AK nováček

Muž
Registrace: 20.5. 2011
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 0:08 |
|
Zdravím kluci,
potřeboval bych poradit, jestli jsem si vybral dobře. Můžete mi nějak napsat, co mě popřípadě čeká za trable u tohoto auta, jak často odchází nápravy na našich silnicích, jaké je s tímto auto povození či kolik žere oleje a nafty?
Jsem nováček, ale doufám, že mě za to nebudete odsuzovat...
Děkuji Vám
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 0:08 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 13.12. 2008
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 6:19 |
|
| LoizaCS napsal: | Zdravím kluci,
potřeboval bych poradit, jestli jsem si vybral dobře. Můžete mi nějak napsat, co mě popřípadě čeká za trable u tohoto auta, jak často odchází nápravy na našich silnicích, jaké je s tímto auto povození či kolik žere oleje a nafty?
Jsem nováček, ale doufám, že mě za to nebudete odsuzovat...
Děkuji Vám | V pravo nahoře je tlačítko"hledat"zadej třeba (R5 2.5 TDI*)a až se něco nedočteš,tak se ptej...milerádi ti o tom autku napíšeme milion informací... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 5.8. 2009
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 6:36 |
|
LoizaCS:
Vítej na klubu.
Toto auto má dobré reference i po letech je to stále pěkný vůz, spotřeba se pohybuje do 7L na 100km Olej tyto motory nějak nežerou, já olej do toho nedolívám, vydrží do výměny. Doporučuji měnit olej po 10000km lepší dřív jak pozděj, nebo výrobce dává na olej 15000.
Ramena celkem drží, asi se nevyplatí kupovat nějaké Polské odchází moc brzo, pokud budeš řešit nápravy jako celek není to až taková darda za díly. Problém je z napínací kladkou drážkového řemene, když odejde, špatně se shání jetá dobrá a nová je pěkně drahá.
Jak ji z repasovat nejdeš tady http://audiklub.cz/forum/tema/95356-a6-c4-ael-aat-vymena-loziska-v-nap.......
Až budeš měnit rozvody nenech to udělat nějakého pastilka, zajeť si do pořádného servisu, nebo šroub na klikovce se musí dobře dotáhnout, na momenťák to jen nestačí.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 10:28 |
|
Děkuji Vám kluci za ochotu.
Vyhlídl jsem si přesně tuto Audi.... ve středu si pro ní jedu
http://auto.aukro.cz/audi-a6-zachovale-auto-i1595335392.html
S tím olejem. Psal, že to žere na celou nádrž, tedy asi 1200 km sežere asi 0,5 l oleje. Říkal ale, že to je v normě. Že se ptal v AUT.servise. Ale to se mě nějak nezdá, že by měli takovou spotřebu oleje. Tak se chci předem informovat, po čem bych se měl dívat, abych tam pak dojel a mohl to pořádně okouknout. Má najeto tedy asi poctivých 320 tisíc. A informace o výměnách viz odkaz výše.
Co na to říkáte kluci?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 12:02 |
|
LoizaCS:
Cože 0,5L oleje na nádrž??? Tak to z tebe někdo dělá vola, to máš zhruba od výměny do výmnny 5L olej to je pěkná blbost, to bude nějaká past. Já jsem do předchozího motoru 2,5 85kw nemusel dolévat nic prostě to vyšlo do měnění oleje od rysky po rysku, to stejný mám i teď.
Kolik to má najeto soudím podle fotek že volant je prošoupanej nebo to vypadá jako by na něm byl nějakej povlak, takže to bude mít pěkně nalítáno.
Vem si tam někoho sebou, kdo se v tom vyzná.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 12:21 |
|
| radar354 napsal: | LoizaCS:
Cože 0,5L oleje na nádrž??? Tak to z tebe někdo dělá vola, to máš zhruba od výměny do výmnny 5L olej to je pěkná blbost, to bude nějaká past. Já jsem do předchozího motoru 2,5 85kw nemusel dolévat nic prostě to vyšlo do měnění oleje od rysky po rysku, to stejný mám i teď.
Kolik to má najeto soudím podle fotek že volant je prošoupanej nebo to vypadá jako by na něm byl nějakej povlak, takže to bude mít pěkně nalítáno.
Vem si tam někoho sebou, kdo se v tom vyzná. |
Jojo, tak mi to řekl. Řekl, že si ten olej musím trochu hlídat, ale že prej je to v normě. Jinak mě to taky prááávě přišlo divné, že 5l na 10 tisíc. To bych ani nemusel teoreticky měnit olej. By se za tu dobu celý vyměnil  Takže co mu mám říct? Beru sebou strejdu. Sice není odborník přes audi, ale staví si sám auta, takže by mohl něco vědět.
Jinak, po čem se mámn ještě dívat?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 24.2. 2007
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 12:50 |
|
pokud ten olej nikde nechčije, tak to bude asi pěkně vylítaný 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 22.3. 2009
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 13:04 |
|
a nežere ten olej Turbo* ? kámoš má špatný Turbo* a žere mu olej a z vejfuku jde modrej dým..  .. bohužel nemá prachy na nový Turbo*..prej tam je špatný ložisko v něm..nevím. 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 13:04 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 13:50 |
|
Nevím.... uvidím to auto až ve středu... takže zatím nic nevím. Ale snažím se všechno zjistit, co by mohlo být špatný a to si chci potom na místě zkontrolovat. Takže říkáte, že taková spotřeba oleje není v normě ano?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 5.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 14:29 |
|
tolik oleje to určitě žrát nemá, já dolíval necelej litr na 10tkm, změřit tlaky, zjistit jestli Turbo* nechčije, podívat se zespodu na motor, jestli to někde nebleje.... někoho si s sebou vem, kdo ty motory zná, na Liberecku je třeba Andre....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 14:43 |
|
LoizaCS:
Dost často jsou prasklé hadice od turba, chytni na ni a ať ti někdo prošlápne plyn do vyšších otáček musí se ta hadice nafouknout.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 18:19 |
|
tak majitel řekl, že všechno je v pořádku. Ale díky Vám kluci ji raději kupovat nebudu. Asi bych s tím měl časem víc problémů než užitku. Nemáte nějaký dobrý tip na audi s naftovým motorem, který bude nenáročný na opravy? Vím, že každé se musí opravovat, ale některým se třeba dělá jen výměna oleje, občas náprava.... rozumíte, co myslím. Cenovka tak do 60 tisíc. Podívám se ještě na inzeráty sem.
Děkuji za odpovědi
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 6.7. 2010
|
Zaslal: Pá, 20.05, 2011 18:40 |
|
Treba 80 1.9TDI a za ty prachy v tom vybave a idelani i top stavu.
Preju stastnou ruku pri vyberu 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 13.12. 2008
|
Zaslal: So, 21.05, 2011 14:53 |
|
| LoizaCS napsal: | tak majitel řekl, že všechno je v pořádku. Ale díky Vám kluci ji raději kupovat nebudu. Asi bych s tím měl časem víc problémů než užitku. Nemáte nějaký dobrý tip na audi s naftovým motorem, který bude nenáročný na opravy? Vím, že každé se musí opravovat, ale některým se třeba dělá jen výměna oleje, občas náprava.... rozumíte, co myslím. Cenovka tak do 60 tisíc. Podívám se ještě na inzeráty sem.
Děkuji za odpovědi | Přesně jak psal radar354,koukni na ty hadice...já mám na mojí najeto daleko víc km,ale dolévat 0,5litrů na nádrž,je totální nesmysl(0,5litru max na těch 10.000km)tady je něco špatně.Takhle z fotek,vypadá moc hezky,kouknul bych se co je příčina toho oilu a zkalkuloval opravu.Pokud by to nebyla nějaká šílená darda,tak bych do toho šel.Jestli si máš jak ověřit správnost těch najetých km,tak ti bude sloužit ještě hodně dlouho. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: So, 21.05, 2011 16:19 |
|
| radimp76 napsal: | Přesně jak psal radar354,koukni na ty hadice...já mám na mojí najeto daleko víc km,ale dolévat 0,5litrů na nádrž,je totální nesmysl(0,5litru max na těch 10.000km)tady je něco špatně.Takhle z fotek,vypadá moc hezky,kouknul bych se co je příčina toho oilu a zkalkuloval opravu.Pokud by to nebyla nějaká šílená darda,tak bych do toho šel.Jestli si máš jak ověřit správnost těch najetých km,tak ti bude sloužit ještě hodně dlouho. |
Už jsem prodejci bohužel oznámil, že zájem nemám. Takže se ani na ni nepřijedu podívat, protože jen cesta by mě vyšla na zhruba asi 1500 korun. Jelikož jsem ze Slavkova u Brna a Liberec je asi 270 km. A já kdybych tam byl, tak bych jej už vzal, protože by se mi tak líbil  Ale pak bych taky mohl litovat. Raději se podívám ještě po jiném. Nebudu zbrklý. Ale Vám fakt děkuji za pomoc. Takhle by mě ten prodejce zmátl a já se pak divil a možná vrážel do auta strašné peníze.
Ale jinak jsem o tomto, konkrétním, tipu slyšel samou chválu. Proto jsem se díval po tomto autě. Dobrá cena a nízké provozní náklady bez nutností velkých oprav. Ale jak to čímkoliv zavání, že bych se měl připravit na větší opravu, tak neberu. I když vím, že u takových starších aut už si asi nic takového nevyberu... no, uvidím
Ještě jednou díky 
|
|
|
|
|
|
|
|
|