ,že bola aj kvalitná pretože vydržala 10 rokov.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 13.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 26.12, 2008 13:59 |
|
Jak tu váhu nejlépe vyčistit? 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: Pá, 26.12, 2008 20:53 |
|
ja sem zase cet, ze byly nepresne a nekvalitni, proto pak zacali montovat do 132kw verzi vahu hitachi, ja sem cistil vahu bud cisticem na brzdy nebo cistic na motory ve spreji, chvili to slo a pak se to zase pos..bosh jako znacka ume skoncila jak naradi tak vsechno, uz je to jenom znacka nic vic, tata ma hitachi ktera je v aute od vyroby a neni s ni zadny problem
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: So, 27.12, 2008 14:14 |
|
| Lee napsal: | Jak tu váhu nejlépe vyčistit? |
Já čistím technickým benzínom.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: So, 27.12, 2008 18:55 |
|
ja sem tu svoji dnes vycistil technicakem a je to ok, motor jede krasne, vykon se vratil a uz si jen zase chvili uzivat, v pondeli si jedu pro novou, ta stara se mi vzdycky jen srala, doufam, ze nova neco vydrzi
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Ne, 28.12, 2008 14:06 |
|
| quattro99 napsal: | | ja sem tu svoji dnes vycistil technicakem a je to ok, motor jede krasne, vykon se vratil a uz si jen zase chvili uzivat, v pondeli si jedu pro novou, ta stara se mi vzdycky jen srala, doufam, ze nova neco vydrzi |
Môže to mať aj inú príčinu ako váha ,ak ti ju zasiera tak bude aj novú a môže sa to opakovať a tiež ju bude treba čistiť,ale držím palec a dúfam,že sa mýlim.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: Ne, 28.12, 2008 17:57 |
|
no ona ta vaha nebyla nicim zasrata, vypadala uplne cista ani technicak co s ni zesel nebyl spinavy, nevim jestli byl nani nejaky povlak nebo se v ni pohlo svedomi, kazdopadne uz ji nechci ale novou
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Po, 29.12, 2008 15:40 |
|
| quattro99 napsal: | | no ona ta vaha nebyla nicim zasrata, vypadala uplne cista ani technicak co s ni zesel nebyl spinavy, nevim jestli byl nani nejaky povlak nebo se v ni pohlo svedomi, kazdopadne uz ji nechci ale novou |
Je na nej masný povlak a to stačí ani ho nemusí byť vidno.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 29.12, 2008 15:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 9.2. 2009
|
Zaslal: Po, 09.02, 2009 15:51 |
|
na ti vahu je dobry propialkohol lebo technicak nehava povlak to same aj cistic brzd
|
|
|
|
|
|
|
|
|