AK nováček

Muž
Registrace: 28.1. 2012
|
Zaslal: So, 28.01, 2012 19:56 |
|
Zdravím všechny majitele Audi. Potřeboval jsem narychlo spolehlivého pracanta, tak jsem koupil za pár korun B3 80 s motorem 1.8. Auto má spoustu vad a motor rozhodně není 100%. Pustil jsem se do vzebrubné opravy, ale hned jsem narazil. Nedaří se mi zjistit, co je v něm za motor. Podle techničáku je to přestavěný dvoulitr na 1.8 PM... ale po dnešku jsem si jistý, že PM to není
Najde se někdo, kdo jej pozná? A dělala se tato verze bez posilovače řízení nebo mi ho někdo vykuchal?
Podle mě je tam karburátor Keihin 1. Audina je to moje první, doufám že něco vydrží.
Náhled, klikni pro zvětšení.
Náhled, klikni pro zvětšení.
-- dále nečtěte, pokud se nechcete zdržovat a pobavit --
Auto jsem koupil na inzerát.. majitel uváděl, že je spolehlivé, bez vad, plně pojízdné a že jde o 1.8 jednobod - denně v provozu. Už když jsem jej testoval, tak mě udivilo brutální kolísání volnoběhu, při deceleraci sebou auto šíleně škubalo.. dneska ráno jsem jej rozdělal a koukám, že je tam karbec. Navíc byl rozmlácený airbox, byl v něm rybník. V autě málo oleje, málo chladící kapaliny, málo brzdovky.. olej černý jak bota. Karbec má vypadlé podtlaky a je napůl rozebraný, kapal z něj benzín. Takz to vypadá, že jsou šišaté zadní bubny.. já to beru s klidem, protože za dva/tři víkendy to dám dohromady.. ale kdyby to koupil někdo, kdo o autech moc neví, tak by si mohl rovnou hodit smyčku. I tak včera auto ujelo 150 km bez větších problémů
|
Naposledy upravil Kubba dne So, 04.02, 2012 20:32, celkově upraveno 1 krát. (7% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 28.01, 2012 19:56 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 29.12. 2010
|
Zaslal: So, 28.01, 2012 20:16 |
|
podle mě je to stejnej motor jak mam ja , značeni rn
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 29.12. 2010
|
Zaslal: So, 28.01, 2012 20:18 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: So, 28.01, 2012 21:40 |
|
tak jsme došli k předběžnému závěru, že je to 1.8 RU 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 20.1. 2011
|
Zaslal: So, 28.01, 2012 21:43 |
|
| monty1966 napsal: | | podle mě je to stejnej motor jak mam ja , značeni rn |
RN nie sú náhodou 1.6?
Keď je to 1.8, tak to môže byť RU 55kW alebo SF 65kW, ale nevyznám sa v tom veľmi, takže to môže byť somarina.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 29.01, 2012 1:09 |
|
Ráno odrhnu štítek, snad to označení půjde ještě přečíst. Protože ani po 6 hodinách hledání si nejsem jistý, co je to za motor. Karburátor je 100% Keihin 1, což by teoreticky mělo odpovídat jen motoru SF a NE. Podle TP je auto vyrobené 91 (což asi nebude pravda) a to už se tam dával jen RU s Keihin 2.
Mám podezření, že to je motor a karbec, které k sobě nepatří - navíc kastle z jiného roku.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 25.7. 2011
|
Zaslal: Ne, 29.01, 2012 2:03 |
|
Kubba: zkus kody na dílech na motoru a zadej to do vyhledávače  třebas na to příjdeš 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 29.01, 2012 13:31 |
|
jj, už to mám. Definitivně je to 1.8 NE s karburátorem Keihin 1. Zapojil jsem podtlaky (vyjma toho od rozdělovače), opravil sání. Ale asi tam bude ještě nějaká zrada. Volnoběžné otáčky bez sytiče se teď poroučely k 3000ot/m. Tak mám o zábavu postaráno..
Navíc se ukázalo, že dva šrouby co drží vevnitř airbox byly menší, než mají být a motor je mohl vcucnout  Ale blok a hlava budou asi v pohodě. Teď po výměně oleje a svíček i ze studeného startu žádné podezřelé zvuky ani vynechávání. S docela slabou baterkou při sytiči na první protočení, tak snad bude i slušná komprese.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 29.01, 2012 13:31 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 25.7. 2011
|
Zaslal: Ne, 29.01, 2012 13:34 |
|
Kubba: Ty jo, že se ti chce dělat tomu generálku 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 29.01, 2012 14:09 |
|
Mě vlastně nic jiného nezbývá.. peněz moc není, na krku VŠ a rozjezd podnikání.
Zatím si myslím, že to má smysl. Auto je sice trochu oťukané, ale nenašel jsem rezavé místo. Vespod je ještě původní nátěr. Ze začátku jsem si dělal srandu z toho, že je na tachometru 134 tis km. Ale když jsem prolezl nápravy a silentbloky, tak to musí mít najeto zatraceně málo. Překvapivě zachovalý je taky interiér. Když se podaří dotáhnout ten karbec ke spolehlivosti a šoupnu tam řídící jednotku na automatické ovládání sytiče + LPG*, tak to bude ještě použitelné auto.
Ale štvou mě zápisy v TP:
- VIN* obnoveno náhradní metodou (na kastli jedno VIN* zničené, druhé vyražené jako bych to udělal sám)
- přestavba motoru 1.8 PM 66 kW
- nevyplněná norma EHK
.. zítra budu vědět, kolik mám platit ekodaň. Tak to vypadá, že budu ještě shánět někoho se ZTP. Co se týká evidenčky a STK*, tak mám v plánu zajet tam, kde auto bylo podle TP naposledy. Prože jsem ho dovezl 150 km a náhle zjistil, že před rokem šlo s posledním majitelem na STK* 3 km od místa, kde bydlím.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 29.01, 2012 15:19 |
|
otáčky studeného volnoběhu podle Jak na to = 3200+/-200 ot/m
.. tak je to možná zapojené dobře. Ale je to vůbec možné? Vždyť z toho ten motor musí mít tepelný šok 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 8.10. 2011
|
Zaslal: Út, 31.01, 2012 15:49 |
|
no dle mého názoru to dobře zapojené nebude, ty karbece jsou dosti nachýlne na podtlaky. když tak se jedině obrat na monty1966 ten ma s karbecem zkušenosti a ma i komplet schema na propojeni
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 31.01, 2012 17:49 |
|
jj, hodně mi pomohl, protože to má všechno nafocené. Jedna hadice podtlaku mi tam pořád chyběla. Tak teď čekám, jak se vyjádří dopravní k výši ekodaně a mezi tím, chystám pomstu Č.K.P., která po mě k dnešnímu datu chce už podruhé zaplatit za auto, které jsem v životě neviděl..
s Audinou dnes prvních 100 km a spokojenost 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 20.11. 2008
|
Zaslal: Čt, 02.02, 2012 16:50 |
|
O motoru NE ví asi nejvíc NOVON, měl v tom LPG* a doteď si rve vlasy, že to prodal.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 03.02, 2012 17:58 |
|
ok, časem ho asi skontakuji. Taky chci stavět LPG*. Seřídil jsem to zatím jen na hrubo a spotřeba i výkon mě příjemně překvapily. Celkově je auto na svůj věk a evidentní ťukance v tak dobrém stavu, že by byla škoda snažit se odstoupit od kupní smlouvy. Potom co jsem rozebral kde co a díval se na rok výroby dílů si myslím, že to bylo dotažené jako bouračka na předek a někdo to teprve před pár lety opravil a dost neuměle postavil na doklady.
Ale hraní s autem asi není na pořadu dne. V TP je binec, nemám zapsáno EHK (PM by mělo plnit Euro 1), tak mi nezbývá než dát 2k Dekře za potvrzení a 5tis ekodaň. Pak bude následovat výmaz čísla motoru z TP. Pod autem je Katalyzátor* (nečekaně neřízený), tak budu muset sehnat i někoho kdo má emisku od PM a zjistit, jestli mi NE místo PM při měřeních projde.
Když se to povleče, tak přispěju někomu se ZTP.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

|
Zaslal: So, 04.02, 2012 17:30 |
|
Výmaz čísla nestačí, kód tam zůstává a měl by souhlasit, přerazit kód motoru, jinak to nevidím. A že je tam karbec? Tak se stříkačka posrala a karbec byl nejjednodušší řešení. Stejně to na emisích ani nestartujou, aby jim tam ty naše olejničky nesmrděly.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 04.02, 2012 17:30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: So, 04.02, 2012 20:58 |
|
:bravo4:Dokonce to vypadá, že vybroušení těch dvou nepohodlných písmen na motoru nebude potřeba. Byl jsem se na úřadě poptat, co všechno si budou brát ze starého techničáku (papírová knížečka) do nového. Byli k mému překvapení vcelku vstřícní. Vzhledem k tomu, že je tam zapsána přestavba motoru "shodného typu" z 2.0E na 1.8, tak není prý problém opsat jen to 1.8 bez PM. Tím by mohl být problém vyřešen. Bohužel s EHK mi opravdu nemůžou pomoci, ale to už jsem věděl před tím.
Po dnešku jsem navíc zjistil, že mě asi čeká i výměna zámků na autě. Dostal jsem jen jeden klíč a kromě toho, že má překupník auta 150 km od místa kde bydlím, tak hned tři má, co bych kamenem dohodil. Samé obstarožní ojetiny lepších značek. Tak si říkám, aby si auto po opravách nevyzvedl. Navíc to vypadá, že DO od centrálu nepoužívá kódování, protože jsem ho odchytil mobilem.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

|
Zaslal: Ne, 05.02, 2012 13:18 |
|
Takže to byl původně dvoulitr? To by mělo mít všechny 4 kotouče a na předku chlazené.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 05.02, 2012 20:51 |
|
 Jo, ale.. jak říkám. Evidentně kastle i s motorem postavena na doklady = podle mě dovezeno už s motorem, co je uvnitř. Vpředu jsou chlazené kotouče, vzadu bubny.
Na kotoučích a hlavně v bubnech bylo dost rzi, z toho usuzuju, že auto dlouho stálo. Na předku je evidentně opravovaná maska, haubna, byl rozbitý airbox a chladiče jsou měněné. Naproti tomu spodek ještě původní lak, totéž zadní náprava. Všechny silentbloky nesteřelé ani taková ta běžná místa jako jsou poloosy nebo hlavní brzdový válec nejsou orezlé a pod původním lakem. Interiér vyjma popraskané příruby řadící páky bez opotřebení.
Jenom doufám, že to ten maník neukradl nějakému fandovi v ČR.. obnovení VIN* se datuje k prosinci 2005, ale na STK* to šlo potom až 2009.
|
|
|
|
|
|
|
|
|