AK nováček

Registrace: 6.2. 2009
|
Zaslal: Ne, 27.11, 2011 18:47 |
|
Zdravím všechny. Rozhodl jsem se pro koupi nového vozítka. Auto které jsem po dlouhém bádání a hledání zvolil jako to správné je audi allroad c5 s motorem 2.5tdi.
Tak a abych začal. Někde na audi fóru jsem četl že modely 2000-2002 mají nic moc přední nápravu,a že tam hodně docházelo k závadám,ale že to v roce 2002 napravili a od tohoto roku je náprava pozměněná a déle vydrží,tak mě zajímá,co změnili,a jestli by šlo třeba kdybych koupil starší model,tak to nějak překopat z nějaký bouračky novějšího modelu do toho co budu kupovat a nebo hodně lidí prodává ND tak to koupit a udělat. Co vy na to?
Další věcí je problém s motorama. Četl jsem že auta 2000-2003 nemají rolny na vahadlech ventilů a že se přidírají atd. Od roku 2004 tento problém odstranili a je přidán i chlazený EGR* ventil. Četl jsem že nejlepší motor 2.5tdi 136kw je typ BDH. U tohohle problému mě zajímá to co u problému s nápravou,kdybych koupil staršího allroada a ten motor předělat na BDH,co by to obnášelo a jestli by to vůbec šlo...ale myslím si že by mělo.
A další problém,který řeším je otázka jestli automat,nebo manuál. To že automat bude žrát cca o litr víc,to bych nějak moc neřešil,horší to je s údržbou a spolehlivostí a cenou oprav. Chtěl bych,abych se na to auto mohl spolehnout,ale hodně čtu jak Tiptronic* zlobí atd,tak se toho trošku bojím. Nedávno jsem psal do jedný firmy a ptal jsem se na cenu kolik by stála komplet generálka celý převodovky a řekli mi 40tis korun. To je celkem hodně. Chtěl jsem právě,že kdybych to koupil,chtěl bych to hned nechat vyservisovat a prohlídnout a odstranit všechny mouchy aby to bylo fakt spolehlivý.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 27.11, 2011 18:47 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 13.3. 2010
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 13:32 |
|
Zdarec.Tak tě tu vítám .Hned na začátek ,ke každé tvé otázce je tu spousta odpovědí.Prvně bych začal z cenovou relací při nákupu?Pak je holý nesmysl hned něco překopávat,když to bude fungovat.Raději si ty kačky dej na stranu a až se něco vy..re , tak bude na opravy .Jinak jsi zapoměl na celkem podstatnou položku u Allroadu a to podvozek !!!Za sebe : mám ho od března loňského roku a když nebudu počítat blbosti co jsem kupovat nemusel , tak bych investoval jen do spotřebky např: brzdy,oleje atd.Přeji ti štastnou ruku při výběru a spoustu radosti s Allroudem .zmar
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 25.8. 2009
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 13:37 |
|
procti si tady forum.... koukni se mi do garaze at vidis investice do auta po kterem touzis + si l tomu pricti moznost toho ze ti odejde mech / Kompresor* / rozdelovac na tom krasnem vzduchovem podvozku
behem tveho pobytu na audiklubu si dovoluji poznamenat ze bys nemel nasrat uzivatale Vlasta / Satas / Lumpiq, neb ac jsi z jihlavy je stejne budes potrebovat...
dalsi co skus tady dole klikat na takovy veci jako 2.5TDI, prijdi si sekci "co rikate na" cti a pozoruju a pak si rekni jestli ti to opravdu stoji za to
jinak ti preju mnoho radosti s tvym pripadnym novym vozem, a neklesej na mysli bude hur 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 15:17 |
|
myslim, ze na todle tema je tady napsano vice nez je zdravo...zkus hledat a najdes vse co hledas...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 5.8. 2009
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 15:44 |
|
Lumpiq:
Myslím si že Milik607: už něco přečetl a má napsán svůj příspěvek dost seriózně aby se na něj odpovědělo.
Chlapi sami víte jak je to ve fórech, je tam spousta kecu o ničem a pročítat tom není zrovna zábavné, tak mu na tu jeho otázku dejte pořádnou odpověď. Poslední dobou se tady rozmohla hláška hledej je tady toho napsáno dost, už je to trapné.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 12.5. 2008
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 17:09 |
|
Jedna výhoda těhle aut je že ať jsou recenze sebehorší, ty auta se budou vždy prodávat když budou trochu vypadat protože př ECI* nafta vychází líp jak Ba. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 4.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 17:37 |
|
Recenze at dou do prdele ty motory si lidi skurvili sami.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 17:59 |
|
souhlas radar
osobne bych se bal allroada 2,5tdi v automatu koupit.. nehorsi kombinacce od audi..
motory satas vlasta..
Tiptronic* - go za 40?? spis 50-60 a to bez zaruky..
podvozek - mechy Kompresor* elektronika.. vsechno drahy a tezko k sehnani nebo novy u audi..
za sebe 2,5tdi 113kw  a v manualu klidne c5 avant normal a mas o hoooodne starosti min..
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 17:59 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 18:08 |
|
Já bych se toho nebál, když si vše pozichruje automat, motor, a vzduch podvozek tak pojezdí dalších 200-300tkm v pohodě.
|
|
|
|
|
|
|
|
audiklub Servisman
Muž
Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 02.12, 2011 19:43 |
|
| Satas napsal: | | Recenze at dou do prdele ty motory si lidi skurvili sami. |
Tak pod tohle se podepisu. Za vetsinu zkurvenejch motoru muzou sami majitele a v druhe rade radoby zasrani mechanici, kteri by potrebovali nakopat do kuli tak, az by jim ty smradlavy koule vylezly krkem ven!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: So, 03.12, 2011 11:43 |
|
| Maarty napsal: | | tak z Tipem nemám zkušenost,celkově audi není levný koníček,ale když chceš luxsus tak to něco stojí?!Co se týče vzduch. podvozku nebo dílů co jdou sehnat jen origo tak bude jedno jestli Osma nebo Allroud ? |
Dá se říct že jo, s tím rozdílem že allroad to má už první model c5 kdežto a8 až model D3 od roku 02" nahoru.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 03.12, 2011 11:56 |
|
Jasně.To máš pravdu.Tak předpokládám,že Milik607 pod tenhle rok nepůjde,když se níže dotazoval jestli po roce 02 proběhl upgade nápravy.  Za sebe , jestli budu prodávat druhé auto ,tak Allroud doma zůstane a přivezu si domů mladší model .To auto je moje krevní skupina,ale lhal bych kdybych řekl ,že mě neláká Osma 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: So, 03.12, 2011 13:03 |
|
Řeknu to ještě tak, co model to přibývaj investice-u modelu a8 to tak je, starší model d2 je zlatej na investice oproti d3 u modelu allroad je to vylej nalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: So, 03.12, 2011 13:42 |
|
| radar354 napsal: | Lumpiq:
Myslím si že Milik607: už něco přečetl a má napsán svůj příspěvek dost seriózně aby se na něj odpovědělo.
Chlapi sami víte jak je to ve fórech, je tam spousta kecu o ničem a pročítat tom není zrovna zábavné, tak mu na tu jeho otázku dejte pořádnou odpověď. Poslední dobou se tady rozmohla hláška hledej je tady toho napsáno dost, už je to trapné. |
Radare, ze ta trapna hlaska muze mit hlubsi smysl, nez si myslis a muze mit na nektera temata sve opodstatneni. Nenapsal jsem to proto, abychom buzerovali novacky, nebo neco takoveho. Ale naopak, aby dostal co nejpresnejsi odpoved na svou otazku, byt se musi trochu vice snazit...
Ted k te pointe - dal jsem schvalne do google najit napriklad stranky na nasem klubu, kde je vyskyt "2.5TDi"a vysledek je pomalu na guinessovu knihu rekordu:
Přibližný počet výsledků: 113 000 (0,22 s) na webu audiklub.cz...
Tak a ted si vem, ze tady na foru je cca. max 5 mechaniku, kteri o tomto motoru neco malo vedi, mohou rici fundovane co a jak..a nejakych par desitek uzivatelu...
A ted si vem, kolikrat tech 5 mechaniku muselo napsat podrobne informace, detaily k tomuto motoru...s kazdou novou odpovedi to pro ne bylo stale vice a vice vycerpavajici se opakovat, psat znovu to same...A vysledkem je to, ze tito fundovani lide uz nemaji silu reagovat, odpovidat znovu a znovu...vesmes v posledni dobe reaguji max vetou dve a to si spis klepou na celo, povzdechnou si. Presnou ukazkou je toto tema...ani vlasta, ani satas nepodali fundovanou odpoved - jen si zanadavali..Proc asi?
takze spise nez do poctu novych vlaken, by se melo pracovat vice se stavajicimi tematy, ci nejakem rozcestniku/FAQ nad nimi, aby se v nich lepe orientovalo....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: So, 03.12, 2011 13:43 |
|
a jestli kecam, at me treba satas, nebo vlasta opravi...sorry za OT..
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 03.12, 2011 13:43 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 03.12, 2011 14:09 |
|
| Milik607 napsal: | Zdravím všechny. Rozhodl jsem se pro koupi nového vozítka. Auto které jsem po dlouhém bádání a hledání zvolil jako to správné je audi allroad c5 s motorem 2.5tdi.
Tak a abych začal. Někde na audi fóru jsem četl že modely 2000-2002 mají nic moc přední nápravu,a že tam hodně docházelo k závadám,ale že to v roce 2002 napravili a od tohoto roku je náprava pozměněná a déle vydrží,tak mě zajímá,co změnili,a jestli by šlo třeba kdybych koupil starší model,tak to nějak překopat z nějaký bouračky novějšího modelu do toho co budu kupovat a nebo hodně lidí prodává ND tak to koupit a udělat. Co vy na to?
Další věcí je problém s motorama. Četl jsem že auta 2000-2003 nemají rolny na vahadlech ventilů a že se přidírají atd. Od roku 2004 tento problém odstranili a je přidán i chlazený EGR* ventil. Četl jsem že nejlepší motor 2.5tdi 136kw je typ BDH. U tohohle problému mě zajímá to co u problému s nápravou,kdybych koupil staršího allroada a ten motor předělat na BDH,co by to obnášelo a jestli by to vůbec šlo...ale myslím si že by mělo.
A další problém,který řeším je otázka jestli automat,nebo manuál. To že automat bude žrát cca o litr víc,to bych nějak moc neřešil,horší to je s údržbou a spolehlivostí a cenou oprav. Chtěl bych,abych se na to auto mohl spolehnout,ale hodně čtu jak Tiptronic* zlobí atd,tak se toho trošku bojím. Nedávno jsem psal do jedný firmy a ptal jsem se na cenu kolik by stála komplet generálka celý převodovky a řekli mi 40tis korun. To je celkem hodně. Chtěl jsem právě,že kdybych to koupil,chtěl bych to hned nechat vyservisovat a prohlídnout a odstranit všechny mouchy aby to bylo fakt spolehlivý. | Až si vyhlídneš tu tvou vyvolenou Audi tak dej vědět.Určo máš ve svém okolí někoho z klubu co by to stebou zajel omrknout .
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: So, 03.12, 2011 15:08 |
|
k tve otazce miliku, rizikovych faktoru je vice...jak motor, tak hydraulika allroad, tak pripadne prevodovka, presne tak jak pises...to ze zvolis motor od 2003 jeste neznamena bohuzel, ze mas vyhrano, pac prvni rolna motory maji take problematicke vacky, konkretne jejich konstrukce u prstinku...
tady je na miste opravdu prevence, dukladna prohlidka nekym, kdo tyto motory, auta zna..tzn. poslechne si zvuk motoru, podle ktereho pozna zhruba stav zdvihatek, vacek, rozvodu atd..udela diagnostiku z jizdy, podle ktere pozna jak je na tom turbina, cerpadlo, kondice motoru, jak funguje a radi prevodovka atd...v merenych hodnotach se da vycist i zhruba stav hydrauliky podvozku, zda funguje bez chyb, jak je na tom Kompresor*/tlak v rezervoaru atd..mechy a cerpadlo nejsou zadna levna zalezitost, jsou nocni murou allroadistu...
pokud todle nezanedbate, budouci investice do tohoto vozu nemusi byt tak tragicke, jak se muze zdat...v kazdem pripade se vyhni levnym nabidkam, tvrzeni prodejcu, ze todle a todle snadno mechanik opravi, nic to neni...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: So, 03.12, 2011 15:43 |
|
Jednoduché takové auto jedině z ověřeného zdroje, žádný dovoz bůhví odkud a s jakými km, hodněkrát jsem se setkal už že auto stočili už v D protože ty bazary tam maj třeba turci, poláci apod i češi a jak ví že to jde za hranice tak to stočí a pokud se na auto nekoukáš přímo ty tam tak je to v prd..Kolikrát jde slušné auto koupit i tady, je plno ještě prvních nebo druhých majitelů kteří si těhle aut váží a jsou ochotni do toho sem tam investovat. Je třeba hledat auto ne diskuze tady ti málokdo poradí ano je to dobré auto zrovna to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|