AK batole

Registrace: 17.1. 2008
|
Zaslal: Ne, 07.09, 2008 2:00 |
|
Dobrý den,
chcel by som poprosiť o radu.
Chcem si znížiť podvozok o 30mm, možno až 35mm.Sem tak trochu lama a nějak sa v tem nemožem orientovať.
Na nete som našiel samostane pružiny,napr:
http://audi.autodoplnky.cz/audi-a3/weitec-sportovn [zkrácená url]
V popisu nepíšu,že k tomu musim mať iné tlumiče.Takže otázka:
Možem to normálne nahodiť na seriové-povodné tlmiče,čo tam mám z výroby?
Ked to tam nahodím,nepojdu tlmiče po roku do prd..le  ) ?
ked davam 40, 50 , tak tam du skratene,to je jasne...
Inaak mimochodem,nepoznáte niekoho z okolia Brna, Hodonína, kdo by mi to mohol udelat za rozumnou cenu?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 07.09, 2008 2:00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 4.8. 2008
|
Zaslal: Út, 09.09, 2008 10:33 |
|
V podstatě sis odpověděl sám - sériový tlumiče na krátkých pružinách půjdou brzo kukat, zvlášť jestli maj progresivní chod. Navíc normální tlumiče a sport pružiny je hovadina - špatná trakce.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 22.1. 2008
|
Zaslal: St, 10.09, 2008 20:49 |
|
No ja mam nahodene sportove pruziny na povodnych tlmicoch, najazdil som okolo 30 000km a zatial ziadny problem. A to ich tam daval uz povodny majitel. Takze je to aj viac Km. Bol som na ´´preventyvnej prehliadke´´ a spodok afta aj z tlmicma v poriadku.
Auto je citelne tvrdsie a len tak nerozkolisa, je lepsie ovladatelnejsie.
Ale stale to neni to ono
Takze nerob kompromisy! Bud kompet sportovy podvozok, alebo nic
A aby som nezabudol, stratis vela z uzitkovosti auta. hlavne zabudni na to ze sa snou dostanes hoci kde. Ziadne parkovanie na obrubnikoch, kazda vacsia nerovnost zanecha skrabanec na spodku afta... Osobna skusenost
Je to len na tebe...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Čt, 11.09, 2008 18:35 |
|
toho sa nebojim, pretoze uz teraz neparkujem na obrubnikoch. Mam tam 17tky,nizkoprofilove a bojim sa obrubnikov jak cert kriza, ze to niekde skrabnem. tie pruziny aj s tlmicama zas taky peniz neni. videl som aj za 6000kc. 30mm na predku, 45 na zadu.ono uz teraz mam hodne tvrdy podovzek,tak uz tvrdsie to snad byt nemoze.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 22.1. 2008
|
Zaslal: Pá, 12.09, 2008 7:55 |
|
Ale moze to byt tvrdsie... a urcite aj bude  Urcite je sportovy podvozok super vec, len otazne je ci az tak casto jazdis na hranici, ze sa ti oplati nahodit taky kostitras. A nejsom si isty, ze za 6000sk kupis nejaky lepsi sportovy podvozok.
Stara znama pravda: Za kvalitu sa plati.
No som zvedavy ako sa rozhodnes. Ale ked tak daj vediet ako ta potvora sedi na ceste 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 23.5. 2008
|
Zaslal: So, 11.10, 2008 10:52 |
|
| fora napsal: | Dobrý den,
chcel by som poprosiť o radu.
Chcem si znížiť podvozok o 30mm, možno až 35mm.Sem tak trochu lama a nějak sa v tem nemožem orientovať.
Na nete som našiel samostane pružiny,napr:
V popisu nepíšu,že k tomu musim mať iné tlumiče.Takže otázka:
Možem to normálne nahodiť na seriové-povodné tlmiče,čo tam mám z výroby?
Ked to tam nahodím,nepojdu tlmiče po roku do prd..le ) ?
ked davam 40, 50 , tak tam du skratene,to je jasne...
Inaak mimochodem,nepoznáte niekoho z okolia Brna, Hodonína, kdo by mi to mohol udelat za rozumnou cenu? |
zravím ja mám na A3 pouze sportovní pružiny -30mm se seriovími tlumiči jezdim na replikach A8 v 18" vypadá to dobře a hlavně to podle mě i skvěle funguje  oproti sportovnimu podvozku kterej je opravdu kostitrasem.....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 14.10, 2008 17:02 |
|
ja som si to asi rozmyslel a teraz na zimu to asi davat dole moc nebudem. mozes sem daj prosim ta nejake foto ako to vyzera s tyma 18tkama?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 12.7. 2008
|
Zaslal: Út, 14.10, 2008 22:21 |
|
| fora napsal: | | ja som si to asi rozmyslel a teraz na zimu to asi davat dole moc nebudem. mozes sem daj prosim ta nejake foto ako to vyzera s tyma 18tkama? | Taky bych se mrkl na fotku,jinak mel bych kamosa co by ti ty pruziny tam dal
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 14.10, 2008 22:21 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 23.5. 2008
|
Zaslal: Út, 14.10, 2008 22:43 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 27.8. 2008
|
Zaslal: Čt, 16.10, 2008 17:05 |
|
Nečetl jsem všechny komentaře takže to povim za sebe..ja mam sniženou a3 už od te doby co jsem to koupil mam tam nějake orginal německe tlumiče ktere jsou o něco tvrdči..Zavěrem by jsem chtěl podotknout že sebemenší dira jde citi hlavně na zadni napravě a to mam 15" pneumatiky takže si nedovedu představit jak by se to chovalo na nizkoprofilovych..takže pokud jezdiš po pěknych cestach tak klidně pokud maš před barakem hrboly nebrat!! fakt jde pohodli do p....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Pá, 17.10, 2008 7:53 |
|
| MATRIX napsal: | | Nečetl jsem všechny komentaře takže to povim za sebe..ja mam sniženou a3 už od te doby co jsem to koupil mam tam nějake orginal německe tlumiče ktere jsou o něco tvrdči..Zavěrem by jsem chtěl podotknout že sebemenší dira jde citi hlavně na zadni napravě a to mam 15" pneumatiky takže si nedovedu představit jak by se to chovalo na nizkoprofilovych..takže pokud jezdiš po pěknych cestach tak klidně pokud maš před barakem hrboly nebrat!! fakt jde pohodli do p.... |
Hosi, diky moc za nazory. Ja pockam do jara,tedkom v zime to uz asi fakt nebudu hrotit, ale teda nevim,ci to znizim alebo ne. Pravda ale je,ze tam mam 17tky nizkoprofilove a citim na tom fakt kazdu nerovnost. a to to este neni snizene. Sem tam sa podari aj nejaka ta jama trefit a to su potom rany jak svina. Uz sa aj trochu tesim na to jak tam nahodim zimne 16tky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|