AK nováček

Muž
Registrace: 2.1. 2010
|
Zaslal: Po, 19.09, 2011 20:48 |
|
Ahoj,
nevíte někdo čím může být, že mě v motoru přibývá olej ? Mám A6 C5 2,5tdi 110kW r.v. 2000.
Nevím si s tím rady. Slyšel jsem že to může být i nekvalitní naftou přidaná látka se nespálí a dostane se do motoru k oleji. Nebo nějaká jiná netěsnost v motoru třeba přes válce nebo Turbo* ? O tomto motoru se píše že kolem 2000ot mívá znatelný Turbo* efekt, ale u mého cítím Turbo* efekt až hodne daleko kolem 3200ot nevím jestli to stím může mít souvislost. Myslím že motoru v nížších otáčkách i trochu ubyl výkon, ale to můžu i klamat sám sebe. Zdá se mě že ani nějak moc svižně nereaguje na plyn a když plyn jen trožku popustím (uberu) tak to má vliv že motor trochu zatáhne dopředu a pak teprve ubere nevím jestli je to normální. Nedávno jsem si nechal odkarbonizovat motor.
Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti ? Radši to chcu vyřešit zavčasu než něco odejde.
Jestli se dá něco zjistit třeba přes diagnostiku nebo se podívat jak vypadá konktrétní díl ?
Mockrát děkuju za rady.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 19.09, 2011 20:48 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 30.12. 2010
|
Zaslal: Po, 19.09, 2011 20:59 |
|
Pokud ti nabejvá olej tak si k tomu pořádně čuchni vypadá to na naftu která se ti tam dostává a zvedá hladinu.Nemá cenu s tím jezdit koleduješ si o větší poškození díky sníženýmu mazání.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 25.12. 2008
|
Zaslal: Po, 19.09, 2011 21:54 |
|
Zeby vstrekovac ???  Ono, toho oleja tam zrovna nema teda preco pribudat, ze.... Jedine, ze nieco nerozprasuje a "uchcava", ze? Ale to bude treba asi dat dole aj hlavy, ze?
Ale nie, vazne teraz. Hned do servisu!!! Lebo z toho moze byt hooodne nakladna oprava, teda, aj ked spodok motora sa da celkom lahko zohnat, bez hlav  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 14.8. 2011
|
Zaslal: Po, 19.09, 2011 22:07 |
|
Já bych odšrouboval víčko, kde leješ olej.Když si ho prohlídneš ze spodu a uvidíš tam kapky vody, tak ti jde do oleje voda. Každopádně OPRAVNA na nic nečekej! Předejdeš větším škodám. 
|
|
|
|
|
|
|
|
audiklub Servisman
Muž
Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Po, 19.09, 2011 22:23 |
|
tak tak, sup do servisu. Pokud to bude nafta v oleji, tak at rovnou zmeri tlaky...mohl by to byt propaleny pist....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 2.1. 2010
|
Zaslal: Čt, 22.09, 2011 17:32 |
|
V servise nic nenasli, borec rikal ze by to mohlo byt tesneni pod hlavou nebo praskla jedna z hlav, ale to by se ztracela voda ktera se neztraci. Takze zkusim jeste jezdit a poradne to kontrolovat.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 20.2. 2011
|
Zaslal: Čt, 22.09, 2011 21:29 |
|
| AlienT napsal: | | V servise nic nenasli, borec rikal ze by to mohlo byt tesneni pod hlavou nebo praskla jedna z hlav, ale to by se ztracela voda ktera se neztraci. Takze zkusim jeste jezdit a poradne to kontrolovat. |
Budeš tak dlouho jezdit a hledat, až najdeš, ale víš co ....
Teď hledej kvalitního servismana a vykašli se na ježdění.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 30.12. 2010
|
Zaslal: Čt, 22.09, 2011 21:46 |
|
Těsnění pod hlavou? co to je za mechanika kterej to nepozná? Doprčic to už i blbec s prominutím pozná pokud je těsnění pod hlavou špatný a jde voda do oleje, to totiž udělá z oleje emulzi.Jak už jsem ti tu psal pokud to nabejvá tak ti tam teče nafta ta se s olejem promíchá a poznáš to jednoduše olej je řidší je z něj cítit nafta a motor začne bejt hlučnější.Pokud ti to nestačí tak každou další jízdou si koleduješ o pořádnej a drahej problém.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 22.09, 2011 21:46 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 14.8. 2011
|
Zaslal: Čt, 22.09, 2011 23:08 |
|
Je to tak, chce to dotáhnout do konce. Možná by to chtělo změnit mechanika. Odstanit co nejdříve, jinak nebude stačit kasička ale začne se třást spořitelna v základech.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 23.6. 2011
|
Zaslal: Pá, 30.09, 2011 17:16 |
|
| Mirda77 napsal: |
Budeš tak dlouho jezdit a hledat, až najdeš, ale víš co ....
Teď hledej kvalitního servismana a vykašli se na ježdění. |
Moja reč.
Tak dlho sa chodi so džbanom po vodu kym sa nerozbije. Moj kamoš by ti mohol o tom niečo povedať. Mal vodu v motore cele leto ,tak si myslel že to može mať u prdele. Pretože naštartoval a šiel takže sa voda premiešala s olejom a nejak to šlo , prišla ale zima to znači dlhšie zahrievanie motora pred jazdou. Vysledok ---voda je ťažšia niž olej to znači je na spodku olejovej vane odkiaľ ťaha sanie.Takže ju aj natiahlo a motor pekne premazalo až tak že ten to už viac nerozchodil. Jak bol z toho namazany.
Zaver. Vymena tesnenia pod hlavou s pracou asi 2000 Kč generalka motora dražšia než cele auto.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 23.6. 2011
|
Zaslal: Pá, 30.09, 2011 17:27 |
|
Takže rada skontroluj poriadne olej a ak tam niečo presakuje či už voda z chladiča alebo hocičo ine tak to oprav inak sa ti to može pekne podelat. Na mechanika čo nedokaže zistiť ani netesnost v motore by som sa asi neobracal. To je len moj osobny nazor. Taky jsou dobry tak akorat na 2 veci. Když viš na ktery.
|
|
|
|
|
|
|
|
|