AK nováček

Muž
Registrace: 7.2. 2011
|
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 20:58 |
|
| pasa napsal: | | diego191: Jak jste na vstřiky ani nesáhli?To znamená že jste je neseřizovali?Doufám že nebudou po smrti,jakmile hejbeš s vačkou tak musíš všechna vstřika znovu nastavit.Nejdřív je všechny povol aby nnáhodou nešel nějakej na doraz,potom potoč vačkou aby ten kterej seřizujěš byl maximálně stlačenej tzn že vačka na rolně musí být v horní úvrati,pak ten vstřik dotáhni naplna a potom povol o 180° a to udělej postupně se všema. |
To jako vážně?? Celé jsem to dělal s kamarádem, který už roky dělá automechanika a tvrdil mi, že s těmi vstřiky se nemusí nic dělat, když se nevyndavají. Dá se na nich nějak zjistit, zda jsou KO nebo dokáže to někdo zjistit?
Takže jestli to chápu dobře, nastavuje se to tím šroubem na vahadle, které tlačí na vstřik? Anebo mluvíš o těch menších šroubkách, co jsou vedle vstřiků?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 20:58 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 27.7. 2010
|
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 21:10 |
|
ja myslim, ze vstriky serizovat nemusis. Delali jsme 2.5 transportera kde se menila vacka, hydra, lagry a vacka se dala stejne jak tam byla ta puvodni a nebyl problem
Zkus se na vagu mrknout jak se nastavena synchronizace
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 21:19 |
|
| Fulltank napsal: | ja myslim, ze vstriky serizovat nemusis. Delali jsme 2.5 transportera kde se menila vacka, hydra, lagry a vacka se dala stejne jak tam byla ta puvodni a nebyl problem
Zkus se na vagu mrknout jak se nastavena synchronizace |
Co se týče VAGu, tak jediná chyba, která tam byla se týkala snímače polohy vačky, po jejím vymazání už se tam ale neobjevila. Nevím, jestli tam nebyla ještě ze chvíle, co se to potkalo. Tu synchronizaci kliky a vačky jsem zkoušel ověřovat (Bloky měření 004, poslední políčko vpravo) a tam byla stále hodnota 0° KW, což by mělo být správně. Nicméně s VAGem mám minimální zkušenosti. Měření jsem prováděl tak, že jsem si najel do výše uvedeného a točil motor startérem. Co mne ale překvapilo, že VAG stále ukazoval 0 ot/min, je to normální?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 21:37 |
|
to nevim jestli je to normalni, ale otacky by to ukazovat melo, protoze v nekterym kanalu se i konroluje jak toci starter. Jinak ta synchronizace by mela byt opravdu 0 ale nevim zda to ukazuje uz pri startovani a nebo az kdyz bezi motor 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 22:01 |
|
No pokud to ty otáčky má ukazovat, tak by to s velkou pravděpodobností mohla být příčina. Otázkou je, kde to ty otáčky snímá a co na tom konkrétním čidle závisí. Mám podezření v čidlo na vačce a na klice, ale jen tak z plezíru kupovat obě...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 22:19 |
|
to by ti zase nepsal vag ne, ikdyz pises ze si nejakou chybu mazal
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 25.1. 2009
|
Zaslal: Ne, 20.03, 2011 23:36 |
|
Zkus se kouknou sem http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1945 ,těch 180°je tak malá mezera že se ti může stát že po sestavení vačky ti pudou pístky na doraz a vstřikovače zničíš ,nehledě na to že to nastavení je hrozně znát na chodu a hlavně na spotřebě.Další věc je jak jste nastavovali rozvody ,doufám žr jste měli aretační přípravky ,jestli jste to dělali na fixu tak se nedivím že že to nenastartuješ ,nehledě na to že tomu odpovédá ta chyba,tady to musí sedět tohle není rotačka kde hneš čerpadlem a dojedeš předvstřik.Nicméně podle toho co jsi psal ,nabývám přesvědčení že s těmi zkušenostmi tvýho kamaráda to nebuda až tak horké,koukám další zmrvenej motor. Dali jste tam aspoň správný těsnění pod hlavu(počet děr) a hlavně jestli jste to utahovali na správný momenty,pokud ne tak budeš mít velkej problé ,PD není zrovna motor pro začátečníka.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Po, 21.03, 2011 13:14 |
|
Tak vstřiky jsem teď kontroloval a na všech je (+/-) 225°. Na rozvody jsme přípravky nepoužili a popravdě mi není příliš jasné, proč by to nestačilo postavit podle těch značek na motoru. Ty značky po sestavení lícují naprosto přesně. Pro jistotu jsem teď ještě prošel podle DP celou demontáž a montáž hlavy a celé to překontroloval. Nové těsnění pod hlavou se koupilo to samé (jak ty říkáš podle děr). To že jsem se do toho neměl pouštět doma už vím taky, jenže to už mi teď opravdu nepomůže...
Dneska budu snad mít půjčené čidlo otáček G28, tak uvidím, jestli není zrada v něm.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 21.03, 2011 13:14 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 25.1. 2009
|
Zaslal: Po, 21.03, 2011 13:46 |
|
diego191: Problém je že pokud nesedí přesně rozvody tak řídící jednotka nemá z čeho brát časování ,to dělá až když se roztočí,potom už to jde doladit VAGem,nicméně pokud budeš mít ten úhlovej snímač v pytli tak to nenatočíš i kdyby ses zbláznil.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Po, 21.03, 2011 21:59 |
|
Tak už to jezdí. Čidlo na vačce i klice bylo OK. Dneska jsem bez ohledu zda je to třeba nebo ne všechno zapojil, napustil chladící okruh a s čerstvě nabitou baterkou začal startovat, po druhém delším startování se začal chytat. Podle VAGu byla rozhozena synchronizace vačky a kliky o 3°, tak jsem to tím ozubeným kolem na vačce srovnal na 0°. Zítra uvidím, jestli to jezdí opravdu tak, jak má...
|
|
|
|
|
|
|
|
|