Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 26 kvě 2012
Celkem je zde 38 lidí (2 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    audibuster
Uživatelů dnes 3
Uživatelů včera 7
Celkem uživatelů 17365

Online návštěvníků
Návštěvníků 36
Uživatelů 2
Celkem 38

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: A80 B4; 2.0i ABT - lambda sonda
Přejít na stránku 1, 2  Další
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;)    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Audi do roku 1990 (1995)
Možná podobná témata
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 9.8. 2010

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 12:50

Cau, chtel bych se zeptat zda si ridici jednotka po odpojeni lambdy bere automaticky nejake prumerne hodnoty, nebo ji jeste musim resetovat pomoci odpojeni baterky ?
 nahoru #1
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 12:50

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 3.10. 2006

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 12:59

proč si odpojil bude to žrát a nepojede to ?
 nahoru #2
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 13:28

Krysar: Mam prave pocit ze je kaput. Pod 10 litru na 100 nejdu at jedu jakkoliv (kdyz je zapojena) a zdalo se mi, ze po odpojeni to jede trochu líp.
 nahoru #3
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 13:29

tak kup novou bez ni to fungovat pořádně nebude .....kup uni lamdu za cca 1200 uni ....
 nahoru #4
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 13:43

Ja vim, ze bez ni to moc dobra neudela. Chci prave jen zkusit jestli ta spotreba jeste vic stoupne bez ni. Jestli ne, tak by mohla byt v riti teda.
 nahoru #5
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 13:44

odpoved na tvojí otázku odpojíš ji jednotka ztratí signál ......
 nahoru #6
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 13:52

THX Na jednom fóru jsem prave cetl, ze nekomu po odpojeni lambdy spadla spotreba z 11-12 na 8. Asi bohata smes. Tak to chci taky prubnout. Samozrejme spis pocitam, ze pujdu se spotrebou nahoru, ale tak za pokus nic nedam.
 nahoru #7
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 13:58

spotřeba neklesne tomu neveř ..i pomalu regulující lamdasondu je lepší než žádná sonda .
 nahoru #8
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 13:58

nahoru #
AK batole
AK batole

Registrace: 4.3. 2010

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 15:46

Krysar: na druhou stranu, když Lambda* dává signál o chudý směsi i když je bohatá, bude to žrát víc.. po odpojení labdy si dává defaultní hodnotu nebo ne? ...

P3kY:každopádně diagnostika lambdu nehlásí? ... pokud ne, najdi si někoho s dobrym osciloskopem a proměř si jí, pak zjistíš jestli to dělá ona, odpojením lambdy její nefunkčnost moc nezjistíš...
 nahoru #9
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 15:49

lamda reguluje od lamda 0,9 po 1,1 ( ideální poměr je 1)
ve chvíli kdy je odpojená to bude logicky žrát i když bude lamda dávat chudší směs protože ne to budeš muset šlapat ....

stačí i voltmeter na vyzkoušení zda reaguje Osciloskop je pochopičko nejlepší
 nahoru #10
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 17:25

Voltmetrem bych jeste disponoval, s tim osciloskopem je to uz horsi... Mohl by mi tu nekdo prosim popsat nejaky postup pri mereni te lambdy pomoci voltmetru ?
 nahoru #11
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 18:34

Na netu jsem nasel, ze 3 vodicove lambdy jsou ukostreny pres jejich telo. Takze pomoci voltmetru zkusím jen jestli je na cernem vodici nejaky signal ? Meri se tedy napeti mezi kostrou a cernym vodicem ?
 nahoru #12
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 18:57

Pomocí toho zmeříš zda lamda sonda nějak raaguje ....v jakém rozsahu upozornují že je to velmi orientační víceméně zjisítš že reaguje pomalu nebo vubec....v každém případě životnost lamdasondy je max 100 tisíc km spíše méně takže počítej že je mrtvá já se na 2,2T dostal po výměně lamdasondy asi o 2 litry dolu n. Jinak odkud jsi ? vysoká spotřeba nechut jít za plynem je v u ABT ještě velmi často zpusobená silenblokem mezi sáním a škrtící klapkou stojí v elitu asi 600 kč.
 nahoru #13
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 19:35

Bydlim asi 5km od Kladna. Taky si myslim, ze je po smrti. Mas na mysli tento díl http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx?PartDetailID=3.50001.30.0&.......|-31644|-31605|20&TT=car&VehicleID=1396&VehicleTypeID=1 ?
 nahoru #14
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 20:03

přesně
 nahoru #15
AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 14.12. 2007

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 22:20

mám ji 5 let, ale lambdu jsem ještě neměnil.
asi mám náskok...
 nahoru #16
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 24.02, 2011 22:20

nahoru #
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 25.02, 2011 11:58

Tak jsem jí dneska proklepnul tím voltmetrem a nějaký signál výsílá. Ještě zkusím sehnat někoho s tím oscilem.
 nahoru #17
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 10:12

Tak jsem byl v servisu, už je to teda dýl a nechal si udělat diagnostiku ŘJ. V řídící jednotce byly prý 2 závady. První byla zkrat na čidle nasávaného vzduchu (prý oxidace na +) následně vyčištěno. To čidlo je prý nad škrtící klapkou v tom hrnci se vzduchovým filtrem, ale když jsem měnil filtr, nebo kdykoli tam koukal, tak jsem si oxidace nevšiml, tak nevím. Ta druha chyba byla prej špatně nastavený potenciometr ovladače škrtící klapky, ten teda srovnal jak by mel být správně. Lambda* prověřena a pry OK. Výsledek -> zda se mi, ze to žere ještě tak o litřik o dva víc Zkoušel jsem i trik s přeloženým hadrem na krytu vzduchového filtru, aby to trochu přitlačil, když se zavře kapota a případné trhlinky v tý gumě pod klapkou se zacelily, ale ta guma mi přijde i normálně OK a efekt to taky žádnej nemělo...

Tady ještě ta diagnostika, kdyby něco někomu řekly ty čísla

nahoru #18
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 5.6. 2008

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 12:48

P3kY: Hmm to je divny. U Simacka jsem mel cpe a za nej DAM* ruku do ohne. Zkousel jsi se radit snim?
 nahoru #19
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 14:24

On to prohlížel i s podvozkem ( kterej je teda pěkně v prdeli po minulý zimě ) ,rozvodama a tu ŘJ. Právě na tvoji radu jsem tam jel nicméně o pár týdnů později jsem se dozvěděl od člověka právě přímo z Pcher, že to není zas až tak solidní servis jak se zdá, tak nevím. Nechci tu ale nějak shazovat kvalitu tohoto servisu. Přesně jak jsi říkal. Všude hezky uklizeno, dobře zařízený co se týče strojů, výbavy, nářadí a i když jsem koukal, jak něco dodělával než na mě měl čas, tak si dá fakt záležet. On s ním dokonce táta dřív dělal. Prý dělal dlouho v Německu, než si pořídil tu dílnu, tak třeba on nich má tu pracovní preciznost Každopádně to jsem trochu odbočil, pořád přemýšlím co všechno má vliv na spotřebu. Ono teda i chod motoru není takovej, jak bych si představoval. Třeba po ujetí takovejch 30km, jak když motor ztratí výkon a do kopců má menší chuť jít za plynem. Na ten plyn musím ale vždycky trochu pomalu. Třeba když ho rychle pustím, tak auto škubne (to mi dělalo u mondea a tam to bylo prasklým gumovým kolínkem na odvětrávání kliky či co, dal jsem nový a klid) tady nevím a celkově se v tom zas tak nevyznám
 nahoru #20
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 14:52

P3kY: Znam ho dost dobre a nevim kdo to rikal a vjakem kontextu, ale je mi to jedno. Nedam na nej dopustit... Co jsi vsechno zkousel? Co treba palivovy cerpadlo a filtr? Zkousel jsi? Jinak mi to porad pripada, jako by jsi tam mel nejakou netesnost. Nejpravdepodobneji v sani. Zkus opravdu peclive projit vsechny hadice. Zdemontovat, zacpat a zkusit profouknout. Obcas neni prasklina videt hned. A staci mala trhlinka...
 nahoru #21
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 15:03

Ještě dodatek. Nevím jestli to má nějakej extra vliv na spotřebu paliva ale hodně čtu, že to lidem žere půl až litr nebo i víc oleje na tisíc km a že je to prej OK. V germany manuálu to píšou teda taky že litr na tisíc je ještě OK. Ja jsem ale koupil na výměnu 5L oleje, mám od výměny najeto asi 6500km dolil jsem asi 3dc a v láhvi je ještě 1,5L oleje, olej v motoru je u rysky maxima. Je možný, že se do motoru vejde 3,2L oleje ? Ne, že by to bylo moc, ale ptám se proto, jestli někdo neví přesnou hodnotu kolik se tam vleze a jestli by tam třeba nemohl být problém s oběhem oleje, když se skoro neztrácí... Kontrolka oleje nesvítí ani neproblikává, normálně po nastartování zhasne.
 nahoru #22
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 15:06

Taky mi to pořad přijde jak netěsnost v sání.
 nahoru #23
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 15:08

P3kY: Pokud po nastartovani zhasne tak nic neres. Presnej objem nevim, ale 3,2 by mohlo sedet.
 nahoru #24
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 15:08

nahoru #
AK junior
AK junior

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 19.01, 2012 22:27

přesné plnění najdeš v mazacím plánu.
3 litry.
vyměň svíčky, vyčisti škrtící klapku, zkontroluj sání, vyměň palivový filter, zkontroluj rozvody a nech znovu nastavit předstih...
 nahoru #25
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 20.01, 2012 17:10

je někde nejakej návod jak na to čištění tý klapky ? je v takem to stavu

nahoru #26
AK junior
AK junior

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 20.01, 2012 17:25

musíš ji otevřít a ručně vyčistit po obvodu a vevnitř.
stačí prsty zatlačit.
technický benzín a špejle s vatou by měla stačit.
 nahoru #27
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: So, 04.02, 2012 17:57

Nemohlo by to být prasklým uložením vzduch filtru v místě červené čárky ? je to ale zadělaně teplu odolnou páskou a když k tomu dám cígo tak si to kouř nesaje. Navíc je to ještě před vzduch. filtrem.
 nahoru #28
AK fanda
AK fanda

Registrace: 20.11. 2008

PříspěvekZaslal: So, 04.02, 2012 18:08

To nebude ono bych řekl, když je to před filtrem.
 nahoru #29
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: So, 04.02, 2012 18:13

Jo a ještě ten regulátor teploty pod čislem 7 na obrázku, taky nefunguje pořádně. Zkoušel jsem ho poštelovat že i chvíli šel, tzn. že při studeným motoru byla klapka otevřená a sála teplý vzduch a po ohřátí motoru se zavřela a sálo to od světla studený, alespon doufám že to tak má být. Pak ale stejne zase otevirala i pri teplym motoru, tak jsem vytáhl tu hadicku s podtlakem co jde ke klapce a zaslepil ji, tak táhne to vzduch pořád od svetla. To by nemuselo vadit ne ? Jen se to dele ohrivá ?
 nahoru #30
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď     Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;) časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Audi do roku 1990 (1995)

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky která lambda sonda ovládá množství po... Hynek O autech vážně i nevážně 10 Pá Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Lambda sonda BOSCH z 1.6 74kw AHL jise Prodej, nabídka 0 Čt Duben 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Umístění lambda sondy na A8 2.8 142kW... TheTimo Audi A8 | Audi V8 1 Pá Duben 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Proc jsme zeme pitomcu .. psychologic... tecka Politika, ekonomika a další úchylky 0 Út Březen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Lambda sonda Maxik123 Audi do roku 1990 (1995) 4 Čt Září 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: