Anonymní
|
Zaslal: Út, 05.04, 2011 19:17 |
|
Zdravim vas, obraciam sa na vas o pomoc a radu s vymenou CD menica.Totiz ten stary s oznacenim posledneho trojcisla 111 neprehraval Mp3 subory a este k tomu sa pokazil / vylamane zuby na sukolesi podavacieho mechanizmu /.Problem je, ze nemam update na 5750 ale len 3-kovy.Kupil som AMI / Audi multimedia interface modul/ aby som mohol prehravat hudbu cez kabel alebo USB zariadenia ci iPhone.Problem ale je, ze MMI* toto zariadenie nepozna,lebo nemam urobeny update na 5750.Rozhodol som sa preto kupit pouzity ale funkcny CD menic s koncovym cislom 110 ktory uz umoznuje prehravat Mp3.Po zapojeni ho ale vdaka "component protection" ochrane MMI* nerozpoznala v systeme a tym padom ho nevie nijako ovladat.Pretoze som vo francuzku, zasiel som do autorizovaneho servisu kde som poziadal / nevedia po anglicky/ cize nebolo jednoduche vysvetlit co chcem,o to aby mi pristroj spojazdnili.Prijali auto na cely den a vecer mi oznamili ze to nepojde, ze CD menic neni pre toto auto a ze ma nejaku poruchu komunikacneho modulu..!Myslim si ale ze je to kravina,lebo normalne prijima a vydava CD svieti a nechova sa ako pokazeny,kazdopadne ho nevidim zobrazeny v menu MMI* / zmiznuta polozka CD/.Mam vsak podozrenie, ze mp3jkovy CD menic mi nebude komunikovat s MMI* high 2G pred tym ako system updeatujem na vyssi software.Budem musiet asi kupit CD menic s cislom 111 ktory tam bol? Viete mi poradit v com je problem?Chcem vylucit moznost, ze by som kupil pokazeny CD menic...Verim, ze to je len v odblokovani zariadenia, co autorizovany servis asi nerad robi...zato mi ponukli novy aj s montazou za 800 EUR!! DAKUJEM VAM VOPRED ZA POMOC, JE TO NOCNA MORA NIEKOLKYCH MESIACOV,POTREBUJEM UROBIT LEN UPDATE, NIC VIAC...BEZ CD MENICA TO ASI NEDAM....CI?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 05.04, 2011 19:17 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: Út, 05.04, 2011 21:40 |
|
Aleshh: sa tak divam ze si tu asi dlho nebol tozto welcome back  , situacia ohladne AMI ma len jedno riesenie a to update na 5750, nepredpokladam ze je problem s menicom co si kupil pac bez odstranenia component protection ho MMI* nerozpozna takze do servisu kde hovoria AJ pripadne sa vratit do SK/CZ kde ti to za hodinovu sazbu mechanika odstrania, samotny update bez CD menica asi nepojde teda aspon o nikom kto by to skusal inym sposobom neviem
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 0:29 |
|
kukynas: No dakujem za mile privitanie..trochu som sa venoval inym veciam, ale chybalo mi to tu..Takze k veci, v prvom rade dakujem za nazor,viem ze treba update,mam komplet navod plus 3CD z ebay.de za 25 eur ,problem je len v tom prekliatom CD menici!Sranda je, ze ma presviadcali ze je problem vo vnutri menica, ze ho nemozu otvorit,ale to je kravina lebo by blikal, proste by nebral disky ani nevydaval, mechanicky je o.k.Skor si myslim, ze Mp3-jkovy menic bude fachat iba s updatom,s tym softom ktorym mam v aute ja,pravdepodobne funguje aj po odstraneni "component protection" iba CD menic starsi s koncovym trojcislim 111....Proste nemam v ponuke "SOURCE" CD polozku ale ked stlacim gombik CD vidim prazdnu obrazovku s CD napisom hore aj na maxidote, ale nic sa nedeje..som uz z toho trochu na prasok, nemozem byt bez hudby v aute...help!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 9:28 |
|
Aleshh: tazko takto radit po netu a vybrat tu najlacnejsiu alternativu nicmenej mas asi len 2 moznosti, zohnat stary 111 niekde na ebay a podobne, nahrat novy soft a prehodit za tu 110 ktoru si kupil pripadne rovno za AMI, druha - skocit do audi nech ti updatuju MMI* bez toho aby si kupoval dalsiu mechaniku a potom uz len nahodit tu 110 pripadne AMI, sice si niesom isty ci by to pre teba urobili bez toho aby ti chceli nauctovat CD menic ale za pokus to stoji, ako som pisal neviem ci sa da updatnut MMI* bez CD inym spusobom ale predpokladam ze v audi by to mohli nejak zvladnut...
pokial chces rychlo nejaku docasnu nahradu tak si kup v mezi case FM transmitter s usb vstupom tak aby si mohol pocuvat aspon nieco, stoji do 1000 korun, napr tento...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 9:45 |
|
ahoj, odpovim ti tady misto zprav...ano je to tak, je potreba mit stejne komponenty/sw, aby to spolu komunikovalo...proto vzdy doporucuji mit updatovano na nejnoveji verzi...
premyslim co s tim, nejake reseni musi byt...respektive je, sehnat funkcni changer a prehodit elektoniku ze stareho nefunkcniho (zustane ti tak i component protecton security block)...o jednom bych vedel, za trojku zanovni...po updatu na 5570 pak muzes dat ten s mp3..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 9:52 |
|
Lumpiq: mensi problemek je ze je vo Francii a nechce sa mu spet 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 9.10. 2006
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 9:54 |
|
Lumpiq: A co si ten nový funkční changer prostě nechat u audi odemknout místo přehazování vnitřku? Osobní zkušenost teda nemám, ale spousta kluků tu psala, že neměla problém.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 06.04, 2011 9:59 |
|
| kukynas napsal: | Lumpiq: mensi problemek je ze je vo Francii a nechce sa mu spet |
To co sem psal, muze udelat i tam...nepotrebuje do CR
| Citace: | | Lumpiq: A co si ten nový funkční changer prostě nechat u audi odemknout místo přehazování vnitřku? Osobní zkušenost teda nemám, ale spousta kluků tu psala, že neměla problém. |
Precti si to cele pepino, problem neni v component protection, ale verzi SW, MMI* casto dela to, ze kdyz mas komponentu s jinym SW, nechce s ni komunikovat a potrebuje update. A z ceho se dela update? z changeru, takze zacarovany kruh...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 9:59 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 27.2. 2009
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 10:04 |
|
No a co přehodit elektroniku z toho starého do toho nového. Někde jsem četl že se liší pouze modulem pro MP3 a jinak jsou mechaniky stejné.
Pak bych projel aktualizalici a prohodil to nazpět. Nemusel by nic kupovat. Otázkou je, jestli si to bude pamatovat stále CP. Mně zmizela už po odpojení changeru...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 06.04, 2011 10:18 |
|
o tom pisu vyse prave...jinak tobe zmizela spise proto, ze se ti vybila baterie, tam pak RJ dost blbnou a resetuji se...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 10:21 |
|
je pravda ze by mohol skusit prehodit len mechanicku cast ktora je polamana s rizikom ze posere obidve mechaniky a nebude mat nic ale za pokus by to mozno stalo...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 10:32 |
|
Lumpiq: Tys psal ale aby si koupil další
kukynas: Pokud nemá člověk zrovna nešikovné ruce...
Tak mne tak napadá, neznám firmu která by se tady zabývala opravami těchto mechanik. To by nemuselo být špatné. U použité není při koupi jistota a nové mechaniky stojí majlant...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 06.04, 2011 10:37 |
|
ja sem netusil, ze mechanika je stejna, ten co mam je prave ne mp3 verze 111, takze pokud je mechanicka cast stejna, tak uz nepotrebuje dalsi, to mas recht...ale to nemam overeno...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 10:48 |
|
Lumpiq: Já také ne. Jen jsem to někde četl, jak jsem psal. Šlo tam o to, že je tam přidanej modul na dekodování mp3. Optika jako taková mp3 přečíst umí.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 10:55 |
|
Lumpiq: Ninánek: to bude musiet asi vyskusat, pokial bude spatna len mechanika podavaca (koliecka) tak by to teoreticky mohla byt najrychlejsia cesta...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 12:07 |
|
Chlapci,dakujem za vase nazory,som si isty,ze je to nekompatibilita SW a nie component protection,alebo chybny akysi modul co francuzi mleli..Problem je v tom,ze kazda mechanika ma dva hlavne plosaky ktore spracovavaju zvukovu cast a napatie plus jednen maly pre motorceky podavaca,tam je pri 111 jeden plochy kabel co vedie do konektora na tom hlavnom plosaku sirsi cize sa tento plosak zo stareho modelu neda pouzit ,bez krkolomneho prehadzovania a zloziteho rozoberania celej mechaniky.Viem rozobrat a zlozit cast kde sa ukladaju disky a su tie hriadelky ktore disky podavaju, je to silenost ako to funguje, ale da sa to pochopit, cisto mechanicky..Inac kazdy plosak je pri 110 iny co sa tyka suciastok, dokonca aj napajaci zdroj ma ine suciastky, po prehodeni tohoto, stara 111 ani nezazla..Cize problem bude asi aj v napajani.Aj zbernica kam sa na piny nasuva predny panel je ina,uzsia...Cize aj ked to vyzera rovnako, je to uplne iny pristroj, mechanicky sa to lisi minimalne, ak vobec, ale elektrika je ina..Musel by som to uplne prekopat a to neni tak jednoduche, pre operneho spevaka xixi.Nerad by som totiz dodrbal tu funkcnu 110..Aj ked nie som zas az take drevo..Skor ma zaujala moznost updeatu v Audi bez nakupu mechaniky, alebo,Lumpiq : vies mi zohnat funkcnu 111? asi by som mal zaujem..asi by to bolo najlacnejsie riesenie!Daj mi prosim vediet, z Francie sa vratim o 6 dni do Blavy,niekde na tie plechace musim zarabat...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 12:07 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 12:34 |
|
V tom případě Ti opravdu nezbyde nic jiného než koupit jiný. Co nabízí Lumpiq je za slušnou cenu a je to i člověk, který tomu rozumí a umí to dát dohromady. Ona i ta aktualizace není jen tak. Nechá se toho hodně zkazit. Nehledě na to že se musí nastavaovat zpět různé funkce. Je také dobré udělat před instalací zálohu.
CP se konkrétně u changeru projevuje pravidelným intervalem vynechávání při přehrávání hudby. Nevím jestli jde nahrát nový SW s aktivní CP. Každopádně CP má funkci jen omezit a ne úplně vyřadit.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 12:39 |
|
Ninánek: To si napisal rozumne,ak by mi Lumpiq 111 predal,bolo by to asi fakt najlepsiem alebo ak by sa to nepodarilo cez neho, tak ebay..Kzdopadne mam z Ebay.de stranky tri CD od overeneho predajcu, ktory mi poslal na 4tom CD presny navod v anglictine aj s obrazkami, ako update urobit.Ak by mi s tym niekto v BA / najlepsie / pomohol, bol by som vdacny,ovsem najprv, musim zohnat 111...800 eur za ten krap ale ne-e!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 13:47 |
|
Aleshh: pokial pojdes z Francie okolo cez cechy tak je tu dost ludi ktory ti s tym updatom pomozu vcetne mna, pripadne pokial sa stavis k Lumpiq:ovi po ten CD menic tak to mozete spachat spolu
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 19:15 |
|
kukynas: Super, ponuku mozno aj vyuzijem,vraciam sa cez nemecko rakusko,ale pocestujem prestahovat frajerku do Ostravy, mozno by sme mohli stretnut,ak mi ovsem preda Lumpiq cd menic..Uz som z toho fakt smutny, nenavidim, zacarovany kruh a ked veci neviem riesit..Ta moja MMI* je divna,s tym softom nedokaze s CD robit nic,aj ked obcas ukaze CD1 ako by tam bolo, nic nespusti..Audi to nejak nedomyslelo,myslim ze taketo veci by sa na tak drahom voze mali dat riesit ovela lahsie,to ze sa na povodnom vylamali zuby na posranom malom ciernom ozubenom kolese,neni moj problem,ked to chcem opravit tak jedine kupit za 800 EUR novu haraburdu?kvoli koliesku?!! mali by ponukat pozarucny servis za normalne peniaze,alebo ho aspon vediet zprostredkovat.Pisal som s jednym typkom z anglicka, ktory presne vedel co sa posralo, opravuje toho kopy,evidentne som neni jediny komu sa to takto pokazilo !nasrat..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 19:23 |
|
Aleshh: audi nepremysla nad tym ze si raz niekdo kupi A6 z tretej ruky a nebude chciet vrazat tie stejne peniaze ako ten co nato mal ked to kupoval nove, a vsetci dobre vieme ze vsetky velke koncerny ziju hlavne zo servisu a predaja nahradnych dielov tak preco to na tak prestiznom aute poriadne neosolit? zbytocne sa tym zaoberat, preto existuju obchody ako www.kufatec.de kde ho mas origo novy za 220 EUR  inak urco sa ozvy a nieje problem to updatnut, CD mam odskusane na dvoch autach a bez problemov...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 12.12. 2009
|
Zaslal: St, 06.04, 2011 22:05 |
|
Kdyby měl někdo zájem, tak mohu nabídnout CD měnič.
Part Number: 4E0 035 111 A
SW: 4E0 910 111 F
100% stav - bez jakéhokoliv poškození. Měnil jsem za verzi podporující MP3, takže klidně mohu předvést, že je 100% funkční.
Cena 2.900 Kč
Náhled, klikni pro zvětšení.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Čt, 07.04, 2011 1:10 |
|
JTcko: Skvele!! takze si ho u Teba rezervujem,moj e mail : ales.jenis@gmail.com dohodneme sa na detailoch,suhlasis?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 8.4. 2011
|
Zaslal: Pá, 08.04, 2011 11:54 |
|
JTcko: prosim Ta posli mi potom spravu na tento nick,Ten predosly som si nechtiac zablokoval.Diky!
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 08.04, 2011 11:54 |
|