AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 2:33 |
|
| Citace: | Internetová policie má proti zločincům působícím na síti značnou nevýhodu: nemá připojení k internetu. A když ho na některé služebně mají, tak pomalé jako v Íránu. Tristní situace se asi hned tak nezlepší, protože nejsou peníze.
Policisté ze skupiny případových analýz v Bruntále mají za úkol mimo jiné bojovat s internetovou kriminalitou. Práce je to těžká. Ani jeden z nich totiž nemá služební počítač připojený k internetu.
"Kolega běhá přes celou budovu na internet do oddělení obecné kriminality a pak s flashkou s daty zpět ke svému počítači. A takto lítá tam a zpět třeba hodinu," popisuje práci útvaru jeho člen Jiří Šmach.
MF DNES oslovila prostřednictvím policejních odborů policisty ze třicítky služeben z celé země, aby popsali své zkušenosti s připojením k internetu. Všechny reakce byly stejné. Internet nemáme a pokud ano, tak žalostně pomalý. Nemůžeme komunikovat s úřady, jen zjištění kontaktu třeba na svědky trestné činnosti zabere i hodiny.
Například v pětipatrové budově liberecké kriminálky, kde pracuje 80 lidí, jsou k internetu připojeny pouze dva počítače. Jeden ve druhém a druhý ve čtvrtém patře. Internet je velmi pomalý. "Přenosové rychlosti na služebnách jsou nejčastěji v rozmezí od 128 do 512 kbps," uvádí Veronika Hodačová z policejního prezidia.
Rychlost připojení u policistů je podle údajů agentury Royal Pingdom srovnatelná s připojením v Íránu. "Na takto rychlou linku je přitom připojeno klidně patnáct počítačů, které stahují nezbytné dávky antivirových a bezpečnostních aktualizací. Tím se přenos ještě zpomaluje.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/policiste-maji-chytat-internetove-piraty-sami-a....... |
Tak nevím  mám se smát, nebo brečet?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 2:33 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 29.12. 2009
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 11:28 |
|
mohu potrvdit co píše Romijn.. X let zpět jsme u spřátelené firmy připojovali z Cukráku jednu nejmenovanou složku sídlící kousek pod cukrákem vlevo ve směru od Prahy
neoficiálně, jen v rámci dobrých vztahů a snad i zadarmo dokonce či za nějaký směšný poplatek roční..
nechtějte ani vědět jaké bylo využití tohoto připojení a co kluci policejní nejvíce navštěvovali 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 14.8. 2011
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 13:15 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 21.9. 2010
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 13:17 |
|
navštěvovali asi to, co navštěvují i ostatní  tady na služebně je 20mbit
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 29.12. 2009
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 17:20 |
|
Ezio:
tak tak.. je vidět že jsi znalý.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007
|
Zaslal: Pá, 17.02, 2012 21:36 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Út, 21.02, 2012 18:48 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 5.6. 2010
|
Zaslal: Út, 21.02, 2012 19:00 |
|
13 .. zajimave cislo, zvysil bych TTL a vysmal se tomu
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 21.02, 2012 19:00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 25.5. 2009
|
Zaslal: Út, 21.02, 2012 19:05 |
|
tož otázka proč do tohoto jít, bysme byli sami proti sobě...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 2.4. 2010
|
Zaslal: Čt, 23.02, 2012 16:14 |
|
Já osobně bych se třeba nezabýval "orwellovským státem" a filmem "V jako vendeta".
Řešil bych třeba to, jak chtějí potlačit tohleto "kradení" a co to všechno obnáší.
Třeba:Když si koupím DVD s ochranou známkou a někomu ho daruji, je to jeho majetek. Když se na to podívá a daruje to dál, je to zase majetek toho druhého.
A teď, když si koupím DVD s ochranou známkou, tak si pro osobní účely můžu vytvořit kopii...Když potom daruji ten originál, je kopie pořád zákonná nebo se už jedná o trestný čin?
To jestli kopii tvořím na DVD, kopíruju knížku na papír nebo prostě stáhnu hudbu z disku do PC je to naprosto nejmíň podtstaný.
Jak se toto teda hodnotí? Protože můj majetek můžu darovat, stejně tak jako ta práva k poslechu, která sem koupil zároveň s oním DVD. Vytvořením kopie sem ty práva neztratil, ale darováním onoho DVD už ano, takže moje kopie musí jít do likvidace...
|
Naposledy upravil KrizMi dne Čt, 23.02, 2012 16:21, celkově upraveno 1 krát. (2% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 2.4. 2010
|
Zaslal: Čt, 23.02, 2012 16:16 |
|
Já si našel nějaký články a videa, co to zjednodušeně popisují. Je mi jasný, že to můžou popisovat k prospěchu svému, ale tak či onak, to popisují zajímavě.
Duševní vlastnictví není jednoduchý téma na rozhovor. Každopádně mám na to hodně vyhraněný názor a chtěl bych ho tu rozebrat. Ať vím, jestli mám vyjít do ulice a svolávat davy
Tady sou malý ukázky:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-LJYcsNfGiw
http://piratskenoviny.cz/?c_id=33494
| cituji z piratskych novin napsal: |
Pokud bychom se doslova řídili tímto ustanovením a vzali v úvahu, že distribuce Linuxu jako Ubuntu jsou dostupné zdarma, spadal by tento operační systém (pokud by měl v sobě program na čtení DVD nebo obdobné nástroje) do kategorie zakázaných produktů a jeho šíření by bylo postihováno. |
- konkrétně toto mě docela zaujalo...
Mám v plánu si přečíst celou ACTU, ale je to na dlouho a člověk u toho asi musí dost přemýšlet, takže to z mojí strany chce dost houževnatosti, kterou zrovna postrádám
Takže, je tu ještě někdo, kdo se o toto téma alespoň částečně zajímá?
Koupením si DVD nebo vypalovačky zapltíme část z kupní ceny OSE, za možnost kopírování si děl s autorskými právy a tím jim nahradíme "potencionální" ušlý zisk. Pakliže platí výše zmíněné (o ubuntu taky) mělo by se postihovat taky vlastnictví penisu za "potencionální znásilnění" sousedky a postihovat by se měl taky prodej a koupě kuchyňsých nožů, za "potencionální spáchání trestného činu vraždy".
|
|
|
|
|
|
|
|
|