AK nováček

Registrace: 29.4. 2011
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 14:42 |
|
Zdravím Vás. Mám docela vážný problém se servisem. V říjnu, když jsem si jel koupit Fireblada, tak na rozestavěnym úseku v obci za mnou nedobrzdil kluk a rozmlátil mi zadní spoiler. Starý audi 80 to ustála vcelku fajn. Minulej tejden jsem se konečně dostal k tomu, že jsem dal auto do servisu. Když už mi mněnili díl, tak jsem je nechal i vyměnit olej.
Vcelku primitivní úkon, jenže auto nechali stát v mraze na svahu se zataženou ruční brzdou, která samozřejmě přimrzla. Když jsem si auto přebíral, předpokládal jsem, že tam stojí teprv chvilku a lanka hned rozmrznou a povolí. Do garáže jsem to neměl daleko, tak 2km. Přejel jsem to na jedničku (nebylo, kde se otočit a odvézt auto zpátky do servisu).
V půlce cesty se mi rozsvítila kontrolka ABS*, to je samozřejmě špatně. Auto jsem odstavil, dal mu hodku a pak se to pokusil domů dojet. To už lanka vcelku povolily a nebyl to takový problém. ABS* se už nestandartně nechovalo (kontrolka se rozvístila při otočení klíčkem a hned zhasla).
Ráno jsem v garáži našel pod autem skvrnu od oleje (doted žádný problém nebyl). Auto jsem dovezl do servisu, řekl jsem jim, ohledně problému s brzdou, ABS* a olejem a auto jim na hodinu nechal. Po návratu mi řekli, že olej vytekl asi z pod víka ventilů (špatný těsnění a doted OK?!) a podvozek je prý ok, že lanka promazali.
Jedu si tak domů a děda s čepičkou šlápnul na brzdy (lekl se silničářů), já jsem musel reagovat stejně, ale co se nestalo. Místo aby se aktivoval ABS* a kola se odbrzdily (nebo standartně bez ABS* blokly), tak se mi vzpříčil brzdovej pedál a tlačil proti noze. ABS* jsem zkoušel před týdnem a fungoval bezvadně.
Co s tím mám dělat? Do toho servisu už znova nechci. Právníka si dovolit nemůžu a nevim vůbec, kde může být problém.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 14:42 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 10.12. 2009
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 14:52 |
|
meti: Tak jednak nevidím nějak souvis s brzdami, ABS* a těsněním pod hlavou...
Ale chybu si v první řadě udělal Ty, že si auto hned nereklamoval a odjel s ním mimo servis. Jako těžko pak budeš (myslím i s právnikem) prokazovat jejich vinu, když ty jsi jel s poškozeným autem 2km a tím vyvolal případné další poškození...
A tím, že oni odstavili auto na mráz, to jim nemůžeš zazlívat. Pokud Ti nedělali oni přímo brzdy, nebo si je Ty sám na to neupozornil, že máš závadu na brzdách, tak oni to nemohli tušit...
Sice rád bych Ti pomohl, ale vůbec nevím, čeho by sa dalo chytnout... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 14.8. 2011
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 15:30 |
|
Možná voda v brzdové kapalině. Kdy kapalinku měnil naposled? Já tomu moc nerozumím jsem laik. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 6.10. 2006
|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 13:30 |
|
meti: ten tvrdy pedal, stava se mi to taky...je to tim, ze v ten moment ti nefunguje posilovac brzd (mam check control, takze me na to upozorni symbolem + pipanim) a je to nejspise z duvodu ztraty tlaku v systemu. Je mozny, ze pri vymene oleje neco povolili a nedotahli 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 13:49 |
|
Garážmistři, nakakat a rozmazat. Posledně když jsme nechali dělat mladý jednoskoka proti mojí vůli někde v garáži, tak nějak chlapci kromě dalších příjemných opomenutí tak nějak zapomněli implantovat novou brzdovou destičku. Skoro se mi zabila, když už se přední třmen zakous do koutouče. Dostane Audi a bude jezdit jen do autorizáku, nenechám jí zmrzačit.
K problému s ABS*: rozhodit v teple po vlastní ose, zkontrolovat čidla. Netuším jak moc inteligentní je elektronika u B4 a co by případně odhalila diagnostika.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 25.7. 2011
|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 14:00 |
|
Co posilovač brzd? Nebyl v něm olej, když ti olej vytekl na zem?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 24.2. 2007
|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 14:19 |
|
tvrdý pedál (když tlačí proti noze) a případně ještě vibruje je závada na ABS* 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 18:47 |
|
je fakt, že ABS* by chybu mohlo vyhodit. Moc chytrou diagnostiku to ještě nemá, ale dost, aby to vyplivlo problém 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 18:47 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 28.8. 2006
|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 21:32 |
|
Takze poporade:
1) Meti - s nejvetsi pravdepodobnosti ti odeslo cidlo ABS* a proto brzdis tak natvrdo, nebo jak napsal cikina, mas proste starou brzdovku a jak je zvodnatela a prepalena, tak to v tom mrazu proste nekamaradilo.
2) root - ne vsichni garaznici sou spatny, ale nebudeme se tu o tom hadat, ze ne  ...
3) Maca - ach jo, clovece ty ses nepoucitelnej, vid? Doutnik ma hydraulickej pretlakovej system posilovace a B4 ma podtlakovej vzduchovej system posilovace
Diagnostika ABS*?
Samozrejme ze to jde a pokud je model s klimatizaci tak o to lepsi (pac se daji precist zavadove kody s jednotky ovladani Klimatizace*).
Pozn pod carou: Meti, dopln si bud do podpisu (nedoproucuju) nebo do garaze (doporucuju) jakej mas typ auta, takhle jsem musel dumat nad tim co to vlastne mas. A co se tyce servisu? Jednoznacne ti nedotahli sroub poradne a neco uchcalo, tak to shodili na to, ze ti chcije tesneni pod vikem ventilu (ktery klidne muze chcat, tak jak chcije na 80% aut) ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 22:48 |
|
2Pix: nepoucitelnej ne, ale tak ted uz to vim..nenapadlo me, ze by to bylo u dvou podobne starejch aut rozdilny. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Po, 13.02, 2012 23:03 |
|
pockej .. a nebyls to ty co tu prodaval asi tri coupe na dily?  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Út, 14.02, 2012 11:33 |
|
2Pix: to jo, ale nejsem takovej znalec, abych na pohled poznal jestli je to podtlak nebo pretlak system. I kdyz jak o tom pisu, tak je mi to celkem jasny. No 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Út, 14.02, 2012 11:37 |
|
ale jo v pohode ... ja sem si jeden okamzik myslel ze benzin a diesel maj stejny palivovy vedeni ke vstrikum  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 13.7. 2009
|
Zaslal: Út, 14.02, 2012 13:36 |
|
Napadá mě k tvrdému pedálu, když si prudce brzdil, tzn. zablokovaly se kola, bylo to s vyšláplou spojkou nebo ne? Mě totiž v podobné situaci chcípl motor, zkoušel jsem jestli je cesta namrzlá, samozřejmě na co spojka a chovalo se to dost podobně.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 25.7. 2011
|
Zaslal: Út, 14.02, 2012 15:01 |
|
Tak ono na zmrzlé cestě je to klasika, člověk brzdí a myslí si, že se furt pohybuje a ono kola stojí na místě a auto se sune ze svahu dolů, tím pádem auto chcípne, občas se mi to taky stane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|