Muž
Registrace: 10.12. 2009
Zaslal: Út, 14.12, 2010 11:53
Tohle téma zakládám na základě nekonečných sporů ohledně Quattra.
Proto, vzhledem k tomu, že máme zimu a sníh, rád bych našel 2 stejná auta, ať už A4, A6, které budou mít podobný motor, podobný kola, nejlépe i stejný typ pneu, s tím, že jedno bude s Quattrem a druhé bez.
Pokud se tady taková kombinace najde a bude ochota se někde potkat, najít vhodné místo kde by se to dalo (bezpečně) otestovat.
Jde mi o místo resp. místa, kde by dalo otestovat rozjezd a akcelerace.
Pak o místo se stoupáním, kde by se změřil výjezd a pak i sjezd, dohodnout pŕesné podmínky testu (dávám možnost podávat návrhy), pořádně to pak natočit a pak zhodnotit výsledek...
Michal.K: Záminka k setkání není špatná, ale to, že Q je na sněhu bomba myslím nikdo nepopírá. Argumenty proti koupi quattra jsou spíš, že na 10 dní se to za 60.000 nevyplatí. Takže experiment by měl spíš rok zapisovat do deníčku, kdy se quattro* hodilo a jak velký problém by byla absence qauttra
on ten Torsen* jako pozna podle teploty ze ted nema fungovat jo... mam to teda pokazeny protoze u me to quattro* bezi neustale... vyuziju s kazdym seslapnutim plynu a vlastne ja i kdyz mam vyslapnutej plynovej pedal
pri testu nezapomente na stejny gumy, stejny pera a tlumice at je to objektivni
Michal.K: chces srovnavat blbosti, podle toho co jsi napsal. Jestli sezens 2 hodne podobne auta s a bez quattra, tak radsi otestuj prujezdy zatackou, rychlost najezdu do zatacky a chovani v ni
Muž
Registrace: 29.12. 2009
Zaslal: Út, 14.12, 2010 12:19
Michal.K:
klíd míšo vím jak to myslíš.. to nemá cenu.. kdo ho nemá většinou na něj nadavá, stejně tak ten kdo ho tolik nevyužije..
bavit se o + 60 tis u auta od 300k nahoru je asi taky bezpředmětné.. a nevím kdo kde tu částku sebral..
a takovýhle testery by jsi asi hodně blbě hledal stejně.. já osobně bych do toho nešel.. na to mám svojí audinku hodně rád než abych testoval co vydrží v zatáčce či kdoví kde..
Muž
Zaslal: Út, 14.12, 2010 12:27
ricom: Proč by to nemělo cenu? Mě osobně by to taky zajímalo, jaký by byl rozdíl a o kolik by to udělalo.
A já taky neříkám, že to chci udělat jen já sám, protože žiju v SR, ale snad tam v ČR se spíš najdou 2 s porovnatelnými auty.
Ale kdyby se našel někdo ze západu SR ze sedanem A4 (B6/B7) 1.8T-2.0TFSI bez Quattra, který má gumy 235/45 17, tak s tím nemám problém...
Proto jsem psal, že teď když je sníh (nasimuluješ situaci snadněji, v nižší rychlosti a bez nějakého poškozování auta).
Jako někde řezat hranu na suchém asfaltu, na to taky nejsem. Ale na sněhu a na "letištní" ploše, s tím problém nemám...
Muž
Zaslal: Út, 14.12, 2010 12:52
ricom: A tak zase to neber jak misii na Mars od Nasa...
V běžném provozu taky nemáš tyhle data úplně stejné...
Prostě váha auta aby byla přibližně podobná, aby to bylo porovnatelné auto (ne že se bude porovnávat A4 s A6). A ne že jedna bude mít 235 gumy a druhá 195...
Ale zas vědu z toho (kolik má kdo věcí v kufru a kolik snídal), to bych fakt neřešil...
A co se týče řidičských vlastnosti taky ne. Dopředu by se domluvilo co se má dělat a dělali by to podle istrukcíí oba stejně (ať už počáteční rychlost, převodový stupeň, rozsah otáček motoru) a pod.
Případně nikde není napsané, že Auta nemůžou vyměnit, kdyby byly pochybnosti...
mě by taky zajímalo jestli ta cena za Q bude na sněhu opravdu takový rozdíl... je jasný, že třeba v rychlosti rozjezdu ap... ale jestli třeba při výjezdu do zasněženýho kopce, jestli si s tím Q poradí... pokud ne, je jasný, že by pak na takovýhle useky nemělo Q cenu kupovat...tim ale nepopírám, že si s tim Q poradí určitě líp jak předohrab...
pro mě by to byla jasná volba, kdybych měl peníze koupil bych Q hlavně kvůli zábavnosti
to nepopírám, ale jde mi to, do jak silnýho kopce má ještě Q šanci a kde potřebuješ už tank ... v ten moment je totiž jedno jestli máš předohrab nebo Q a obojí si na ledovym 45stupnovym kopci moc neporadí...
ale jestli třeba při výjezdu do zasněženýho kopce, jestli si s tím Q poradí...
Reknu to asi takhle a uz jsem to tu kdysi i psal.... jel jsem ke znamym na chatu, chatu maji hned vedle sjezdovky, k chate vede jedna cesta pravidelne prohrnuta az nahoru, ale bez sterku a celkem prudka. Cely den jsem lyzoval a smal se 3 autum, ktere se tam snazili asi 2 hodiny v kuse vyjet. Vsechno to byly predohraby. Prvni cca 3/4 hodinu to zkouseli jen tak, potom si nasadili i retezy. Jenze v jednom miste, kde se zastavili nejcasteji, uz si stihli vyhrabat takove diry, ze i s nasazenymi retezy se tam stejne sekli, jelikoz jim tam zacalo auto poskakovat a koncili. Nevyjel ani jeden z nich a tahali veci na bobech cca kilometr do kopce....vecer po lyzovacce jsem i s dalsimi 3 kamarady sedli do auta a jeli na tu chatu. V jednom z nejprudsich mist jsem potkal 3 auta, co jely dolu. Tak jsem zastavil u trochu sirsiho mista, nechal je projet a bez sebemensich problemu se zase rozjel. Misto, kde meli vyhrabane ty diry od toho, jak se tam zasekavali jsem vyjel bez problemu taky...takze asi tak o vyjezdu quattra do kopce...
Zatim mam nazor na quattro* a vyjezd do kopce takovy, ze dokud nesednu na bricho (a nejsem na letnacich), tak vyjedu vsude
Muž
Registrace: 29.12. 2009
Zaslal: Út, 14.12, 2010 13:11
stream:
no na ledovec na Kaprun mě s tím asi fakt nepustí jel jsem s tím už hodně prudkej kopec dost zasypanej a dobrý.. hrábnula si holka ale vyjela.. a to jsem ještě magor testoval tak jsem v kopci zastavil jako ...
to nepopírám, ale jde mi to, do jak silnýho kopce má ještě Q šanci a kde potřebuješ už tank ... v ten moment je totiž jedno jestli máš předohrab nebo Q a obojí si na ledovym 45stupnovym kopci moc neporadí...
A proč jako stavíš otázku takto? Vyjíždíš snad sjezdovky?
Muž
Zaslal: Út, 14.12, 2010 13:16
stream: Si piš, že je to poznat. Já to vidím sám. Prostě s Quattrem tam kde jsem stoupání s předohrabem vyjel jen díky opatrností a práce s plynovým pedálem, tak s Quattrem si v nich klidně i zastavím a znova se rozjedu...
Ale když to natočím na video a budu porovnávat A4 s Citroenem, nebo Fábií a pod., tak to moc lidí asi nepřesvědčí...
Ale tohle téma bych nechtěl aby bylo o teorii o Quattru, ale o to samotném testování. Tedy tom, kdo je ochotný jít testovat a hledání podobných aut, toho co a jak otestovat, kde.
co ste sa uz zblaznili vsetci?to ani nema cenu porovnavat..porovnat quattro* s FWD*,RWD* to je uplne ina liga..aj uplne ine ihrisko..aj uplne iny sport.. ja fakt neviem o com sa tu vlastne vedu tolke diskusie..co sa tyka pohonov tak je quattro* a 4WD* vseobecne uplne inde ako1 hnana naprava..to nema cenu porovnavat..staci sa previezt na hocicom inom ako je zahriaty asfalt na20 stupnov a vsade tam bude mat 4WD* len plusy.. Dal som do ruky kamosom z bmwklubu 18 rocne quattro* a ostali pozerat s otvorenymi ustami ako to drzi v zatackach a o zasnezenom kopci ani nevravim..mozes mat aj 3rocne bmw s DSC*,tc ci cojaviem co to maju a nikdy nevyjdes tam kde vyjde quattro* bez elektroniky..
Muž
Zaslal: Út, 14.12, 2010 13:43
azmodan: Tak to my víme.
Tak ale chceme na vlastní oči vidět ten rozdíl o kolik.
A hlavně pro ty, co tomu nějak moc nevěří a myslí si, že se to quattro* tam dává jen proto, aby to auto mělo vyšší spotřebu...
Muž
Zaslal: Út, 14.12, 2010 14:17
stream: Ale ja nic proti Tobě a ani nic proti tomu co jsi napsal, jsem nenapsal...
To že jsem pod to napsal, že bych byl rád, kdyby se tu neteoretizovalo (témat které se tomu věnují je dost), jsem nemyslel na Tebe ale všeobecně a pro všechny jako prosbu ohledně tohohle téma.
Prostě že bych rád, kdyby se tu psalo co a jak by se dalo dělat, ne proč a že to nemá význam...
Prostě nějaká pěkná rovná louka nebo pole, kde by ovšem nemuselo být tolik sněhu. Které by postupně šlo do stoupání a kde by bylo dostatek prostoru, aby se nemohlo nic stát...
Akorát bych tam nechal projet Audi bez Quattra, případně ho nechat i v určitých částech zastavit a pak znovu rozjet. A pak to samé s Quattrem.
A bylo by hned vidět zda a o kolik to quattro* vyjede víc.
azmodan: Tak to my víme.
Tak ale chceme na vlastní oči vidět ten rozdíl o kolik.
A hlavně pro ty, co tomu nějak moc nevěří a myslí si, že se to quattro* tam dává jen proto, aby to auto mělo vyšší spotřebu...
a to řekl prosím pěkně kdo a kde... odkaz na příspěvek.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Neůžete přikládat soubory v tomto fóru. Nemůžete stahovat soubory v tomto fóru.