AK nováček

Registrace: 12.4. 2011
|
Zaslal: Út, 12.04, 2011 17:24 |
|
Jelikož daná závada je prý charakteristická pro všechny motory 3.0 TDI*, tak jsem to hodil sem.
Řeším velmi nepříjemnou situaci se svým motorem 3.0TDI (176KW/500NM). Je to Audi A6, má zvýšený výkon na něco málo přes 300 koní a krouťák na 620NM prostřednictvím powerboxu od firmy ABT. Přesné výkonové údaje nevím, nikdy jsem to neměřil.
Minulý rok někdy v srpnu se mi rozsvítila kontrolka motoru, která potom zhasla a rozsvícela se jednou za dva, tři týdny. Raději jsem s tím zajel do servisu, kde mi řekli, že tyto motory mají prý nějaké klapky od sání, celkem dva kusy a ty prý odchází, že to je jenom otázka času. Moc tomu nerozumím, ale ukázali mi, že dané klapky se otevírají a zavírají podle určitých úhlů a když pouzdra ve kterých tyto klapky jsou, se opotřebovávají, tak to hází chybu, protože úhly zavření/otevření nesedí.
Tohle mi nedalo a požádal jsem je o provedení diagnostiky. Po diagnostice mi řekli, že to je závada na EGR* ventilu, že zřejmě špatně propouští. Zároveň mi řekli, že s tím můžu v klidu jezdit, že to má vliv jenom na emise. Tak nějak funkci EGR* ventilu znám, a vím, že ho lze odstranit a jezdit v klidu dál. Takže jsem to neřešil s tím, že až to světlo začne svítit furt, tak to odvezu do servisu buď na výměnu, nebo na odstranění toho EGR*. Cca tři týdny zpátky se mi kontrolka rozsvítila opět a už nezhasínala, takže jsem auto odvezl do servisu, kde mi vyměnili EGR* ventil za nový. Teď to zajímavý.
Hned na další den po vyzvednutí se mi opět rozsvítila kontrolka motoru. Tak jsem tam volal a jel hned na "reklamaci". To bylo v pátek. Ještě ten den mi volali, že se jim na diagnostice ukázal nějaký kód, který snad má něco společného s multi-směsí (moc jsem mu nerozuměl), jediný co jsem pochopil je to, že daný kód může znamenat široký okruh závad a že zatím nedokáže říct co to je. Dnes je uterý a stále nevědí co s tím autem je. Chtějí vyndat dané úpravy od ABT a vyzkoušet to bez nich, všechno svádí na ten čip. Upřímně si myslím, že ten čip nejspíš podíl na tom mít bude, ale na druhou stranu přece jedna věc je to nechat upravit u tuzemské firmy a druhá věc je nechat to u renomované zahraniční firmy, která se zaměřuje na dané vozy (ABT). V každém případě se nebráním tomu, že to je způsobené čipem. Jediné co mi řekli, že dané klapky jsou už načaté, ale že tohle nebude kvůli těm klapkám.
Jediná odchylka od normálo co jsem při jízdě pociťoval bylo to, že v jakékoliv rychlosti a na jakýkoliv stupeň auto jakoby na půl vteřiny samo zabralo bez zvýšení otáček či změny rychlosti, cítil jsem zátah na půl sekundy, který pak přestal a vše bylo opět v normálu.
Popsal jsem to dost nejasně a nesrozumitelně, ale víc k tomu nevím. Možná v tom někdo uvidí podobnou zkušenost, nebo ví o co se jedná. V každém případě auto je od pátku v servisu a oni (aut. servis Audi) si s tím neví rady. Mě by zajímalo, co to může být.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 12.04, 2011 17:24 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: Út, 12.04, 2011 22:31 |
|
Alejandro: Irenko rekni mi proc...proc...proc to robis tak krasnemu auticku  , to len na uvod k tomu super chipu nicmenej kazdy aj tu na klube ma nato svoj nazor, samozrejme vitaj v klube  , aby sme sa pohli dalej bude treba upresnit kolko ma to auto nabehane nech mozeme vylucit nejakych kostlivcov z listu castych zavad  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 17.2. 2011
|
Zaslal: Út, 12.04, 2011 22:41 |
|
chipem to muze byt , znamemu se roznekontrolka nachipovaneho td teprve kdys nato fakt hodne slapne, je to tak i utebe?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 12.4. 2011
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 7:36 |
|
Auto je dva roky staré, najeto 127 tisíc kilometrů.
Kontroloka svítila a zhasínala, vždy velmi spontánně (občas když auto stálo, občas když jelo 50, občas na dálnici). To jak moc na to šlápnu, nemělo vliv na kontrolku.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 10:25 |
|
Alejandro: tie klapky odchadzaju standartne (specialne tie motorceky)ale nie s takym nabehom, mozno po 180tich, EGR* ventil by som tiez vylucil, vaha vzduchu by bola standartne v logu zavad takze zostavaju s funkceho hladiska uz len vstreky alebo Turbo*, pripadne nejaka elektronicka zavada (senzory atd.), zacal by som rozhodne tym ze odstrania ten chip aby eliminovali pripadneho skodcu bez investicii, pokial to nepomoze a nebudu vediet urcite skus iny servis, mne kontrolka blikala pravidelne ked som stal dlhsie v kolone takze viem ze v mojom pripade to boli vstreky nicmenej ako som zacal lievat VIF tak to prestalo a hlavne ta moja ma skoro 180K... problem je ze tym chipovanim sa rozhodily kompletne mapy takze ani log za jazdy by pripadnemu technikovy nic nepovedal kedze by boli data mimo tolerancie, takze chip von, nastavit na puvodne hodnoty vcetne vymazu zavad z RJ, auto poriadne prevetrat a stiahnut log zavad znovu a posleze konzultovat...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 9.11. 2009
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 10:32 |
|
Ale on tam nemá chip,ale powerbox což to jen oblbuje čídla a následný bordel v motoru. Vyhod powerbox, ať je od jakékoliv firmy, nechej udělat pořádné mapy do jednotky od tuzemské firmy a zároven si nechej sw vypnout EGR*.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 10:34 |
|
anry30: je jedno ci je chip v RJ alebo v plastovej krabicke, hlavne ze to robi bordel...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 12:27 |
|
Do plastové karbičky se chip nedává. je tam obyčejný odpor. A myslím ,že si pleteš chip jako švába na plošnáku a chip jako mapy které jsou nahrané ve švábu. Takže jestli tam má powerbox tak tam žádný chip/mapy/ není.
Ale máš pravdu , že obojí může udělat bordel.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 12:27 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 12:31 |
|
anry30: neberiem chip ako svaba ale chip ako upravu akehokolvek smeru ktora ovlivni chod motoru, asi som sa spatne vyjadril 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 26.11. 2009
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 13:24 |
|
Tak potom jednoznačně vrátit do původního stavu a pak teprve řešit chyby, že?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: St, 13.04, 2011 13:43 |
|
| Mr. Death napsal: | | Tak potom jednoznačně vrátit do původního stavu a pak teprve řešit chyby, že? |
Tím bych začal
|
|
|
|
|
|
|
|
|