AK junior

Muž
Registrace: 31.7. 2010
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 13:49 |
|
Čau lidi.. Potřebuju nějaký nápady proč mi svítí stále kontrolka ABS* za jízdy.. dřív to nedělalo a jak sem otočil klíčkem do první polohy vždy zhasínala.. až teď od prosince to dělá.. Má se to tak, že když nastartuju a jedu, tak mi po chvíli zhasne, ale po pár minutách se mi zas rozsvítí a už svítí pořád.. vím, že u některých aut se to stává, že svítí aniž by něco bylo a časem to zas svítit přestane a je to ok.. Jinak brzdí mi to normálně a ABS* funguje jak má..
Jestli to třeba neni něco se spínačem brzdových světel nebo tak něco..
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 13:49 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 12.4. 2009
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 14:36 |
|
me taky sviti porad a ABS* me nefunguje zatim to neresim i kdyz je to ohubu jezdit bez ABS*  jinak neni to nejakym cidlem? urvanej konektor atd? to jses nedival? jinak kdyz je tu vlakno tak nevite co mam vsechno vymenit kdyz me nefunguje ABS*? staci jen cidla_?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: Pá, 24.12, 2010 15:05 |
|
mě spíš s ABS* přijde že to na těch s*ačkách moc nebrzdí  zatim sem se nedíval vůbec, tak netušim čim by to mohlo být.. někdy sem na pochybách jestli to ABS* funguje nebo ne.. občas mě to kope do nohy když to klouzalo, ale včera třeba ne jak sem to zkoušel zadupnout.. těžko říct..  koncem unora budu měnit olej, čistit klimu atd., tak to budu řešit asi až při tom..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 18:48 |
|
Hele tak sem zjistil, že to nejspíš bude to čidlo.. jak v mym tak v tvym případě.. mě když ta kontrolka nesvítí, tak mi ABS* jde a když svítí, tak mi nejde.. Timpádem je to téměř jistý jak u mě tak u tebe no..  nový vyjde něco kolem litru .. který to má na svědomí budu zjišťovat až bude nad nulou..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 2.1. 2008
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 22:33 |
|
| Malcolm napsal: | | ...mě když ta kontrolka nesvítí, tak mi ABS* jde a když svítí, tak mi nejde... |
sry ale to mě fakt rozesmálo, mě taky většinou když kontrolka svítí tak to "ono" nefunguje, myslím, že tak nějak od toho ty kontrolky jsou
záleží proč nefunguje, ale že by svítící kontrolka nutně znamenala závadu čidla asi ne... prostě jenom signalizuje poruchu toho kterého systému...mám stejný problém, hystám se na diagnostiku...
(promiň, je mi jasné, jak jsi to myslel, ale napsal jsi to tak dobře, že mě to pobavilo, nemělo to znít jako urážka...!)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 22:48 |
|
| Hans napsal: |
sry ale to mě fakt rozesmálo, mě taky většinou když kontrolka svítí tak to "ono" nefunguje, myslím, že tak nějak od toho ty kontrolky jsou
záleží proč nefunguje, ale že by svítící kontrolka nutně znamenala závadu čidla asi ne... prostě jenom signalizuje poruchu toho kterého systému...mám stejný problém, hystám se na diagnostiku...
(promiň, je mi jasné, jak jsi to myslel, ale napsal jsi to tak dobře, že mě to pobavilo, nemělo to znít jako urážka...!) |
no rozesmálo.. ze začátku jak svítila tak mi i přes to fungovalo a normálně kopalo do pedálu  teď už ne a kola se hryznou.. jo v pohodě  kouknu na to hned jak bude nad nulou .. třeba to bude stačit jen nějak seřídit nebo tak něco.. ale to čidlo se mi jeví jako nejpravděpodobnější..
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 22:48 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 2.1. 2008
|
Zaslal: So, 25.12, 2010 23:20 |
|
ano, je to asi nejpravděpodobnější, přesto je tam určitě více možností. Taky to může být prý samotná jednotka ABS*, která se prý taky časem zasviní, když se nemění brzdová kapalina... myslím, že nejlepší řešení bude diagnostika a pak se uvidí...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: Ne, 26.12, 2010 1:39 |
|
taky si myslim.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 27.3. 2009
|
Zaslal: Čt, 30.12, 2010 13:38 |
|
Přidal bych svůj poznatek do debaty je-li ještě aktuální.
V létě mi brzdovka závadou vytekla a polila ABS* čerpadlo to sem musel z auta vytáhnout a očistit. Po opravě vše fungovalo. Po cca 200Km se kontrolka rožla a ABS* je kaput. VAG vyplivl vadu elektromotoru, jednotky či kabeláže. Čímž Vás moc nepotěším jelikož pokud je někde závada na ABS* musí se nelpépe vykopat všechno (což u kabeláže nejde). Všechno krom jednotky sem již prověřil a vše je OK i přes to si ABS* a tedy i ESP* fungují jak se jim zachce.
Řešení: koupit si domů bubny a naučit se rychle šlapat na pedál... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: St, 05.01, 2011 19:28 |
|
Vyřešeno.. asi jen nějakej kousek ledu nebo sněhu na čidle.. přes noc sem to nechal rozmrznout v garáži a už se nic nerosvěcí.. vše je ok..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 27.3. 2009
|
Zaslal: Pá, 07.01, 2011 7:00 |