AK allstar

Registrace: 16.12. 2007
|
Zaslal: Út, 16.09, 2008 10:23 |
|
http://auto.idnes.cz/test-nafty-v-nemecku-je-kvalitnejsi-d6s-/automoto.......
Čerpací stanice stejné firmy. Jedna v Česku, druhá v Německu. A obě prodávají prémiovou naftu se shodným názvem. Jenže když si ji natankujete u nás, dostanete něco jiného, než když naše hranice přejede západním směrem. Dostanete něco horšího.
To zjistil test, který uspořádala MF Dnes ve spolupráci s odborným časopisem AutoDiesel. Jeho smyslem bylo zjistit, jestli se motoristům vyplatí připlácet za nadstandardní naftu. Kromě pěti takových naft nakoupených v Česku jsme pro srovnání koupili i dva vzorky prémiové nafty v Německu a jeden kanystr obyčejné české nafty u nerenomované konkurence.
Vyšší výkon, nižší spotřeba, nižší hlučnost. To slibuje Shell u svého prémiového paliva Shell V-Power Diesel, které je v Česku až o tři koruny dražší, než běžná nafta. Tyto vlastnosti ale podle měření provedené Ústavem paliv a maziv nemá. Na rozdíl od německé nafty se shodným názvem.
Německý V-Power diesel má sice stejné protikorozní vlastnosti i schopnost ochránit vstřikování jako české nafty, ale narozdíl od stejnojmenného produktu prodávaného v Česku má i pozitivní vliv na hlučnost a výkon motoru. A to takový, že by ho měl pocítit i méně citlivý řidič. Ještě lépe na tom byl další německý vzorek - Aral Ultimate Diesel, který by se v případě, že by se prodával i u nás, stal absolutním vítězem testu
Jak si v testu vedly prémiové nafty koupené v Česku se dozvíte ve středeční příloze Auto MF DNES.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 16.09, 2008 10:23 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
audiklub Servisman
Muž
Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Út, 16.09, 2008 11:12 |
|
ehh ehh svine shellacky....... ale tak nejak sem si uz v cesku zvyknul na to ze se kazdej snazi pojebat kazdyho...bohuzel....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 8.10. 2006
|
Zaslal: Út, 16.09, 2008 11:18 |
|
vlasta: Zrovna ty si stěžuj, ne?!
Alespoň máš kšefty 
|
|
|
|
|
|
|
|
audiklub Servisman
Muž
|
Zaslal: Út, 16.09, 2008 14:34 |
|
me tj u hnedky - jezdim na LPG* a do sestky leju shell naftu....akorat ze za 25/litr 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Út, 16.09, 2008 18:12 |
|
s benzínem to bude asi podobné...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 19.11. 2006
|
Zaslal: St, 17.09, 2008 22:28 |
|
| vencaa6 napsal: | | s benzínem to bude asi podobné... |
S V-Power Racing naštestí ne... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 28.8. 2006
|
Zaslal: St, 17.09, 2008 23:22 |
|
jeee kde ty se tu beres mezi nama ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

|
Zaslal: St, 17.09, 2008 23:24 |
|
Mno..tak o tomhle testu jsem slyšel v radiu a ani se tomu nedivím..kde,že to žijeme,že by v česku??  Na druhou stranu lepší tady než v rusku.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 17.09, 2008 23:24 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: St, 17.09, 2008 23:45 |
|
mi je to v celku jedno, protože je pro mě důležité ať natankuju cokoli - že ráno příjdu otočím klíčkem a to myslím, že otočím jako že až nadoraz a nastaruji  (narozdíl od ropy - kde se musí čekat až zhasne nějaká přiblblá kontrolka)
-
ale k tématu, tankuji z 99% u shellu, palivo mi vyhovuje narozdíl od těch neúnavných "pomocníků" (tím myslím ty čističe skel)
-
asi zhruba před měsícem, jsem, přijel na svou oblíbenou "shell", že natankuji - než jsem stačil vylézt z auta ven už se tam objevil jeden z těch "blbečků" a snažil se mi otevřít víčko nádrže (asi mi chtěl ušetřit práci z tankováním)
-
vylezu z auta a řvu po něm: "nešahej na to nejsů mrzák, natankuju si sám" , ale on ne, on se prostě rozhodl, že mi udělá službu, a pak to přišlo :
já: --- co kurva děláš
-
on --- chci vám natankovat
-
já --- máš pocit, že jsem o něco žádal
-
on --- máte to odemknuté ? - nejde mi to otevřít
-
já --- (už hodně nasratý) - padej od toho ty čuráku, tlačíš na opačnou stranu víčka
-
ten blb, tlačil na víčko ze špatné strany, ale rozhodně mu to nebylo divné, že to nejde (že by zkusil třeba druhou stranu) - normálně se do toho opřel, no kdybych na něho nezařval, tak ho asi vtlačí dovnitř
-
natankoval jsem, u placení jsem ztropil skandál (ať z toho mají něco i ti ostatní) a od té doby když tam přijedu, tak se nikdo neodváží ani zeptat jestli chci umýt sklo

|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

|
Zaslal: St, 17.09, 2008 23:53 |
|
m.i.v.: Mám pocit, že s tvým chováním ti někdo brzo natankuje tu tvoji držku 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

|
Zaslal: St, 17.09, 2008 23:59 |
|
m.i.v.: No víš...ehmm...ono u tebe je i blb ten, do kterého na křižovatce vrazíš svoji Audi jen proto, že Tiptronic* je sviňa a tobě sjela noha z brzdy 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 0:03 |
|
sniper: - tos nemusel 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 19.11. 2006
|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 0:18 |
|
Plně tě chápu, několikrát týdně zažívám to samé... Akorát že ty u nás ještě celkem neskrývaně vyžadujou spropitný za tu "službu"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 0:21 |
|
| sniper napsal: | m.i.v.: No víš...ehmm...ono u tebe je i blb ten, do kterého na křižovatce vrazíš svoji Audi jen proto, že Tiptronic* je sviňa a tobě sjela noha z brzdy |
kurva krot se pavle, malem jsem spolknul paratko.
mel by jsi me na svedomi ... nebo m.i.v.?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 0:21 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 0:25 |
|
FrantaCech: No nazdar, já už myslel, že nežiješ  Rád tě tady zase vidím kamaráde 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 0:38 |
|
| FrantaCech napsal: |
kurva krot se pavle, malem jsem spolknul paratko.
mel by jsi me na svedomi ... nebo m.i.v.? |
-
no já  - jel jsem ráno na kafe (Slovnaft u mercedesu) a když jsem sjel z mostu a chci odbočit vlevo tak blikla červaná a předemnou zastavila filcka
-
no nic říkám si, mám chvíli čas najdu drobné na kafe ať u pultu nezmatkuju
-
no a jak jsem hledal a šmátral v té pidi přihrádce pod vypínačem světel, tak mi vypadla 10kč na podlahu
a vzhledem k tomu, že jsem šetřivý, tak jsem se jí snažil za každou cenu najít
-
tak jsem se zabral do hledání až jsem nevědomky sundal nohu z brzdy a najednou bác
-
první co mě napadlo, který pitomec do mě vrazil
-
vyběhnu z auta (a podle vzoru = nejlepší obrana je útok) tak jsem začal řvát na auto co stálo asi 2m za mnou:
co děláš si slepý ?? - nevidíš že stojím !! - kde čumíš ???
-
a najednou se ozvalo z auta co stálo přede mnou (to jsem vůbec nečekal)
- haló pane, vy jste do mě vrazil !
-
nebude mi věřit, ale v tu chvíli sem se málem potrhal smíchy
(nic se nestalo byl to jen ťukec) - slušně jsem se omluvil - pán to bral taky sportovně  nasedli jsme (mezitím probě HLA* další červená - takže se nashromáždilo spoustu aut) a jeli jsme dál 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 6:52 |
|
miv a já Tě měl za lidumila... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 27.7. 2008
|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 8:55 |
|
Nic proti cisticum, jen at si vydelavaj ale naprosta nutnost je zeptat se.
Dyz sem byl jeste detatko a bylo mi 18 tak sem mel hondu prelude a pribehla aktivni cisticka. Mela asi 120cm takze se musela na auto poradne pripmacknout. Az doma sem zjistil ze mi ta kunda knoflikem u kalhot poskrabala blatnik.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 9:06 |
|
| belmondo napsal: | Nic proti cisticum, jen at si vydelavaj ale naprosta nutnost je zeptat se.
Dyz sem byl jeste detatko a bylo mi 18 tak sem mel hondu prelude a pribehla aktivni cisticka. Mela asi 120cm takze se musela na auto poradne pripmacknout. Az doma sem zjistil ze mi ta kunda knoflikem u kalhot poskrabala blatnik. |
a asi jsi nebyl jediný...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 5.10. 2006
|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 9:12 |
|
fajnovky,aby jste se neposraly z těch vaších pleček 
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Čt, 18.09, 2008 17:40 |
|
| vencaa6 napsal: | miv a já Tě měl za lidumila... |
miv je jasny lidumil, ale nesmis mu kurva sahat na vicko 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 18.8. 2008
|
Zaslal: St, 24.09, 2008 22:23 |
|
Ono jde taky totiž o to, že podíl biosložky v naftě je v Německu jiný a v ČR taky, takže se to nevalně projeví na kvalitě tankovaného paliva 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 24.09, 2008 22:23 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 24.09, 2008 22:25 |
|
| m.i.v. napsal: | mi je to v celku jedno, protože je pro mě důležité ať natankuju cokoli - že ráno příjdu otočím klíčkem a to myslím, že otočím jako že až nadoraz a nastaruji (narozdíl od ropy - kde se musí čekat až zhasne nějaká přiblblá kontrolka)
-
ale k tématu, tankuji z 99% u shellu, palivo mi vyhovuje narozdíl od těch neúnavných "pomocníků" (tím myslím ty čističe skel)
-
asi zhruba před měsícem, jsem, přijel na svou oblíbenou "shell", že natankuji - než jsem stačil vylézt z auta ven už se tam objevil jeden z těch "blbečků" a snažil se mi otevřít víčko nádrže (asi mi chtěl ušetřit práci z tankováním)
-
vylezu z auta a řvu po něm: "nešahej na to nejsů mrzák, natankuju si sám" , ale on ne, on se prostě rozhodl, že mi udělá službu, a pak to přišlo :
já: --- co kurva děláš
-
on --- chci vám natankovat
-
já --- máš pocit, že jsem o něco žádal
-
on --- máte to odemknuté ? - nejde mi to otevřít
-
já --- (už hodně nasratý) - padej od toho ty čuráku, tlačíš na opačnou stranu víčka
-
ten blb, tlačil na víčko ze špatné strany, ale rozhodně mu to nebylo divné, že to nejde (že by zkusil třeba druhou stranu) - normálně se do toho opřel, no kdybych na něho nezařval, tak ho asi vtlačí dovnitř
-
natankoval jsem, u placení jsem ztropil skandál (ať z toho mají něco i ti ostatní) a od té doby když tam přijedu, tak se nikdo neodváží ani zeptat jestli chci umýt sklo
|
Tebe bych chtěl někdy potkat u pumpy. Jeden z těch co si myslí že má audi a je bůh. OMG
Bych chtěl vidět jak ti ho promačkne dovnitř. To měl v ruce kladivo ne?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 27.7. 2008
|
Zaslal: St, 24.09, 2008 22:37 |
|
| kuris napsal: |
Tebe bych chtěl někdy potkat u pumpy. Jeden z těch co si myslí že má audi a je bůh. OMG
Bych chtěl vidět jak ti ho promačkne dovnitř. To měl v ruce kladivo ne? |
Tady prece nejde o potkani, cizi zmŕd ti ponici auto a kdyz se ozves na kase tak ti reknou ze to je brigadnik a zodpovednost nenesou. Tak ja moc nechapu co to meles: Budu rad kdyz to osvetlis necim chytrym.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 2.2. 2008
|
Zaslal: St, 24.09, 2008 22:53 |
|
Bych chtěl vidět jak ti ho promačkne dovnitř. To měl v ruce kladivo ne? |
Pokud mu předem řekl, že se obslouží sám, tak měl ten pingl jít otravovat jinam. Mě osobně nevadí umývači oken na pumpách, navíc jsou to většinou holky, protože se vždycky zeptají. Existuje jedna výjimka a to jsou shellky. Nevím jestli to je nějaká firemní politika, ale poslední dobou mě na shellkách vyloženě obtěžujou nějaký pochybný individua v shell bundách, který se nenechají odbýt ani opakovaným upozorněním, že si natankuju sám a to mě brutálně sere. Pokud se zeptají, jestli chci natankovat či umýt okno a já souhlasím, je vše ok, ale aby tě vyloženě přepad nějakej obejda a nedal se odbýt a pak ti stál u dveří a čekal prachy, tak to mě prostě sere, tečka.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 7.7. 2007
|
Zaslal: St, 24.09, 2008 23:43 |
|
| belmondo napsal: | Nic proti cisticum, jen at si vydelavaj ale naprosta nutnost je zeptat se.
Dyz sem byl jeste detatko a bylo mi 18 tak sem mel hondu prelude a pribehla aktivni cisticka. Mela asi 120cm takze se musela na auto poradne pripmacknout. Az doma sem zjistil ze mi ta kunda knoflikem u kalhot poskrabala blatnik. |
Kurva,ta měla bobra jak drátěnku. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Čt, 25.09, 2008 12:55 |
|
| belmondo napsal: |
Tady prece nejde o potkani, cizi zmŕd ti ponici auto a kdyz se ozves na kase tak ti reknou ze to je brigadnik a zodpovednost nenesou. Tak ja moc nechapu co to meles: Budu rad kdyz to osvetlis necim chytrym. |
Nevím co bych ti měl osvětlovat. Jen prostě nevěřim tomu že někdo může poškodit otevírání nádrže jen tím, že to bude tlačit na druhou stranu. Stejně tak jako že mi nekdo na pumpě jinak poškodí auto. To že si někdo nechá na pumpě mejt okna a pak doma brečí, že má poškrábaný lak je jeho blbost. Ale když se mi někdo snaží pomoct natankovat a bohužel nemá peníze na takový káry jako vy ostatní aby věděl, že se ten dekl otevírá na druhou stranu, tak v tom bych problém neviděl. Stačí mu to ukázat a příště bude vědět, ale to asi nikoho nenapadlo. Každej hned ječí padej mi od auta. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 2.2. 2008
|
Zaslal: Pá, 26.09, 2008 8:08 |
|
Nevím co bych ti měl osvětlovat. Jen prostě nevěřim tomu že někdo může poškodit otevírání nádrže jen tím, že to bude tlačit na druhou stranu. Stejně tak jako že mi nekdo na pumpě jinak poškodí auto. To že si někdo nechá na pumpě mejt okna a pak doma brečí, že má poškrábaný lak je jeho blbost. Ale když se mi někdo snaží pomoct natankovat a bohužel nemá peníze na takový káry jako vy ostatní aby věděl, že se ten dekl otevírá na druhou stranu, tak v tom bych problém neviděl. Stačí mu to ukázat a příště bude vědět, ale to asi nikoho nenapadlo. Každej hned ječí padej mi od auta. |
Nejspíš ti uniklo, že mu řekl, že se obslouží sám. Pak už je to obtěžování, skoro vydírání, vzhledem k tomu, jak "nenápadně" vyžadujou odměnu.
A taky jsem nikde nenašel, že by se tu někdo oháněl hodnotou vozu, až na tebe. Mě by to sralo úplně stejně i dřív u vectry. A další věc, oni si ti pinglové programově vybírají dražší auta, protože je tam větší šance, že jim z toho něco kápne, takže když tam budu najednou stát já a člověk ve felicii, bohužel si ti otrapové vyberou mě, přestože já bych s velkou radostí dal přednost kolegovi ve felině.
|
|
|
|
|
|
|
|
|