AK nováček

Registrace: 19.6. 2011
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:38 |
|
| IvanLBC napsal: |
teda nechci být škodolibej (no to já někdy tuze rád.....wow), tak ti nevím, jen si říkám, estli by pak nebyla lepší jenom předohrabka s co nejjednodušším motorem, tzv. známé držáky: tak jak to popisuješ, co očekáváš, to podle mě (jen můj názor), neodpovídá tebou nastřelené finanční relaci ani roku výroby + - .
Aby jsi se vyhnul problémům s převodovkou, pak manuál, aby jsi se vyhnul problémům s podvozkem a vším okolo, pak ne 4x4, aby jsi se vyhnul problémům s motorem, pak snad jedině 1,9 TDI*, nebo něco podobného v benzínu.... ale to bychom byli někde jinde.....
No, ideál kompromis v A6: Allroad, jen otázkou zůstává motor - já jsem nadmíru spokojenej s 2,7 benzínu, mě nezklamal ale jak píšou i jiní: co kus, to sázka do loterie.... |
nebudu ti to vyvracet:D mas pravdu.
kdyby ta 2,7 byla bez turba neni co resit,ale kdyz vemes,ze ma 2 zasrany turbinky(ty teda msui byt ale malicke) a vykon je skoro uplne stejny jako 3litrova atmosfera.
U toho allroadu bych si pridam jen mozny problem se vzduchovim podvozkem jinak sem prece na tom uplne stejne s prevodovkama predni aj zadni viceprvkovou napravou nebo ne?
Bud budu dlouho setrit a koupim neco az nad 130 tis kc nebo koupim nejakou ludru za 80 co nema nikde rez ani tukance a postupne opravim podvozek i treba motor. ono me se to bude postupne stejne vse srat, ale uz nechci nikdy skoncit u toho,ze budu muset vyvarovat podlahu, kupovat zadni naraznik apod.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:38 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:45 |
|
| freddy napsal: | parles: Můžu vědět, z jakých údajů ohledně sraní se V8 vycházíš?
Já mám model 2002, čili V8 40V, najeto 280tkm a motor si přede jako nový, Převodovka* řadí sametově a zbytek auta vypadá na 180tkm. Že by se někomu srala V8 jsem fakt neslyšel a pokud nekoupil 100x pozávoděnou S6 s ušetřenejma prachama za servis, tak si to ani nedovedu moc představit.
AUDI A6jake?: Kdybys měl nějaké dotazy na A6 4.2 V8, tak se klidně ptej. Teď jsem si s ní dal 1100km Praha-Heidelberg a zpět a to auto bylo ve svém živlu.
Praha - Heidelberg jsem jel 160 Tempomat*, uvízl jsem v koloně, něco pojezdil po městě, zpátky jela přítelkyně Tempomat* cca 140 a já od hranic Tempomat* 180. Celková průměrná spotřeba podle tankování do plné byla krásných 11l/100km. Při tempomatových 180km/h byla spotřeba 12,7. V8 žere víc po městě, při svižnějším plynulém ježdění po Praze mám 15-16l, samozřejmě, kdybych sprintoval mezi semaforama, dostanu se klidně nad 20.
Jo a kdybys měl zájem, budu tu svoji asi na podzim prodávat... |
no vis tady je problem,ze ja jezdim jen svatecne po tom meste a a cim vetsi objem tim delsi zahrivani a tim vetsi spotreba. nebal bych se rict,ze yb to zralo min tech 20 litru  . Ten zvuk a koutak je famozni a bral bych to hned,ale poparvde se bojim,ze kdyby me nahodou potkala GO motoru ,tak sem v prdeli,protoze cim vic valcu a vic ventilu tim vic penez samozrejme. musim uvazovat bohuzel takhle skepticky. Ono dat na GO treba 50 a 80 tis je rozdil ja nevim jak se to da udleat a co by se muselo delat. pocitam,ze gufera,zdvihata a treba tesneni pod hlavama nevydrzi vecne. kdyz jen vemu,ze kamos ma na 2 litru kii sportage najeto 123 tis a uz menil zdvihatka za 8 tis a bude muset delat GO hlavy kvuli fouklemu tesneni zak bych se u auta co ma najeto asi 300 tis uz fakt na to pripravoval taky:D
Jinak to LPG* do V6tky stoji asi 35-60 tis ze? na moje svatecni jezdeni by to byla asi zbytecna investice,ale zase ten pocit,ze se muzu projet je k nezaplaceni:D driv to byvalo tak,ze se LPG* vracelo 5 vic let a dneska kdyz ma clovek silny auto se mu to muze vratit za 2 roky zejo
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 18.8. 2010
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:49 |
|
AUDI A6jake?: Na GO za 80 litrů bych se vykašlal, když můžeš sehnat jiný motor za 10  Stejně tak mi teď někdo z klubu nabízel, jestli bych nechtěl automat ve velmi dobrém stavu za 5000.... takže no stress
A řekl bych, že špatný stav motoru a převodovky se dá zjistit při nejmenším nějakých 10tkm před problémem..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 10.12. 2009
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 19:05 |
|
AUDI A6jake?: Ahoj, nenech se tu zblbnout na vysoký objem a pod. a buď v reálu.
parles: Ty mu zas nepodsouuvej A8, když chce A6.
A8 má daleko složitější a nákladnější servis (na A8 nebo BMW 7 se mnoho dílů vůbec nedělá z druhovýroby => musí se sehnat bud jetej, nebo originál => tak i tak cena je vysoká...
Osobně bych mu asi doporučil A6 2.8i quattro*.
A p.s. U Audi je to quattro*, ne 4x4...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 19:21 |
|
ja vim,ale 4X4 je kazdy auto co ma v jakemokoliv okamziku moznost staleho pohonu vsech kol.
ja prave asi spis tu 2,4 uvidime jak dosetrim penize.dskutovat klidne muzem o vsem at sem nabity vedomostma co me ceka.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 24.2. 2011
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 19:25 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 19:36 |
|
tak budu setrit dlouho:D zacnu ted dleat soboty nedele a delat a chodit po praci na brigady.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 19:36 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 6.10. 2006
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 23:10 |
|
taky bych doporučil tu 2.8, pokud chceš trochu více výkonu, osobně jsem neměl, ale mám zkušenosti s A6 2.4 quattro* a byl jsem spokojenej. Závodník to sice není, ale svojí práci udělá a nelitoval jsem nákupu. Zvuk a kultivovaný chod, prostě paráda  Spotřeba mezi 10 a 11 litry.
ohledně spotřeby oleje, snad každý V motor žere olej, některé více, některé méně, záleží na stavu. Mě to bralo od horní rysky po spodní (nevím, kolik to je) během 15tis. km, ale měnil jsem po 10tis., takže se žádné dolívání nekonalo 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 3.4. 2011
|
Zaslal: Po, 20.06, 2011 14:15 |
|
| Michal.K napsal: | AUDI A6jake?: Ahoj, nenech se tu zblbnout na vysoký objem a pod. a buď v reálu.
parles: Ty mu zas nepodsouuvej A8, když chce A6.
A8 má daleko složitější a nákladnější servis (na A8 nebo BMW 7 se mnoho dílů vůbec nedělá z druhovýroby => musí se sehnat bud jetej, nebo originál => tak i tak cena je vysoká...
Osobně bych mu asi doporučil A6 2.8i quattro*.
A p.s. U Audi je to quattro*, ne 4x4... |
jj máš pravdu já mám prostě A8 rád ale fakt je víc odhlučněná a to B&O+Bose zesilovač  s tim servisem máš sice pravdu ale...............
P.S ta 2.8Q bude do A6 nejrozumější
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 31.5. 2008
|
Zaslal: Po, 20.06, 2011 14:43 |
|
no ja som pred rokom zacal tak isto pozerať po A6 Q a chcel som 2,5tdi mal som aj pred tým 2,5 a spokojnost nad mieru bol som aj par kuknut a boly ako cukrik a na koniec som kupil ale raz tak draho ako som mal na plane a som zatial spokojny mam 3,0tdi tak ti prajem dobru ruku pri vybere
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 20.06, 2011 15:12 |
|
asi to budu muset zase stopnout mam problemi s praci :(takze nejdriv za rok.Skoda hodilo by se mi benzinak hlavne v zime mam problem nastartovat.Co nadelam...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 3.4. 2011
|
Zaslal: Po, 20.06, 2011 15:32 |
|
Škoda 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 20.06, 2011 16:03 |
|
ja mam totiz v zivote smulu v 3 zakladnich vecech: ze se mi vse kazi,ale neskutecne at to je mobil,notebook,autoradio nebo treba auto. co koupim jen reklamuju a opravuju pak s praci to je uplne silene a zenske bych nemel vubec zminovat:D to je to co me boli ted nejmin.
Nemuzu najit poradnou praci .... zkurvenej Zlin
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: So, 09.07, 2011 20:14 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 09.07, 2011 20:14 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 29.08, 2011 21:00 |
|
celou dobu co od zalozeni tohodle tematu sleduji inzerce a zjistil sem,ze nemuzu sehnat zadne audi A4 ani A6 v benzinu QUATRO nad rok 2001 aniz by to byla 2,7 biT nebo 4,2 V8. Strasne moc sem chtel AUDI uz kvuli pohonu tak aj kvuli diagnostice,ale asi se budu muset poohlidnout po jine znacce:( Bohuzel stesti jako kamos co ma A4 3,0 2002 s 130 najetyma km za 145 tis nemam.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 31.5. 2008
|
Zaslal: Út, 30.08, 2011 20:18 |
|
neboj pride ten pravy cas ja som tiež auto zhanal tryštvrte roka až som nakoniec zohnal a zatial spokojenosť
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 18.8. 2008
|
Zaslal: Út, 30.08, 2011 21:20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 10.12. 2009
|
Zaslal: St, 31.08, 2011 7:56 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | | celou dobu co od zalozeni tohodle tematu sleduji inzerce a zjistil sem,ze nemuzu sehnat zadne audi A4 ani A6 |
AUDI A6jake?: To si snad děláš kozy, ne?
Neříkám, že hledání ideálního auta je brnkačka, ale že by se nedala najít Audi A4 a A6 vůbec, to snad ne...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 18:21 |
|
ahoj otviram znova tohle tema. Chcu se zeptat i kdyz jsme porad ve financni kriti co se tyce penez potreboval bych na zimu benzinaka a nejlepe 4kolu,protoze jezdim na chalupu kam se blbe dostava a prece i kdyz bych ji nepotreboval na hory apod je to mu sen. Jde o to,ze ja jezdim strase kratke trasy a mam zkusenosti,ze kazde auto a to sme jich uz zkusil asi 10 mi zralo samozrejme moc. Nejlip to snasi diesel,ale ten je na zimu absolutne nevhodny vysvetlovat to nebudu,ale krom super spotreby 7,2 na trasach 3-10 km je naprd.
Kdyz sem jezdil subaru legacy,kia sportage,favorit na LPG* atd tak sme v zime mel vzdy spotrebu 11-14l. Kdyz si koupim audi quatro V6tku jak dlouho se to zahriva v zime? jako diesel? tedy 10 km? to znamena,ze po celou dobu trasy by to zralo mezi 12 a 20 l ze? a bylo by to znacne neekonomicke. ja chapu,ze se stim da jezdit za 10,ale v lete a na trase 50 a vic km dky se auto prohreje a strida jizdni styly.
Ale overuju si jetsli nekdo nema zkusenosti s takovyma podminkama : zima kratoucke trasy a velky objem s pohonem obou naprav. Kamos ma totiz A4 3,0 a porad mi tvrdi,ze mu to zere 9.5 l v lete a ze kdyz tomu slape po krku tak nikdy vic jak 14. a ze se to zahreje do 3 km.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 19:01 |
|
kup neco s webastem at to ohrejes 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 20:06 |
|
 dobrej napad,ale neprodarazi se to jeste vic?
Ne.. jinak ja potrebuju neco na litacku na kratke trasy do 10 km,ktere jezdim nekdy 1x a nekdy 5x za tyden. a potrebuju auto co vyjede aj v zime po snehu vetsi kopec bude drzak a nebdue tolik trpet v zime,protoze me proste ten turbodiesel hrozne trpi kdyz ho nakopnu 5 km zahrivam a nez se zahreje uz zase stojim a pritom si vybiju zuby,protoze mi silene vibruje dvouhmotak a v zime to je daleko silnejsi. a nechci odelat Turbo*. citim,ze to uz zacina jit do kytek cim vic jezdim jak jezdim.
proto motor bez turba a benzin a domnivam se,ze vetsi obsah by mohl vic vydrzet,ale pokud se milim koupim si klidne 1,8cku aspon nebude zrat 20l,ale jen 15:D
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 21:12 |
|
pocitam za 30min webasto sezere par deci benzinu a kua pomuze..
2,4 v6 je pro tebe idealni reseni samo v Q a manualu..
pomer cena vykon..  webasto jde dodelat kdyztak za 10t neorigo 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 21:12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 12.5. 2008
|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 21:16 |
|
Nafta se ti ohřívá pokud jde o PD nad 15km pokud je víc pod nulou tak i víc km. Pokud jde o ba tak mě to trvá přes 6km nežse zahřeje skutečně na provozní teplotu někdy i víc a to je kolem nuly spíš nad. Pokud jezdíš do hor a jezdíš jen 10km+- tak vůbec neuvažuj o nějakém šíleném autě jako je třeba Turbo* nebo něco kde je plno elektroniky. Pokud auto jako audi kde je komfort jednotka atd stojí déle než 2dny bez provozu a potom jede jen 10km a zase stojí tak odrovnáváš nejen baterii že ji nedobíjíš ale celé auto. Celkem bych se vyflák na audi a na něco zbytečně drahého a koupil bych nějakou starou klasiku tu to tak bolet nebude.
Webasto je sice dobrá věc pro motor ale ne pro zbytek auta jako je Převodovka* atd, navíc jedna baterka je v prdeli do tejdne, a dvě alternátor nedobije na krátkou vzdálenost.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 21:52 |
|
| jizan.com napsal: | Nafta se ti ohřívá pokud jde o PD nad 15km pokud je víc pod nulou tak i víc km. Pokud jde o ba tak mě to trvá přes 6km nežse zahřeje skutečně na provozní teplotu někdy i víc a to je kolem nuly spíš nad. Pokud jezdíš do hor a jezdíš jen 10km+- tak vůbec neuvažuj o nějakém šíleném autě jako je třeba Turbo* nebo něco kde je plno elektroniky. Pokud auto jako audi kde je komfort jednotka atd stojí déle než 2dny bez provozu a potom jede jen 10km a zase stojí tak odrovnáváš nejen baterii že ji nedobíjíš ale celé auto. Celkem bych se vyflák na audi a na něco zbytečně drahého a koupil bych nějakou starou klasiku tu to tak bolet nebude.
Webasto je sice dobrá věc pro motor ale ne pro zbytek auta jako je Převodovka* atd, navíc jedna baterka je v prdeli do tejdne, a dvě alternátor nedobije na krátkou vzdálenost. |
souhlasim s tebou mas pravdu,ale musim dodat,ze timhle stylem jezdim s svojim commonrailem uz 3 roky a baterka co byla stara 3 roky vydrzela celou dobu a az ted sem ji hodil do auta co sem prodaval a z nej vzal silnejsi 74rku ta se asi dobijet dobre nebudu,protoze altik je na zhruba 60tku ta je origo.ALe ja s eo baterky staram co mesic je dobijim na dobijecce a kontroluju.
Turbo* uz kazdopadne nechci. na turbobenzinu sem ho odkurvil hned a na JTD* drzi,ale podle me v zime dostava na prdel jak prase .
Ja chci prave atmosferu co trosku jede ta 2,4rka by stacila bohate hlaven at tam je ten objem co zaprve dava krasny zvuka zadruhe kroutak. Ja si nemuzu zvyknout na auta co maji pod 200 Nm.
Vyprdnout se na AUDI asi budu muset:( protoze kdyz vidim co se prodava za 70 tis.... auta co maji na budiku 190 tis a stocene jsou o 200. nevadilo by mi to,ale ty donicene interiery to uz jo. proste AUDI je luxus celkove,ale musi se to zaplatit.Kdyby bylo vic A3trojek v 4kole vzal bych asi ji,ale tam to je sama TDI* a 1,8 T  . To same u golfa zaprve se pod 100 tis tezko sezene a zadruhe jen 1,9 TDI*,1,8 T, 2,0 a pak nemyslitelne vicevalce co tam jsou navr vane a nedokazu predstavit,ze to opravuju.
tezko pro sebe neco najdu. ja to AUDI chtel spis jako hracku tak bych to rekl. samozrejme to potrebuju aj na dopravu,ale ne na cestovani. Na hory nejezdim,ale mam tady kopce a v zime to byva krute
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 12.5. 2008
|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 22:07 |
|
Jde o to že trpí hlavně hydra a vačky. Motory jako 2.4 apod jsou 5V na válec a tam těch hyder je fakt hodně. Neříkám mám v rodině co má najeto 400tkm a pořád se mu chce ale je to bez Q manuál. Pokud Q tak aspoň 2.8 ale zas manuál. Na krátké trasy ten automat je chudák.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Út, 13.12, 2011 22:18 |
|
aha no vsak proto se radim at neudleam nejakou kravinu. sme uz pouceny hodne v zivote sem uz nakoupil tolik veci blbe, ze by jste me liskli. uz vim cemu se vyvarovat,ale ucit se mam porad co. Neznam kazdy motor dokud ho nemam doma a nezkurvi se:D
a me se kurvi vzdy vsechno a ne jen auta.
treba tem kamos co ma 3litr v te A4 sice najel prd,ale asi 15 tis uz jo a stylem podobnym mojemu jen sem tam zajede delsi trasu.Nic krom civek nemenil,ale je pravda,ze on ma najeto 130 tis neztocenych on to koupil bourane
Takze jestli dobre chapu pokud jezdim tak jak jezdim tak jit po motorech co maji 2ventilovou techniku na valec.
problem je v tom, ze me se sice nelibi nove auta od roku 2005,ale zase uplne stare audiny A6 do roku 97 a A4 do roku 99
interirove uz fakt znacne zastarale. nerikam,ze ne kvalitni! proti fiatu
|
|
|
|
|
|
|
|
|