Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je pátek, 25 kvě 2012
Celkem je zde 128 lidí (41 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    paja_a_paja
Uživatelů dnes 5
Uživatelů včera 12
Celkem uživatelů 17361

Online návštěvníků
Návštěvníků 87
Uživatelů 41
Celkem 128

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: Audi TT 8N výměna xenonových výbojek
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;)    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Audi A3 | Audi TT
Možná podobná témata
AK nováček
AK nováček

Registrace: 4.9. 2008

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 1:29

Zdravím po delší době. Přestal mi svítit jeden Xenon*. Mám dva dotazy? Lze jednoduše provést výměnu? Zvládnu si vyměnit tak maximálně akumulátor nebo kolo, když píchnu. Druhý dotaz, jestli máte nějaké doporučení, kde koupit výbojky. Počítal jsem, že bych kvůli svítivosti vyměnil obě.
 nahoru #1
sponzor

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 1:29

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK batole
AK batole

Registrace: 24.10. 2008

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 6:51

Ahoj, ty ještě žiješ

1) výměnu lze provést jednoduše, pokud máš "štíhlé" ruce, jinak to bude trochu boj; v návodu k autu je vše popsáno dostatečně

2a) já kupoval vloni zde, přesně tenhle typ; pokud by jsi chtěl něco jiného, je rozhodující patice, kterou máme D2S
Kód:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

2b) ano, vyměnit obě
 nahoru #2
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 14.12. 2010

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 9:03

Frosti:..sakriš není to nějaká ulítlá cena???

Já semtam koukám na ebay a tam se to motá řádově uplně někde jinde...

Jeden pár za 15 USD, což je cca 300 ká....

TAk houby...dokonce páz za 10 USD včetně poštovnýho....

Z těch cen v Evropě už se mi vážně zvedá kufr....
 nahoru #3
AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 31.7. 2010

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 9:15

já kupuju z ebay pár D2S 5000K za 11 usd i s dopravou.. světelný tok maji 3200 lm, což je v podstatě stejně jako origo..
 nahoru #4
AK batole
AK batole

Registrace: 26.10. 2008

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 9:30

nic stym nespravite len ked mate moznost tak si kupite lacnejsie je to proste realita ... bohuzial...
 nahoru #5
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 9:31

KDR napsal:
.. ulítlá cena ...

asi jo, ale já jsem chtěl "originální originál" PHILIPS, a z e-bay apod. jsem si je netroufnul objednat
 nahoru #6
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 14.12. 2010

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 10:23

Frostik:...OK...já nic neříkám...

Jen jsem chtěl ukázat, že je tady i jiná možnost....

Ať jsou PHILIPS jakýkoli, tak prostě i kdyby z EBAY vydrželi rok, tak se mi ty PHILIPS nikdy nezaplatí....

Prostě co mě fakt štve, je ta nenažranost evropských obchodníků....ať už se jedná o cokoli...

..prostě z principu jim ty prachy nedám...
 nahoru #7
AK nováček
AK nováček

PříspěvekZaslal: St, 11.01, 2012 1:44

Ahoj Frostíku, to víš, že žiju. Všechno šlapalo, tak jsem sem nestíhal nějak chodit. Jak se daří dětem v tétéčku? Že je tétéčko nejlepší rodinný vůz Mám novinku - na tétéčku vozím dvojkolo!

Každopádně dík za rady, mrkám na to.

Ani další varianty nejsou k zahození. Brácha teď jede shodou okolností do států, takže bych to mohl vzít i odtamtud bez cla a s vnitrostátním poštovným. Budu se tedy řídit tou paticí.
 nahoru #8
sponzor

PříspěvekZaslal: St, 11.01, 2012 1:44

nahoru #
AK nováček
AK nováček

PříspěvekZaslal: St, 11.01, 2012 1:46

Tisícovka je v porovnání s autorizovaným servisem dětská slavnost - tam chtěli tři litry za jednu.

Takže asi klidně vezmu i ty drahé. Ruku mám hubenou, snad to půjde i bez návodu, protože ten mi ukradli čórkaři z auta před třemi lety spolu s rohlíky a čabajkou.
 nahoru #9
AK senior
AK senior

Registrace: 21.9. 2010

PříspěvekZaslal: St, 11.01, 2012 3:24

jestli nechceš drahé originály, tak nemusíš na ebay nebo do státu ale rovnou to brát třeba z aukra, cena za kus 200-250 Kč
 nahoru #10
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 27.4. 2010

PříspěvekZaslal: St, 11.01, 2012 5:45

Ezio napsal:
jestli nechceš drahé originály, tak nemusíš na ebay nebo do státu ale rovnou to brát třeba z aukra, cena za kus 200-250 Kč

když to není originál Osram, Philips, nebo GE, nikdy nebude tak svítit, taky jsem chtěl ušetřit a koupil jednu asi za 200,- po chvíli začly blikat a zlobit, každá svítila jinou barvou,no hnus. takže jsem stejně musel koupit pak dvě origo,chtěl jsem ušetřit a ve finále to bylo ještě drazší,protože jsem byl blbej
 nahoru #11
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 18.2. 2011

PříspěvekZaslal: St, 11.01, 2012 8:29

Dlazebni_koska: Kup Philipsy origo a máš klid. Cena se pohybuje myslím okolo 700 Kč za kus. I někdo na klubu je tady nabízí. Nemá cenu kupovat nějaké neznámé shity za 200 Kč, ty stojí za prd....
Výměnu zvládneš v pohodě sám, akorát se musíš trošku snažit a přemýšlet Tak hodně zdaru
 nahoru #12
AK nováček
AK nováček

Registrace: 7.12. 2008

PříspěvekZaslal: St, 11.01, 2012 10:24

nechapu, jak tu nekdo muze rovnat Philips s cinskou vybojkou za 300Kc a jeste se mu pri tom zveda kufr. muzes se jit podivat do autorizaku, tam pak chapu ze se ti muze zvedat kufr...
 nahoru #13
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: St, 11.01, 2012 14:32

Dlazebni_koska napsal:
... ukradli čórkaři z auta před třemi lety spolu s rohlíky a čabajkou ...

doufám, že čabajka byla pravá maďarská a že si ten morgoš, co to udělal, alespoň vylomil zub, když jí potom žral někde v křoví

bez návodu to půjde určitě, jen si dovolím upozornit na pár detailů :
- krycí panel vlevo nad nádobkou chladící kapaliny po vyndání šroubu opatrně vyviklat směrem doprava-šikmo nahoru, pak přizvednout a pravý okraj vpředu vyháknout z krycího panelu nad světlem - má to tam takovej "háček" - nelomcovat s tim, nebo ten háček ulomíš a bude to potom při jízdě vibrovat i když ten kryt má po obvodě filc
- spona, která drží kryt světla může jít dost ztuha a bude potřeba "větší" síla - okolo je vždycky dost ostrých hran, aby si člověk serval kůži na nějakém prstu
- objímkou jde otočit celkem lehce o 90 stupňů, to je bez problému
- auto by mělo stát na rovině nebo i z kopce, ale určitě ne do kopce, jinak ti Xenon* ze světla hned vypadne ven, a když tam dáš novej, tak ti nebude držet ve správné poloze a bude vypadávat taky (na patici je takovej vymezující čudl - D2S totiž nemá klasickej "pružící" bajonet, ale jenom "se vloží" do světla a to se uzavře objímkou) - vlastní zkušenost, bylo to velmi zábavné
- zpětné nasazení krytů světel může být trochu boj, protože mají na boku 2 packy, které tam nejsou "pro nic za nic" a musí přesně zapdnout

Solcik, TheStigDriv3r atd. : díky za podporu ohledně doporučení nákupu "předražené" origo výbojky PHILIPS - občas mám z diskuzí pocit, že jsem úplně blbej, že sem koupil něco značkovýho s garantovanou funkčností/životností
 nahoru #14
AK nováček
AK nováček

PříspěvekZaslal: Čt, 12.01, 2012 2:33

Díky za rady! Já jsem dost nedůvěřivý obecně vůči neoriginálním dílům, takže by mě tady asi roznesli v kopytech. Servisuji v autorizovaném, protože vozidlo je na IČO. V Porsche Praha - máme tam známého přijímacího technika a díky tomu celkem obří slevu, takže to až tak neruinuje - nicméně i u takové "žárovky" bych se bál, že si koupím "něco horšího", než by mi dali tam... ...až do nedávna a také do dneška:
1. Měnil jsem si akumulátor, koupil jsem si Moll, který se do Audin montuje. A když jsem vyndaval starý, tak jsem si myslel, že tam taky bude Moll nebo nějaká jiná značka, protože naposled mi ho měnili právě Porsche Praha. A co si myslíte, že tam bylo? Nějaký prašivý noname!!
2. Zároveň tam servisujeme i staršího Golfa. Byla tam nějaká pojistná událost a museli měnit i chladič a nějak se jim to "nevešlo" do rozpočtu a nevzal jim ho likvidátor, že je porucha "stářím" - pojišťovny to je druhá písnička. Tak dneska ten náš známý volal, jestli by mohli dát neoriginální chladič, že bychom ušetřili! Taková drzost!! Vůbec nechápu, že tam takové díly vůbec můžou nabízet k dispozici. Chápu, že to ten náš známý myslel v dobrém, ale už vidím, jak tam přijede blbá blondýna, naúčtujou jí origo a šoupnou druhovýrobu, když se jim to tam běžně válí.
Takže musím říct, nemít tam známého a slevu a nemít auta na IČO, tak se tomu molochu vyhnu obloukem.
 nahoru #15
AK nováček
AK nováček

PříspěvekZaslal: Po, 23.01, 2012 22:42

Frostik napsal:
- objímkou jde otočit celkem lehce o 90 stupňů, to je bez problému

Tak konečně jsem si našel čas k výměně a ta se úspěšně podařila, ale objímkou točit nešlo téměř vůbec. Na jiných diskusích jsem zjistil, že je to vůz od vozu. Vše bylo podle tohoto návodu snadné, jasné a jednoduché. ...až na objímku, která byla zatuhlá a chtělo to použít maximum síly a nebát se člověk vylomí celou parabolu. Po půl hodině, kdy už jsem to chtěl vzdát a už mi bylo jasné, proč za jedno světlo v autorizovaném chtějí tři litry, náhle objímka povolila - zrovna na potvoru u světla, kde výbojka nebyla prasklá. Dodalo to ale naději do další půl hodinky, že i druhé - to které výměnu potřebovalo nutně - musí jednou povolit.
 nahoru #16
sponzor

PříspěvekZaslal: Po, 23.01, 2012 22:42

nahoru #
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Út, 24.01, 2012 7:01

Dlazebni_koska napsal:
... Dodalo to ale naději do další půl hodinky ...

doplň seznam nadávek na adresu "koncernu", které jsi používal při první půlhodince kutilství ... já používám většinou ty, co začínaj zku ... zas ... zmr ... ču atd

- zas na druhou stranu je potřeba napsat, že u některejch aut se žárovky měněj tak, že se sundá přední kolo, demontuje podběh a sáni do airboxu, odstraní několik kilogramů bordelu a teprve potom je možné měnit žárovky

off topic : v souvislosti s nadávkama jsem si vzpomněl, jak vloni soused asi 1/2 hodiny (neúspěšně) startoval benzínovou sekačku :
"ty svi.. jedna zas..., počkej já to ukážu" ... sekačka po chvilce s mohutným kašláním nastartovala, a po minutě škytla a chcípla ... "do pííí.., já se to na vy..." ... za kůlnou se ozývaly různé zvuky, rány a nesrozumitelné žbrblání; za chvilku se sekačka opět rozeběHLA* a opět chcípla ... "kůůůůr.., krám jeden zmr..., to snad není možný" ... to se opakovalo ještě několikrát, dokud soused nevyčerpal veškerá sprostá slova, která jazyk český nabízí, a sekačku uklidil zpátky do kůlny
 nahoru #17
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď     Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;) časy uváděny v GMT + 1 hodina

Strana 1 z 1
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Audi A3 | Audi TT

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky AUDI 80 COUPE 2.0L 85KW / 115HP - moj... Richina Audi do roku 1990 (1995) 1 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Originál alu kola Audi S4 17" Waflicek Prodej, nabídka 0 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Koupím motor na Audi A6 2.8 Quattro 1... Pitrs11 Koupě, poptávka 0 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Kapota na AUDI A6 C5 miky20 Prodej, nabídka 0 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky DIely Audi 80 B4 kubo Koupě, poptávka 0 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: