AK batole

Registrace: 24.11. 2008
|
Zaslal: Čt, 10.03, 2011 16:58 |
|
Ahoj mám předohrab A6 C4 103kw 2,5Tdi AEL rv.96. Dnes jsem zjistil, že se mi valí brutální bílý dým z výfuku a také že se mi ztrácí voda v nádržce. Asi tak půl nádržky za týden. Auto bylo nastartované asi 10 minut a pak jsem se rozjel s bílým kouřem v zádech. Prosím o radu. Děkuji
vyřešeno: zatím jen uvolněná hadice, takže vyřešeno
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 10.03, 2011 16:58 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 5.8. 2009
|
Zaslal: Čt, 10.03, 2011 17:49 |
|
Mrkni se na výčko od oleje, předpokládám že na něm bude bílá pěna, prasklá hlava, těsnění...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: So, 19.03, 2011 13:52 |
|
Víčko oleje v poho, zatím jen uvolněná hadice, takže vyřešeno. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 22.12. 2010
|
Zaslal: Po, 03.10, 2011 12:37 |
|
Pepsn: Zdravim ta, aka hadica?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 2.10. 2011
|
Zaslal: Po, 03.10, 2011 20:39 |
|
Ano, správná otázka, jáká HADICE? Mám stejný problém...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 04.10, 2011 20:49 |
|
Zdar, měl jsem tenkrát celkem dvě závady a už jsem to tu nedopsal. Jedna že bylo potřeba zarovnat hlavu a dát nové těsnění - já dělal celou GO hlavy. A druhá, že ta hadice co je nad termostatem a má na sobě ty čidla, byla povolená. Po motoru tekla voda, ale jen někdy když se motor po jízdě pomalu ochlazoval. Takže únik kapaliny ze dvou důvodu.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 8.10. 2011
|
Zaslal: Po, 31.10, 2011 6:51 |
|
Zdar chlapci,,koupil jsem si A6 2.5 TDIquatrro..vzdy to byl muj sen,ale nikdy jsem jej nemohl sehnat v puvodnim stavu.Vzdy neorigo stav,stoceny tacho,prosezeny sedaky,proste zpraseny drozky..Takze jsem mel Passaty..Ted dolehla kryyzovka i na mne,tak jsem zase schanel auto do pade,a rikam si ze mozna neco takovyho ted sezenu a sehnal.Drožka ,ale mechanicky vpoho,lakovka spatna,dotluceny,dobity,ale int zachovaly,s-line..Hned po prevozu jsem to rozebral,a chci pripravit na zimu,tj.starter,rozvody,,kriva remenice,,na klice ozubeny kolecko-vule,cvakani,ani nevim co to je,nedrzi naftu v nizkotlake casti,vibracni napinak jsem menil, kontrolky blikaji snad vsechny..Bud ti co na tom delali byli totalni mechanicke zhovada,nedodrzujic postupy,za kazdou cenu usetrit,viz kolecko na klice,nebo je to tak spatne auto, hodne se o nem napovidalo,ze je to snad nejlepsi auto na svete co se kdy vyrobilo tj.nesmrtelny motor,mechanicka odolnost design,pohodli,pomer vykon cena,,ale defakto je to křap...Prece takovy vehlasny auto nemuze po par statisicich kilometrech mit takovy problemy,co tady ctu,to hruza..Mel jsem snad uz 35 aut,z toho 5krat Audi 100,a nikdy jsem nemel problem napr.s tlakem oleje,(taky si sem tam blikne),pritom novy cidlo..Takze se pidim,zkousim a jsem optimisticky a doufam ze tech tisic malych bolesti DAM* doporadku,chci si to auto uz nechat a za par let jej odstavit co by unikatni kousek,teda jestli se mi to nerozsype..Doufam ze ne..Teda jizda je v nem neskutecna,v porovnani s mym poslednim vozem Passat B6 07 i pocitove bezpecnejsi,nenaklani se to,neni´tam hlucny podvozek a to ma najeto udajnych 400tis po jednom majiteli,ten dalsi to mel jen rok..Takze,pokud neco budu zase vedet,nbo budu chti poradit ozvu se tu..tak zatim...........
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 26.3. 2009
|
Zaslal: Po, 31.10, 2011 12:20 |
|
danyk: Gratuluji ke koupi spousty práce ale i radosti. Téměř vše co ti na tom čeká mám již za sebou, k tomu jsem jeste opravoval kastli po bouračce na zadek. Do teď jsem řešil jen techniku. Každé auto vydrží podle toho jaký má servis. Když se někdo o to 400tis km nestaral jak měl, tak se není čemu divit. Co se týče motoru, nešetři na dílech(řemenice, rozvody atp). Doporučuju sundat vanu, překontrolovat sací koš a SPRÁVNÉ dotažení hlavních lágrů klikovky. často se povolují.překontroluj i těsnosti hadic od turba, intercooler. Kdybys do to opravdu chtěl jít naplno, nech udělat komplet hlavu, nové hydroštosy - to auto omládne nezkutečně, gufera vačky, gufero(a) klikovky vyplatí se. Určitě nech překontrolovat vstřikovače a případně vyměnit trysky. Po těchto (sice dosti značných) investicích to auto nepoznáš a najede minimálně 1x tolik co už najelo. Spoustu toho mám i já už za sebou...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 31.10, 2011 12:20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 01.11, 2011 8:10 |
|
Cus,vacku jsem kontroloval,je vpoho,jen malilinko jeden nalitek je ostrejsi,tak si myslim ze vydrzi jeste dost dlouho,gufera novy,remen,sroub kolecko,pumpa hydrostely dobry ,napinak,jsem dal novy,vanu jsem chtel sundat,ale zdalo se mi,ze je to hodne prace,nazvedavat motor,,mam pravdu??Myslel jsem na saci kos,ale v duchu doufal ze bude dobrej,,,motor nema karbon,tenkym sroubovakem jsem stoural po dne vany a nic..ted potrebuji vuz do prace,tak az jej budu moct odstavit,hned na to kouknu..Lagry si snad ani nepripoustim,s tim jsem se jeste u auta nesetkal,snad jen u stodvacitky,,,ale pak to taky zkontroluju,,vakuovka obcas cvaka,ale kamos ma novou na sklade,spojka se mi zda je menena,poloosy guattro a dalsi prislusenstvi k tomu je gut,povrchova rez kardanu cepu,vyfuku,ale to budu resit,sundavanim a povrchovou upravou,tak at to pak vypada zespodu jak zvrchu.ja vim ze je to uchylarna,ale verim ze jednou tyhle vozitka budou mit cenu,,Tak zatim....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 01.11, 2011 8:17 |
|
Clovece,ted jsem koukal na tu tvou bordo krasku,a cetl co jsi do ni uz nasypal a zda se mi to neuveritelne...Tolik prace a investic pri 220tiskm??To musel byt nejaky neotesany zemedelec ten majitel..Klobouk dolu za tvoji trpelivost..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Po, 21.11, 2011 7:07 |
|
Tak kouř už je u mne zdá se vyřešený, bylo špatně nastavené čerpadlo a rozvody, vše spravil Clune21, všem jeho servis v Ústí nad Labem mohu jen doporučit, a komu se to zdá daleko tak věřte že i já to měl 100kilometrů a nelituji, přijel jsem a na počkání za celý den bylo hotovo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Po, 21.11, 2011 7:09 |
|
Kdo by na něj chtěl telefonní číslo tak napište do zpráv.
|
|
|
|
|
|
|
|
|