AK nováček

Registrace: 19.6. 2011
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 10:47 |
|
Cau kluci do budoucna bych si moc rad koupil audinku a tak uz chci hledat veskere informace jakym smerem se dat abych pak koupil co nejlepe.
Trosku nastinim situaci.Jsem clovek co nejezdi dlouhe trate a najede za rok max 10 tis km i presto mam nyni diesel a co se tyce spotreby a hlavne kroutaku jsem spokojeny velice. Tohle auto je vsak italsky srot a brzo zhnije a taky je strasne dobity a uz se za nej dost stydim mam ho spis jako pracanta.
Rad bych si teda behem roku koupil takove vikendove auticko vylozene pro radost a pecoval o nej.A6 okolo roku 2000 se mi libi nejvic nevim kdy byl ten facelift,ale popravde libi se mi ten starsi interier se sportogvnim volantem(ten novej co je aj v A4 je moc elegantni fakt hnusny) no ale venek je zase hezci po facu:(.
To je ted detail ja bych hklavne potreboval poradit od vas motor.Nejde mi uz ani tak o vykon,ale zase treba 1,8 T ta nejslabsi nenacvhipovana 110 kw s timhle autem asi skoro nehne. 2,4 V6 taky asi nic moc. Nejvic je rozsirena 2,8 V6 a to by bylo asi idelani a maximum co bych financne mohl utahnout. 3litr a pak V8 uz bude zrat aj moje boty:D. Este chci podotknout,ze AUDI volim kvuli 4X4 mame chalupu v tezkem terenu a pohon 4X4 ocenim na druhou stranu nevim jestli mi auto s poctem najetych km nad 250 tis doporucite. Ta zadni naprava potrebuje taky udrzbu a nedkazu si predstavit,ze musim menit treba zadni poloosy. Takze tady taky potrebuju radu co tam odchazi jak me to muze zrujnovat.
K tem motorum chci rict,ze sem zvykly na kroutak 290 Nm ,ale na druhou stranu ja uz nebudu divocit me spis fascinuje ten zvuk V6 tky a o V8 raci ani nemluve:D.
Chci srovnat ten motor 2,4 a 2,8 jsou vazne uplne stejne jen s rozdilem objemu? nebo tam jsou jen stejne rozvody a par malickosti? byl bych rad kyby mi nekdo o tom neco trosku popovidal a doporucil co a jak.
1,8 T pro me neni vhodne kvuli turbu. Kratke trate ho odrovnaji jinak samozrejme co se tyce udrzby je asi levnejsi kdyz se zacne srat vylozene motor ze? vim ze V6tky jsou vzdy drzaky,ale co se tyce elektriky jako jsou civky, kabely svicky je to narocnejsi zejo...
Jeste by me zajimalo srovnani s A4 vim,ze ramena predni napravy jsou stejne pohon 4X4 taky,ale ma to uplne totalne stejny podvozek? a teda i jizdni vlastnosti? A4 se mi nelibi a taky chci citit ten luxus A6tky,ale zase by to urcite lip jelo mozna aj min zralo a diky malicko nizsi vaze by aj min trpeli napravy ne?
Dekuji za kazdou radu
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 10:47 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 3.4. 2011
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 16.12. 2007
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:04 |
|
AUDI A6jake?: hehe, zajimavy nick btw...
jinak je tady sekce, kde se řeší spousta věcí co potřebuješ vědět... http://audiklub.cz/forum/kategorie/47-co-rikate-na
tvoje téma tam přesunuju a doporučuju si tu sekci projít, je tam spousta témat přesně na co se ptáš... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:26 |
|
ty brdo. to fakt hnije? ja mam prave bravo rok skoro 2000 celopozink a mam prahy prohnile uplne lemy zadnich blatniku jsou taky KO a predni blatniky uz zoxidovane a taky reznou pomalicku. AUDI volim prave kvuli antikorozni ochrane:(
jasny A8micka by byla frajerinka,ale to uz by se mi znami smali,ze si hraju na neco co nejsu. navic auto ma 2 tuny zralo by jeste mnohem vic a taky ty auta maji najeto v prumeru tak 350 tis a to si nejsu jisty jestli nestocenych:(
mozna bych sel aj do passata,ale srivnavat vhled A6tky a passata je nemozne to je rozdil jak blazen.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:37 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | ty brdo. to fakt hnije? ja mam prave bravo rok skoro 2000 celopozink a mam prahy prohnile uplne lemy zadnich blatniku jsou taky KO a predni blatniky uz zoxidovane a taky reznou pomalicku. AUDI volim prave kvuli antikorozni ochrane:(
jasny A8micka by byla frajerinka,ale to uz by se mi znami smali,ze si hraju na neco co nejsu. navic auto ma 2 tuny zralo by jeste mnohem vic a taky ty auta maji najeto v prumeru tak 350 tis a to si nejsu jisty jestli nestocenych:(
mozna bych sel aj do passata,ale srivnavat vhled A6tky a passata je nemozne to je rozdil jak blazen. | ..jj hnije ale A8 zas tolik nežere ve městš se dostanu tk na 17 litru na 100km ale pk sem jel Praha - Voitsberg,Rakousko a mel sem průměr 9,2 auto naložený po okraj a jel sem tk 160KM/H tkze si to vem tk ze to zas tragicka spotřeba neni. jinak ja tu OSMU kupoval před rokem a ted má najeto 274000 a stala mě 3000 eur. coz neni spatny a všechno je na ní v poho ...... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:37 |
|
AUDI A6jake?: ale řit ze psa rezne. jestli to nebylo bourané, tak nic nerezne. mám 11 let starou A4 a mám stále origo výfuky, nikde nic nerezne 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:39 |
|
| vencaa6 napsal: | AUDI A6jake?: ale řit ze psa rezne. jestli to nebylo bourané, tak nic nerezne. mám 11 let starou A4 a mám stále origo výfuky, nikde nic nerezne | A4 neni A6
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:40 |
|
parles: jj jasně, A6 je horší než A4
teď tu o červené karkulce prosím 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:42 |
|
ok  byla žila jedna holčička a ta se menovala červená karkulka   dal uz nwm
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:49 |
|
Tak nejlepe mit V8 na LPG* a spotrebu neresim. kdyz sem mel benzinaky spotreby byly asi tak 10_25l,ale ted u diesela mam stabilnich 6 max7 kdyz jezdim jen krizovatky a kazdeho predjizdim.
Bude tezke sehnat nejakou audinku co ma min najeto a neni dobita co se tyce interieru aj exterieru. Dival sem se,ze v nelepsich stavech jsozu vetsinou S6tky a ty jsou okolo 200 tis kc:( ja planuju investovat tak 80-150 tis
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:52 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | Tak nejlepe mit V8 na LPG* a spotrebu neresim. kdyz sem mel benzinaky spotreby byly asi tak 10_25l,ale ted u diesela mam stabilnich 6 max7 kdyz jezdim jen krizovatky a kazdeho predjizdim.
Bude tezke sehnat nejakou audinku co ma min najeto a neni dobita co se tyce interieru aj exterieru. Dival sem se,ze v nelepsich stavech jsozu vetsinou S6tky a ty jsou okolo 200 tis kc:( ja planuju investovat tak 80-150 tis | vážně jí chceš koupit v ČR?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 11:55 |
|
| parles napsal: | | vážně jí chceš koupit v ČR? | tady sou na těch autech dojebaný podvozky od našich silnic a dálnic a motory od paliva ..................
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 12:12 |
|
ja vim pocitam s tim,ze predni naprava bude muset projit generalkou,ale bojim se prave hlavne toho zadku u 4kolky,protoze na to nejsou ais dily v nahrade ze?.
Nemam nikoho s kym bych to auto dotahl ze zahranici.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 12:20 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | ja vim pocitam s tim,ze predni naprava bude muset projit generalkou,ale bojim se prave hlavne toho zadku u 4kolky,protoze na to nejsou ais dily v nahrade ze?.
Nemam nikoho s kym bych to auto dotahl ze zahranici. | ja sem jel sam busem do norimbergu a pak vlakem a bylo to levný vážně o tom přemýšlej protože auto samotný stojí v DE mín a cesta tam byla tky levná........ si vyber dát bůch ví kolik peněz za opravu nebo jet do DE a koupit to tam a hotovo . 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 12:40 |
|
dobre,ale jak ho dovezes bez podvalu? chytnou te policajti bez papiru a ses v prdeli. navic ja bych se tam nedomluvil uz neumim ani anglicky natoz nemecky:D
Jak moc se tam staci tachometry? kdyz je tam auto dejme tomu z roku 2001 s 227 tis km za 3200 e da se tomu trosku verit?
A ten motor treba 2,8 sem cetl ze fakt dost zere olej jak to je treba po 300 tis km? zalezi kus od kusu ze?,ale aj tak. ja teda dolival do aut olej az doted ten muj diesel nezerevubec ani motor ani Turbo*.
Jinak ja sme hrozne rozesrany na vybavu. nechci kuzi,ale libi s emi ty svetlounke interiery co jsou v 95% jen v kuzi. nevic me laka semis.Rad bych uz konecne zkusil auto s ESP* coz mivaji spis diesely potom min 6 pytlu,protoze ted mam 4 a jinak je spousta veci uz v serii ze. Akorat mam odpor ke xenonum tam se ja bojim,ze bych se nedoplatil to se musi po urcite dobe menit ty vybojky ze?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 12:50 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | dobre,ale jak ho dovezes bez podvalu? chytnou te policajti bez papiru a ses v prdeli. navic ja bych se tam nedomluvil uz neumim ani anglicky natoz nemecky:D
Jak moc se tam staci tachometry? kdyz je tam auto dejme tomu z roku 2001 s 227 tis km za 3200 e da se tomu trosku verit?
A ten motor treba 2,8 sem cetl ze fakt dost zere olej jak to je treba po 300 tis km? zalezi kus od kusu ze?,ale aj tak. ja teda dolival do aut olej az doted ten muj diesel nezerevubec ani motor ani Turbo*.
Jinak ja sme hrozne rozesrany na vybavu. nechci kuzi,ale libi s emi ty svetlounke interiery co jsou v 95% jen v kuzi. nevic me laka semis.Rad bych uz konecne zkusil auto s ESP* coz mivaji spis diesely potom min 6 pytlu,protoze ted mam 4 a jinak je spousta veci uz v serii ze. Akorat mam odpor ke xenonum tam se ja bojim,ze bych se nedoplatil to se musi po urcite dobe menit ty vybojky ze? |
ja si koupil převozní čísla a mám k tomu německej malej nebo velkej techničák já ted nwm sem na chalupě a ty veci mam doma ......... ty tacháče se tam nestáčej skoro vůbec a když k tomu máš servisku tk si zavoláš do toho servisu a zjistíš ale než to koupiš doporučuju zajet na DEKRU tam ti to auto prohlídnou a řeknou. s tim olejem NWM . já jí mám v MAX. výbavě s ESP* u A8 a A6 běžný  A8 je hodně v semiši ale já chtěl kůži   jj v serii je u Audi fakt dost věcí . tk to nwm ale vim že na EBAY se ty xenony daj koupit levně ja sem si tam koupil kit za 30 USD a vše ok 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 12:50 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 13:02 |
|
jako jo libi s emi kuze taky ta bezova,ale ta byva uz po 150 tis v haji po 200 uz jsou to vylozene sroty sedacky:D
Jeste k tee A8 o na ma docela zasraly vzhled jako ne,ze by se mi hnusila,ale A8 od roku 2003 je asi jediny auto z aut nynejsich designu co se mi libi. vnitrek naopak jako BMW 7 hruza v tom vedou roky 1999-2005 u vsech audi i VW.
u tech benzinaku budu asi taky tvrde resit dvouhmotovy setrvacnik ja nevedl,ze ho maji vscehny benzinaky  u dieselu s tim mam velke potize a na benzinaku stoji 2X tolik. odchazi to tam taky dost?ja jdu do benzinaku hlavne z duvodu,ze se nemusim bat investice do vysokotzlakeho cerpadl,vstriku a prave setrvaku. vim,ze vstriky na benzinaka stoji max 3 tis kus a daji se krasne cistit a repasovat. Na druhou stranu u diesleu nemsuim resit svicky, zapalovaci kabely, civky a cidel je tam taky min. Startuju bez zhaveni:D takze jsme v tomhle rozmlsany. Taky bych samozrejme rad co nejnovejsi model at neni zhnila,ale od roku 2000 je vlastne EURO 3 ze a jsou tam 4 lambdy misto 2 a toho se desim. jak snasi AUDI nahrady? co se tyce elektroniky cidel, Lambda* sond atd?
Odchazi vahy vzduchu aj na benzinech? me treba odesla na prvnim aute punto GT Turbo* a stala 16 tis:D tak sem auto okamzite strelil do sveta. Ono je to nekdy rozhodovani mezi vrazdou a sebevrazdou.
Uvitakl bych kdyby jste mi napsali sve zkusneosti za kolik sjte auto koupili kolik melo najeto kolik jste ulejili a jake investice jakym zpusobem jestli servis nebo svepomoci a naklady.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 24.2. 2011
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 13:12 |
|
Mám A6 1,9TDi a A6 2,7biturbo(allroad): ani s jedním jsem dosud neměl větší problémy, de fakto když tak brouzdám v paměti, zatím mě ani jedno nezklamalo, hlavně ta 1,9 je pracant spolehlivej, provoz a ůdržba tuplem, no ale není to 4x4.
Jak tak píšeš proč a k jakýmu účelu a s jakým nájezdem km... neuvažoval jsi o allroadu? 4x4, na měchách, třeba zrovna v benzínu 2,7...? Jezdí s ním manželka, tedy moc ho nehoní,i když... spotřeba do 11 lit./100km, zatím nemůžu říct že by se to sralo, resp. zatím až na min.investice do spotřebáku spokojenost. Ale to je možná věc názoru, i štěstí na kus od kusu
No je ještě otázkou, kolik chceš dát do auta, kolik si necháš na poprodejní investice a jak hodně chceš za daho jezdit  . Když budeš ročně "lítat" do 10000km, pak A6 v TDI* dejme tomu ročně 25000,-Kč... A8 taky třeba 50000,-Kč ročně. Cena pojištění, pneu, servisu,.... no když nemáš jasno, nezávidím rozhodování!!!
Jinak tuto někde padlo, že v němec nestahujou km... no mám jiné zkušenosti a mhoho mých známých také... ale to bych asi u tak starých aut neřešil, dejme tomu 10 letý auto = 200-250000km? No je i možný dalko míň, víc.... servisku bych asi taky u tak starých aut neřešil, až bych řekl že je to podezřelý... navíc pokud to už párkrát měnilo majitele...
No a pro takto starý auta, kde se ceny pohybujou v rozpětí 20000, jestli zvolit individual dozoz nebo ČR, no možná bych volil ČR, př ECI* jen tak nejde o kup "naslepo"...
|
Naposledy upravil IvanLBC dne Ne, 19.06, 2011 13:38, celkově upraveno 2 krát. (0% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 13:17 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | jako jo libi s emi kuze taky ta bezova,ale ta byva uz po 150 tis v haji po 200 uz jsou to vylozene sroty sedacky:D
Jeste k tee A8 o na ma docela zasraly vzhled jako ne,ze by se mi hnusila,ale A8 od roku 2003 je asi jediny auto z aut nynejsich designu co se mi libi. vnitrek naopak jako BMW 7 hruza v tom vedou roky 1999-2005 u vsech audi i VW.
u tech benzinaku budu asi taky tvrde resit dvouhmotovy setrvacnik ja nevedl,ze ho maji vscehny benzinaky u dieselu s tim mam velke potize a na benzinaku stoji 2X tolik. odchazi to tam taky dost?ja jdu do benzinaku hlavne z duvodu,ze se nemusim bat investice do vysokotzlakeho cerpadl,vstriku a prave setrvaku. vim,ze vstriky na benzinaka stoji max 3 tis kus a daji se krasne cistit a repasovat. Na druhou stranu u diesleu nemsuim resit svicky, zapalovaci kabely, civky a cidel je tam taky min. Startuju bez zhaveni:D takze jsme v tomhle rozmlsany. Taky bych samozrejme rad co nejnovejsi model at neni zhnila,ale od roku 2000 je vlastne EURO 3 ze a jsou tam 4 lambdy misto 2 a toho se desim. jak snasi AUDI nahrady? co se tyce elektroniky cidel,Lambda* sond atd?
Odchazi vahy vzduchu aj na benzinech? me treba odesla na prvnim aute punto GT Turbo* a stala 16 tis:D tak sem auto okamzite strelil do sveta. Ono je to nekdy rozhodovani mezi vrazdou a sebevrazdou.
Uvitakl bych kdyby jste mi napsali sve zkusneosti za kolik sjte auto koupili kolik melo najeto kolik jste ulejili a jake investice jakym zpusobem jestli servis nebo svepomoci a naklady. | kazdej má svuj nazor na to co se mu líbí  ja tam mam černou kůzi  setrvacnik je tam origo jak to sjjelo z výrobního pásu = neodchází  hele já tu A8 mám r.v.97 má EU3 a ty zm... mi to tady dali jako EU2 já už tam mám 4 lambdy a v poho  mám tam náhradu brzdovýho spínače a musim si jít do Audi pro origo tkže co se tíče elektroniky náhražky nedoporučuju  váhy vzduchu neodcházej. :)tkže Auto sem koupil za 2990 EUR. mělo najeto 264000km ted má 274000km měnil sem ::: olej, olejovej filt, filtr vzduchu, kabinový filtr, brzdový spínač, pružinu, manžetu a simering za přrvodovkou kapal mi olej na katalizátor  něco doma něco u kamaráda na rampě a něco delali v servisu např. pružinu, manžetu a simering 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 13:40 |
|
| IvanLBC napsal: | Mám A6 1,9TDi a A6 2,7biturbo(allroad): ani s jedním jsem dosud neměl větší problémy, de fakto když tak brouzdám v paměti, zatím mě ani jedno nezklamalo, hlavně ta 1,9 je pracant spolehlivej, provoz a ůdržba tuplem, no ale není to 4x4.
Jak tak píšeš proč a k jakýmu účelu a s jakým nájezdem km... neuvažoval jsi o allroadu? 4x4, na měchách, třeba zrovna v benzínu 2,7...? Jezdí s ním manželka, tedy moc ho nehoní,i když... spotřeba do 11 lit./100km, zatím nemůžu říct že by se to sralo, resp. zatím až na min.investice do spotřebáku spokojenost. Ale to je možná věc názoru, i štěstí na kus od kusu
No je ještě otázkou, kolik chceš dát do auta, kolik si necháš na poprodejní investice a jak hodně chceš za daho jezdit . Když budeš ročně "lítat" do 10000km, pak A6 v TDI* dejme tomu ročně 25000,-Kč... A8 taky třeba 50000,-Kč ročně. Cena pojištění, pneu, servisu,.... no když nemáš jasno, nezávidím rozhodování!!!
Jinak tuto někde padlo, že v němec nestahujou km... no mám jiné zkušenosti a mhoho mých známých také... ale to bych asi u tak starých aut neřešil, dejme tomu 10 letý auto = 200-250000km? No je i možný dalko míň, víc.... servisku bych asi taky u tak starých aut neřešil, až bych řekl že je to podezřelý...
No a pro takto starý auta, kde se ceny pohybujou v rozpětí 20000, jestli zvolit individual dozoz nebo ČR, no možná bych volil ČR, přECI* jen tak nejde o kup "naslepo"... | ja bych ČR nevolil byl sem se kouknout tady na 6 A8 a 1 A6 tvl ty byly zasraný to stálo za ..... a v DE jen ta výbava  a stav to byla láska na první pohled  mám i zadní sedačky v elektrice  1. majitel byla Německá VLÁDA  : D 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 13:49 |
|
| parles napsal: | ja bych ČR nevolil byl sem se kouknout tady na 6 A8 a 1 A6 tvl ty byly zasraný to stálo za ..... a v DE jen ta výbava a stav to byla láska na první pohled mám i zadní sedačky v elektrice 1. majitel byla Německá VLÁDA : D |
jj, no já to myslel tak, že koupě roč. +- 2000 tady v čechách, od českýho prodávajícího, třeba ale dovoz z NE, Belgie,... (asi ne Itala)... Je logický, že pokud by se jednalo o 10 let starý auto, 10 let ježděno o našich silnicích, tak ty auta tomu odpovídaj. No když jsem začal jezdit Audi - ojetiny, tak pokaždý dovoz buď Belgie, nebo NE..
No vida, tvý u německý vlády, moje u evropské unie  . Takový auta jsou super, málokdo ví že většinou ty auta jezdí v operativním leasingu a tedy i po 3-4 letech to jsou pěkná a luxusně udržovaná auta  i když maj nalítáno třeba víc než ostatní... ale to je právě to, mám za to že až tak nezáleženo u takto starých aut kolik maj nalítáno (poctivě), ale jaký servis to prvních 5-6 let dostávalo...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 13:54 |
|
allroad je uz nad moje investice. Pokud bych chtel nejaky trosku slusny musel bych za nej dat 200 tis a to nenasetrim. prece jen hodne sporim na barak a mam to druhe auto a do nej sem dal uz 50 tis za opravy. dily sme mel o 50% levnejsi a vse sem delal s kamosem treba spojku sme menili vic jak 11 h,ale on mi rikal,ze u podelneho motoru pujde vse daleko lip,ale nemylsim si,ze v A6tce bude u V6tky tolik msita by slo vsechno lip jak u pricneho turbomotoru v malem auticku jako je bravo. Nevim nevidel sem ten motor na vlastni oci odkrytovany.
Jsme hrozny smolar a chci opravdu vybrat motor ,ktery bude co neklevnejsi na udrzbu coz je asi u AUDI tezko  .Vsadim se,ze kdyz koupim automat bych obesel setrvak a spojku odejde mi a kolik bdue stat repas? 50 tis? ale kdyz bude auto nezhnile a v krasnem stavu kabiny klidne udlema GO aj motoru ja sem v tomhle maniak. kdybych treba moje auto nemel tak zhnile a dobite klidne zrepasuju vstriky a cerpadlo a vymenim setrvak a mate urcite predstavu,ze by padlo 40 tis jak nic jen za matros.
S tou audinkou bych najezdil mozna jen 5 tis rocne bylo yb to spis show car jako kdyz kluci tuni auta,ale ja sem proste pro eleganci a komfort jestli rozumite ja na nejaky snizeni podvozku a kufr plny hudby kaslu staci mi at to ma BOSE:P a budu spokojeny.
jinak urcite 2,7 T ne!
motory ktere prichazi v uvah jsou 1,8 T 132 kw kvuli nizkemu objemu a provoznim nakladum a taky lehke pridi coz je podle me dobre kvuli podvozku a jizdnim vlastnostem samozrejme spotreba bude asi tak 10 bych cekal.
potom 2,4 V6 objem spada do dobre pojistky vykon a kroutak je na hranici moji potreby, ale myslim ze idela zvuk V6tky tam je a mohl by zrat o litr m,in jak 2,8 co sem cetl.
2,8 bude vastne podobne akorat zaplatim vetsi pojistku, spotrebu a doliju vic oleje.
3litr je lakavy a vykon uz je famozni,ale kdybych sel az tak vysoko tak asi zvolim 4,2 V8 necetl jsem o tom moc,ale mylsim si,ze ta V8cka je proste uz je lety overeny motor co vydrzi vic. Nevim jak se to treba lisi poctem a cenou elektroniky.
jak se divam na ty AUDI A4 tak ty jsou snad drazssi nez A6
pekne jsou vlastne az po roce 2001 a cena leti okamzite od 130 tis k 200 tis:( tu asi vylucuju na 90%
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 13:58 |
|
| IvanLBC napsal: |
jj, no já to myslel tak, že koupě roč. +- 2000 tady v čechách, od českýho prodávajícího, třeba ale dovoz z NE, Belgie,... (asi ne Itala)... Je logický, že pokud by se jednalo o 10 let starý auto, 10 let ježděno o našich silnicích, tak ty auta tomu odpovídaj. No když jsem začal jezdit Audi - ojetiny, tak pokaždý dovoz buď Belgie, nebo NE..
No vida, tvý u německý vlády, moje u evropské unie . Takový auta jsou super, málokdo ví že většinou ty auta jezdí v operativním leasingu a tedy i po 3-4 letech to jsou pěkná a luxusně udržovaná auta i když maj nalítáno třeba víc než ostatní... ale to je právě to, mám za to že až tak nezáleženo u takto starých aut kolik maj nalítáno (poctivě), ale jaký servis to prvních 5-6 let dostávalo... |
Ne itálie fakt ne to je samá čorka. ja mám tudle moje první Audi a hned A8  dovoz DE
to víš kdybis vyděl tu SPZ kterou na tom měli  moje bylo vždy v německu u Audi já sem tam když dělám něco třeba na víměnu oleje jedu do DE a nechám to udělat v Audi volal v DE sem zajel do Audi tam se napíchli na černou skřínku rekli ze je všechno OK zajel sem este na DEKRU a pk sem koupil auto prevozni SPZ a hurá 250Km/h po dálnici 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 14:07 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | allroad je uz nad moje investice. Pokud bych chtel nejaky trosku slusny musel bych za nej dat 200 tis a to nenasetrim. prece jen hodne sporim na barak a mam to druhe auto a do nej sem dal uz 50 tis za opravy. dily sme mel o 50% levnejsi a vse sem delal s kamosem treba spojku sme menili vic jak 11 h,ale on mi rikal,ze u podelneho motoru pujde vse daleko lip,ale nemylsim si,ze v A6tce bude u V6tky tolik msita by slo vsechno lip jak u pricneho turbomotoru v malem auticku jako je bravo. Nevim nevidel sem ten motor na vlastni oci odkrytovany.
Jsme hrozny smolar a chci opravdu vybrat motor ,ktery bude co neklevnejsi na udrzbu coz je asi u AUDI tezko .Vsadim se,ze kdyz koupim automat bych obesel setrvak a spojku odejde mi a kolik bdue stat repas? 50 tis? ale kdyz bude auto nezhnile a v krasnem stavu kabiny klidne udlema GO aj motoru ja sem v tomhle maniak. kdybych treba moje auto nemel tak zhnile a dobite klidne zrepasuju vstriky a cerpadlo a vymenim setrvak a mate urcite predstavu,ze by padlo 40 tis jak nic jen za matros.
S tou audinkou bych najezdil mozna jen 5 tis rocne bylo yb to spis show car jako kdyz kluci tuni auta,ale ja sem proste pro eleganci a komfort jestli rozumite ja na nejaky snizeni podvozku a kufr plny hudby kaslu staci mi at to ma BOSE:P a budu spokojeny.
jinak urcite 2,7 T ne!
motory ktere prichazi v uvah jsou 1,8 T 132 kw kvuli nizkemu objemu a provoznim nakladum a taky lehke pridi coz je podle me dobre kvuli podvozku a jizdnim vlastnostem samozrejme spotreba bude asi tak 10 bych cekal.
potom 2,4 V6 objem spada do dobre pojistky vykon a kroutak je na hranici moji potreby, ale myslim ze idela zvuk V6tky tam je a mohl by zrat o litr m,in jak 2,8 co sem cetl.
2,8 bude vastne podobne akorat zaplatim vetsi pojistku, spotrebu a doliju vic oleje.
3litr je lakavy a vykon uz je famozni,ale kdybych sel az tak vysoko tak asi zvolim 4,2 V8 necetl jsem o tom moc,ale mylsim si,ze ta V8cka je proste uz je lety overeny motor co vydrzi vic. Nevim jak se to treba lisi poctem a cenou elektroniky.
jak se divam na ty AUDI A4 tak ty jsou snad drazssi nez A6
pekne jsou vlastne az po roce 2001 a cena leti okamzite od 130 tis k 200 tis:( tu asi vylucuju na 90% | V8 4.2 nedoporučuju sere se !!!! V8 3.7 doporučuju zatím vše bez problémů  vláda jede vláda jede  : D   D:
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 14:07 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 14:59 |
|
ja myslel,ze 4,2 je drzak tak to si budu muset jeste hodne precist. Jinak jak se divam na fotky te A6tky tak me s eto fakt tolik libi:D jak jsme rikal chtel sem aj Passata auto by jelo uplne stejne,ale passata ma kazdy jako oktavku:D
Jen se bojim abych si nedal moc velke sousto. kdyz bych vzal dejme tomu 2,8mu v plne palbe ve 4X4 abyc pak zase 2 royk jen neservisloval. urcite chci auto s fakturama. me nezajima serviska,ale co se menilo to,ze je v servisce napsany,ze menily olej je hezke a dulezite,ale co dal? Ja kdyz auto zvednu poznam co je menene a pri trose stesti aj jestli to je nejaka shit nahrada,ale i tak mit v ruce fakturu jsme klidnejsi. Takove prkotiny jako jsou brzdy me neboli i kdyz rad bych treba koupil auto co ma menene hadice, pripadne aj nejaky snimac ABS*(je neskutecne drahy:( ) a taky po rozvodech vcetne pumpy na mojem aute staly rozvody 3 tis aj s pumpu v RUVILLU a vymena 800 kc,ale tady bych dal min 7 tis a mozna bez prace. Oleje, filtry a jine kapaliny s tim pocitam ze vymenim,ale rozvodum bych se rad vyhnul. Jinak co ty zadni napravy na QUATRU? povi mi nekdo o tom neco? nebo mam pohledat?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:07 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | ja myslel,ze 4,2 je drzak tak to si budu muset jeste hodne precist. Jinak jak se divam na fotky te A6tky tak me s eto fakt tolik libi:D jak jsme rikal chtel sem aj Passata auto by jelo uplne stejne,ale passata ma kazdy jako oktavku:D
Jen se bojim abych si nedal moc velke sousto. kdyz bych vzal dejme tomu 2,8mu v plne palbe ve 4X4 abyc pak zase 2 royk jen neservisloval. urcite chci auto s fakturama. me nezajima serviska,ale co se menilo to,ze je v servisce napsany,ze menily olej je hezke a dulezite,ale co dal? Ja kdyz auto zvednu poznam co je menene a pri trose stesti aj jestli to je nejaka shit nahrada,ale i tak mit v ruce fakturu jsme klidnejsi. Takove prkotiny jako jsou brzdy me neboli i kdyz rad bych treba koupil auto co ma menene hadice, pripadne aj nejaky snimac ABS*(je neskutecne drahy:( ) a taky po rozvodech vcetne pumpy na mojem aute staly rozvody 3 tis aj s pumpu v RUVILLU a vymena 800 kc,ale tady bych dal min 7 tis a mozna bez prace. Oleje, filtry a jine kapaliny s tim pocitam ze vymenim,ale rozvodum bych se rad vyhnul. Jinak co ty zadni napravy na QUATRU? povi mi nekdo o tom neco? nebo mam pohledat? | co sem na tu 4.2 koukal tk lidi plsali ze se okolo toho roku 2000 hodně srala a hlavní propast byli V8 5ventilový to se sralo horem dolem  jinak co sem to měl zvedlý tk sem koukal na zadek
všechno původní ani v servisce nic neni ani když sem byl v DE v Audi tk mi říkali že to auto má zadní nápravu v poho a původní = mělo byx to bejt ok  BTW: chceš manuál nebo Automat??
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:21 |
|
no tak automat mi zvedne o dobryho trictvrte litra spotrebu a kdyz se posere bdue mi auto stat pul roku,ale zase na druhou stranu nemsuim resit spojku, setrvacnik a do mojeho mesta by to bylo asi idelani na ty krizovatky  Tohle bych resil az u konkretniho auta podle stavu a vybavy. to auto budu vybirat min pul roku ja si davam na vse hrozne zalezet a u aut sme uz naletel na lemry,takze ja si klidne zaplatim nejakyho klubaka mechanika co je do toho fanda a vemu si ho sebou. Prece jen sem specialsita na italy a koncern je pro me spis teoreticka zalezitost:)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:29 |
|
| AUDI A6jake? napsal: | ja myslel,ze 4,2 je drzak tak to si budu muset jeste hodne precist. Jinak jak se divam na fotky te A6tky tak me s eto fakt tolik libi:D jak jsme rikal chtel sem aj Passata auto by jelo uplne stejne,ale passata ma kazdy jako oktavku:D
Jen se bojim abych si nedal moc velke sousto. kdyz bych vzal dejme tomu 2,8mu v plne palbe ve 4X4 abyc pak zase 2 royk jen neservisloval. urcite chci auto s fakturama. me nezajima serviska,ale co se menilo to,ze je v servisce napsany,ze menily olej je hezke a dulezite,ale co dal? Ja kdyz auto zvednu poznam co je menene a pri trose stesti aj jestli to je nejaka shit nahrada,ale i tak mit v ruce fakturu jsme klidnejsi. Takove prkotiny jako jsou brzdy me neboli i kdyz rad bych treba koupil auto co ma menene hadice, pripadne aj nejaky snimac ABS*(je neskutecne drahy:( ) a taky po rozvodech vcetne pumpy na mojem aute staly rozvody 3 tis aj s pumpu v RUVILLU a vymena 800 kc,ale tady bych dal min 7 tis a mozna bez prace. Oleje, filtry a jine kapaliny s tim pocitam ze vymenim,ale rozvodum bych se rad vyhnul. Jinak co ty zadni napravy na QUATRU? povi mi nekdo o tom neco? nebo mam pohledat? |
 teda nechci být škodolibej (no to já někdy tuze rád.....wow), tak ti nevím, jen si říkám, estli by pak nebyla lepší jenom předohrabka s co nejjednodušším motorem, tzv. známé držáky: tak jak to popisuješ, co očekáváš, to podle mě (jen můj názor), neodpovídá tebou nastřelené finanční relaci ani roku výroby + - .
Aby jsi se vyhnul problémům s převodovkou, pak manuál, aby jsi se vyhnul problémům s podvozkem a vším okolo, pak ne 4x4, aby jsi se vyhnul problémům s motorem, pak snad jedině 1,9 TDI*, nebo něco podobného v benzínu.... ale to bychom byli někde jinde.....
No, ideál kompromis v A6: Allroad, jen otázkou zůstává motor - já jsem nadmíru spokojenej s 2,7 benzínu, mě nezklamal ale jak píšou i jiní: co kus, to sázka do loterie....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:29 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 18.8. 2010
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 15:38 |
|
parles: Můžu vědět, z jakých údajů ohledně sraní se V8 vycházíš?
Já mám model 2002, čili V8 40V, najeto 280tkm a motor si přede jako nový, Převodovka* řadí sametově a zbytek auta vypadá na 180tkm. Že by se někomu srala V8 jsem fakt neslyšel a pokud nekoupil 100x pozávoděnou S6 s ušetřenejma prachama za servis, tak si to ani nedovedu moc představit.
AUDI A6jake?: Kdybys měl nějaké dotazy na A6 4.2 V8, tak se klidně ptej. Teď jsem si s ní dal 1100km Praha-Heidelberg a zpět a to auto bylo ve svém živlu.
Praha - Heidelberg jsem jel 160 Tempomat*, uvízl jsem v koloně, něco pojezdil po městě, zpátky jela přítelkyně Tempomat* cca 140 a já od hranic Tempomat* 180. Celková průměrná spotřeba podle tankování do plné byla krásných 11l/100km. Při tempomatových 180km/h byla spotřeba 12,7. V8 žere víc po městě, při svižnějším plynulém ježdění po Praze mám 15-16l, samozřejmě, kdybych sprintoval mezi semaforama, dostanu se klidně nad 20.
Jo a kdybys měl zájem, budu tu svoji asi na podzim prodávat...
|
Naposledy upravil freddy dne Ne, 19.06, 2011 15:39, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
|