Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je čtvrtek, 28 března 2024
Celkem je zde 343 lidí (2 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: eliska123
Uživatelů dnes: 3
Uživatelů včera: 0
Uživatelů celkem: 48 391
Online návštěvníků
Návštěvníků: 341
Uživatelů: 2
Celkem: 343

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

24.07 2012 0:44




napsal Xaver

Za tím účelem už nám začal vykládat, jak je na to připraven a proč je ten správný, pravý kandidát. Že je například mimořádně vzdělaný ekonom, že učí na zahraničních univerzitách, že snad vládne pěti jazyky, že chce napravit politický marasmus (ani slovo, že byl při jeho zakládání) atd. V rozhovoru pro Lidové noviny z června t.r. nám sebevědomě sděluje: „Mám pocit, že chci být prezidentem. Ano, já to chci dělat.“ A lidem chce říct, „že mají na víc“. Ach, ta samochvála…! Skromně a jen na okraj vypustí, že byl sice členem státostrany, ale nijak významně se neangažoval.

Promlouvá na to téma téměř v každém rozhovoru či článku. Na internetu možno takových nalézt tucet i více. Já bych si dovolil – i když je to delší – ocitovat k tomu jednu pasáž ze zmíněného rozhovoru pro Lidové noviny.

Já jsem neměl příliš vnitřních omezení a nějakých vnitřních problémů do KSČ vstoupit, protože ani rodina, ani společenské klima mi prostě nenastavily hodnoty, které by mě vedly k pocitu, že dělám něco neetického, nemorálního, nepatřičného…Na druhé straně já jsem v rodině prostě slyšel: neděláš nic špatného, když vstoupíš do KSČ a současně na režim nadáváš jako všichni ostatní. Spíš jsem měl vštípený pocit, že když chci něco dělat, něco dokázat, musím případné pochybnosti spolknout a vstoupit. Aby bylo jasno: já to neříkám ani jako ospravedlnění, ani jako výmluvu. Já prostě konstatuji, že to tak bylo. Tak jsem tenkrát přemýšlel, a proto jsem také vstoupil.“ Dodejme, že vstoupil v roce 1978 a vystoupil v prosinci 1989.

Vypadá to, že tuto žádost o rozhřešení si připravil s „vědeckým“ rozmyslem slovo od slova, a je s to ji zopakovat třeba o půlnoci. Je to promyšlený pokus vyzout se z minulosti. Bohužel není úniku, nemusíte se mnou souhlasit, ale je to výpověď dosti nestoudná. Protože do strany vstoupil v letech nejhlubší, nejtupější normalizace, aby – jak přiznává – mohl něco dokázat. Nevím, jak moc veřejnost tuto stránku charakteru kandidáta na Hrad ocení, ale v mých očích je hodně diskvalifikující. Jistě, učinili tak mnozí (známe to všichni ze svých pracovišť) a mnohým to také dopomohlo k velké a rychlé kariéře. Avšak jakmile „dozněly klíče“, loučili se s legitimací kosmickou rychlostí, protože naopak věděli, co je etické a patřičné. Myslím tím zejména oblast společenských věd, v nichž V. Dlouhý působil, kde tento úprk byl zvláště viditelný.

Komentátor B. Doležal (kterého nesnáším kvůli jeho postojům k vysídlení sudetských Němců, jež připlete tu do květnových oslav, tu do cyrilometodějského či jiného svátku a dokázal by to i do článku o pěstování hrachu) k tomuto „vyznání“ přiléhavě napsal: „Pokud by byl pan Dlouhý zvolen, znamenalo by to faktickou rehabilitaci normalizační pseudomorálky.“ Tento postoj zatím posledního kandidáta je nadto z hlediska toho, co dnes prohlašuje, ještě trapnější: například tvrdí, že vládu složenou z komunistů by nikdy nejmenoval. Jako by tím „vyzutí se z minulosti“ chtěl ještě více stvrdit, či jako by to bylo výlučně jeho ústavní právo! Ne, ne, to jen chce dodat na razanci své zpovědi, že s komunisty a s „komunismem“ až tak moc opravdu neměl, dokonce se za to dle cit. rozhovoru „vnitřně styděl“. Vzpomíná i na svého dědu a tátu, kteří si mysleli, že na tom socialismu něco dobrého je. On si to nemyslel.

Co jsem napsal o jeho členství v KSČ, muselo být zmíněno. Ale teď provokační, často kladená otázka: má vůbec ještě smysl se v tom „patlat“? „Vždyť jsou všude“, zní od starých i mladých. Vždyť byl léta nejoblíbenějším politikem a nikomu to už tehdy nevadilo. Vždyť i další prezidentští kandidáti „tam byli“ atd. …Odpovědi tady budou mít ještě po dlouhou historii, domnívám se, široké zabarvení: od tolerantních až po agresívně nesnášenlivé. Jedna „univerzální“ se na této trajektorii stěží najde.



Nevím, jak moc nadával mladý asistent a výzkumník Dlouhý v hospodě či soukromí na režim, jak se holedbá v té odpovědi. Ve svých pracích ovšem zcela jistě nezanedbával marx-leninskou ideologii, to si strana opravdu pohlídala. Ani ódy na tržní mechanismus, neřku-li přímo na kapitalismus nebyly jeho parketa. Naopak – každá vědecká práce musela za normalizace navrch obsahovat tzv. kritiku nemarxistických teorií u řešeného problému, aby byla úspěšně obhájena. Přitom perfidní bylo, že tyto teorie byly pod zámkem ve zvláštních fondech, ke kterým mohli jen ti nejvybranější…Ale postupme dále. V. Dlouhý chtěl něco dokázat – a také „dokázal“.

Byl významným členem skupiny pracovníků Ekonomického ústavu ČSAV, která pravidelně zásobovala materiály ekonomické oddělení ÚV KSČ. Od téže „instituce“ za to obdržel několik ocenění (stejně jako jiní jemu podobní, kteří nám posléze připravili ten dnešní mafiánský kapitalismus, jak pravíval V. Havel). A že se významně neangažoval, jak opakuje v každém článku a rozhovoru? Po přechodu do Prognostického ústavu byl přímo zástupcem ředitele a místopředsedou ZO KSČ – tu funkci schvaloval Městský výbor strany (tehdy mimo jiné za Štěpána). A rostl a rostl: byl navrhován za kandidáta do městského výboru strany – tím se mohl málokdo z obou ústavů pochlubit. Ještě do vlády M. Čalfy vstoupil za rodnou stranu, snad se nepletu, protože co, kdyby se věci zvrtly? Nezvrtly se, od strany se „odpoutal“ a nabral nový vítr a směr.

A co mě ovšem obzvlášť překvapilo, je, jak hodnotí jeho vlastní úžasný podíl na úspěšné privatizaci, o němž také často promlouvá.Tak to vám, pane exministře, ale opravdu málokdo spolkne. Za vašeho účinkování byl náš průmysl uprivatizován tak „dokonale“, že zmizely nejen kdysi slavné fabriky (smutným příkladem je Poldi Kladno), ale málem celá odvětví. To kolega v boji o nastolení tržní ekonomiky T. Ježek je v hodnocení „úspěchů“ privatizace podstatně opatrnější. A že se sám nezpochybnitelně také řadí k jejím otcům a symbolům. Dokonce sám ředitel „Prognosťáku“ V. Komárek, bývalý představený všech jejích otců, zaujímal vždy ke zvolené cestě privatizace velmi kritické postoje. A M. Zeman jako úplně první nazval kupónovou vizi „loupeží století za bílého dne“. Bohužel i on se následně proslaví několika nechvalnými peripetiemi a bohužel i on nás chce trestat svým přesunem z lesnaté Vysočiny na Pražský Hrad. Ale to je jiná…

V rozhovoru pro jiné medium přiznává kandidát na prezidenta V. Dlouhý i pochybné financování ODA v devadesátých letech, kdy byl jejím místopředsedou a kdy za to podle vlastních slov zaplatil. Ale to už je známá, obehraná písnička, nerozšiřujme už dále výčet různých „negativ“. Nicméně v zájmu objektivity nutno dodat, že V. Dlouhý zastává i názory, které mnoho voličů jistě chytnou. Například je obezřetný, pokud jde o vstup do eurozóny či o politickou unii; nebrání se diskuzím s ekologickými organizacemi, ale nemá rád „hnutí, která neustále papouškují hesla o globálním oteplování“; pozitivně se staví také k atomové energetice. A zopakujme i předpoklady, uvedené výše: je dobrý ekonom (nepochybně, Goldman Sachs, kde dnes působí, břídily asi nepřijímá), je pedagogem a ovládá několik cizích jazyků. Ozvěna toho, že byl kdysi nejoblíbenějším politikem možná u některých voličů (voliček?) možná ještě také zazní. Takže zcela bez vyhlídek pan exministr asi nebude…Rozhodně jsou větší, než má každým dnem zchátraleji působící Karl von S.

Závěrem připojím úvahu, která se netýká bezprostředně odborných a dalších předpokladů pro kandidování na prezidentskou funkci. Nicméně jistá souvislost mě tu probleskuje, jak záhy zjistíte.

Na jeho zahraničních ministerských cestách ho zásadně doprovázela jeho sličná asistentka. Bez ní „vlak nejel“ – tady spíše – letadlo neletělo. Na ministerstvu to byla vlastně ministrova sekretářka, povýšená na vrchní ředitelku s nadstandardním platem. A byla to velice cílevědomá a razantní dáma. Při jednání s partnery v cizině a na tiskovkách bylo její místo hned vedle pana ministra. Doprovodní diplomaté kroutili hlavami a odsedali od „epicentra“. V žádném případě však nebyli padlí na hlavu, co se polohy, tedy postavení paní asistentky týče…

Dnes už je – jaké překvapení – „vrchní ředitelkou“ i v domácnosti rozvedeného exministra. A vsadím celý jeden důchod na to, že i ten nápad s prezidentováním vzešel z její hlavy. Protože vidina skoku z asistentky, sekretářky, vrchní ředitelky na první dámu republiky (nedejbože!) musí být pro takovou povahu přímo sžíravě lákavá.

Vážení, bude to asi „velký třesk“ v Česku, ta naše přímá volba prezidenta. Nicméně utěšuji se nadějí, že nic horšího než doposud nám její výsledek (snad) nepřinese. Přejme si v té těžké chvíli před urnou šťastnou ruku!

vlkův dodatek:

okolo tohohle tématu kroužím od té doby, co Dlouhý oznámil svou kandidaturu. Ale prostě nikdy jsem si nenašel čas. Až se tématu chopil Xaver. A já mu za to děkuji - je to dobře. Protože on jej zná osobně.Dlouhý, z technického hlediska, splňuje skoro všechno, co by měl mít budoucí český prezident – skvělé vzdělání, jazykovou vybavenost, inteligenci, schopnost pohybovat se na mezinárodní úrovni, kontakty. Nejspíš by, na rozdíl od Klause asi národ spíše sjednocoval než dělil a také by asi nebyl zbytečně viditelný. Uměl by politiky moderovat, má zkušenosti z exekutivy. Tohle všechno bych od budoucí hlavy státu chtěl. Ostudy už za léta s Klausem máme až až.

Jenže ono je to i personální integritě. A ta jaksi tomu pánovi zoufale chybí. Ti z vás , kteří mají přístup k už zmíněným Lidovkám, kde je s ním velký rozhovor, nechť si ho přečtou! Je to opravdu síla, ten člověk opravdu na Hradě nemá co dělat!

On se nestydí za to že byl komouš! On se nestydí ani zároveň říci, že by nejmenoval vládu, kde by byli komunardi nebo která by se o ně opírala. On se nestydí za to, jak dopadla privatizace a jak tady rozbujel mafiánský kapitalismus. Nestydí se ani za firmu Goldman Sachs. ta přece nikdy, nikde, nic špatného neudělala!

Pan Dlouhý je dokonale teflonový. všechno po něm sklouzne. Vůbec nic se ho netýká!

Klasická je odpověď na to jak se za bolševika dostal do zahraničí. No to oni za ním přišli – ty přece umíš anglicky, tak bys mohl jet do Belgie na stáž!! Prostě mu to vnutili. No on sice uměl anglicky, ale jenom proto, že byl bigbíťák…Vlastně byl takovej protistátní živel..No skoro.

Nedělám to rád, ale šoupnu do textu také něco těžkého bulváru. On Vladimír Dlouhý vždycky věděl, kde má chleba namazanou stranu. Radio JPP kdysi tvrdilo, že jeho předpřevratovou manželkou byla dcera tehdejšího šéfa akademie věd – Kožešníka. Skutečnost je diametrálně odlišná. Byla to dcera nikoli šéfa celé Akademie věd, ale pouhého místopředsedy. Akademika Rosického. Takto tehdejšího ředitele Parazitologického / nomen omen pane Dlouhý/ ústavu AV. Tu mu nejspíš také vnutili.

Ano, podívejme se mu na zoubek. Až teď začne oblbovat republiku.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

sponzor





24.07 2012 0:44


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

15.08 2012 13:13


ANO, CHCI, CHCI!!!

Kambidat Goldman Sachs si kupuje podpisy pitomcu

Kandidát na prezidenta Dlouhý zaplatí brigádníkům za sebraný podpis 20 korun

Prezidentský kandidát Vladimír Dlouhý chce na sběr podpisů oslovit brigádníky. Těm, kteří jich seberou nejvíc, slíbil iPad. Za každý sebraný podpis dostane brigádník 20 korun. Dlouhý tak vydá nejméně milión, protože podpisů potřebuje 50 000.


Náhled, klikni pro zvětšení.

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

15.08 2012 16:38


Dobrovolníci v prezidentské kampani pořádně nevědí, pro koho agitují

Česká prezidentská kampaň je v něčem podobná té americké. Pro kandidáty na funkci hlavy státu agitují zdarma týmy dobrovolníků. Jenže - narozdíl od amerických zapálených nadšenců ti čeští často ani pořádně nevědí, pro koho pracují.

U východu metra na pražském Andělu stojí sympatické děvče, zhruba dvacetileté. S milým úsměvem na všechny strany opakuje: "Znáte Jana Fischera?" Trochu připomíná strojek, který se zasekl na jediné větě. Takhle to vypadá ve dvě hodiny odpoledne, ve čtyři, v šest... Stále na stejném místě. Ptám se: "Co by mě mělo přesvědčit, abych se podepsal zrovna panu Fischerovi?"

"Tady máte letáček, tam je všechno napsané," dívka hbitě odkazuje na hezká slůvka v propagačním materiálu.

S tím se nespokojím. Chci vědět víc. Přímo od té slečny, která má přesvědčovat ostatní, že Jan Fischer je ten pravý a že stojí za to se mu podepsat. "Hlavně je to nezávislý kandidát, není tu za žádnou stranu," vysvětluje slečna po chvíli naléhání.

Ve volebním štábu se kupodivu dovíte, že "o program zatím tolik nejde".

"Teď jde hlavně o ty podpisy. Nejdřív musí kandidát sehnat podpisy a pak teprve může ten program vysvětlovat," tvrdí koordinátorka dobrovolníků Jana Fischera Adéla Cicvárková. Zatím největší favorit voleb má okolo padesáti dobrovolníků, k tomu ještě disponuje stovkou placených brigádníků, kteří jsou od dobrovolníků k nerozeznání.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


O program nejde, PODEPIŠ a pak se budeme bavit ... možná.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

15.08 2012 18:45


Dlouheho zamestnavatel Goldman Sachs

Goldman Sachs accused of fraud by US regulator SEC
(Firmu Goldman Sachs americká regulační orgán SEC obvinil z podvodů)
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


VRANA K VRANE SEDA

Goldman Sachs, je ta slavna emericka zidovska banka, ktera svymi podvody privedla na pokraj bankrotu Recko a s nim celou EU
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email