AK nováček

Registrace: 31.1. 2011
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 10:50 |
|
Zdravím!
Potřeboval bych poradit při koupi vozu Audi A4. Zatím jsem si vyhlídnul tuto
http://auta.yauto.cz/audi-a4-1-8-t-4x4-lm-aut-klima-koup-cr-922872.html
Co jsem si tady pročítal diskuze, tak tahle benzínová kombinace bude asi nejlepší. Bude to moje první auto a chci aby to bylo právě Audi, ptže tyhle auta miluju odjakživa. No co se týče mých požadavků, tak hlavně aby vydrželo aspoň 3-4 roky bez větších investic než si našetřím na něco lepšího. Dlouhé trasy jezdit nebudu, spíše z práce/do práce, sem tam nějaká vyjížďka, tak proto benzín. Po nějakém výkonu se taky nepídím, hlavně aby to jezdilo. Já vím, že bych si mohl vybírat z jiných dostupnějších aut, ale Audi je Audi a ze svých nároků jsem nikdy neslevoval, tak proč teď začínat
Jinak bych chtěl poradit na co se tak zeptat důležitého a na co si dát bacha při koupi. Nejsem moc přes auta a znám jen základní věci, takže za každou radu budu rád.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 10:50 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 21.11. 2010
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 11:12 |
|
Zdravím,.. tak rád se ti pokusím poradit  Jelikož je to tvoje první auto a nechceš mít větší investice tak už bych jako první věc možná vypustil to quatro,.. jo je to super pomocník o tom žádná ale údržbově zas o dost výš než třeba předohrab,.. ke všemu budeš mít zas o něco větší spotřebu, na druhou stranu jestli bydlíš na vysočině něbo někde v kopcích kde je krutá zima tak by to nemusela být špatná věc  Motor sis vybral dobře 1,8T je dobrý motor a na dojíždění je to chytrá volba.Při nákupu z bazaru se nemá cenu ptát vůbec na nic protože ti vždycky nablábolí spoustu keců a pravda je jinde,.. co ti doporučím tak vem s sebou dalšího člověka nemusí to být ani odborník,.. sedněte do auta kámoš do zadu a auto projedtě tak v 80km rychlosti po najěkaý vypečený polní cestě (stačí obyčejná silnice víme jak to u nás je takže nepojedeš daleko  ) poslouchejte jestli někde něco nemlátí, tyhle auta maj hodně náchylnou nápravu především vepředu ale i v zadu to není ideál ale je to audi takže se to těžko odhaduje protože to fakt tlumí dost,.. nech si to zahřát na provozní teplotu a zkus jak jde auto za plynem,.. skontroluj chladič čichej všude možně jestli neucitíš fridex nebo olej, dej pozor na výfukové plyny jestli to nesmrdí nějak víc než by mělo,.. ucpi rukou na chvíli výfuk za chodu motoru a poslouchej jestli někde neprofukuje potrubí,skontroluj kotouče brzdový jestli jsou dobře obroušený, přejed rukou po gumách jestli na nich budou vlny je možný že jsou špatný tlumiče ..prohlídni motor jestli tam není někde vytelkej olej, pokud bude motor vypucovanej jak podnosovej tác, tak ihned pryč od auta, aby zakrily vytýkaní oleje tak to vypucujou a maj vystaráno  kosmetický vady už nějak musíš pořešit sám, každopádně když tam najdeš cokoliv na co tě neupozorní dopředu bud smlouvej o ceně nebo to prostě neber,..I tak se připrav že investice audi bude chtít vždycky,.. a kor když kupuješ z bazaru,.. Kdyby něco napiš sem,lidi ti rádi poradí,.. přeju abys radu nepotřeboval  Hodně zdaru
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 11.12. 2007
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 12:00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 12:14 |
|
Moc díky za rady! Konečně forum, kde se něco dozvím
Jinak ohledně těch investic a údržby. Co bych si měl pod tím představit? Tedy rozdíl T oproti T quattro*. Je fakt že 4x4 nevyužiju,ptže bydlím na sídlišti a pracuju v centru města, takže maximálně, když někam pojedu na výlet do terénu. Ale těch T verzí moc není a spíše je klasická 1.8 nebo právě quattro*.
Když se budu chovat k autu slušně, a dělat pravidelné výměny a kontroly, tak by se teoreticky nemělo nic podělat ne  Jako nějaký ten výdaj zvládnu, ale nechtěl bych dávat do auta 5000 každý měsíc jen za opravy...samozřejmě chápu že jsou to ojetiny, tak to třeba bude chtít jednou za čas do toho nvrazit víc než za výměnu oleje. Koukám že 1.8T máš, tak se zeptám na Tvou zkušenost 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 12:47 |
|
| Mike100 napsal: | quattro* neni zadna udrzba navic.. |
Ale já myslím že je  hlavně zadní náprava je logicky o dost složitejší takže o to víc věcí který se mohou zkazit,...  ale neříkal jsem že to e tak razantní ale rozdíl tam určitě je,..
Já jsem s autem naprosto spokojenej, deně jezdím do práce 6 km tam a zpět a ted v zime jezdím za 10 litrů na 100 Km, v létě ale není problém se dostat na 8,5 aspon u mě to tak je nelhal bych zbytečně  samozřejmě s lehkou nohou,.. ale zprvu to byl šrot  a to kapitální ale zainvestoval jsem a ted do toho liju jen benzín  samozřejmě že se občas někde něco skazí ale to u každýho auta, ted se chystám provést pár velkých změn na autě, kdyby stálo za kulový tak se ho zbavím.Jináč fakt zásadně doporučuju vzít pouze motor 1,8T , o 1,6 vůbec neuvažuj a o 1,8 bez turba taky ne  u 1,6 budeš mít spotřebu stejnou jak s 1,8T a požitek z jízdy žádnej, u 1,8 budeš mít o malinko lepší spotřebu ale zas to nepojede tolik co s turbem,..CHovat se k autu slušně je základ,..ale pokud už zezačátku koupíš špatnej kus tak ti nepomůže ani svěcená voda  zkus zauvažuovat o tom koupit nějakou vydechlou audinu za pár kaček u který víš co je špatný a vyměnit to s tím že budeš vědět že je tam všechno 100%, dostaneš se třeba o 5-10 tisíc víc ale na drhou stranu budeš mít jistotu,.. To co jsem koupil já za to bych se tedka nejradší oběsil  Ale ted k tomu nemám nic jinýho než jen chválu 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 17.1. 2010
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 14:23 |
|
Jestli Q nějak nepotřebuješ, zvážil bych i předohrab. 1.8T je do B5 asi ideální volba, o tom žádná. Lehký a dostatečně výkonný motor.
Berry tady na klubu prodává docela pěknou B5 bez Q za slušný peníze: http://audiklub.cz/prispevekt166483
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 14:33 |
|
jj, můžu jen doporučit  a budeš li chvít mám tady pěkný litáky na to 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 15:05 |
|
| PetrVac napsal: | Jestli Q nějak nepotřebuješ, zvážil bych i předohrab. 1.8T je do B5 asi ideální volba, o tom žádná. Lehký a dostatečně výkonný motor.
Berry tady na klubu prodává docela pěknou B5 bez Q za slušný peníze: http://audiklub.cz/prispevekt166483 |
Ano po Berryho autě už jsem pokukoval
Každopádně první pojedu obhlídnout to quattro* jestli za něco stojí. Sice pohon 4x4 teď momentálně asi nevyužiji ale co není může být  Jinak k tomu Q obecně je tam vyloženě něco oproti klasice co se většinou posírá a stojí to pak strašné prachy to opravit? Nějaké zkušenosti majitelů by se hodily 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 15:05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 5.11. 2007
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 15:46 |
|
Fr3NZyY:
neznam nikoho kdo by mel s Torsenem problem
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 16:01 |
|
Fr3NZyY: Na samotném quattru není v podstatě nic, co by se sypalo. Jen na zadní nápravě, ta je z toho důvodu složitější jak už tady psáno a může se třeba vysypat na zadku homokineťák nebo tak. Žádné horentní sumy opravy to nebudou, ale jsou to samozřejmě případné náklady navíc. Pak jen, že s Q je malinko vyšší spotřeba. Pokud jezdíš víceméně po městě a nebydlíš třeba v kopci, kde je problém v zimě vyjet apod., určitě bych FWD* nezavrhoval. Ono když to trochu člověk s autem umí, tak i s FWD* se dá vyjet kde co. Jen s Q je to větší brnkačka. Od Q Tě samozřejmě neodrazuju, pokud Tě láká a stojí Ti zmiňované přednosti a negativa za to, tak proč ne  . Sám chci taky koupit A4 s Q, protože tady u nás na Vysočině silničáři věčně spí (ne, že by se tady s FWD* nedalo jezdit a někde vyjet, vždycky se to nějak povede, ale za ty nervy mi to v zimě nestojí  )
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 16:41 |
|
PetrVac: Tak je fakt, že žiju ve městě takže pro každodenní ježdění do práce Q asi nevyužiju. Ale co já vím co bude za rok. Asi to pak vypadá jako zbytečnost kupovat něco co nevyužiju, ale spíše mi to může přínést výdaje navíc
O tu spotřebu mi zas tak nejde jestli to bude o 1-2litry navíc..spíše mi jde o tu poruchovost. Ale to je kus od kusu že.
Nicméně za rady Vám moc děkuju. Teď už jen zbývá přejít od teorie k praxi 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 16:57 |
|
Fr3NZyY: Pokud Ti ty drobná negativa co Q přináší nevadí, klidně se na to jeď podívat, přinejmenším budeš mít aspoň zkušenost pro srovnání s jiným kusem. Jen co koukám, má to přední světla z faceliftu, takže bych důkladně prolezl přední část auta, jestli jde jen o optickou úpravu (asi ano, protože má neorigo světla i vzadu) nebo to bylo někdy v minulosti střelený na předek.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 5.6. 2009
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 17:57 |
|
Fr3NZyY: Vzadu na deklu má jen 1,8. Takže kde je T? Mám dojem, že i ten dekl nesedí se zadníma světlama, ale to můžou dělat ty tuningové lampy. Zaráží mě GO motoru. No, koukám, že to je v OV, budu tam v pátek, tak se můžem sejít a juknout na to. Nedělám servis, ale B5 mám 3 roky a už jsem s ní něco zažil, tak vím, co mám předběžně vidět a s čím zacloumat.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 18:14 |
|
Petr_C: Je to 1.8T, někde na fotkách byl motor vidět (možná na jiném serveru). Jsem si prvně nevšiml, ale vzhledem k tomu, že na víku je 1.8q, kolem lamp to opravdu asi úplně nesedí (fotky mají dost velkou kompresi, tak nevím) , tak kdo ví jestli to víko nebylo vyměněné (a auto možná bouchlé)... A nebo je vyměněný původní 1.8 92kW za 1.8T, ale to asi už hodně spekuluju
Zkouknout to můžete, aspoň bude mít jak už jsem psal něco pro srovnání, když to není úplně daleko.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 5.6. 2009
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 18:38 |
|
PetrVac: 1,8 má přední kotouče bez vnitřního chlazení, 1,8T už má možná dvojté. Ale to se dá dohledat, podle toho, co člověk uvidí. Přečte se štítek v kufru, hodí do výbavy a uvidí se.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 20:34 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 06.02, 2011 20:34 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 12.7. 2009
|
Zaslal: Ne, 27.02, 2011 15:59 |
|
tiez rozmyslam nad audi A4 B5 1,8T quattro* ale kamos mechanik mi vravel vraj je to dost lenivec. vraj je ten motor slaby na quattro*. viem ako ide 1,8T v golfe ale neviem ako v A4 Q. viete mi okolo toho poradit? spotreba sa cca ako pohybuje? predpokladam okolo 10 - 11 litrov
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 6.2. 2011
|
Zaslal: Ne, 27.02, 2011 16:08 |
|
| miso66 napsal: | | tiez rozmyslam nad audi A4 B5 1,8T quattro* ale kamos mechanik mi vravel vraj je to dost lenivec. vraj je ten motor slaby na quattro*. viem ako ide 1,8T v golfe ale neviem ako v A4 Q. viete mi okolo toho poradit? spotreba sa cca ako pohybuje? predpokladam okolo 10 - 11 litrov |
Neřekl bych,že je 1,8T taková hrůza v quattru,ale spotřeba muže být i 15litrů když si začneš hrát na sněhu!  Jinak si myslím,že reál je těch 10-12 na sto.
Nedávno jsem chtěl jít taky právě do tohoto auta,ale nakonec jsem vzal naftu! 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 12.5. 2008
|
Zaslal: Ne, 27.02, 2011 17:10 |
|
1.8T 10-12l je to když to lechtáš, když to podusíš tak jsi na 15 ani nevíš jak. Jede to ale taky si to veme svoje.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 7.11. 2009
|
Zaslal: Ne, 27.02, 2011 19:10 |
|
Jakou to ma nadrz?Myslim kolik litru se tam vleze.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: Ne, 27.02, 2011 19:43 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 12.8. 2008
|
Zaslal: Út, 01.03, 2011 14:22 |
|
v reálu se dá naprosto bez problémů jezdit do 10ti na sto...mám průměr cca 9,5 l/100 a nejezdim zrovna "na spotřebu". dálka je vpoho kolem 8mi a na druhou stranu těch 15 taky není problém 
|
|
|
|
|
|
|
|
|