Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 26 kvě 2012
Celkem je zde 34 lidí (2 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    audibuster
Uživatelů dnes 3
Uživatelů včera 7
Celkem uživatelů 17365

Online návštěvníků
Návštěvníků 32
Uživatelů 2
Celkem 34

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: Domácí síťové úložiště dat (NAS)
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Pokec -> O všem co vás napadne
Možná podobná témata
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 19:48

tak jsem se rozhodl, ze si nas postavim sam...to co je do nejakych 8 tisic mi nevyhovuje, prijde predrazene...

jako zaklad jsem zvolil freenas distribuci, ktera je postavena na freebsd distribuci, konkretne posledni 8 generaci. Ma uz nove UI, podporuje ZFS filesystem atd...

Náhled, klikni pro zvětšení.

Ma jednu nevyhodu, ze v 8 verzi zatim vyndali docasne podporu torren klienta. Trochu jsem v tom porochnil a za 30 min tam byl naistalovan, nakonfigurovan pomoci binarniho portu z freebsd repository...

Zatim jsem si s tim hral na nejakem testovacim pc prumerneho vykonu. Zkusil namerit jak torrent klient ovlivnuje vytizeni hw, coz je velmi casty problem levnych nasu. Zde je ukazka:

Náhled, klikni pro zvětšení.

Zitra mi dorazi deska s atom dual core procesorem se spotrebou 13W a case mini-ITX, tak budu testovat vykon tam...plus do toho dam dva disky do raidu...

http://www.alza.cz/intel-d525mw-mount-washington-d190994.htm#foto
http://www.alza.cz/cfi-a8989-itx-cerny-d125974.htm
 nahoru #151
sponzor

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 19:48

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 23.2. 2010

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 20:42

Lumpiq: tiez som nad tym uvazoval pred tym nez som kupil synology ale nakoniec som sa rozhodol pre NAS, spotreba s dvoma diskami v loadu je niekde na 18w s uspatymi diskami zhruba 8w, asi budes musiet pocitat ze disky ti k tomu prcaku vezmu dalsich 10w, k tomu nieco doska a pamete a k tomu ucinnost zdroja, myslim ze skoncis niekde na 25-30w coz nieje moc. Ako budes mat rieseny vzdialeny pristup na disky v hybernate modu? je to riesene softwarovo? podporuje ten FreeNAS DLNA klienta? len pre zaujimavost...
 nahoru #152
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 20:56

s tim pocitam a ted to zrovna resim, uspavani jejich...na stavajicim linuxu se mi po 30 minutach neaktivit uspal disk a bezel jen systemovej....

tady necham usb systemovej disk nebo maleho ssd smudlu co tu mam v supliku a velke datove budu uspavat...

zkusim jeste juknout na ten kernel, mela vy v nem byt podpora atomu, zkusit schodit frekvenci pri neaktivite na nezbytne minimum..

dlna tam neni, mel by byt v nove verzi, takze zatim si tam portnu servio, nebo mini dlna....

nastesti uvolnili v 8 verzi api pro treti strany a lze psat moduly, ktere si tam clovek dohraje...hlavne pro unix neznale to bude pomoc....
 nahoru #153
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 21:12

Lumpiq: neviem ako v linuxe ale pokial by si kupil dosku od gigabyte tak sa da pod vidlami instalnut saving mod a vypne pripadne podtaktuje jednotlive jadra podla necinnosti (samozrejme zalezi ci to doska podporuje). Pobezi ti to aj z USBcka? to by sa vyplatilo, ssd je podla mna zbytocna investicia pokial ho uz nemas. Servio som skusal ale nejak ma nezaujalo, chcel som skusit twonky ale zatial som sa k tomu nedostal nicmenej DLNA je super vecicka hlavne v pripade podpory na TV, PC uz na pozeranie filmu alebo pustanie hudby a fota ani nezapinam, vse plne funkcne NAS<>TV...
 nahoru #154
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 25.5. 2009

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 21:16

Lumpiq: spíš by mě pak zajímal výkon disků např. v raid 5, kolik to dá a s jakou spotřebou. určitě se nedostaneš na spotřebu např. synology nasu, na druhou stranu zase ušetříš na nákladech, zkus pak hodit kolik ti to stálo za kolik se to nechá zbastlit...
 nahoru #155
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 21:19

ja mam jeden nas, netgear...byl bych i spokojeny krom jedne veci a to je pomalosti jeho gui...jakmile treba zacnu kopirovat data, tak se s gui temer neda delat a to me toci doruda
 nahoru #156
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 21:19

si pujcim digitalni watmetr a zkusim to, uvidime:)
 nahoru #157
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 21:23

lordmystic: myslim si ze za trojku bez HDD sa to bude dat poskladat, zbytok zalezi na velikosti diskov...
 nahoru #158
sponzor

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 21:23

nahoru #
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Út, 31.01, 2012 21:46

Lumpiq napsal:
ja mam jeden nas, netgear...byl bych i spokojeny krom jedne veci a to je pomalosti jeho gui...jakmile treba zacnu kopirovat data, tak se s gui temer neda delat a to me toci doruda

jen pro info, co děláš v gui nasu tak důležitého a tak často že ti to vadí? já lezu do administrace jen když mi něco lehne případně občas externě na nějakou tu filestation když potřebuju data...
 nahoru #159
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 11:02

tak skladacka DLNA s domacim wi-fi streamom sa pomaly blizi k zdarnemu koncu, dneska dorazi Egreat EG-R300 PRO a budeme snad komplet
 nahoru #160
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 11:12

ja sem zaponel napsat, ze uz jsem hotov, nicmene zatim jsem tam dal linux, vytvoril vlastni miniserver a pockam, az bude uvolnena verze 8.2. free nasu, kde zase zapnoou DLNA, torrent atd..

jinak sem si na ten linux naistaloval deluge torrent daemon a to je pecka, co to vse umi...dokonce lze vytvorit adresar sdileny, do ktereho kdyz stahnete torrent, sam si ho sosne a zane stahovat...
 nahoru #161
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 11:33

Lumpiq napsal:
dokonce lze vytvorit adresar sdileny, do ktereho kdyz stahnete torrent, sam si ho sosne a zane stahovat...

fakt? no to mě podrž, bez toho si neumím už dost dlouho představit fungování s torrentem, řekl bych základní funkčnost

podstatnější je spíš propracovaná správa RSS kanálů, už jsem v takovém stavu, že mi celý systém funguje autonomně bez mých zásahů se stahují seriály, automaticky se kontroluje seedování, stažené soubory se rovnou sami rozbalují do dle pravidel určených adresářů (pro seriály bomba) pro hry s mnoha archivy ze scény taky bomba, atd. automaticky musí umět torrent rozdělovat jednotlivé torrenty do skupin dle jednotlivých trackerů, atd. konečně jsem doma vyladil i nat portů (přes virtuální server) aby se mi příslušné porty správně překládali a dosahoval jsem tak větších rychlostí pro upload.

ale časem si také zvykneš na nějaký standard, uvidíš
 nahoru #162
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 11:49

klient co mam v ready nas duo napr. je uplne tupej...

ten co jsem sosnul umi vse co pises, snad krom RSS, ale to tam jde jako modul myslim nahrat...

jak to presne funguje s tema RSS, kdo je udrzuje aktualni?

v pasivnim rezimu toho clovek moc nestahne...neni upload, neni download, jednoducha matematika:)
 nahoru #163
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 12:01

kdyby nekdo mel zajem, necham za dvojku bez disku ten svuj, je to ta prvni generace...

http://www.jaketoje.cz/hardware/servery/netgear/readynas-duo-rnd2000

nahoru #164
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 12:16

Lumpiq napsal:
v pasivnim rezimu toho clovek moc nestahne

já to měl nějaký divný, byl jsem aktiv, ale příslušný port byl zablokovaný - i přes to to jelo slušně, ale upload nebyl takový jaký jsem si představoval nebo jaký jsem měl na desktopové verzi. tak jsem si s tím pohrál a už to chodí lépe.

Lumpiq napsal:
klient co mam v ready nas duo napr. je uplne tupej...

ano mnoho těch výchozích klientů je poměrně omezenejch, to se nedá vůbec srovnávat.

Lumpiq napsal:
jak to presne funguje s tema RSS, kdo je udrzuje aktualni?

přidáš si sledovat RSS nějakého trackeru a cokoliv nového je tam publikováno tak to kontroluje tvá torrent aplikace a když to se splní kritérie - že vyšel nějaký titul s určitým názvem, tak se sám automaticky stáhne. u lepších torrentů nebo rss plug-inů lze používat i hvězdičkovou konvenci nebo regulérní výrazy, to je pak úplně nejlepší. právě kvůli tomuhle jsem vybíral nas který by toto podporoval. a nakonec to neumí pořádně žádnej, takže jsem si musel také do nasu doinstalovat produkt třetí strany (rtorrent+rutorrent).
 nahoru #165
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 12:30

ja sem myslel ze to funguje na principu, ze napr nejaka komunita fanousku serialu XXX udrzuje rss, ktere si jen stahnes a ten tvuj torrent to pravidelne kontroluje a dotahuje nove polozky...

ok, seznam vsech uploadovanych torrentu, ktery si pak filtrujes...taky se da, zkusim, dam vedet...

ad port, kdyz si chces vyzkouset jakykoliv TCP/UDP port, muzes z vnejsiho prostredi vyuzit vestaveny telnet klient z prikazove radky, jen mu zmenis port na cislo potrebneho portu..pokud ti odpovi sluzba, je pruchozi, pokud ne, neni...

Priklad:

root@akula:~# telnet XXXXX.no-ip.org 6881
Trying 109.239.67.XXX...
Connected to XXXXX.no-ip.org.
Escape character is '^]'.
Connection closed by foreign host.
 nahoru #166
sponzor

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 12:30

nahoru #
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 13:09

Lumpiq napsal:
ad port, kdyz si chces vyzkouset jakykoliv TCP/UDP port, muzes z vnejsiho prostredi vyuzit vestaveny telnet klient z prikazove radky, jen mu zmenis port na cislo potrebneho portu..pokud ti odpovi sluzba, je pruchozi, pokud ne, neni...

no k tomu jsem se také dostal, problém byl v tom, že mám divnej router a stále jsem se snažil nastavovat "port forwarding" ale na tom mém debilním routeru se to jmenuje "virtual sever". proto mě to chvíli trvalo než jsem to našel...
 nahoru #167
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 15:32

nejvetsi umeni je podle me umet si vyladit limity vlaken/spojeni, sirky pasma uploadu/downloadu klienta, atd..tak, aby to neshazovalo celou linku, provoz na siti...

doma mam adsl O2 a ja to pustim, tak za 10 minut je cela sit jak zpomalena, dochazi k packet lost atd..pritom misto male routeru mam velky linuxovy server, ktery si vytaci spojeni pomoci pppoe sam, je dost vykonny i na 20 nasobny provoz (2 GB ram, atom core duo)...

netusim cim to je, zda asymetrickou linkou, ci spatnou konfiguraci QOS na strane operatora...
 nahoru #168
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 16:00

Lumpiq: no tohle já moc nyní neřeším, protože můj router si QoS dobře hlídá a preferuje klasický provoz na portu 80. také poskytovatel internetu to má myslím docela zmáknuté, ale a slinkou 100/100 je to sranda.

jinak dřív když jsem neměl takouhle rychlost a linku a router, tak je dobré zjistit si max. rychlost downloadu a uploadu a nastavit natvrdo omezení rychlostí pro torrent na cca. 80% max. rychlosti.

pro pomalejší linky se mi také dřív osvědčilo podobné nastavení:
http://torrentfreak.com/optimize-your-BitTorrent-download-speed/
 nahoru #169
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: St, 15.02, 2012 16:27

Lumpiq: kontroloval si kolko ti to vo finale zere?
 nahoru #170
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 2.1. 2008

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 14:28

Lumpiq napsal:

...plus do toho dam dva disky do raidu...

jak dalece se dá v praxi spoléhat na ten SW raid? Rozumím tomu dobře, že přijdu o data i v případě RAID 1, když mi lehne např. deska. Dá se pak to raidové pole nějak rozchodit (nová stejná deska?), nebo je to nenávratně pryč...(kromě profi firem za x tisíc )
 nahoru #171
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 15:01

sw raid je zalezitosti jadra operacniho systemu a subsystemu (utility na praci s nim)...vymenis desku, nechas puvodni jadro a max dokompilujes ovladac nebo nahrajes modul, pokud mas modularni jadro do kernelu, s novym radicem a zase jedes...

sw raid je dokonce lepsi reseni u jak levny hw radic s podporou raid...hw raid ma smysl tehdy, kdyz je to kvalitni kus hw...
 nahoru #172
AK senior
AK senior

Muž

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 15:23

ideál k HTPC :
http://gadgets.vtm.zive.cz/krizenec-mysi-a-klavesnice/a-21443/default.aspx

jenom najít, kde se nechá koupit
 nahoru #173
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 15:26

Hans napsal:
dá v praxi spoléhat na ten SW raid

obyčejný sw raid není také žádné terno, ale stále je bezpečnější než hw pseudoraid, tedy ten integrovaný do levných základních desek. ten sw se nechá alespoň obnovit (stačí trochu znalostí), ten hw často po havárii desky nejde obnovit.

Hans napsal:
ideál k HTPC :
http://gadgets.vtm.zive.cz/krizenec-mysi-a-klavesnice/a-21443/default.aspx

no neblázni, tohle bude pěknej nepoužitelnej shit. k htpc se mi z dlouhodobého hlediska nejvíce osvědčila klasická bluetooth klávesnice která má místo numerické části touchpad. dnes už je i větší výběr než před lety a je to nejlepší a nejkomfortnější řešení.
 nahoru #174
sponzor

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 15:26

nahoru #
AK senior
AK senior

Muž

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 15:34

mám bluetooth klávesnici, ale je to takové velké řešení, furt to zavazí tohle vypadá hezky a použitelné by to mohlo být stejně Nepotřebuju na tom psát eseje...

mimochodem kdo používáte jaké programy k HTPC - XBMC, Media Center, Moovida, Boxee... a proč?

Já momentálně funguju na XMBC, přijde mi nejvíce intuitivní a user-friendly, ale vadí mi, že si nemůžu nějak úplně jednoduše udělat vlastní tracklist (nebo to neumím) a pak přístupy k webu. Přijde mi to tam tak nešikovně řešené... U windousáckých Media Center mi zase přijde pitomé to ovládání jako takové, třeba listování v MP3, filmech atd mi přijde značně nepřehledné...
 nahoru #175
rastAKing

Registrace: 28.8. 2006

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 15:43

takováhle šílenost je k ničemu.
kombinuju bezdrát klávesnici s trackpoindem a tohle
http://audiklub.cz/forum/prispevek/730953-domaci-sitove-uloziste-dat-nas#730953

podle toho co zrovna chci řešit
něco je pohodlnější tam něco tam
 nahoru #176
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 16:57

Hans: já nedám dopustit na total commander, potplayer, acdsee a dvbviewer.
 nahoru #177
rastAKing

Registrace: 28.8. 2006

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 17:04

XBMC pro HTPC a kino
pro běžný pouštění filmů mám tv, která jede z NASu twonkymedia
tzn. bez nutnosti zapínat HTPC/XBMC
 nahoru #178
AK senior
AK senior

Muž

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 17:05

to ale není moc user-friendly řešení na ovládání přes dálkáč pro laika (moje žena). Koneckonců i já chci většinou jenom cvaknout na ovladači a během pár vteřin přehrávat mou oblíbenou hudbu...

Když si chci hrát, vytáhnu si myšidlo a klávesnici, ale to není primární úkol mého HTPC...
 nahoru #179
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 20.02, 2012 17:09

Kriznik napsal:
XBMC

to jsem neznal, vypadá zajímavě mrknu na to...
 nahoru #180
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 6 z 8
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Pokec -> O všem co vás napadne

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky DemokraCIA trenuje - domácí jednotky ... tecka Politika, ekonomika a další úchylky 3 So Duben 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky ewrc | Kobliha s Žáčkem triumfovali n... rssfeed autosport 0 Čt Březen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky PRODÁM DOMÁCÍ MERUŃKOVICI Z JIŽNÍ MOR... Sáďa Prodej, nabídka 12 Po Prosinec 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky PRODÁM DOMÁCÍ SLIVOVICI Z JIŽNÍ MORAV... TheStigDriv3r Prodej, nabídka 4 Po Prosinec 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Horko = Klimatizace domácí kukynas O všem co vás napadne 38 St Srpen 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: