rastAKing
Registrace: 28.8. 2006
|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:16 |
|
| chest napsal: | | že číňani nemaj ani pořádnou žulu. |
oni jistě mít normální pevnou žulu budou, jen je zřejmě levnější poslat do světa mrdku než kvalitu
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:16 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 1.8. 2008
|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:19 |
|
Kriznik:
No nevim, vzhledem k tomu, že třeba náhrada za čistou černou žulu ze Švédska, kde došla. Se teď bere náhrada z Indie (Velmi kvalitní čistá černá). Bych to viděl opravdu na lokální problém
Věřím tomu, že tady by se prodala i ta kvalitní, leč zatím není
Ještě chci dodat, že tak špatná jako čínská žádná jiná není. Kdysi měla primát říčanská, ale ta je jen ošklivá ne nekvalitní.
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:21 |
|
| chest napsal: | | Věřím tomu, že tady by se prodala i ta kvalitní, leč zatím není |
jsi idealista, je to milé, ale nehodí se to do dnešní doby
cena "kvalitní" žuly ala čína bude tak 100x nižší než opravdové žuly (byť taky z číny)
raději se dají peníze na úplatky než do materiálu
materiál je to hlavní na čem se na stavbách šetří!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:28 |
|
Kriznik:
No dovolim se oponovat, myslim že ze mě mluví zkušenost.
Je potřeba si uvědomit, že kamenící mezi kameníky nakupují jiným způsobem. Než jak se provozuje stavebnictví.
Jinak řečeno, do projektu "státu" nakukám co chci, ale lidi znalé tak snadno neočůrám. Já si ohlídám i zabroušené spáry když to přebírám, stejně jako kazy a praskliny. (logicky)
Jde mi to, že kdyby kvalitní čína byla v české kamenické kotlině by se po ní jen zaprášilo.
I kdyby cena byla srovnatelná třeba se Švédskou žulou.
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:31 |
|
to ty ale nemůžeš vědět jestli tu je nebo není šutr z číny - pokud je kvalitní, třeba se tu normálně prodává
konkrétní tenhle byl mrdka, a je na výsost jasné, že za to může realizátor stavby, který nedodržel technologický ani kvalitativní standard stavby
ať už to nakupoval franta nebo pepa
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:38 |
|
Kriznik:
No, já nevim tak tohle je trošku nefér, když s prominutím neznáš mě, neznáš nabídku žuly v ČR a nevíš jak celkově tenhle trh funguje.
Já vim, že žádnej kameník nemá mindrák z toho odkud je danej materiál, rozhoduje cena, kvalita a "barva!.
Pokud by tu byla jiná kvalitní žula z číny, nikdo by z toho nic nedělal.
A upřímě pokud by tu taková byla, už bych měl nabídku na emailu. Nebo osobně třeba z Nehvizd. A to se zatím nestalo.
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:49 |
|
žiš jestli seš kameník nebo ne, není irelevantní (můžeš pozdravovat v New Jirnech)
poenta spočívá v tom, že firma co stavěla náměstí použila mrdku a minimálně nákupčí to jistě věděl
nic víc nic mín, co nechápeš?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:54 |
|
| chest napsal: | Všichni asi víme, že žula se "nevyrábí", ale těží.
Mě na tomhle přijde nejvtipnější, že číňani nemaj ani pořádnou žulu.
A pak že stereotypy nefungují Smile |
| Kriznik napsal: | to ty ale nemůžeš vědět jestli tu je nebo není šutr z číny - pokud je kvalitní, třeba se tu normálně prodává
konkrétní tenhle byl mrdka, a je na výsost jasné, že za to může realizátor stavby, který nedodržel technologický ani kvalitativní standard stavby |
| chest napsal: | No, já nevim tak tohle je trošku nefér, když s prominutím neznáš mě, neznáš nabídku žuly v ČR a nevíš jak celkově tenhle trh funguje.
Já vim, že žádnej kameník nemá mindrák z toho odkud je danej materiál, rozhoduje cena, kvalita a "barva!.
Pokud by tu byla jiná kvalitní žula z číny, nikdo by z toho nic nedělal.
A upřímě pokud by tu taková byla, už bych měl nabídku na emailu. Nebo osobně třeba z Nehvizd. A to se zatím nestalo |
No každej asi odpovídáme na něco jinýho. Jinak si myslim ,že chápu vše
Jen jsem myslel, že reaguješ na moji poznámku, že jediná žula, která tu je z Číny je šméčko. A to tím, že to nemůžu vědět.
Proto jsem si myslel, že je t od te docela nefér.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 13:54 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 14:11 |
|
OT:
koukal nekdo na ten dokument o stalinove pomniku? 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 15:11 |
|
2Pix:
OT:
Ten na letné?
Jak tam říkali, že Švec to udělal tak drahý a veliký protože to nechtěl vyhrát. A oni mu to dali, tak radši před odhalením spáchal sebevraždu?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 15:39 |
|
chest: jj  ...
ale pochvalovali to jako jeden z nejlepsich kamenickejch vytvoru co kdy vznikl  ... to jen tak stranou ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Út, 17.08, 2010 17:11 |
|
2Pix:
tak ten jsem neviděl 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 11.12. 2008
|
Zaslal: St, 11.05, 2011 11:23 |
|
Novomanželé pozvali na návštěvu dávného dobrého přítele.
Když už toho dost vypili, rozhodli se, že ho nechají přespat ve své manželské posteli mezi sebou.
Ráno manželka vstala jako první a šla udělat snídani.
Muži zůstali sami a přítel říká manželovi:
"Poslouchej, to jsem nevěděl, že ta tvoje manželka je taková vášnivá!"
Manžel:"Proč?"
Přítel:"Ona mi ho celou noc držela!"
Manžel:"To jsem byl já! Jistota je jistota!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 11.12. 2008
|
Zaslal: St, 11.05, 2011 11:39 |
|
Náhled, klikni pro zvětšení.
WTF?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007
|
Zaslal: Ne, 22.01, 2012 16:29 |
|
| Romijn napsal: | Kvalita dlažby na ostravském Masarykově náměstí zřejmě skončí u soudu. Bez ohledu na závěry protikorupční policie, která případ řeší, představitelé města zvažují, že zažalují bývalou firmu Tchas, která rekonstrukci za téměř sto milionů korun prováděla.
„Nekvalitní materiál není jediný problém. Dlažba se také rozvolňuje, což ukazuje na to, že jde o nekvalitně provedenou práci,“ konstatoval Kajnar.
Ze závěrů petrografického rozboru certifikované Zkušebny kamene a kameniva v Hořicích, který má Deník k dispozici, vyplývá, že kámen použitý k výrobě dlažebních desek na Masarykově náměstí s pětadevadesátiprocentní pravděpodobností nepochází z domácích lomů. „Podle zkušeností se s největší pravděpodobností jedná o kámen pocházející z Číny,“ píše se v posudku. |
Velká stavební firma Tchas krachuje
Česká pobočka francouzské stavební firmy Eiffage, známá spíše pod starým jménem Tchas, míří do konkurzu. Ještě před několika lety se společnost řadila do desítky největších stavařů v Česku. Teď už nezvládá splácet své dluhy, které dosáhly téměř 800 milionů korun.
Závazky společnosti už přesahují její majetek, dosáhly 779 milionů korun. Firma v návrhu přiznala zhruba tisíc různě velkých věřitelů, dluží i zaměstnancům. Podle návrhu už nevidí další perspektivu v působení v Česku.
Někdejší Tchas dosahoval ještě v roce 2007 tržeb kolem sedmi miliard korun a patřil mezi desítku největších stavebních firem. Tchas byl známý i velmi dobrými kontakty na regionální politiky. V roce 2010 však Eiffage propadl s tržbami na 2,4 miliardy až do třetí desítky. Firma několik let hospodaří se ztrátou.
Krach postihne nejen zhruba 140 zaměstnanců Eiffage, ale zřejmě také stovky dalších jiných firem, které pro Eiffage pracovaly. Úřady práce na Ostravsku už začínají plnit pracovníci menších dodavatelů, které jejich zaměstnavatel musel propustit právě kvůli dluhům Eiffage.
"Dluží svým dodavatelům obrovské peníze, našemu zaměstnavateli několik milionů korun. Mě i dalších pět kmenových zaměstnanců, kteří se mnou pracovali na jedné ze zakázek, musel hned propustit," popsal Vladimír Kaleta, jak pocítil problémy firmy. Už v minulých letech měl přitom Eiffage potíže s dluhy a placením svých závazků. Podle mluvčího firmy Vladimíra Raszky teď čeká Eiffage na rozhodnutí soudu. "Máme rozdělaných jen pár staveb, fungujeme v omezeném provozu," uvedl Razska.
Problémy firmy mohou způsobit velké potíže i řadě zákazníků, například městu Ostrava či ostravské fakultní nemocnici. Není totiž jasné, zda se podaří zakázky vůbec dokončit. "Většina subdodavatelských firem opustila začátkem týdne stavbu, v úterý jsem firmu Eiffage v dopise požádal, aby nám sdělili, co bude dál. Chceme vědět, jaká opatření přijmou, aby dodrželi termín a zabránili škodám," uvedl náměstek ředitele nemocnice Ivo Žolnerčík. Navíc hrozí, že nebudou mít u koho uplatnit záruku. "Pokud firma zkrachuje, záruku jinde neuplatní," potvrzuje šéf Svazu podnikatelů ve stavebnictví Václav Matyáš.
Příčinu pádu Eiffage vidí také v tom, že francouzský vlastník nedůvěřoval až tolik českému vedení a poslal do Ostravy řadu svých manažerů. "Vždy je dobré věřit i lokálnímu managementu,“ míní Matyáš. V zahraničních rukou je zhruba polovina firem z první desítky největších tuzemských stavbařů, jejich majitelé však vsadili na český management.
|
|
|
|
|
|
|
|
|