AK batole

Muž
Registrace: 28.9. 2010
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:21 |
|
ahoj, chci si koupit pristi rok v lednu A6 a resim zda je nutne mit quattro* nebo ne. na jednu stranu chapu, ze je asi vyhoda mit naho na vsechny 4 kola na druhou stranu si muzu usetrit 60 000,- i vice. hledam pro a proti plus zkusenosti.
diky za pomoc,
marek
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:21 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
Registrace: 28.8. 2006
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:23 |
|
každej ti bude cpát,že Q je nutnost - nesmysl
bylo tady o tom nakydáno mnoho a situace je takováto:
těch 5dní v roce kdy je Q k nezaplacení v pohodě přežiješ i s předohrabem, obecné náklady na předohraba jsou nižší
pokud bydlíš na horách, Q je jasná volba
pokud město ... je to na tobě, ale 99% času Q nepotřebuješ, i když ti místní Ari Vattanenové budou tvrdit že jo 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:26 |
|
| Kriznik napsal: | každej ti bude cpát,že Q je nutnost - nesmysl
těch 5dní v roce kdy je Q k nezaplacení v pohodě přežiješ i s předohrabem, obecné náklady na předohraba jsou nižší
pokud město ... je to na tobě, ale 99% času Q nepotřebuješ, i když ti místní Ari Vattanenové budou tvrdit že jo |
Diky, to same si myslim i ja. Bydlim v Praze, jezdim pouze o vikendu a ted v tehle kalamite davam prednost tramvaji a metru:)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 2.11. 2009
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:51 |
|
| Kriznik napsal: | každej ti bude cpát,že Q je nutnost - nesmysl
pokud město ... je to na tobě, ale 99% času Q nepotřebuješ, i když ti místní Ari Vattanenové budou tvrdit že jo |
Přesně takto jsem uvažoval já a dnes toho LITUJI. Samozřejmě dá se jezdit s předohrabem i v zimě, ale není to ono.
Pokuď bych ji kupoval novou, tak jednoznačně zaškrtnou položku 4x4...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 10.12. 2009
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:52 |
|
Kriznik: swampy: Přesně tuto dilemu řešil i já.
A nakonec jsem koupil quattro* a jsem spokojen a tohle počasí si fakt užívám.
I když je fakt pravda, že v reálné praxi ho využiješ asi párkrát v roku, ale já jsem rád, že ho mám...
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:55 |
|
honzza407sw: lituješ jen proto, že napadlo trochu sněhu
to se dá řešit druhým autem pro zábavu
ale chápu, že jsou chvíle kdy můžeš litovat, nicméně ty druhé chvíle (nákladové položky) by ti ten úsměv měly zase vrátit 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:56 |
|
panove, opravdu nemam naladu vyhazovat 60 000 nebo vice kvuli par dni do roka. tohle pro mne neni argument. ma to nejakou extra vyhodu v normalnim beznem provozu v lete? lepsi spotreba, akcelerace nebo vyssi rychlost? az se budu stehovat na aljasku tak to bude davat smysl.
to radeji nevyjedu, obzvlast, kdyz ziju v praze kde to dost casto vypada jako jedno velke parkoviste. donedavna jsem jezdil se skoda fabia 1.9tdi, myslim, ze mi to chybet nebude. aspon je to o jednu vec mene, ktera se muze vysypat na aute.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 8.2. 2009
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:57 |
|
Bydlím 700m n.m. a quattro* jsem ještě "nepotřeboval". Dneska toho ale lituji.. Když vidím kamarády co ho mají, když jsem s tím jel.. Je to paráda.
edit: swampy tak jak říkáš. Spotřeba s Q je vyšší, pneumatik co jsem slyšel tak o 1/3 taky. V Praze Ti to bude asi na ho...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:57 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 10:58 |
|
| MarkA6 napsal: | Bydlím 700m n.m. a quattro* jsem ještě "nepotřeboval". Dneska toho ale lituji.. Když vidím kamarády co ho mají, když jsem s tím jel.. Je to paráda.
edit: swampy tak jak říkáš. Spotřeba s Q je vyšší, pneumatik co jsem slyšel tak o 1/3 taky. V Praze Ti to bude asi na ho... |
v lete nebo v zime?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:04 |
|
swampy: No lepší spotřeba nebude, naopak vyšší o cca 1 litr.
Nejvyšší rychlost bude spíš o maličko nižší.
Zrychlení z nuly na 100 km/h bude (záleží od výkonu) lepší u Quattra (u mého auta např. 7,3s oproti 7,4s).
Jinak výhodu to bude mít při razantnější jízdě, hlavně za deště.
A to že v zimě to auto bude stabilnější, lépe a bezpečněji akcelerovat (to samé platí o decerování motorem) a že projede a vyjede víc, o tom mluvit nemusím.
Ale je pravda, že pokud se ti po přečtení nebo vyslovení toho slovíčka quattro* nepozvedne pinkdík, tak to vzhledem i k tomu, kde bydlíš asi fakt nemá význam.
=> dá se to i bez něho...
To je to samé jak s automatickou převodovkou...
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:06 |
|
| Michal.K napsal: | Jinak výhodu to bude mít při razantnější jízdě, hlavně za deště.
A to že v zimě to auto bude stabilnější, lépe a bezpečněji akcelerovat (to samé platí o decerování motorem) a že projede a vyjede víc, o tom mluvit nemusím. |
let's flame begin
proto na začátku zmiňuju, že o tom tady bylo nakydáno mnoho, tak není potřeba s tím začínat znovu tady, žejo?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:07 |
|
swampy: Spotreba vyssi, akcelarace a rychlost nizsi.  Ale to auto proste jede jaksi lip - je stabilnejsi, v zatackach je to taky jinej pocit.
Kdyz uz mas na novou A6, tak bych do toho tech 60 tis. dal.
Jakej do toho chces vlastne motor?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:08 |
|
| Kriznik napsal: | honzza407sw: lituješ jen proto, že napadlo trochu sněhu
to se dá řešit druhým autem pro zábavu
ale chápu, že jsou chvíle kdy můžeš litovat, nicméně ty druhé chvíle (nákladové položky) by ti ten úsměv měly zase vrátit |
Já bych pohon všech kol právě využíval po celou zimu, mám blbý kopeček před garáží, ale né já vocas uviděl mojí audinku a hned si pro ní jel... Takovej jsem já
Ohledně těch nákladů - jaké myslíš? Berme třeba variantu moji, takže 2.4 vs. 2.4 quattro*. Jako spotřebu? Nic jiného mě nenapadá.
|
Naposledy upravil honzza407sw dne Po, 13.12, 2010 11:10, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:09 |
|
| Michal.K napsal: | swampy: No lepší spotřeba nebude, naopak vyšší o cca 1 litr.
Nejvyšší rychlost bude spíš o maličko nižší.
Zrychlení z nuly na 100 km/h bude (záleží od výkonu) lepší u Quattra (u mého auta např. 7,3s oproti 7,4s).
Jinak výhodu to bude mít při razantnější jízdě, hlavně za deště.
A to že v zimě to auto bude stabilnější, lépe a bezpečněji akcelerovat (to samé platí o decerování motorem) a že projede a vyjede víc, o tom mluvit nemusím.
Ale je pravda, že pokud se ti po přečtení nebo vyslovení toho slovíčka quattro* nepozvedne pinkdík, tak to vzhledem i k tomu, kde bydlíš asi fakt nemá význam.
=> dá se to i bez něho...
To je to samé jak s automatickou převodovkou... |
Diky. K zadnemu vzruseni nedochazi pri vysloveni quattro* leda ze by to moje pritelkyne mela napsane na sobe slehackou:) ale to sem nepatri. Automatickou prevodovku chci, nebavi mne radit.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:12 |
|
Za mě kdybych kupoval teď tak motor 4.2, automat a pohon všech kol. V této kombinaci si myslím dokonalé auto po všech stránkách...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:13 |
|
Kriznik: Ptal se, tak mu bylo odpověděno...
Pokud vidíš, tak mu ho nevnucujeme a píšeme mu na co se ptá a jak to vidíme my.
Takže pokud Ty budeš psát k tématu a nepindat mimo, tak se žádného flamu obávat nemusíme.
bicek: Tak tam nejde jen o pořizovací vyšší cenu, ale hlavně o trvale vyšší náklady na provoz...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:13 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 9.10. 2006
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:16 |
|
Kvádro se hodí nejen pár dní v roce, když je na v Praze sníh, ale třeba i na namrzlé vozovce kdekoliv po republice, která je přez zimu namrzlá každou chvíli.
Pokud si člověk koupí auto aspoň se 3.0 TDI*, tak je určitě znát i lepší přenos výkonu, který u dieselu s 230 PS není úplně ideální.
Jinak Kvádro znamená spotřebu o půl až tři čtvrtě litru na 100 km navíc a malinko vyšší pořizovačku. Na druhou stranu se Q imho o něco lépe prodává a i při prodeji ta cena bude vyšší.
Pokud chceš automat, tak bych bral určitě kvádro, páč do FWD* se dával Multitronic* (MT), což je defacto Variátor*, který oproti TT není kdovíjak spolehlivý.
Jinak servisní náklady na AWD* vyšší nejsou - ten systém je spolehlivý a nesere se...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:17 |
|
honzza407sw: Tak 4.2 predohrab snad ani nejde. K silnejsim motorum uz je jen quattro*.
Michal.K: Jasny, ale porad si myslim, ze pokud si nekdo muze dovolit novy auto tehle tridy, tak by mel zvladnout i tyhle naklady - zas o tolik vic to nebude. Litgr na spotrebe a drazsi servis zadni napravy.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:26 |
|
swampy: No podle to jsi psal, že nic extra to v tobě nevyvolává a že bydlíš prakticky ve městě a když budeš chtít jen pohodlné auto s kterým nebudeš chtít lítat jak satan, tak v tvém případě bych to quattro* fakt neviděl jako potřebu a už vůbec ne jako nutnost...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 9.10. 2007
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:30 |
|
| bicek napsal: | | Spotreba vyssi, akcelarace a rychlost nizsi. |
No,u te akcelerace bych si tak jisty nebyl. At jsem zavodil kdykoliv s kymkoliv, tak na startu jsem mu vzdycky odskocil minimalne na delku auta a pul. A potom az teprve zalezelo na vykonu a vaze auta. Ale akcelerace rozhodne lepsi u quattra...
Jinak k te A6ce....jak uz bylo receno, pokud chces automat, tak bych volil quattro*. O multitronicu je toho tady napsano dost
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 3.2. 2009
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:36 |
|
Na levnějších a jednodušších hodinkách ušetříš podobně, jako když si nekoupíš Q a čas uvidíš taky. A koukni, kolika lidem tady značka hodinek leží v hlavě. Tam je to jasné, ovšem kwáátro - to je na rvačku. Je to něco navíc a něco za něco. Dělat aritmetický průměr ze zdejších ANO-NE nemá smysl, musíš to zvážit podle argumentací, vlastních možností a možná i pocitu, ten je taky důležitý
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 16.12. 2007
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:45 |
|
| honzza407sw napsal: |
Ohledně těch nákladů - jaké myslíš? Berme třeba variantu moji, takže 2.4 vs. 2.4 quattro*. Jako spotřebu? Nic jiného mě nenapadá. |
ramena i vzadu...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 11:46 |
|
Vydržíš to bez něj.
Ostatně proč chtít hezkou holku, šukat se dá i ta ošklivá a neděláš to zase tak často 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 25.8. 2009
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 12:12 |
|
jedine quattro*, pro ten super pocit nadrazenosti...
pokud nejsi presvedcenej ze potrebujes 4x4 tak si to nekupuj, bude te to stvat 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 12:12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 12:46 |
|
jednoznacne quattro*..ako uz bolo povedane..je to ten najvacsi luxus aky mozes v aute mat..vyjdes vzdy a vsade je to uplne o inom auto..kludne si odpusti kozene sedacky alebo co..ale bez quattra to neber..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 16.12. 2007
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 13:00 |
|
vše podstatné už tu bylo řečeno hned v prvním příspěvku....
já osobně bych už auto bez Q nechtěl, ale je to dáno tím, kde se v zimě pohybuju. na druhou stranu ho teď nemám a žiju, ale... je to jen o prioritách...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 13:06 |
|
root: | root napsal: | | Ostatně proč chtít hezkou holku, šukat se dá i ta ošklivá a neděláš to zase tak často |
Tak jako kdo.  A taky, ono záleží taky od toho, co si pořídíš.
Pokud něco, co máš jen do počtu a v tobě nic nevzbuzuje, tak je jasný, že se tomu nebudeš nějak moc věnovat...
Ale zkusil bych jiné přirovnání...
Je to např. jako u notebooku.
Když koupíš slabší a integrovanou grafikou, nebo výkonnější s se samostatnou grafikou?
Jeden je levnější a déle vydrží baterka, druhý zas je výkonnější ale zas musíš počítat, že ti bude víc žrát baterku...
A teď když si pomyslíš, že si průměrný uživatel, který nějakou hru nebo složitější program bude potřebovat využívat minimálně a pro těch pár dní v roku se to neoplatí.
Ano je pravda, že těch dní kdy s slabším notebokem se nepohneš není mnoho, ale zas ten výkonnější notebook poskytuje lepší vlastnosti a lepší práci i mimo hranic práce, kterou by ten slabší nezvládl.
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 13:18 |
|
mazec jako vždy 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 23.7. 2008
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 13:35 |
|
ty voe to zas bude stranek kua
ja k tomu muzu rict jen tohle,,resil sem to ted pred par dny aktualne a myslim ze pravda je na obou stranach a argumenty taktez..moje podminky byly-combi jednoznacne(velkej pes,kocarek v planu,zene na nakupy do makra atd)
nafta(bezpodminecne)
a 4kolka do 200tis-koupil sem dum na venkove a byva tady dost snehu a znacne problemy pres zimu s cestama..(bezpecnost,trakce,dostupnost komplexne)
z logickeho vyberu vyplynul v podstate jen passat 4motion* a nenavidenej a milovanej allroad-pokladnicka jak kazdej vi..jak naschval sem nemohl sehnat solidniho pasika a namanul se mi allda,ac velmi dobre znam HROZBY ktere nese,hecnul sem se a sel do nej..mel sem k tomu X duvodu u tohodle kusu,ALE hlavni roli hral pocit letite diskriminace  od quattraru a silena touha to vyzkouset..
RESUME?spotreba desna proti drivejsim autum,uz po tejdnu prvni drobne krpy,ALE ten pocit neporazitelnosti a nadrazenosti diky quattru a vzduchovemu podvozku je nepopsatelnej
takze pokud nejsi SRDCAR na tohle,ser na to,ALE... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Po, 13.12, 2010 14:14 |
|
Michal.K:
Zbytečný diskuze.
Ať si koupí co chce, jestli někdo řeší u Audi litr navíc na spotřebě tak se tomu akorát můžu pod vousama pousmát ...
Nepokládám si otázku co mi to přinese, ale co mi to vezme a odpovídám si,že ... ehm ... nic?
Pak je tady faktor pocitu z jízdy, ale to je subjektivní kapitola.
|
|
|
|
|
|
|
|
|