AK nováček

Muž
Registrace: 5.12. 2010
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 20:10 |
|
Panove, budouci kolegove. Prisla mi do oka pekna 2,7 T Low Range za solidni cenu (rok 2000 / 160 000 Kc). Je to po prvnim majiteli v I, udajne najeto 127t km. Chystam se na to jet podivat. Poradite mi prosim na co si dat pozor pri koupi? (mechy a Kompresor* ma nove). Nerad bych naletel. Jeste se tu neresil nikde problem s 4x4 pohonem (jak diagnostikovat pripadnou zavadu) a dale jsem az doposud preferoval nafťáky, tak me zajima jak se motor chova a mozne zavady..
predem diky moc vsem za kazdy info.. Honza
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 20:10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 20:16 |
|
04krtecek:
Itálie? První majitel? Rok 2000 a za 160 v českejch?
Hele, takový vtipy si nech na silvestrovskej program 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 20:20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 20:25 |
|
04krtecek:
Nekupuj to 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 20:35 |
|
Ta bude asik hoodně v prdeli co??root:
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 20:39 |
|
04krtecek:
To by's poznal podle stavu, z fotek to neodhadnem.
Hele, mě by ani nevadil ten zelenej interiér, přežil bych to, že to nemá výhřev, snad bych i zkousnul, že je to předfejslift. Ale mrzelo by mě, že s těma kilometrama si ze mě dělá někdo vyloženě prdel.
Najdeš lepší kousky. Nicméně, zajeď se na to klidně podívat, aspoň budeš mít referenci. O Allroadech je toho tu dost, stačí hledat. Držím pěsti při výběru 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 20:44 |
|
root:
Tak já právě nějak nevím jestli benzína a nebo nafťáka. Právě bych potřeboval poradit kdo Allroada měl, a nebo se v tom vyzná a dokázal by mě poradit co a jak. Rozumíš mi né?
Tak po svátcích jsem nachystaný se jít na to podívat a vzít to na diagnostiku a zjistit si hlavně ty kilometry, nic méně v horní paměti je to stočené na mín ale ve spodní paměti bude pravý stav najetých km.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 8:15 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 9:05 |
|
04krtecek: Zajdi se podívat ... zrovna od nich mám svojí 6ku ... itálie, první majitel a 107tkm (rok 98/99) ... a víš co je na tom nejlepší? Byla to pravda (i když pochybuju, že zrovna jeho o tom přesvědčím
Takže ať si pan autor autocadu a majitel poblitého vraku plácá játra jak chce, nemusí mít vždy pravdu 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 9:28 |
|
04krtecek: Z toho co jsem tu vycetl, tak u Allroada byvaji pruser ty meni a popr. Kompresor*. Pokud je to vazne vymeneny, tak mas na urcitou dobu jeden pruser z krku.
Jinak benzin vs. nafta. 2.7T vs 2.5TDi - bral bych benzin pokud ti nevadi o neco vyssi spotreba. O 2.5 TDI* jsou tady popsany stovky stranek - meze z ni byt pekna pokladnicka. 2.7T bude mit potencionalnich problemu min.
Jestli se ti z fotek libi, tak se na ni urcite zajed podivat. - pokud je bocnice na sedacce u ridice puvodni, tak by o vylitanou karou stocenou na pulku jit nemelo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: So, 25.12, 2010 10:41 |
|
Javim:
Polib mi prdel  Vyber si půlku, nebo rovnou vobě ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 10:46 |
|
2.7 bit je stejná pokladnička jako 2.5 TDI* možná bych řekl že dokonce větší
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 12.5. 2008
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 11:24 |
|
Podle fotek bych že to auto nemá moc za sebou, samozřejmě rok 00" už není nejmladší kousek a Kompresor* buď už někdo dělal i měchy nebo to čeká právě tebe.
Trochu strach bych měl z motoru, ale pokud auto bylo šetřeno což podle fotek trochu vypadá mohlo by i něco najezdit.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 8.12. 2008
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 12:33 |
|
| jizan.com napsal: | Podle fotek bych že to auto nemá moc za sebou, samozřejmě rok 00" už není nejmladší kousek a Kompresor* buď už někdo dělal i měchy nebo to čeká právě tebe.
Trochu strach bych měl z motoru, ale pokud auto bylo šetřeno což podle fotek trochu vypadá mohlo by i něco najezdit. |
Je to Autobazar na Vsetíně Bobrkách,co jsem viděl to auto tady stojí dost dlouho.
Jinak chce to vidět osobně, prohlídku v každém případě na zvedáku!!! A diagnostiku ne jen vyčíst závady ale taky za jízdy.
když se podíváš na Autoscaut.it tak najdeš kousky i se 100 tis km ale také 300 tak si odpověz sám.PRAVDA TO MŮŽE BÝT ALE TAKÉ NEMUSÍ.
Co já mám zkušenost nerad to říkám ale je to veřejné tajemství,km se v Italii stáčejí tak jako všude v Evropě ,včetně někým zbožnovaného Německa.V drtivé většině to dělají sami dealeři kteří to auto vemou do protiůčtu/aby se líp prodávalo klientům z východu i tamnějším překupníkům kteří je zase překupují od dealeru.
Taktéž i místní překupníci stačejí tacho/20-70éček protože prostě auto se 150 tis km se líp prodáva, a vůbec neřeší že má ošlapané pedály až na kov má ale 150 tis km original.
Servisní knížky se vedou/teda jestli se vůbec vedou tak max 2-3 roky a pak jsou prázdné.PS- zase pro někoho výhoda  .
Ja osobně beru auta téměř výhradně jen od privátú,z překupníkú
jsem již výléčen!!.
PRAVDOU ALE ZŮSTÁVÁ ŽE AUTA Z ITALIE JSOU VE VELMI DOBRÝCH STAVECH KAROSERII PODVOZKÚ!!! Takže auto z Ital je určo lepší volba nežli ze SRN. Nemluvě otom že Němci tahají auta z Ital taky páč mají ty starší auta rezavé jako na Ukrajině 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 30.12. 2007
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 13:45 |
|
Jizan: Suhlasim , interier vypada zachovalo , licuje tiez celkom pekne , tie kilometre by mohli byt skutocne ... jedina pasca moze byt fakt ten motor...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 29.5. 2010
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 13:59 |
|
taky mám audi z I a až na ojebanou údržbu na motoru je perfektní, Karoserie*, podvozek, interier... jako nové, ale zkontroluj hlavně motor. Ne vždy čistý motor je OK, spíš všude tekl, tak ho opláchli na vapce 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 13:59 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: Čt, 27.01, 2011 12:47 |
|
ja teda nevim, ale vse co sem zatim potkal z italie, tak byl vesmes hnuj, casto prehazeny interier, menene plasty, aby se zvysila hotnota vozu...o servisnich ukonech italu nemluve...to je myslim to nejvetsi zlo ze vseho, nez nejake najete km....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 11.11. 2008
|
Zaslal: Čt, 27.01, 2011 12:54 |
|
Zkušenost praví: Itálie, Španělsko, Lucembursko, Portugalsko NEBRAT! Jsou to otřískaný, dobitý auta a to jak vzhledově, tak i technicky (motorově)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 8.12. 2008
|
Zaslal: Čt, 27.01, 2011 16:59 |
|
| B5terak napsal: | | Zkušenost praví: Itálie, Španělsko, Lucembursko, Portugalsko NEBRAT! Jsou to otřískaný, dobitý auta a to jak vzhledově, tak i technicky (motorově) |
A v Srn,B,AT,...atd... jsou je samé skvosty??? Jednoznačně nelze to paušalizovat, všude at je řeč o kterékoli zemi najdeš auta špatná a dobrá taktéž exceletní stavy někdy vzhledem i k vysokému stáří vozů.Itálii jezdím 10 let ,vyděl jsem už cokoli ,jedno mohu říci že tady někdy zanedbávají oleje ..jo auta jsou někdy dost odřená...Ale to neni 100% všeho,, když budeš kupovat auta na demoličkách či od překupníků tak je riziko vždy větší. Je třeba vyhledávat privátní auta kde odpadne ř ADA* negativ//ale na druhou stranu chci říct že se zde dá najít spoustu velmi kvalitních aut,která nejsou zasažena solí, mají nezřídka všechny komponenty náprav původní i přes značné km.
Já říkám že je to otom jak je dovozce nenažraný, jestli raděj připlatí za pěkné auto a má pak menší marži ale klid, nebo koupí trosku a chce udělat na vraku balík.
Ale je toho spoustu co se ještě neřeklo, co se dá srovnávat a co ne?! Já bych řekl co vidím kolikrát 5 kamionů ze SRN jak vyvážejí z Ital auta tak to o něčem svědčí
Bavit se o nešvarech rozšížených po celé Evropě nemá cenu,kdo se v problematice pohybuje ví očem mluvím.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 11.11. 2008
|
Zaslal: So, 29.01, 2011 0:36 |
|
| Citace: | A v Srn,B,AT,...atd... jsou je samé skvosty??? Jednoznačně nelze to paušalizovat, všude at je řeč o kterékoli zemi najdeš auta špatná a dobrá taktéž exceletní stavy někdy vzhledem i k vysokému stáří vozů.Itálii jezdím 10 let ,vyděl jsem už cokoli ,jedno mohu říci že tady někdy zanedbávají oleje ..jo auta jsou někdy dost odřená...Ale to neni 100% všeho,, když budeš kupovat auta na demoličkách či od překupníků tak je riziko vždy větší. Je třeba vyhledávat privátní auta kde odpadne řADA** negativ//ale na druhou stranu chci říct že se zde dá najít spoustu velmi kvalitních aut,která nejsou zasažena solí, mají nezřídka všechny komponenty náprav původní i přes značné km.
Já říkám že je to otom jak je dovozce nenažraný, jestli raděj připlatí za pěkné auto a má pak menší marži ale klid, nebo koupí trosku a chce udělat na vraku balík.
Ale je toho spoustu co se ještě neřeklo, co se dá srovnávat a co ne?! Já bych řekl co vidím kolikrát 5 kamionů ze SRN jak vyvážejí z Ital auta tak to o něčem svědčí
Bavit se o nešvarech rozšížených po celé Evropě nemá cenu,kdo se v problematice pohybuje ví očem mluvím. |
Já to vidím objektivně. Jedno je pravda, s takhle starými vozy je to ještě větší problém, ale stav vozů v IT a zemích, o kterých jsem mluvil je opravdu žalostný.
P.S. Marži mám extrémně malou, nevozím od privátů, bazarů, ani aut. prodejců
|
|
|
|
|
|
|
|
|