Muž
Registrace: 8.7. 2007
Zaslal: So, 19.03, 2011 11:48
Citace:
05:30 Kaddáfí dál útočí na Benghází. "Exploze se začaly ozývat kolem druhé hodiny ráno (místního času). Kaddáfího složky postupují (na město)," popsal situaci důchodce z Benghází Farádž Ali. Podle jeho slov jsou provládní jednotky zhruba 20 kilometrů od města. "Jde o pozemní palbu. Viděli jsme jeden letoun," dodal muž.
Citace:
08:48 Prorežimní síly libyjského vůdce Muammara Kaddáfího bombardují Benghází, východolibyjské sídlo povstaleckého vedení. Jeden z vládních letounů rebelové sestřelili, informuje v sobotu agentura Reuters.
Citace:
10:20 Vojáci podle informací rebelů pronikli již na západní předměstí, informovala arabská televize Al-Džazíra. Libyjská vláda však podle Reuters tvrdí, že dodržuje v pátek vyhlášené příměří a žádá kvůli přezkoumání věci příjezd mezinárodních pozorovatelů.
Citace:
11:11 Podle Kaddáfího je vyhlášení bezletové zóny neplatné a zaslal dopisy lídrům západních mocností a OSN. Po mluvčím vzkázal, že západ "bude litovat" pokud se bude do situace v Libyi plést.
Citace:
11:21 Kaddáfí: Jakákoliv západní vojenská akce proti Libyi bude brána jako "čistá agrese"!
Citace:
11:27 Francie chce rychle zareagovat na situaci v Libyi. Ve 13:00 se sejde prezident Nicolas Sarkozy, Pan Ki-mun, David Cameron, Angela Merkel, Silvio Berlusconi, Jose Luis Rodriguez Zapatero, Catherine Ashtonová a další lídři, aby projednali mezinárodní intervenci v Libyi.
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 11:57
Citace:
11:48 Sestřelené letadlo mohlo patřit povstalcům
Reportér BBC Alan Little z Libyje: Nejprve se zdálo, že sestřelené letadlo v Benghází patřilo k silám plukovníka Kaddáfího, ale nyní to vypadá, že bylo pilotováno povstaleckými silami.
11:50 Summit OSN se bude konat v Paříži v 13:30 hodin.
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 18:59
Kriznik: Myslím si že ne na obě otázky. Pokud si myslíš, že ano tak to přesuň.
root: ok
Citace:
16:13 Česko se akce nezúčastní
Nevypadá to na naši účast, řekl v České televizi ministr zahraničních věcí České republiky Karel Schwarzenberg
18:02 Začalo bombardování
Podle agentury Reuters již francouzský letoun shodil první bombu na libyjské území
18:10 V akci je už 20 letadel
Asi 20 válečných letadel je již zapojeno do operace nad Libyí, uvedlo to francouzské ministerstvo obrany pro agenturu AFP.
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 19:12
Kriznik napsal:
a co to je když ne politika tedy?
No tak Severní Korea a Irán sem nedoletí, ale Libye má Evropu nadosah a je schopná udělat paseku ... a to se nás asi dotýká i tak "všeobecně" ....
Pokud to považuješ za politiku, tak to přesuň. Pokud to tu nechceš vidět, protože tě to nezajímá, nebo si myslíš, že se tě to netýká, tak to přesuň
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 19:23
Kriznik napsal:
že se stejnou měrou nezajímáte o situaci ve zbytku afriky?
tam není tolik nafty tak se o tom nepíše, takže to neřešíte co?
sis naběh ...
Zajímáme, ale píše se to v sekci politika a ekonomika, Franta to sem nedá ...
Tím, že je to vlákno kde je, tak se ty informace nedostanou skoro k nikomu, a já to nepřesunul.
Hele, to že se válčí v Kamerunu mě neohrozí, ale radioaktivní mrak a kontaminované potraviny ano, to samé se týká toho, k čemu vyprovokuje EU Kadáfího ....
Kriznik napsal:
(je mi jedno co tu je Břéťo
Tak proč to teda řešíš, když to neřešíš?
Na tobě a Rootovi se mi líbí, že přesně vím, kdy mě začnete oslovovat jménem a proč
nejvíc mi vadí, že většina čechů začne automaticky nadávat na ameriku, že si jde pro ropu. Pro mě za mě ať ji klidně má, alespoň bude přiměřená cena ze phm. Je mi jedno, jestli to platim Libii nebo Americe.
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 20:39
Ezio napsal:
nejvíc mi vadí, že většina čechů začne automaticky nadávat na ameriku, že si jde pro ropu. Pro mě za mě ať ji klidně má, alespoň bude přiměřená cena ze phm.
Naopak, těma válkama zařídili USA, že ropa stojí co stojí a benzín jakbysmet ....
Najdi si info, kolik stál barel před 9/11 a kolik jsme platili za benzín ....
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 21:02
Ezio napsal:
tak chceš říct, že teď všechnu ropu z Iráku a Afghanu ovládá USA?
To já netvrdím ..., ale když USA A UK vtrhnou do Iráku a tam zlikvidují původní vládu a dosadí "svoji vládu" a ta jejich vláda udělá výběrové řízené na prodej Irácké ropy (proč?) a drtivou většinu těch licencí získají firmy Shell, BP, Exxon Mobil, Chevron a Total ...
Tomu se říká, "buď si naši americkou demokracii vezmete dobrovolně, nebo vám ji tam vhodíme vykopnutýma dveřema"
V Afghánistánu nejde o ropu, ale o plyn ...
diskutovat a spekulovat cechum, to by slo...ale aby zaujali nejaky jasny a pro svet citelny postoj, to ne...opet delame mrtveho brouka, ze tu v EU nejsme...
a co uděláš prosímtě? zalezeš do krytu? budeš chroupat omítku ze zdi nebo co?
Nejde o to co udělám teď, ale abych měl informace až (jestli ... a bojím se ano) to bude horší.
Když unikla radiace z Černobylu, tak taky bylo "všechno OK" a ono nebylo. Jenže tehdy jsem nic nevěděl. Pokud se situace v Japonsku vyvine kriticky, tak je jedno jak budeme daleko a po nějaký čas budu mít možnost, třeba rozhodnout nepouštět děcka ven ...
Taky si už dlouho objednávám nějaké potravinové doplňky z Taiwanu (řasy) a teď si asi dám na čas pauzu.
Možná že ty informace nezajímají jen mě. Mléko z Japonska mě nezajímá, ale asi omezím i ryby.
Taky jsem slyšel, že v "dalekém" Německu obsahují vejce, kuřecí a vepřové maso jedovatý dioxin. Stát mě ubezpečil, že nás (ČR) se to netýká, k nám se to NEMŮŽE dostat, my by jsme to odhalili, zákazníci by byli informování .... výsledek?
Až bylo "po všem", tak hygienici přiznali, že oni nic nevěděli a že kontaminované potraviny k nám Němci vyvezli a Češi to sežrali.
Prostě chci být informovaný. Když tu informaci mám, tak ji předám dál. Třeba to má smysl, třeba ne. Každý si může vybrat. Tak jak mě zase může kdokoliv kdykoliv informovat "su napitý", nebo "dopravní nehody" ....
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 21:55
Citace:
21:06 Do útoku se zapojily i USA a Británie
Spojené státy zahájily z válečné lodě útok řízenými střelami proti libyjské protiletadlové obraně na pobřeží země.
21:13 Velení přebraly USA
Velení nad spojeneckým úderem převzaly Spojené státy americké.
21:22 Koalici tvoří USA, Kanada, Británie, Franice, a Itálie
Na Libyi zaútočila koalice pěti zemí: USA, Kanada, Velká Británie, Franice a Itálie.
21:27 Útoky i na telekomunikační cíle
Spojenci podle sdělení Pentagonu útočí i na telekomunikační cíle.
Jsem myslel, že mají jen dohlížet na bezletovou zonu. Nevím o tom, že by telekomunikační vysílače stříleli na povstalce ...
Citace:
21:31 Spojenci útočí na cíle, které představují největší nebezpečí
Koaliční vojska útočí na libyjské cíle, které představují největší ohrožení pro spojenecké síly.
OSN odhlasovala ochranu povstalců, ne ochranu spojeneckých sil.
Citace:
21:39 Spojenci chtějí do půl dne zničit Kaddáfího protiletadlový systém
Viceadmirál Gortney sdělil, že spojenci nechystají pozemní útok. Dodal přitom, že nejpozději do dvanácti hodin koalice zničí Kaddáfího protiletadlový systém.
To má stejnou vypovídají hodnotu, jako Kaddafiho informace, že on přistoupil na rezoluci OSN.
Nikdo nás neoslovil, odmítl Nečas účast na akci v Libyi
Ale když se z EU zeptali, jestli budeme platit dluhy záchraného fondu krachujících EU států, i když nemáme Euro, tak Nečas kýval (ano) hlavou jak houpací osel.
Citace:
Česko je nicméně podle něj připraveno poskytnout Libyi materiální humanitární pomoc.
Západ vystřílí střely a zaplatí to jejich daňový poplatníci, bo není možné to nechat zrezivět .... munice přeci musí bouchat a zabíjet.
My uděláme sbírku na opravu toho co oni zničí.
Citace:
Francie se podle něj chopila iniciativy, protože se jí nabídla jedinečná možnost "konečně se prokázat jako vůdčí mocnost ve Středomoří".
Aha, takže nejde o ochranu civilistů, ale Sarkozi si hraje na Napoleona ....
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 22:29
Citace:
22:06 Do akce letí i čtyři španělské stíhačky
Do zásahu proti Libyi se zapojí i Španělsko. Z Madridu odstartovaly čtyři stíhačky, které se mají podle agentury Reuters připojit ke spojenecké akci.
22:15
Libyjská státní televize dnes večer tvrdila, že západní spojenci, jež označila za "křižácké nepřátele", bombardují civilní cíle v Tripolisu, Misurátě, Syrtě, Benghází a ve městě Zuára. Na předměstí Tripolisu údajně zasáhli nemocnici a v Misurátě ropné zásobníky. Podle libyjské státní agentury JANA prý záchranáři v libyjském hlavním městě museli převážet "civilní oběti" do zdravotnických zařízení. Spojenci se k tomuto obvinění zatím nestihli vyjádřit.
Muž
Zaslal: So, 19.03, 2011 23:54
Citace:
22:40 Francouzi popřeli, že by Libyjci sestřelili jejich letadlo
Francouzská armáda popřela předchozí informace libyjské státní televize o tom, že byla sestřelena její stíhačka u Tripolisu.
23:19
Nejmenovaný francouzský státník pro agenturu AFP uvedl, že Spojené arabské emiráty přislíbily spojencům 24 stíhaček.
Když unikla radiace z Černobylu, tak taky bylo "všechno OK" a ono nebylo. Jenže tehdy jsem nic nevěděl.
a žiješ vcelku fajne (stejně jako já, který v době "zamoření" běhal po moravě, která tím byla "zasažena" "nejvíc"...), moc to řešíš prostě
stejně bys nezalezl 3metry pod zem, nebo snad jsi naivka a máš pocit že zavřený okno tě ochrání před nějakou radiací? ... ale no tak
Muž
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 1:09
Citace:
povstalci oficiálně přiznali, že letoun sestřelený nad Bengházím patřil jim. Posléze potvrdili, že ho omylem sestřelili sami. Kaddáfího strana tvrdí, že byla ráno západně od Benghází napadena leteckými útoky...
http://blogs.aljazeera.net/live/africa/libya-live-blog-march-19
Libye je svrchovaný stát, který řešil nějakým způsobem problém na svém území. Pokud vojensky zakročil proti vzbouřencům, měl na to plné právo vyplývající z jeho suverenity. Rezoluce OSN se týkala vytvoření a zabezpečení bezletové zóny, která měla zajistit zastavení bombardování, které nejvíc ohrožovalo civilisty.
Co přišlo místo toho? Obrovská akce, vojenské cvičení a bezprecedentní vojenský útok, který postrádá jakoukoli legitimitu. A při němž těch civlistů zařve mnohem více.
Co bude následovat? Destabilizace celého regionu. Dlouhodobý vojenský konflikt u hranic Evropy. Teroristické útoky na cíle ve středomoří.
Muž
Registrace: 1.12. 2007
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 21:08
a) neni to jen EU kontra Libye
b) tlačí to spíš Francie s UK než USA
c) bezletova zona by nic nevyresila, kadáfí je magor a bude si delat co bude chtit
Podle meho pro Evropu lepsi, kdyz je tam ten psychopat. Ty arabáči potřebujou pevnou ruku, jinak vyšilujou. Dopadne to tam jako v Iráku. Tato rovnice nemá řešení
root: 100% s tebou souhlasím, i když je to trochu nepřesné - pokud se v nějaké i suveréní zemi budou díť nějaké extrémy, tak na toto by měla dohlídnout OSN, od toho je také zřízena. bohužel současná situace je velice nešťastná a patová, vojenská intervence teď bude mít jediný cíl - svrhnutí kadáfího. a pokud ne, pak vlastně nebude mít žádný pořádný cíl a bude se to tahnout dlouho, protože vlastně nikdo pořádně neví kdo a proč bojuje...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Neůžete přikládat soubory v tomto fóru. Nemůžete stahovat soubory v tomto fóru.