AK nováček

Muž
Registrace: 24.5. 2011
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 18:51 |
|
Tak pánové, právě sem přišel z garáže a jak už nadpis napovídá, moc dobře to nedopadlo. Před tim sem si pročítal forum a o tomhle průseru sem věděl, proto sem měl sevřenou (_!_) když sem to dělal ale asi málo, dva sem vyměnil více méně v klidu, třetí se ukrouhla ta matka takže můžu točit jak chci a nic. Motor normálně běží, páč je to furt ucpaný akorát to nejspíš nebude žhavit nevim. V jednom foru sem čet že kvůli tomu musel Satas někomu sundavat hlavu a odvrtávat. Akorát sem plánoval cestu na duben do ČR a že se domluvim s Vlastou na skouknutí hyder (ještě o tom teda neví).
Teď je otázka vydrží to do dubna (za mě se tam nemá co vysejřit) tzn nějakejch ještě cca 3tis km i s cestou do ČR (teď ani nevim Vlasto jestli bys vůbec do něčeho takovýho šel).
Nebo sem na zkoušku urval jednu tu starou svíčku abych viděl jak to vypadá a napadlo mě, že kdyby se vytrhla ta tyčka na kterou se nasazuje konektor tak zůstane dutá trubíčka do který by šel nasadit vytahovák zalomenejch šroubů, ale to je už fakt poslední pokus a pak už to můžu tahat tak možná na laně.
Co myslíte?
Jinak že sem blbe to už mi psát nemusíte to už sem si řek sám
Kadel
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 18:51 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
Registrace: 24.2. 2008
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 18:54 |
|
Kadel: ouuu...
je to spatne, jazdit mozes , pri najhorsom vyleti sama ale dal by som to rychlo spravit. Servisi maju special pripravky ktore to vytiahnu. Len v niektorych pripadoch musi ist hlava dole.
Keby si bol hodne odvazny a skusal laborovat mozno si poradis aj doma ale ...
http://www.ekocar.sk/sk/Vytahovanie-zhaviacich-sviecok
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 20.2. 2011
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 19:05 |
|
Tak to ti nezávidím.
O víkendu jsem měnil všech 6, naštěstí vše dopadlo dobře.
Ale po pravdě řečeno, kdybys to napsal před mou výměnou, nešel bych do toho.
Přeji hodně štěstí při opravě.
Sorry za OT.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 1.3. 2009
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 19:21 |
|
no co nejde ti jedne zhavic...
se to neposere na zacatku to bude mit takovej cukavej blbej chod ale to se spravi za minutu...
pokud je ta dvaapula v poradku tak chytne i bez havicu hned
jinak vyndani nemusi byt tak hrozne nekdy staci vytahovak
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 19:27 |
|
no auto chytne asi dobře, mám to v garáži píchlý do zásuvky a přihřejvám to (DEFA), ale když mi to stálo tejden na letišti tak sem myslel že to nechytne (sem točil dlouho a ještě mu musel trošku nakonec ťuknout na plyn), proto sem se rozhod koupit jiný svíčky.
to Scorpion: dík za odkaz, sem zase o něco chytřejší.
to Mirda77: no já byl o víkendu línej tak sem to nechal na dnešek, tak aspoň, že sem tě nevyděsil
Kadel
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 30.12. 2010
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 19:27 |
|
Je potřeba to dělat za teplýho motoru pak jdou ty svíčky mnohem líp ven.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 19:32 |
|
to áček: no já s tim autem přijel, pak to chvíli stálo, pak sem to znova radši nakopnul a nechal to běžet a šel se najíst, trošku sem to postříkal povolovačem šroubů. Pak tak čtvrt otáčky šel a pak se mu nechtělo a pak se mu chtělo až moc zase  . U těch dvou co sem úspěšně vyměnil to mělo podobnej průbě, začátek dobrej, pak trošku odpor a pak už to pomalounku šlo no.
Kadel
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 19:58 |
|
V takovejch případech jen hýbat v tom volným kousku tam a zpět ale pokud to bylo hodně zahřátý tak to zas není dobrý.Nejlepší je to nastartovat studenej motor a tak deset až patnáct minut nechat blafat. A pak povolit.Pokud má tendenci se kousnout po mírném pootočení tak ho nervat nastříkat nějakým dobrým uvolňovačem a nechat působit a hýbat zas sem a tam jen co jde volně.Dobrej uvolňovač je iron dobře vzlíná a dostává se do závitů.
Jinak ten odkaz co tu je na vytahování je docela slušnej.Co jsem vypozoroval tak tam udělají díru a levotočivej závit a našroubují jejich vytahovák z dobrého materiálu a jak ho utahují do jejich závitu tak vlastně už povolují ten zalomenej žhavič.To by šlo udělat i v domácím prostředí a návštěvě šikovnýho soustružníka.A koupit levotočivý závitníky.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 19:58 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 20:00 |
|
áček: jj o tom som pisal ale radit to nebudem nikomu 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 20:10 |
|
trošku gůglim tak sem našel tuten odkaz, je na to spešl nářadí, normálně tu část kde je závit odvrtaj a to co zbyde vytáhnou tim že do toho udělaj závit
http://www.youtube.com/watch?v=koghDoROFko na jinym foru sem viděl že to dělaj i amaterskym způsobem, ale tam je risk že se netrefí střed díry a odnese to závit do toho fakt nepudu.
Furt mě vrtá hlavou ty vytahováky zalomenejch šroubů, mám je doma, do tý starý svíčky sem ho zkusil a vypadá to že by se do toho zakous, ale abych to neposral víc než to je no.
Kadel
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 20:19 |
|
Kadel: Tam je hodně velkej rozdíl mezi tím vytahovákem zalomenejch šroubů a tím levozávitovým kterej používají ti co to vytahujou v tom že ten závitovej se neroztáhne a netlačí do závitu kterej povoluješ.Tím kónickým to akorát šprajcneš a zničíš jak závit tak už horkotěžko tu zalomenou svíčku dostaneš ven.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 20:23 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 20:25 |
|
SCORPION: Tak je to dobrej odkaz na firmu co to umí a šikovnej člověk to zvládne i v domácích podmínkách.Do tohohle bych se nebál jít s tím bych si poradil.Mám dobrou fantazii a řešení s pomocí staré vyndané svíčky bych si přípravek nechal vyrobit a závitníky sehnal to je to nejmenší.A trocha trpělivosti při vrtání a udělat závit a jen šroubovat a je to venku.Dá se to. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 20:27 |
|
Kadel: Tímhle právě ne tím to budeš roztahovat a bude to horší než když se to povolovalo než se to ukroutilo. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 20:43 |
|
Kadel: Kadel: takhle ne to iba poseries...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
|
áček: no toho roztahování se taky bojim ale zase ono se to kousne nahoře, k závitu je tak 8mm možná. No uvidim, ještě zkusim pohledat, zítra zajedu do místního šopíku s nářadím pokoukat co maj.
Kadel
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 21:24 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 21:46 |
|
Kadel: Ten kuželovej vytahovák to těleso žhavičky roztahuje do stran je tenkostěná a tím jak se zasekává tak se víc opírá do závitu kterej povoluješ.Tenhle způsob zapomeň neviděl si ho.Pokud se to nepovede tak máš smůlu a asi tě potom nemine sundání hlavy a náročnější vyndavání.Je třeba to udělat tím levotočivým závitem ten je na to nejideálnějším řešením s vysokým procentem úspěchu.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 3.12. 2006
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 22:13 |
|
| áček napsal: | | Kadel: Ten kuželovej vytahovák to těleso žhavičky roztahuje do stran je tenkostěná a tím jak se zasekává tak se víc opírá do závitu kterej povoluješ.Tenhle způsob zapomeň neviděl si ho.Pokud se to nepovede tak máš smůlu a asi tě potom nemine sundání hlavy a náročnější vyndavání.Je třeba to udělat tím levotočivým závitem ten je na to nejideálnějším řešením s vysokým procentem úspěchu. |
Presne tak, totosa dá použiť v prípadoch ak stena oklo hrubá aby ju ten vyťahovák neroztlačil.....na tom obrázku je špecialny nástroj s viacchodým válcovým závitom s velkám stúpaním sa mi tak zdá....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 23:15 |
|
Kadel: První příspěvek výbornej , eště na začátku chybí, "Bylo nebylo..." 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: St, 08.02, 2012 7:24 |
|
tak dneska sem ještě koukal a maj ještě jiný druhy vytahováků, ne tak moc do kuželu
Náhled, klikni pro zvětšení.
nebo jeste tam maj set s voditkama pro vrtaky
pudu se tam mrknout
to deejayvenca: no tak hlavne aby tenhle thread nekončil: "....a jestli tu svíčku nevyndal, tak se tam s ní morduje do dnes"
Kadel
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 19.2. 2012
|
Zaslal: Ne, 04.03, 2012 8:07 |
|
Tak jak pokračuješ??? Ja mam stejný problem! bohužel u VW, AKN motor. Zhavic mam i s matkou utrženej, zbyl jen zavit a spodek žhaviče....
Našel jsem i nějakou firmu co to dělá, přijedou a udělaji. ale cena 2tkč plus cesta....
Je to moje prvni zkušenost s naftou, a docela dost nepříjemná. Zatim jsem zadny pripravky nezkousel pouzit, protoze je ani nemam  spis hledam někoho v okolí severnich čech kdo by to měl a vytahl to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|