Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je pátek, 25 kvě 2012
Celkem je zde 139 lidí (41 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    pumlicz
Uživatelů dnes 7
Uživatelů včera 12
Celkem uživatelů 17363

Online návštěvníků
Návštěvníků 98
Uživatelů 41
Celkem 139

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: Prohlášení informatiků Úřadů práce ČR k současnému stavu na ÚP ČR
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Infoservis -> Politika, ekonomika a další úchylky
Možná podobná témata
AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007

PříspěvekZaslal: St, 08.02, 2012 0:27

Tak teď už jsem klidný.
Citace:
Lednové potíže s vyplácením dávek by se teď v únoru neměly opakovat. Podle ministra práce Jaromíra Drábka (TOP 09) pokračuje vyřizování a vyplácení pomoci od státu "standardním způsobem". Drábek to řekl dnes na tiskové konferenci. "Je naprosto jasné, že výplata a zpracování pokračují standardním způsobem," uvedl ministr. Dodal, že nový systém je dostatečně zabezpečen.

To jsem rád, že ta jeho firma funguje standartně, dostatečně a bezpečně ......
 nahoru #31
sponzor

PříspěvekZaslal: St, 08.02, 2012 0:27

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK fanda
AK fanda

Registrace: 25.1. 2009

PříspěvekZaslal: Čt, 16.02, 2012 22:38

Tak když už i lidovky jdou takhle proti vládě tak to musí bejt už hustý.V pondělních Lidovkách jsem na straně 11 objevil komentář pana Vojty Navrátila k Drábkovi a to zejména ve spojení s IDTAX. A přiznávám, že jsem jen uznale pokýval hlavou a zatleskal. Dokonalá práce pane Navrátile! Nic než fakta a logické závěry. Pregnantní, stručné, úderné.

Napsal Vojta Navrátil

Jak podojit erár

Stát prý potřeboval sociální reformu. Jak se ukazuje, ta přinese užitek nejen státu

S lednem letošního roku krom jiného odstartovala i sociální reforma. Ta jen díky enormnímu nasazení pracovníků úřadů práce nepřinesla naprostý kolaps ve vyplácení dávek. Přesto si ji někteří lidé nemohou vynachválit.

Představte si, že jste z Ostravy a jmenujete se Vladimír Šiška. Přes vlastní firmu Cone Advise spravujete v jiném eseróčku jménem iDTAX 76procentní podíl. iDTAX jste založil v roce 2009 se svými starými známými z vedení České pobočky Mezinárodní obchodní komory: předseda Jaromír Drábek v ní vlastnil 24 procent, vy jako výkonný ředitel skrze CONE ADVISE původně 52 procent a vaše zástupkyně Michaela Janáková 24 procent. Na podzim 2009 převedl tehdejší ústecký volební lídr TOP 09 Drábek svůj podíl na vaši CONE ADVISE. Firmě se ale nějak moc extra nedařilo. V roce 2010 vykázal iDTAX i díky tomu, že měl pouze jednoho drobného zákazníka, ztrátu necelých 39 tisíc. Oním drobným zákazníkem byla, jak se dalo dočíst na webových stránkách firmy, dokud ještě na konci roku 2011 fungovaly, Mezinárodní obchodní komorou provozovaná pražská kavárna Chamber’s Café.

12. ledna 2011 MPSV představuje nástin sociální reformy. Ta mj. obsahuje i zmínku: „výplaty dávek prostřednictvím elektronického platebního prostředku, což by mělo zajistit větší kontrolu využití dávek, a tedy jejich spotřebování na účel, ke kterému jsou určeny". Převedeno do lidské řeči, znamená to krom zavedení sociálních karet i nutnost využití elektronických účtenek. Těmi, jaké to nebývalé štěstí, se zabývá zrovna iDTAX jako jediná firma v ČR. Firma tak bude mít zajištěny zajímavé a hlavně stabilní příjmy z eráru, což se v době krize počítá dvojnásob. Je to ale štěstí v neštěstí, jelikož jste se již o dva měsíce dříve rozhodli, toto nepředpokládajíce, a zavázali svého podílu zbavit. Konkrétně ve prospěch subjektu Vítkovice a. s., jež má anonymní akcie na doručitele. A tak 12 dní poté, tedy 24. ledna, mění váš 76procentní podíl zápisem v obchodním rejstříku majitele. Vskutku smůla.

Pak se ovšem probudí druhé já vaší schizofrenní osobnosti. Jste místo vlastníka 76procentního podílu v iDTAXu Vladimíra Šišky prvním náměstkem ministra práce Vladimírem Šiškou. Před nástupem na MPSV jste byl u iDTAXu i jednatelem. Jste to vy, kdo má od nástupu na ministerstvo v červenci 2010 na starosti přípravu koncepce sociálních karet a jejich uživatelského „designu“. Máte tedy podíl na rozhodnutí, že ministerstvo bude kontrolovat, zdali příjemci dávek v hmotné nouzi neutrácí tyto finanční prostředky za rum či startky v Albertu. Nevadí vůbec, že ani ve Velké Británii, kde se sociálních karet využívá asi nejvíce, stát nekontroluje, co si příjemci kupují. Toto bude zajišťovat jak již bylo řečeno iDTAX. Tedy ne přímo on, ale firma, která nabídne nejlepší podmínky. Což vyjde nastejno, jelikož „když je někdo jedinej“, jak říká Rudolf Hrušínský alias doktor Skružný ve filmu Vesničko má středisková, „kdo to může udělat, tak musí.“ Byť ministr Drábek v sobotním rozhovoru tvrdil, že určitě ne; že by měl systém fungovat na bázi iDTAX, přiznal již v srpnu loňského roku pro Euro i sám Šiška.

Vítkovice a. s. krom vlastnictví iDTAX byly v letech 2009-2010 i jediným akcionářem firmy Vítkovice IT Solutions. Od listopadu 2010 má tato firma anonymní vlastnickou strukturu. S iDTAX je propojena i v personální rovině, když člen dozorčí rady Pavel Filipčík a Radim Juchelka, ještě v prosinci minulého roku předseda představenstva, jsou od listopadu 2010 jednateli iDTAX.

Vítkovice IT Solutions jsou jedním ze subdodavatelů Fujitsu Siemens Computers při vytváření nového (a zatím značně nefunkčního) systému pro výplatu dávek. I přestože vedení MPSV tvrdilo, že na tuto zakázku bylo vypsáno řádné výběrové řízení, nestalo se tak, na což jako první upozornil místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek. Fujitsu uzavřelo s Českou republikou v roce 2008 smlouvu o poskytování licencí k produktům Microsoft. Nad rámec této smlouvy, na základě prováděcí smlouvy s několika tajnými dodatky z července 2011, začalo Fujitsu vyvíjet pro ministerstvo softwarové aplikace, jež neměly absolutně nic společného s licencemi k produktům Microsoft. Je to, jako kdybyste uzavřeli s natěračem dohodu o natření stávajícího plotu, a on vám na základě upřesňující smlouvy k této dohodě postavil bazén.

Střet zájmů

Takže si to zrekapitulujme. Máme tu prvního náměstka ministra, který je ve viditelném střetu zájmů. Vlastník jeho bývalé firmy Vítkovice a. s. má anonymní akcie na doručitele. Pokud je budete nyní v rukou držet vy, pak budete jejich vlastníkem. Tato firma bude velmi pravděpodobně kasírovat pravidelné roční dávky z eráru. Další firma spjatá s Vítkovice a. s., také s anonymní vlastnickou strukturou, se spolupodílí na zakázce, která byla ministerstvem zadána bez vypsání výběrového řízení a jejíž výsledkem byl takřka kolaps úřadů práce. Nabízí se paralela s jedním bývalým ministrem dopravy původem ze severu Čech. Ministru Drábkovi je to ale (minimálně) naprosto jedno. A jeho první náměstek se podobně jako do úřadů práce chce pustit i do „reformy“ České správy sociálního zabezpečení vyplácející důchody jak měl pravit 13. prosince 2011 na poradě s řediteli úřadů práce.

Neformální předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se vždy holedbal, že ministři jeho strany pracují dobře. Jen jednu věc zapomněl dodat. Cui bono?

Není potřeba cokoli dodávat, kdyby dnes nebyla tisková konference vlády , kde se Nečas a Peake pochválili za boj proti korupci... Prý nám zachránili miliardy!

viz http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Necas-a-Peake-se-chvali-B.......

Ted´ Peake mluví na ČRo a upřesnila - prý ty peníze budou ušetřeny v budoucnu. Už se těším !Kdyby takhle koukli Drábkovi s Šiškou za nehty a hledali opravdu důkladně, možná , že by je ušetřili hned. Říkám -možná. Nemohu totiž vyloučit, že všechno je jen náhoda, Jako v téhle zemi a u téhle party, vždycky.

Naposledy upravil pasa dne Čt, 16.02, 2012 22:52, celkově upraveno 1 krát. (5% původního příspěvku)
 nahoru #32
AK allstar
AK allstar

Registrace: 2.2. 2008

PříspěvekZaslal: Čt, 16.02, 2012 22:50

Pěkný.
 nahoru #33
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 18.02, 2012 17:00

Právo má k dispozici dopis z letošního 26. ledna, ve kterém ředitel odboru koncepcí trhu práce na MPSV Štefan Duháň píše generálnímu řediteli Úřadu práce ČR Jiřímu Kubešovi, že kvůli nefunkčnosti softwaru pro vyřizování žádostí o povolení k zaměstnání cizinců mají pracovníci ÚP používat jen papír a tužku. A že má tuto informaci předat všem podřízeným ředitelům úřadů práce.

Pro případ, že by nebyla funkční aplikace Zaměstnanost – úloha 040, má pracovník ÚP „zaevidovat žádosti o povolení k zaměstnání do zvlášť určeného sešitu, přidělit každé žádosti číslo, žádosti zpracovat ve Wordu a přidělit vypracovanému rozhodnutí číslo podle pořadí evidence v sešitě“.

Až aplikace začne fungovat, což se podle informací Právem oslovených pracovníků ÚP dosud nestalo, úředník „jako první zpracuje žádosti ze sešitu s dodržováním pořadí přidělených čísel a do poznámky v nové aplikaci uvede „zpracováno ve Wordu“ a napíše číslo, které bylo ve Wordu přidělené“.

„Sešity shromažďujeme v krabicích od banánů a čekáme, až aplikace budou fungovat a my začneme záznamy přenášet z papíru do počítače,“ řekla už ve čtvrtek Právu pracovnice jedné z poboček ÚP, která si kvůli obavám z postihu za informování novináře nepřála být jmenována.

Za příkazem zpřísnit podmínky pro zaměstnávání cizinců ze zemí mimo EU a neprodlužovat jejich pracovních povolení, který MPSV zdůvodnilo rostoucí nezaměstnaností a potřebou hájit místa hlavně pro občany ČR, mohou podle ní být právě i problémy se softwarem.
xxx
Aha, tak proto jsou stoplé víza ...
 nahoru #34
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: So, 18.02, 2012 17:17

Díra v zákoně připraví letos část invalidů o výhody

Zdravotně postižení lidé, kterým nyní končí platnost průkazů mimořádných výhod TP, ZTP a ZTP/P, přijdou pravděpodobně na několik měsíců o některé své výhody. Může za to díra v legislativě sociální reformy z dílny ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09).

Přetížené úřady práce by totiž handicapovaným podle nové legislativy měly místo dosavadních papírových průkazů, jejichž platnost vypršela, vydat nové Karty sociálních systémů neboli tzv. sociální karty. Ty ale mají být k mání nejdříve na začátku léta. Po přechodnou dobu se tak zdravotně postižení nebudou mít možnost čím prokazovat.

Narychlo spuštěná vládní sociální reforma, jejímž symbolem se letos v lednu staly nefunkční počítačové aplikace a fronty na úřadech práce, tak kromě lidí, kteří se dostali do vážných finančních potíží kvůli opožděné výplatě dávek v lednu, a úředníků pracujících podle nařízení vedení resortu po večerech i o víkendech, má podle odhadů odborníků tisícovky dalších obětí.

Držitel karty ZTP má nárok na bezplatnou dopravu ve veřejné hromadné dopravě, vyhrazené sedadlo v autobuse, ale má třeba i přednost ve frontách na úřadech, vyžaduje-li toto jednání delší čekání, a některé další výhody.

Mezi ty nejdůležitější patří možnost parkování na vyznačených místech pro vozíčkáře, která zdravotně postiženým velmi usnadňuje jejich každodenní potřeby. Bez průkazky ZTP ale handicapovaní nemohou potřebný parkovací průkaz získat. Dále nemají nárok ani na příspěvek na mobilitu.

Ministerstvo práce se dosud řešení celého problému vyhýbalo. Úřady práce podle něj nechtějí tuto agendu hlavně kvůli své přetíženosti po zavedení nového systému výplaty dávek nyní vyřizovat. „Úředníci postupují často tak, že slovně odmítají převzít tyto žádosti s odůvodněním, že žadateli by stejně nebylo vyhověno,“ poznamenal Krása. Některá pracoviště Úřadu práce odmítají vyřizovat nové žádosti, případně prodlužovat platnost průkazu, jak navrhuje NRZP, s tím, že žadatel musí počkat až do doby vydání sociálních karet Českou spořitelnou, které by měly papírové průkazky začít nahrazovat zhruba od poloviny roku.

Úřednice kontaktního místa jsou podle čtenářů Práva zpravidla velmi vstřícné a nastalá situace je pro ně samotné stresující, neboť se musejí potýkat s nespokojeností občanů. „Když jsem se ale obrátila na odbory ministerstva práce a sociálních věcí, ke svému údivu jsem se dozvěděla, že jde o díru v zákoně, se kterou nelze nic dělat, a podle vyjádření úředníků na ministerstvu se s tím musí postižení lidé smířit,“ uzavřela lékařka.
 nahoru #35
AK allstar
AK allstar

Registrace: 28.8. 2006

PříspěvekZaslal: So, 18.02, 2012 20:50

Romijn: no jo .. holt si nebudes moct parkovat to svoje Furrore pred barakem jak si byl zvyklej ...
 nahoru #36
AK allstar
AK allstar

Muž

PříspěvekZaslal: Ne, 19.02, 2012 0:51

2Pix: Stihl jsem prodlouženi. Auto nemám i právě kvůli parkingu na modré bez trvaláku.
Ostatni mají smolíka.
 nahoru #37
AK fanda
AK fanda

Registrace: 5.6. 2010

PříspěvekZaslal: Ne, 26.02, 2012 11:25

ZGUMOVAL A ZACAL ZNOVA

Drábek bude mít úplně nové programy

Ve firmách okolo Vítkovice IT Solution je podle zákulisní informace mimořádně rušno.

Programy pro výplatu na sociálních dávek jsou principiálně špatně navrženy. Firmy prý začaly úplně od nuly znovu a tak je otázkou, kdy vyprodukují něco použitelného. Jsem zvědav, jestli naši politici vydrží tak dlouho lhát.

Převzato z Nautila
 nahoru #38
sponzor

PříspěvekZaslal: Ne, 26.02, 2012 11:25

nahoru #
AK allstar
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007

PříspěvekZaslal: Ne, 26.02, 2012 13:42

tecka:
To si snad ani profesně nedokážu představit ... Mi to hlava nebere.
 nahoru #39
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Ne, 26.02, 2012 13:46

root napsal:
tecka:
To si snad ani profesně nedokážu představit ... Mi to hlava nebere.

proc ne, vzdyt jde jen o prachy a ten potencionalni balik je obrovsky.
proto taky ztraci kluci naprostou soudnost, uz puvodni start, snaha nahradit agendu ktera se vyvijela podle potreb a zadani 16 let za 3 mesice na soukromem cloudu a terminal services, mluvi za vse.

Predstav si jen tu provizi od M$ za licence nakupu vsude nutnych W7, hardware atd. neskutecny business za penize pitomcu.
 nahoru #40
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Ne, 26.02, 2012 13:49

tecka:
Tak mě je ten scénář jasný. Ale ve světě obyčejných smrtelníků znamená špatná původní analýza, že se dělá zadarmo. Zákazník většinou není ochoten platit opravu diletantského návrhu.

Právě M$ se na té frašce podílel měrou větší než malou ... bohužel, měl jsem je za celkem solidní firmu.
 nahoru #41
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Ne, 26.02, 2012 15:16

root napsal:
tecka:
Tak mě je ten scénář jasný. Ale ve světě obyčejných smrtelníků znamená špatná původní analýza, že se dělá zadarmo. Zákazník většinou není ochoten platit opravu diletantského návrhu.

Právě M$ se na té frašce podílel měrou větší než malou ... bohužel, měl jsem je za celkem solidní firmu.

Cela 20 leta historie tzv. kapitalismu a pravice u nas a dalsich osvobozenych zemi je historie odklaneni verejnych penez do soukromych kapes.

Velke veci cizincum, povetsinou z jedne staje... banky, voda, plyn, veolia atd... male se ponechavaji domacim jidasum jako provize.

Pro M$ je to transparentni business, neni jeho chyba ze nekdo moc chce za kazdou cenu odklonit penize, jak vysvetlit termin Kocourek.

Co se tyce M$ jedine co ji lze vycitat je jejich pozoruhodna licencni politika ala kolikrat jsi ochotny koupit sve windows. Ale nikdo te nenuti.

Osobne bych vyvinul velky tlak na odstraneni jejich produktu a monopolu ve statni sprave... jak z hlediska ekonomickych, tak z hlediska narodni bezpecnosti.
 nahoru #42
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Ne, 26.02, 2012 19:33

tecka:
M$ se bohužel podílel na vývoji toho šaškecu, české zastoupení tímto u mě kleslo a to velmi.

Co se týče monopolu na technologie ve státní sféře, dalo by se o tom diskutovat. Když jsem to před nějakou dobou probíral s lidmi z armády tak mi bylo řečeno, že tux je sice hezká věc, ale oni mají poměrně dost vysoké nároky na uživatelskou podporu ze strany výrobce.
 nahoru #43
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 25.5. 2009

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 10:30

tecka napsal:
Programy pro výplatu na sociálních dávek jsou principiálně špatně navrženy.

zrovna o víkendu jsem mluvil s kámošem IT na sociálce a říkal, že mají např. aplikaci kterou využívají na každé okresní správě a ta běží na samostatném serveru, z toho serveru využívá cca. 10% výkonu a 10% paměti a přesto jde všem strašně pomalu - absolutně špatně napsaná a navržená aplikace která neumí využívat systémové zdroje. takových aplikací je tam většina, ale kdyby ste viděli jak historicky se to táhne od nejstarších verzí jak se to postupně nabaluje a nabaluje, kolik tisíc mrtvých řádků tam je, atp. to by vám hlava nevzala!!!
 nahoru #44
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 13:57

lordmystic: Trochu jsem nepochopil,to jako chceš říct že úplnně novej kód má mna sobě něco nabalenýho z dřívějška?Koukám ten tvůj kámoš bude asi odborník a o využití prostředků ani nemluvě,to by si chtěl aby jel na 99%?Koukám jestli jsou tam odborníci jako vy tak se ani nedivím,že to takhle dopadá.
 nahoru #45
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 14:03

lordmystic napsal:
absolutně špatně napsaná a navržená aplikace která neumí využívat systémové zdroje.

Naopak, absolutně špatně napsaná aplikace je taková, která zdroje ždímá nad únosnou míru.

lordmystic napsal:
kolik tisíc mrtvých řádků tam je

Toto doopravdy nesouvisí s výkonovým profilem. Interakci aplikace s okolím mají na starosti povětšinou ty živé
 nahoru #46
sponzor

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 14:03

nahoru #
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 20:45

pasa napsal:
o jako chceš říct že úplnně novej kód má mna sobě něco nabalenýho z dřívějška?

kde jsem psal cokoliv o úplně novém kódu? kdes to vzal ty? koukám že si nepochopil ty co jsem psal ale rejpat sis neodpustil.

root napsal:
Naopak, absolutně špatně napsaná aplikace je taková, která zdroje ždímá nad únosnou míru.

to je taky špatně napsaná aplikace, ale na sociálce jsou ty aplikace napsané špatně protože nedokážou využívat zdroje a jsou pak pomalé. je úplně jedno zda-li je aplikace pomala díky tomu že přetěžuje server nebo zda-li neumí využít jeho zdroje, obojí je to špatná aplikace.

root napsal:
Toto doopravdy nesouvisí s výkonovým profilem. Interakci aplikace s okolím mají na starosti povětšinou ty živé

samozřejmě, nikde jsem také nepsal že mrtvé řádky zapříčinili pomalost aplikací. ale kdo někdy v podobně zpraseném kódu měl něco dělat, sám moc dobře ví že je to jeden velkej bordel ve kterém se nedá pořádně vyznat. tak nějak jsem zrovna u tebe podle toho cos tu i dřív psal předpokládal, že se v programovacím kódu alespoň trochu pohybuješ, asi jsem se spletl
 nahoru #47
AK nováček
AK nováček

Registrace: 13.9. 2009

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 21:01

root napsal:
tecka:
M$ se bohužel podílel na vývoji toho šaškecu, české zastoupení tímto u mě kleslo a to velmi.

Co se týče monopolu na technologie ve státní sféře, dalo by se o tom diskutovat. Když jsem to před nějakou dobou probíral s lidmi z armády tak mi bylo řečeno, že tux je sice hezká věc, ale oni mají poměrně dost vysoké nároky na uživatelskou podporu ze strany výrobce.

Jak je na tom treba Red Hat? To uz je preci jen natolik stary systema tak velka / zavedena firma, ktera snad uz i nejaky ten support firmam prodava... Nevim, jak to je ve skutecnosti, spis jenom dloubnuti, pokud o tom nekdo vi vic... kazdopadne tenhle problem asi neni o tom, jestli nutit stat, aby pouzival reseni od MS skoro "komplet", nebo system MS se zbytkem tretich stran, nebo travli na nejakem opensource reseni. Co ja vim, jestli se jim do vyberovych rizeni hlasi firmy, ktere s takovymi resenimi pracuji (natolik kvalitne, aby byli schopni zpracovat koncepci, ktera bude za neco stat, bude skalovatelna, etc... Zatim mi to z venku pripada, ze jakakoliv zakazka u nas vypada "Franta to ma sice drazsi, ale pulku toho, co si na tom nahrabe mi vrati zpatky, tak to vezmu od nej - a aby to nevypadalo, budeme ve vyberovem rizeni chtit tenhleten kouzelny (a zcela nesmyslny certifikat), ktery maji ve stredni evrope jenom tri lidi, nahodou ho ma Frantik taky." Jen je mi divne, ze jako jeden z mala narodu v evrope neprotestujeme (cti neprojevujeme nevoli). aspon ne moc.
 nahoru #48
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 21:09

rnemec napsal:
Jen je mi divne, ze jako jeden z mala narodu v evrope neprotestujeme (cti neprojevujeme nevoli). aspon ne moc.

tak je snazší si přebrat že policejní passaty jsou zbytečný, do aut vidí kde kdo, ale komplexní složitý projekt na dodávku a provoz IS, do toho už tolik lidí zase nevidí nebo do toho prostě vidět není
 nahoru #49
AK nováček
AK nováček

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 21:22

lordmystic napsal:

tak je snazší si přebrat že policejní passaty jsou zbytečný, do aut vidí kde kdo, ale komplexní složitý projekt na dodávku a provoz IS, do toho už tolik lidí zase nevidí nebo do toho prostě vidět není

my point. nepamatuju si, ze by se lidi nejak vyrazne / masove ozvali ani proti tomu. par lidi si dalo tu praci a spocitali naklady, par lidi se pozastavilo nad analogii s kobrou 11, ale to bylo tak asi vsechno. Nebo se pletu a celou tu revoluci jsem prospal?
 nahoru #50
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 21:39

lordmystic:
Právě že jsem tam trošku od fochu, tak mi výrazy "žere asi jen 10% výkonu" a "spousta mrtvých řádků kódu" tak nějak nic neříkají ...

10% výkonu čeho? Domácího Atom CPU NetTopu, nebo Blade clusteru s výpočetní silou 20ti Xeonů 5600 a Fibre channel polem?

Při plné zátěži, nebo v klidovém stavu? Při jakém naplnění provozními daty? Při kolika sessions?

Navic tak nějak nerozumím tomu, proč by to mělo mít vyhraněný jen jeden server, většinou topologii stavíš vícevrstvě, kde každá vrstva má vlastní "železo". Kvůli fileover, switchover.

Výkon aplikace se měří v době odezvy, většinou se tak děje při nějakém simulovaném zatížení a definuje se předpokládané zaplnění daty v polovině předpokládané životnosti aplikace. Tato odezva se měří ve stejném síťovém rozsahu jako webserver aplikace, nebo na definované lajně s nějakou propustností. A na ouřadech jim to zrovna deset mega nesviští, co si budem povídat

Pak mi nejsou jasné mrtvé řádky kódu, tím je myšleno co? Debugcheck kód, nebo kód unit testů? Nebo nevýkonný kód bussines logiky? To všechno jsou velmi rozdílné věci a v době JIT kompilací taky ne-úplně podstatné.

Tož tak
 nahoru #51
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 21:40

lordmystic: Mám pocit že se bavíme o nové applikaci co nasadili od nového roku.
Co se týče využití pracovního času je 10% optimální ,naopak pokud je to víc je něco špatnýho pokud jde o applikační servery u DB je to něco jinýho,takže to nepovažuju jako důkaz něčeho špatnýho a co znamená mrtvé řádky to jsou jako zakomentované nebo co?Když je v tom takovej bordel jak tvrdíš tak jak se v tom ten tvůj kámoš vyzná ,on dělal analýzu kódu,oni maj normální IT do něho přístup,oni na sociálce rozdávaj zdrojáky ne potkání?Tohlemůžeš vyprávět akorát tak veverkám.
Tyhle keci opravdu prnášej jenom odborníci fakt.
 nahoru #52
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 22:03

Nase architektura je postavena takhle:

Aplikacni server (vetsinou uz VM) >>> SQL Server (taky uz kolikrat VM) + DB Cluster (obrovska soustava serveru, co tvori neco obludnych rozmeru)

a aplikacni server si vesmes jen tak drepi ... a drepi ... jako 10% kdyz je to aplikace webovyho razeni ... (a ted sranda ) 60-70% pri Jave ... Jedinnej okamzik kdy to zere i adminy, je kdyz to dela v noci nejakou udrzbu...

takze vicemene tam muze bejt klidne tuna zbytkovyho kodu a nikoho to netrapi, protoze ta aplikace s tim ani nepracuje.

problem je spis kolikrat v urovni pripojeni, ackoliv se to nezda, tak urady nemaj tak tlustou linku jakou by mohly mit ... Takze tady bych videl i potencionalni bug ... vselijaky sifrovani a trebas hromada zbytecnyho trafficu muzou zpusobit pomalost aplikace (Nejdal je v tomhle asi Citrix)
 nahoru #53
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 22:11

root napsal:
Navic tak nějak nerozumím tomu, proč by to mělo mít vyhraněný jen jeden server

jo jo jeden padající poloserver (lepší pc) např. pro jednu konkrétní aplikaci kterou využívali všechny okresy v republice a stále to nechodilo, to bylo už za mě když jsem tam byl, nic neobvyklého. nyní je tam velká serverová farma, neznám technické přesné detaily, vím jen že dimenzována pro určitý provoz, bohužel aplikace v plné zátěži chodí velice pomalu, padou, mají obrovské odezvy a problém není na straně serveru (hw), který je vytížen pouze z pár procent. to jest ten problém.

pasa napsal:
Když je v tom takovej bordel jak tvrdíš tak jak se v tom ten tvůj kámoš vyzná ,on dělal analýzu kódu,oni maj normální IT do něho přístup,oni na sociálce rozdávaj zdrojáky ne potkání?

aplikace se postupně přenášeli a přenáší na centrální místo, dříve donedávna se většina aplikací instalovala lokálně na servery na jednotlivých okresech, kámoš byl databázovej specialista pro jižní čechy který to měl na starosti a nové verze testoval a distribuoval na všechny okresy v jižních čechách.

root napsal:
Pak mi nejsou jasné mrtvé řádky kódu, tím je myšleno co?

tento nový systém neznám, beru původní stav kdy každá činnost měla vlastní aplikaci a to ještě od různých autorů s různým rozhraním a technologiemi. v jednotlivých verzích byl strašnej bordel, často mnoho věcí nefungovalo a lepilo se to narychlo aby se mohlo fungovat, takže místo přepsání části kódu tak aby to bylo správně se jen dozáplatovali největší problémy. revize kódu se neprováděla, nabalova se jedna funkce na druhou a to absolutně chaoticky. jde o to, že když se začali ty aplikace předělávat na centrální, tak se vycházelo ze starých aplikací, použilo se mnoho starých konstrukcí které v novém systému fungovali špatně a opět se to neřešilo systematicky, ale opravovalo se to v obrovské rychlosti jen aby to nějak fungovalo. nejnovější stav aplikací který je dnes neznám detailní podrobnosti, dle předchozích zkušeností, vlastní rychlosti aplikací a stále se opakujících problémů to vypadá že se v nastoleném trendu pokračuje vesele dál .

pasa napsal:
Tohlemůžeš vyprávět akorát tak veverkám.
Tyhle keci opravdu prnášej jenom odborníci fakt.

nechtěl jsem to zbytečně ventilovat aby nebyl případně zbytečný problém (pro něho), ty jsi ale takový jelito že jsem alespoň tohle napsal aby ses laskavě uklidnil když o tom víš hovno. dej si prosím voraz, díky.
 nahoru #54
sponzor

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 22:11

nahoru #
AK nováček
AK nováček

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 22:12

napadl me jeste pridany overhead nejakych vpn a idealne u toho lehce poddimenzovany hw na jedne, ci obou stranach, ale ze tu bude nekdo, kdo _vi_ jak ta architektura vypada, to jsem necekal.
 nahoru #55
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 22:13

2Pix napsal:
problem je spis kolikrat v urovni pripojeni, ackoliv se to nezda, tak urady nemaj tak tlustou linku jakou by mohly mit ... Takze tady bych videl i potencionalni bug ... vselijaky sifrovani a trebas hromada zbytecnyho trafficu muzou zpusobit pomalost aplikace (Nejdal je v tomhle asi Citrix)

tady to je také určitě velký prolbém, lajny na jednotlivé okresy jsou často dost pomalé, do nedávna měla nebo snad ještě mají 1mbit přes satelit
 nahoru #56
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 22:16

rnemec napsal:
ale ze tu bude nekdo, kdo _vi_ jak ta architektura vypada, to jsem necekal.

jak jsem psal výše, současný stav tohoto nového řešení do hloubky ten kámoš nezná (pouze oficiální a neoficiální interní problémy které se šíří mezi vedoucími pracovníky a IT úřadu), zná dobře všechny předchozí a jak se to vyvíjelo.
 nahoru #57
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 22:49

lordmystic: Hochu nejsi trochu drzej,jedinej kdo dokazuije že ví o tom hovno seš ty ,tak si to jelito vodpusť.
 nahoru #58
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 22:56

pasa: začal si se do mě bezdůvodně srát a navážet první ty, možná tě to baví, ale náladu na to nemám. nechápu že tě tak vytočilo to, že bych mohl znát někoho kdo to vidí zevnitř. konec diskuse s tebou, nestojí mi to za to.
 nahoru #59
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Po, 27.02, 2012 23:00

von je zarovka sice divnej .. ale tady se ho zastanu ... volil jen blby slova na urovni laika .. at uz proto ze chtel .. nebo proto ze tomu az tolik nerozumi, ale ma alespon obrazek o tom jakej je to pruser ....
 nahoru #60
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Infoservis -> Politika, ekonomika a další úchylky

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky Za protesty proti Putinovy znovu i nu... Romijn Politika, ekonomika a další úchylky 4 Út Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky wrc.cz | Video: Jak jezdí do práce to... rssfeed autosport 0 Ne Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! zasraná práce! honzaban Recycle Bin 3 Pá Duben 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Diplomku číšnika JUDr. Janouška zniči... tecka Politika, ekonomika a další úchylky 0 Pá Březen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Poptávka práce pro starší pani - Praha TAVIC Nabídka & Poptávka práce & Výpomoc 7 So Březen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: