Ahojte chalani.
Mam taký problém mam auto audi S6 c4 4.2 V8.
Auto sa nedávno začalo dusiť pri jazde, problém nastal ani pri úplne studenom ani teplom, ale až keď chvíľu šiel. Pri pridaní plynu vôbec nereagoval a až po chvíli vyrazil.Raz to spravil počas jazdy a raz nie, každopádne keď ho dusilo tak jeho voľnobeh lietal hore dole nevedel ho ustáliť.
Domnieval som sa že by to mohla byť škrtiaca klapka ktorú som dal vyčistiť. Výsledok bol taký, že auto štart v pohode otáčky držal ale po prejdení cca 2km ho začalo dusiť a voľnobeh bol nasledovne nestáli.
Každopádne diagnostika nič neukázala (jedine
Lambda* sonda prekroćena regulacia, auto tuto chybu píše cca 1 rok a nič čo sa dusenia týka nerobil)
Následne neskôr som šiel zase špekulovať a po naštartovaní auto držalo voľnobeh iba 500-600otáčok (chod motora bol kľudní a netriasol len nízke otáčky)
Po chvíle znova na diagnostike a pri aktivacii aktívnych členov a vymazaní pamäte závad auto naštartovalo a otáčky držalo tak ako má 720 - 800 .
Potom celí večer jazdilo v pohode žiadne dusenie len občasný sek pri pustení plynu ako keby sa pri opetovnm pridaní chcel dusiť ale nepridusil sa a šiel v pohode.
Následne dnes ráno studený štart, auto naštartovalo a okamžite zdochlo až na 3 krát kedy som podržal plyn a otáčky na 1500 začal držať voľnobeh na 600 po chvíli státia otáčky vyšli na 720 - 800 pri jazde ani raz sa nedusil a aj opätovný štart teplého motora bol dobrý, ani stopa len ten sek pri pustení plynu ako keby chcel pridusiť.
Každopádne pri vyradený otáčky sa prepádávajú pod hodnotu 800 cca na 600 a znova vystúpia na 800 inokedy pri vyradení spadne na 1100 a po chvíli dopadnu az na 800.
Auto má
LPG* ale tento problem robí tak isto na benzín a tak isto na
LPG* aj otáčky aj dusenie je rovnaké pri jednom aj druhom.
Osobne mám podozrenie na krokový motorček alebo ako sa to volá, niekedy pri aktivácii aktívnych členov tak precvakával, teraz som ho takto cvakať nepočul (Mal by vplyv na dusenie pri jazde ??) Poprípade ma napadli ešte podtlakové hadičky čo idu k aktívnemu uhliu .
Na aute sú vymenené tieto veci .Rozdeľovače + palce, káble , sviečky majú 8000km (denso iridium), Pal filter vymenený, vzduchový je v pohode.
ĎAKUJEM vám za každú radu.