Zdravím,
vyměnil jsem svojí A3 Sportback za A4 Avant ve stejné motorizaci - tedy 2.0
TDI* avšak s automatem, konkrétně
Multitronic*. Jízda s ním je naprosto úžasná, až na jednu věc. Když jedu přes obec - 50-55 km/h, tak pro mě z nepochopitelného důvodu si tam hodí jakoby 6. převodový stupeň a 1200 otáček. A byť je motor perfektne odhlučněn, je to prostě hrozně málo otáček a jisté nízké "basové" tóny se prostě do kabíny přenáší. Když si přeřadím na S, tak to skočí na 1700-1800 otáček a je to už v pohodě. Akorát v každé obci do toho drbat a přepínat D => S, tak to mi přijde dost nepraktické. Nemám zájem o čipování motoru jako takové, ani tu A3 jsem nečipoval a za 138.000 km jediná závada - nechci ale prosím vyvolávat žádnou bouřlivou debatu ohledně čipování a jeho vhodnosti. Tady tu A4 taky nechci motoricky čipovat na super ultra mega výkon. Až budu potřebovat vyšší výkon, koupím si 3.0
TDI*. Vím ale, že např. u Touarega se nějak "čipuje" jen
Převodovka*, že to pak rozumněji řadí - což je třeba i ten můj případ. Máte s tím prosím někdo zkušenosti?
Jinak mimo obec / při vyšší rychlosti nemám námitek. Při 120 km/h na (ano, jsou to všechno virtuální stupně) 8. převodovém stupni to točí 2000 otáček, což je velice příjemné. Na své A3 Sportback se stejnou motorizací jsem měl při 90km/h na 6. převodovém stupni asi 1900 otáček.
P.S.: Tu svou dosavadní A3 Sportback můžu nabídnout i zde na fóru na prodej?