AK batole

Registrace: 23.2. 2009
|
Zaslal: Út, 18.10, 2011 1:20 |
|
Dnes mi mechanik vytiahol elektricku cast ABS* s tym, ze to pozrie, ci tam nie je studeny spoj. Raz to islo a raz nie. Na VAGu som mal napisane len toto:
18061 - Please check DTC Memory of ABS* Controller
P1653 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent
Po vytiahnuti jednotky ABS* vsetko pisti, svetla, navigacia, parkovacie snimace, parkovacia brzda, vsetko je prepojene na ABS*. Nejde teda ani servo, resp. ide velmi biedne, takze tocenie volantom je ako na starej skodovke, navigacia stoji na poslednej pozicii, tachometer neukazuje aktualnu rychlost a nejde ani Tempomat*, hlasi chybu svetla... Toto vsetko ma suvis s jednotkou ABS*??? Napada ma to, ze rychlost a otacky berie zo snimaca ABS* a teda su tieto funkcie vyradene.
Jednotka je: 4F0 910 517 E 001, 4F0 614 517 A 03 (ma dve cisla)
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 18.10, 2011 1:20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 10.10. 2007
|
Zaslal: Út, 18.10, 2011 7:35 |
|
ano rychlost se bere z ABS* a bez toho je celé auto v <!>  i motor blbě pojede
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Út, 18.10, 2011 9:04 |
|
jojojo..tady bez ABS* uz ani ranu:)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Út, 18.10, 2011 9:25 |
|
Tak to bych byl pěkně v dupě
Zlatá C5ka 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 18.10, 2011 13:25 |
|
Diky, dnes uz budem kludne spat 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: So, 22.10, 2011 15:50 |
|
Tak dnes volal kamarat, ktory to daval elektrikarovi. Ten sa na to dival a povedal, ze tam problem nevidel, ze to meral, pozeral a nic tam nenasiel. Robil uz vela ABS** a vela z nich rozchodil, ale ze v mojej problem nevidi. Cez tyzden by som sa mal stavit s autom, ci nie je chyba niekde inde, tak uvidim.
Nasiel som teraz zaujimavu temu na Skoda fore, kde sa prejavuju tiez problemy s ABS** pri zmene pocasie, teda ak je teplo, ak je zima..., moje prejavy zo zaciatku boli rovnake. Ked bolo teplo, tak nebol problem, ale ked zacalo prsat alebo sa ochladilo, tak to zacalo hlasit chybu. Teraz uz asi dva tyzdne to hlasilo chybu stale, to je obdobie ako sa ochladilo. Rozmyslam, ci to nemoze byt rovnaky problem ako pri Skode, v tomto pripade islo o chybu poistky pri baterke. Je tam viac diskusii, dokonca niekto pisal, ze vizualne aj meranim bola OK, ale ked ju chytil, tak sa rozpadla. Tu je diskusia, hadam tu mozem dat link. Ak nie, tak sa ospravedlnujem a zmazte ten odkaz (dakujem): link
Edit: Prikladam foto z Fabie, su to poistky v motorovej casti pri baterke. Kedze A6 je riesena inak a bateriu ma vzadu v kufri, tak neviem kde by som to mohol najst. Pozeral som sa na bateriu, tam ide kabel do nejakej jednotky a potom vpravo v otvore pri zadnom svetle je par normalnych poistiek a vidiet tam aj take, ktore sa podobaju na tie ako u Fabie. Mozu tu byt tieto poistky, ktore by mohli sposobvat problem, hoci o Fabie su 4 kable, u A6 len tri kable? Alebo su podobne poistky schovane este na inom mieste?
Prve dve fotky su z A6, ta tretia spodna je z Fabie a je tam oznaceny cervenou kontakt+poistka, ktora sposobuje problem s ABS*. Poistky, ktore su z bocnej strany palubovky som pozrel vsetky, nenasiel som ziadny problem.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Čt, 27.10, 2011 13:28 |
|
Poistku som vymenil, vyzerala normalne, rovnaka velkost (nepotvrdilo sa to co pisali na fore o Skodach), elektrikar to nahodil ABSko a zatial vsetko ide. Asi precistil kable sprejom, podotahoval...
Na diag mu vsak skocila chyba spinaca/snimaca brzdoveho svetla. Niekde som tu tusim uz cital o podobnom probleme (s blikanim zhavicov), tak to skusim pozriet a vymenit popripade.
|
|
|
|
|
|
|
|
|