sponzor
|
Zaslal: St, 13.02, 2008 21:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 5.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 15.02, 2008 6:12 |
|
Mira: takze benzin v oleji neni sposobeny konstrukciou (karbec, vstrek), ale opotrebenim motora. Ako sa dostane ten ustreknuty benal z trysky(ked kvape) do oleja?
Cidlo klepania: ak je zle a RJ to zisti, uberie predzapal, (pre istotu) a motor nema vykon. Ak ale vypadava tak, ze to RJ nezisti, moze mat motor spatny hcod.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 17.2. 2008
|
Zaslal: Po, 18.02, 2008 8:50 |
|
Úkolem čidla klepání je zaznamenat detonace motoru způsobené špatně nastaveným časováním. Signál z tohoto čidla ovlivní pokyn řídícím jednotky k mírnému pozdržení časování zážehu. KS je v podstatě piezoelektrický akcelerometr, jehož snímač je nastaven tak, aby rezonoval v kmitočtu odpovídajícím frekvenci klapání daného motoru. KS tyto vibrace mechanicky zesílí. Touto metodou lze dosáhnout relativně mohutného signálu bez elektronického zesilování. Další výhodou jsou i malé rozměry čidla. Toto čidlo je namontováno na boční stěně válcu. Předstih ale upravuje Lambda* sonda podle kvality výfukových plynu.
Čidlo klepání je tvořeno tenkým piezoelektrickým keramickým diskem, jenž je přilepen ke kovové membráně. Zařízení je připojeno přes konektor se dvěma kontakty.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 12.12. 2007
|
Zaslal: Po, 18.02, 2008 9:57 |
|
Díky za reakce, jen mě zajímá, jestli mám teda vyměnit to čidlo a nebo se zaměřit někde jinde...třeba přímo na motor atd...co by jste mi poradili?Nevím, kde se odrazit???
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 17.2. 2008
|
Zaslal: Po, 18.02, 2008 11:31 |
|
Pokud je to závada, která se těžko identifikuje, tak nějaké náhodilé měnění všeho, co ti tady každý poradíme by bylo asi dost drahé. Já bych prvně měřákem na kompresi zjistil jestli je ve všech válcích stejný tlak.Pokud ne, tak už bych dál nehledal( bylo by to na demontáž motoru).Pokud by byl tlak ve všech válcích stejný, tak bych zašel do servisu, tam bych nechal proměřit celý zapalovací systém. Dále kontrola tlaku na vstřicích a samotné vstřiky. Zeptat se, co všechno umí pomocí počítače překontrolovat, aby jsi nemusel pracně měřit každé čidlo. To se taky dá, když je odpojiš přímo od řídíci jednotky a měříš každé samostatně. To už ale chce trochu znalosti, aby jsi věděl co máš naměřit a ne všechno jde takhle zkontrolovat. Tu tvou závadu múže totiž způsobovat skoro cokoli, Měřením v servisu by jsi alespoň zjistil, které věci máš v pořádku a mohl by jsi se zaměřit už jen na menší počet možných míst, které by tu závadu mohly mít na svědomí. Je mi jasné, že do servisu nikdo nechceme chodit - je to drahé a mnohdy je výsledek jejich práce na nic, ale těžko se ti dá jednoznačně říct, kde závadu hledat.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
Registrace: 7.9. 2007
|
Zaslal: Po, 18.02, 2008 12:11 |
|
Měl jsem na A3ce závadu, kterou nedokázali v servisu identifikovat a to měli k dispozici veškerou techniku. Zkončilo to tím, že jsem si sám v servisním manuálu našel potřebné informace a nakonec jsem radil servisu, co mají dělat. Servisům jde pouze o peníze.
MirekCh: S názorem a postupem je potřeba souhlasit.
VAG není všemocny, ale pomocný nástroj. Vždy musím vědet a umět, co hledat.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 28.12. 2007
|
Zaslal: Ne, 19.06, 2011 21:07 |
|
Mám dvě chyby co my vyhodil dneska Vagcom.
Mylsíte, že my poradíte jak s nima naložit?
01274-servomotor pretlakové klapky (V71)
41-00 blokováno nebo bez napeti.
01389-spinac pro otevreni zadni kapoty (F124)
29-00 zkrat na kostru.
Díky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|