AK junior

Muž
Registrace: 2.4. 2010
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 21:42 |
|
| citaze z recenze na A4 B5 napsal: | | Lichoběžníková náprava, ve které tlumič není uchycen do těhlice, ale do spodního ramene, jistě není špatná. Její zásluhou se do volantu nepřenášejí žádné síly od motoru, takže vůz se řídí stejně lehce, jako BMW či mercedes se zadním pohonem. Lehký hliník snižuje neodpružené hmoty, takže přední kola mají dobrou přilnavost k povrchu. Bohužel však špatně odolává českým rozbitým cestám, takže již po šedesáti tisících najetých km bývají v přední nápravě znatelné vůle. Klepání při přejezdu nerovností či uskakování vozu do stran patří mezi nejčastější projevy. Výměna jednotlivých ramen většinou nepomůže, každý z těch, kdo zezačátku chtěl ušetřit, časem dojde k tomu, že prostě musí vyměnit vše - osm ramen i táhla stabilizátorů, spojovací tyče s jejich čepy. A za to zaplatí přes 45 tisíc Kč, což si mohl dovolit první majitel - bohatý podnikatel, nikoliv průměrná rodina, která jen chtěla audinou vzbudit závist u sousedů. |
To sem trochu překvapenej. To je to vážně až tak špatný? dávat 40 klacků jen tak z hecu mi přijde dost...
Mě teď něco podobnýho čeká, ale doufal sem, že se to týká jen ramen. (mám příznak klepání při přejezdu nerovností, jinak mi řízení přijde docela v pohodě, jede rovně ale vůle asi nepoznám-jak se projevují? )
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 21:42 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 24.11. 2007
|
Zaslal: Út, 07.02, 2012 23:14 |
|
KrizMi: myslim že 40 je tak cena autorizáku - celá sada na přední nápravu by měla být řádově 10-15kkč - prodává se toho tolik, že šla cena dolu 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 8.5. 2010
|
Zaslal: St, 08.02, 2012 6:20 |
|
nejdražší je snad od meggyho tušim za 8000,-
je to vš o montáži,rozměrech kol,tlumičích a způsobu jízdy.
já už mam přes 20 000 km na sadě z ebaye za 100E
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 2.4. 2010
|
Zaslal: St, 08.02, 2012 8:13 |
|
Žemli: předpokládám, že mluvíš jen o ramenech.
Mě zajímaj i ty spojovací tyče a čepy s táhlama...Jak moc je choulostivý? Teď mám u kamoše domluvený, že se mi mrkne po nějakejch ramenech, co by byl schopnej mi tam nacpat za rozumný peníz.
Moc se mi nechce do toho sypat tolik peněz najednou, tak to zkusím udělat navíckrát. Předpokládám, že cena komplet sady na předek je nižší, než všechno zvlášť...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 8.5. 2010
|
Zaslal: St, 08.02, 2012 17:27 |