Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 26 kvě 2012
Celkem je zde 53 lidí (11 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    audibuster
Uživatelů dnes 3
Uživatelů včera 7
Celkem uživatelů 17365

Online návštěvníků
Návštěvníků 42
Uživatelů 11
Celkem 53

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: EU kontra Libye ...
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Infoservis -> Politika, ekonomika a další úchylky
Možná podobná témata
AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 11:48

Citace:
05:30 Kaddáfí dál útočí na Benghází. "Exploze se začaly ozývat kolem druhé hodiny ráno (místního času). Kaddáfího složky postupují (na město)," popsal situaci důchodce z Benghází Farádž Ali. Podle jeho slov jsou provládní jednotky zhruba 20 kilometrů od města. "Jde o pozemní palbu. Viděli jsme jeden letoun," dodal muž.

Citace:
08:48 Prorežimní síly libyjského vůdce Muammara Kaddáfího bombardují Benghází, východolibyjské sídlo povstaleckého vedení. Jeden z vládních letounů rebelové sestřelili, informuje v sobotu agentura Reuters.

Citace:
10:20 Vojáci podle informací rebelů pronikli již na západní předměstí, informovala arabská televize Al-Džazíra. Libyjská vláda však podle Reuters tvrdí, že dodržuje v pátek vyhlášené příměří a žádá kvůli přezkoumání věci příjezd mezinárodních pozorovatelů.

Citace:
11:11 Podle Kaddáfího je vyhlášení bezletové zóny neplatné a zaslal dopisy lídrům západních mocností a OSN. Po mluvčím vzkázal, že západ "bude litovat" pokud se bude do situace v Libyi plést.

Citace:
11:21 Kaddáfí: Jakákoliv západní vojenská akce proti Libyi bude brána jako "čistá agrese"!

Citace:
11:27 Francie chce rychle zareagovat na situaci v Libyi. Ve 13:00 se sejde prezident Nicolas Sarkozy, Pan Ki-mun, David Cameron, Angela Merkel, Silvio Berlusconi, Jose Luis Rodriguez Zapatero, Catherine Ashtonová a další lídři, aby projednali mezinárodní intervenci v Libyi.

nahoru #1
sponzor

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 11:48

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 11:57

Citace:
11:48 Sestřelené letadlo mohlo patřit povstalcům

Reportér BBC Alan Little z Libyje: Nejprve se zdálo, že sestřelené letadlo v Benghází patřilo k silám plukovníka Kaddáfího, ale nyní to vypadá, že bylo pilotováno povstaleckými silami.

11:50 Summit OSN se bude konat v Paříži v 13:30 hodin.
 nahoru #2
rastAKing

Registrace: 28.8. 2006

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 13:52

nepatří to do politiky břéťo?
nežereš to moc?
 nahoru #3
AK allstar
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 13:59

Romijn:
Prosím udávej ke všem citacím zdroj. Jednak je to slušnost a pak tom dáš přidanou hodnotu. Tím myslím i to Japonsko Kuju
 nahoru #4
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 18:59

Kriznik: Myslím si že ne na obě otázky. Pokud si myslíš, že ano tak to přesuň.
root: ok

Citace:
16:13 Česko se akce nezúčastní
Nevypadá to na naši účast, řekl v České televizi ministr zahraničních věcí České republiky Karel Schwarzenberg

18:02 Začalo bombardování
Podle agentury Reuters již francouzský letoun shodil první bombu na libyjské území

18:10 V akci je už 20 letadel
Asi 20 válečných letadel je již zapojeno do operace nad Libyí, uvedlo to francouzské ministerstvo obrany pro agenturu AFP.

http://zahranicni.ihned.cz/c1-51258890-francouzska-letadla-zahajila-bo.......
 nahoru #5
rastAKing

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 19:03

a co to je když ne politika tedy?
 nahoru #6
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 25.5. 2009

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 19:05

Kriznik: válka?
 nahoru #7
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 19:12

Kriznik napsal:
a co to je když ne politika tedy?

No tak Severní Korea a Irán sem nedoletí, ale Libye má Evropu nadosah a je schopná udělat paseku ... a to se nás asi dotýká i tak "všeobecně" ....
Pokud to považuješ za politiku, tak to přesuň. Pokud to tu nechceš vidět, protože tě to nezajímá, nebo si myslíš, že se tě to netýká, tak to přesuň
 nahoru #8
sponzor

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 19:12

nahoru #
rastAKing

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 19:13

omg... na tohle jsem opravdu čekal

že se stejnou měrou nezajímáte o situaci ve zbytku afriky?
tam není tolik nafty tak se o tom nepíše, takže to neřešíte co?

síla médií

(je mi jedno co tu je Břéťo ... a svým způsobem mě to co se děje zrovna v Lybii opravdu příliš nezajímá)
 nahoru #9
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 19:23

Kriznik napsal:
tam není tolik nafty tak se o tom nepíše, takže to neřešíte co?

sis naběh ...
Zajímáme, ale píše se to v sekci politika a ekonomika, Franta to sem nedá ...
Tím, že je to vlákno kde je, tak se ty informace nedostanou skoro k nikomu, a já to nepřesunul.
Hele, to že se válčí v Kamerunu mě neohrozí, ale radioaktivní mrak a kontaminované potraviny ano, to samé se týká toho, k čemu vyprovokuje EU Kadáfího ....
Kriznik napsal:
(je mi jedno co tu je Břéťo

Tak proč to teda řešíš, když to neřešíš?

Na tobě a Rootovi se mi líbí, že přesně vím, kdy mě začnete oslovovat jménem a proč

Citace:
18:56 První tanky zničeny

Francouzská letadla zničila čtyři tanky při leteckých úderech jihozápadně od města Benghází, oznámila televize Al-Džazíra.
http://zahranicni.ihned.cz/index.php?article[comments_online][rnd]=570.......
 nahoru #10
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 20:13

Kriznik napsal:

třeba 43 sekund v Jemenu = 43 mrtvých .... a pokud se o tom nikdo nedozví, tak nemá koho co zajímat ...

Přímý odkaz na youtube video
 nahoru #11
AK senior
AK senior

Registrace: 21.9. 2010

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 20:25

nejvíc mi vadí, že většina čechů začne automaticky nadávat na ameriku, že si jde pro ropu. Pro mě za mě ať ji klidně má, alespoň bude přiměřená cena ze phm. Je mi jedno, jestli to platim Libii nebo Americe.
 nahoru #12
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 20:39

Ezio napsal:
nejvíc mi vadí, že většina čechů začne automaticky nadávat na ameriku, že si jde pro ropu. Pro mě za mě ať ji klidně má, alespoň bude přiměřená cena ze phm.
Naopak, těma válkama zařídili USA, že ropa stojí co stojí a benzín jakbysmet ....
Najdi si info, kolik stál barel před 9/11 a kolik jsme platili za benzín ....
 nahoru #13
AK senior
AK senior

Registrace: 21.9. 2010

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 20:44

tak chceš říct, že teď všechnu ropu z Iráku a Afghanu ovládá USA?
 nahoru #14
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 21:02

Ezio napsal:
tak chceš říct, že teď všechnu ropu z Iráku a Afghanu ovládá USA?

To já netvrdím ..., ale když USA A UK vtrhnou do Iráku a tam zlikvidují původní vládu a dosadí "svoji vládu" a ta jejich vláda udělá výběrové řízené na prodej Irácké ropy (proč?) a drtivou většinu těch licencí získají firmy Shell, BP, Exxon Mobil, Chevron a Total ...
Tomu se říká, "buď si naši americkou demokracii vezmete dobrovolně, nebo vám ji tam vhodíme vykopnutýma dveřema"
V Afghánistánu nejde o ropu, ale o plyn ...
 nahoru #15
rastAKing

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 21:16

Romijn napsal:
ale radioaktivní mrak a kontaminované potraviny ano, to samé se týká toho, k čemu vyprovokuje EU Kadáfího

a co uděláš prosímtě? zalezeš do krytu? budeš chroupat omítku ze zdi nebo co?

nebuď bláhovej to mi k tobě nějak nesedí
 nahoru #16
sponzor

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 21:16

nahoru #
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 21:27

diskutovat a spekulovat cechum, to by slo...ale aby zaujali nejaky jasny a pro svet citelny postoj, to ne...opet delame mrtveho brouka, ze tu v EU nejsme...

nase prizdisracska povaha opet vitezi..no comment
 nahoru #17
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 21:44

Ezio:
http://openiazoch.zoznam.sk/img/chart/chartimage.asp?img=chart1&id=679493647_6

Kriznik napsal:
a co uděláš prosímtě? zalezeš do krytu? budeš chroupat omítku ze zdi nebo co?

Nejde o to co udělám teď, ale abych měl informace až (jestli ... a bojím se ano) to bude horší.
Když unikla radiace z Černobylu, tak taky bylo "všechno OK" a ono nebylo. Jenže tehdy jsem nic nevěděl. Pokud se situace v Japonsku vyvine kriticky, tak je jedno jak budeme daleko a po nějaký čas budu mít možnost, třeba rozhodnout nepouštět děcka ven ...
Taky si už dlouho objednávám nějaké potravinové doplňky z Taiwanu (řasy) a teď si asi dám na čas pauzu.
Možná že ty informace nezajímají jen mě. Mléko z Japonska mě nezajímá, ale asi omezím i ryby.

Taky jsem slyšel, že v "dalekém" Německu obsahují vejce, kuřecí a vepřové maso jedovatý dioxin. Stát mě ubezpečil, že nás (ČR) se to netýká, k nám se to NEMŮŽE dostat, my by jsme to odhalili, zákazníci by byli informování .... výsledek?
Až bylo "po všem", tak hygienici přiznali, že oni nic nevěděli a že kontaminované potraviny k nám Němci vyvezli a Češi to sežrali.

Prostě chci být informovaný. Když tu informaci mám, tak ji předám dál. Třeba to má smysl, třeba ne. Každý si může vybrat. Tak jak mě zase může kdokoliv kdykoliv informovat "su napitý", nebo "dopravní nehody" ....
 nahoru #18
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 21:55

Citace:
21:06 Do útoku se zapojily i USA a Británie
Spojené státy zahájily z válečné lodě útok řízenými střelami proti libyjské protiletadlové obraně na pobřeží země.

21:13 Velení přebraly USA
Velení nad spojeneckým úderem převzaly Spojené státy americké.

21:22 Koalici tvoří USA, Kanada, Británie, Franice, a Itálie
Na Libyi zaútočila koalice pěti zemí: USA, Kanada, Velká Británie, Franice a Itálie.

21:27 Útoky i na telekomunikační cíle
Spojenci podle sdělení Pentagonu útočí i na telekomunikační cíle.
Jsem myslel, že mají jen dohlížet na bezletovou zonu. Nevím o tom, že by telekomunikační vysílače stříleli na povstalce ...
Citace:
21:31 Spojenci útočí na cíle, které představují největší nebezpečí
Koaliční vojska útočí na libyjské cíle, které představují největší ohrožení pro spojenecké síly.
OSN odhlasovala ochranu povstalců, ne ochranu spojeneckých sil.
Citace:
21:39 Spojenci chtějí do půl dne zničit Kaddáfího protiletadlový systém
Viceadmirál Gortney sdělil, že spojenci nechystají pozemní útok. Dodal přitom, že nejpozději do dvanácti hodin koalice zničí Kaddáfího protiletadlový systém.
To má stejnou vypovídají hodnotu, jako Kaddafiho informace, že on přistoupil na rezoluci OSN.
 nahoru #19
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 22:08

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=694558
Citace:
Nikdo nás neoslovil, odmítl Nečas účast na akci v Libyi
Ale když se z EU zeptali, jestli budeme platit dluhy záchraného fondu krachujících EU států, i když nemáme Euro, tak Nečas kýval (ano) hlavou jak houpací osel.
Citace:
Česko je nicméně podle něj připraveno poskytnout Libyi materiální humanitární pomoc.
Západ vystřílí střely a zaplatí to jejich daňový poplatníci, bo není možné to nechat zrezivět .... munice přeci musí bouchat a zabíjet.
My uděláme sbírku na opravu toho co oni zničí.
Citace:
Francie se podle něj chopila iniciativy, protože se jí nabídla jedinečná možnost "konečně se prokázat jako vůdčí mocnost ve Středomoří".
Aha, takže nejde o ochranu civilistů, ale Sarkozi si hraje na Napoleona ....
 nahoru #20
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 22:29

Citace:
22:06 Do akce letí i čtyři španělské stíhačky
Do zásahu proti Libyi se zapojí i Španělsko. Z Madridu odstartovaly čtyři stíhačky, které se mají podle agentury Reuters připojit ke spojenecké akci.

22:15
Libyjská státní televize dnes večer tvrdila, že západní spojenci, jež označila za "křižácké nepřátele", bombardují civilní cíle v Tripolisu, Misurátě, Syrtě, Benghází a ve městě Zuára. Na předměstí Tripolisu údajně zasáhli nemocnici a v Misurátě ropné zásobníky. Podle libyjské státní agentury JANA prý záchranáři v libyjském hlavním městě museli převážet "civilní oběti" do zdravotnických zařízení. Spojenci se k tomuto obvinění zatím nestihli vyjádřit.

22:19
Agentura AFP oznámila, že podle libyjské státní televize bylo nad územím Libye sestřeleno francouzské letadlo. Informaci ovšem zatím není možné ověřit.
http://zahranicni.ihned.cz/index.php?article[comments_online][rnd]=382.......

Novináři na ČT24 přiznali, že netuší komu mají věřit, zda EU, nebo Libyi ...
 nahoru #21
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 19.03, 2011 23:54

Citace:
22:40 Francouzi popřeli, že by Libyjci sestřelili jejich letadlo
Francouzská armáda popřela předchozí informace libyjské státní televize o tom, že byla sestřelena její stíhačka u Tripolisu.

23:19
Nejmenovaný francouzský státník pro agenturu AFP uvedl, že Spojené arabské emiráty přislíbily spojencům 24 stíhaček.

http://zahranicni.ihned.cz/index.php?article[comments_online][auto_per.......
 nahoru #22
rastAKing

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 0:33

Romijn napsal:
Když unikla radiace z Černobylu, tak taky bylo "všechno OK" a ono nebylo. Jenže tehdy jsem nic nevěděl.

a žiješ vcelku fajne (stejně jako já, který v době "zamoření" běhal po moravě, která tím byla "zasažena" "nejvíc"...), moc to řešíš prostě
stejně bys nezalezl 3metry pod zem, nebo snad jsi naivka a máš pocit že zavřený okno tě ochrání před nějakou radiací? ... ale no tak
 nahoru #23
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 1:00

zavřený doma a pohyb na "čerstvém vzduchu" přeci jen rozdíl je ....
Souhlas, moc to řeším .... to je "rovnováha" s těmi, co to neřeší vůbec
 nahoru #24
sponzor

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 1:00

nahoru #
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 1:09

Citace:
povstalci oficiálně přiznali, že letoun sestřelený nad Bengházím patřil jim. Posléze potvrdili, že ho omylem sestřelili sami. Kaddáfího strana tvrdí, že byla ráno západně od Benghází napadena leteckými útoky...
http://blogs.aljazeera.net/live/africa/libya-live-blog-march-19
 nahoru #25
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 2:40

Citace:
Italský premiér Berlusconi: "Kaddáfí nemá vojenské prostředky na to, aby zaútočil proti cílům v Itálii."

http://www.ct24.cz/svet/118621-on-line-bombardovani-libye-spojenci-uto.......
Už nás začínají chlácholit .... doufám, že tomu sám věří.
 nahoru #26
AK allstar
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 20:44

Libye je svrchovaný stát, který řešil nějakým způsobem problém na svém území. Pokud vojensky zakročil proti vzbouřencům, měl na to plné právo vyplývající z jeho suverenity. Rezoluce OSN se týkala vytvoření a zabezpečení bezletové zóny, která měla zajistit zastavení bombardování, které nejvíc ohrožovalo civilisty.

Co přišlo místo toho? Obrovská akce, vojenské cvičení a bezprecedentní vojenský útok, který postrádá jakoukoli legitimitu. A při němž těch civlistů zařve mnohem více.

Co bude následovat? Destabilizace celého regionu. Dlouhodobý vojenský konflikt u hranic Evropy. Teroristické útoky na cíle ve středomoří.

Kdo na tom profituje? Ropné společnosti, USA.

JDĚTE DO HAJZLU!
 nahoru #27
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 20:54

root:
 nahoru #28
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 1.12. 2007

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 21:08

a) neni to jen EU kontra Libye
b) tlačí to spíš Francie s UK než USA
c) bezletova zona by nic nevyresila, kadáfí je magor a bude si delat co bude chtit

Podle meho pro Evropu lepsi, kdyz je tam ten psychopat. Ty arabáči potřebujou pevnou ruku, jinak vyšilujou. Dopadne to tam jako v Iráku. Tato rovnice nemá řešení
 nahoru #29
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 25.5. 2009

PříspěvekZaslal: Ne, 20.03, 2011 21:39

root: 100% s tebou souhlasím, i když je to trochu nepřesné - pokud se v nějaké i suveréní zemi budou díť nějaké extrémy, tak na toto by měla dohlídnout OSN, od toho je také zřízena. bohužel současná situace je velice nešťastná a patová, vojenská intervence teď bude mít jediný cíl - svrhnutí kadáfího. a pokud ne, pak vlastně nebude mít žádný pořádný cíl a bude se to tahnout dlouho, protože vlastně nikdo pořádně neví kdo a proč bojuje...
 nahoru #30
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 1 z 8
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Infoservis -> Politika, ekonomika a další úchylky

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky Libye uz je osvobozena, uprchlici uz ... tecka Politika, ekonomika a další úchylky 0 Pá Březen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Dvakrát o Libyi od zlého ruského novi... tecka Politika, ekonomika a další úchylky 0 So Září 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Libye a mediální válečná propaganda tecka Politika, ekonomika a další úchylky 1 Čt Srpen 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Libye a Írán žádají OSN: Zakročte pro... Romijn Politika, ekonomika a další úchylky 1 St Srpen 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Kapitalizmus - tragédia a fraška? Lib... tecka Politika, ekonomika a další úchylky 0 Út Srpen 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: