AK nováček

Registrace: 6.2. 2011
|
Zaslal: So, 12.02, 2011 11:40 |
|
Ahojte, vcera som objavil inzerat na predaj audiny A6 C5 avant tuna v presove kde byvam. Nikde blizko to auto nebolo a tak som bol velmi poteseny, pretoze som pri tom aute este nestal blizko a nevidel som ho inde len na ceste. To nehovorim o tom ze som vobec v nom nesedel.
Prave som sa vratil z bazaru kde tuto audinu mali a priznam sa som navazkach. Nechapte ma zle, auto je to zaujimave, velke, pri slusnej vybave je to kupa bezkompromisna, luxus, pohodlie a proste mam OOOO... ALE ked som do neho sadol zmocnil sa ma pocit akoby som sadol do niecoho co uz je davno stare co uz doraz sa rozleti. Neviem ci bola to konkretne tato audina ktora na mna posobila, sedel som len v tejto. Mozno keby som si sadol do audiny pana ktory inzeruje tuna http://audiklub.cz/prispevekt173881 by mal zmocnil uplne iny pocit. Zial nemam moznost to porrovnat aspon zatial.
Podme ale k jadru veci o com pisem v nazvu tejto temy.
Moja predstava cenova je do 6 000 eur, alebo dajme tomu do 6 500 eur.
pozeral som a napriklad uz Ford mondeo 2006 rocnik do tej ceny zozeniem.
A ine auta tiez ktore sice nesu vyssia stredna trieda (aj ked ford mondeo je neco medzi strednou a vyssou strednou) ale jednoducho su to novsie auta, je tam citit proste ten pokrok vpred. Samozrejme nemaju tak vykonny motor ako ma audina c5 ale proste su novsie.
Zaujimalo by ma ako zmyslate, alebo zmyslali ste vy ked ste mali peniaze a rozmyslali ste. ze kupite si audinu skoro 10 rocnu alebo novsie sice nie audi, ale napriklad velkostne mondeo, laguna,a podobne ale podstatne novsie oproti 10 rocnej audine.
Vdaka za vsetky nazory.
Lukas
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 12.02, 2011 11:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008
|
Zaslal: So, 12.02, 2011 12:10 |
|
Pokud na tebe C5 pusobila dojmem, ze se rozpadne, tak asi nebyla uplne v poradku. Ty auta pusobi solidne a pevne normalne.
zkus si sam projet C5ku verzus mondeo nebo laguna a pak se rozhodni.
Osobne sem jel s novou lagunou, jizda hezka, ale o 8 let starsi C5ce se to zdaleka neblizi. Audi (stajne tak i BMW, MB, atd.) jsou sice drazsi, ale kdyz pak presenes do levnejsi auta, tak pochopis proc.
Za me - jdi do C5. Kazdopadne ale nekupuj tu prvni do ktere sednes jen proto, ze je nejbliz tvymu bydlisti.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 8.2. 2009
|
Zaslal: So, 12.02, 2011 12:15 |
|
Když sednu do své C5 z roku 2001 nebo do SuperBa 2009 a nového Touarega, tak nepoznám rozdíl. Takže jsi musel narazit na pěknou mrdku. Já bych volil raději 10 let starou Audi jak novou šodofku.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: So, 12.02, 2011 12:38 |
|
Tak bol to konkretne tento kusok
http://audi-a6-avant.autobazar.eu/25-TDI*- quattro*-premium-id1889498.html
Ale nic tam nelicovalo, aj to mi znicilo mozno dojem, dokonca a ked pozeram na tie foto znova tak chapem preco urcite uhly niesu pocvakane.
Ja som tiez toho nazoru ze radsej 8 rocne auto vyssie triedy luxusne, comfortne, vykonny motor, proste vybava bezkompromisna. ako keby kupit novu octaviu zakladna vybava, zakladny motor a setko zakladne a ovela ovela vacsia cena.
Len ako ta konkretna audina na mna vobec dojem neurobila. Ale hlavne som ju videl, sadol do nej a je to pekne velke auticko. Sedan sa mi ale paci viac ako avant.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 10:58 |
|
noveL84:
A6 C5 je poctivej kus auta. Je to hodně bytelný a já i po těch letech mám pocit, že jsem obklopen masou materiálu a cítím se v něm výborně, bezpečně, klidně.
Bohužel mluvíme o autech, která jsou v nejlepších případech 7let stará. Sehnat vůz v dobrém stavu je zázrak, protože všichni ten dobrý stav chtějí, ale když ho náhodou seženou, velmi zřídka ho dokážou udržet.
Držím palce.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 11:33 |
|
root velmi pekny kusok mas. Presne taky by som chcel aj ja. Ak by som si sadol do tvojho teda co sadol, len ho videl tak by som urcite bol ohromeny. Mal som tu smolu ze prve co som videl, pri nom stal a mohol sa ho dotknut bol podla vsetkeho rozdrbany srot. Ale vcera ked som isiel z parkoviska som videl krasnu C5 tku a opat som si len potvrdil ze je to super, je to pekne.
Vsimol som si ze mas 3,0 ako s tym jazdis? kolko mas spotrebu v meste? Inak velice pekny auto mas, ale to som pisal hore
A je pravda ze tie benzinaky su neznicitelne motore?
Lukas
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 12:47 |
|
noveL84:
Jezdím teď hodně Bratislavu a Oravu, jestli chceš není problém se sejít nějak při cestě a svézt se
Jezdím s tím kolem 12ti, teď v zimě a převážně město což je na automat ve čtyřkolce celkem slušná spotřeba. Za pochvalu děkuji
A ano zdá se mi nezničitelný, automat celou dobu motor chrání, takže si při nájezdu 260tkm zatím jen spokojeně šumí a nevykazuje nejmenší známky poklesu výkonu, nebo kondice. Ale snažím se mu dávat tu nejlepší péči, včetně nejlepšího benzínu. 3xklepu na dřevo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 13:45 |
|
noveL84: root: Ta spotreba ve meste je hodne dana Rootovim klouboucnickym stylem jizdy 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 13:45 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 11.12. 2008
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 14:02 |
|
Kamarad kdysi rikal, jak jdes pro auto-byt jen neco se Ti na tom nezda rukce pry od toho!
Musel jsi narazit na plecku, ted jsem se vratil z obeda a vezl me kamos touto A6 a je to poctivy kus auta (a ta jeho uz ma kwa neco za sebou) a celkem vse ok.
On Mondeo, Laguna dnes v bazaru muzou pusobit noveji, lepe ale neni to tak pravda... Znam rozdily mezi znackami a jednoznace rikam jdi do AUDI, jen nespoechej a trpelive vybirej...Co A4 ?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 18.8. 2010
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 16:52 |
|
noveL84: Pokud jsi z Prahy, tak Tě klidně svezu s A6 s poctivými 278.000km a uvidíš, jestli jo, nebo ne.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 10.3. 2009
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 18:30 |
|
Pokud můžu taky trochu poradit tak určitě Audi. Jinak jsem měl i Passata a řekl bych taky spolehlivé a prostorné auto. Tak já radím když auto tak jedině Audi nebo VW.  Ale v Audi je pohodlnější a konfortnější jízda. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 19:20 |
|
root a freddy dakujem za lakavu ponuku sadnut si do vasich krasavic, urcite by som neodolal. Deli nas ale dost velka dialka, ak by ste ale mali nahodou cestu na vychod Slovenska niekde v blizkosti Presov / Kosice, kludne sa ozvite, velmi rad si sadnem do poriadneho kvalitneho auta. Freddy tiez velmi pekny kusok, palec hore, nadherka.
Inak ta spotreba teda nadhera 12 v meste, cakal som teda viac, tak 14. ja som jazdil 11 v meste a to som mal len 85 kw motor na mojom uplne prvom volve.
petersweter:
Tak ono tak ti poviem, ja som sa uz dlho nezaujimal o 10 rocne auto ale ked som pozrel co vsetko a audina A6 c5 mala v tej dobe. xenony som si myslel ze vted dobe ani neexistovali, Tempomat* ani nehovorim a ono to malo v beznej zakladnej vybave. JE vidno ze to bolo pokrokove auto len v tej dobe nie kazdemu dostupne. a sice v tej dobe som mal 17 rokov som sa nahanal za kockami a nie za autami...
A4 je mala, chcem nieco vacsie, co bude aj take prezentacne ked uz robim toho obchodnika a lietam po zakaznikoch, ale zaroven aj dost velke na to aby som tam vpohode nalozil vsetko co chcem ked pojdem na vylet s rodinkou.
Taze jednoznacne A6 c5.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 19:33 |
|
No tady se vetsinou dozvis ze audi=zidi, ptz. Se za vsechno plati(zadni okna v elektrice, palubni pc atd). Takze uplne v zakladu to nebylo!
Nekdo to pekne nalozil;)
Stastnou volbu!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 18.8. 2010
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 19:54 |
|
noveL84: Člověče to asi ne, možná si někdy udělám výlet za rodinou na střední slovensko, ale i tak je to docela daleko 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 20:06 |
|
petersweter: no ale elektricke okna to malo v zaklade, a xenony tiez. ale na auto v tej dobe za
1 776 000 KC v zakladnej vybave, teda vela tej zakladnej vybavi nemalo.
http://www.auto.cz/audi-a6-avant-3-0-quattro*-183
tam dole pise zakladnu vybavu.
freddy:
veru je to daleko 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 20:12 |
|
Ja to myslel obecne. Dnes se muzes podivat u automobilek kolik chteji za navigace!
Dobrou externi koupis za 10(to uz je delo) a do auta bez problemu 50-90tis(hdd, tv tuner).
Pak to fetaci kradou a prodavaji za 2,3tis...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 14.02, 2011 20:12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 16.02, 2011 13:22 |
|
petersweter:
v tom mas pravdu za vsetko sa plati. sokuje ma ked este vidim auto ktore nema v zaklade klimatizaciu
Vcera som sedel v 2,5 TDI* Allroad 2002 aj som sa na nej povozil, bol to 200 nasobne lepsi a krajsi dojem ako z tej ktoru som videl prvu. Bazarnik to samozrejme ospevoval ale nevyzeralo to zeby tomu autu nieco bolo, no ja nesom odbornik a tak som mu povedal ze doveziem si znameho a ze chcem ist aj s autom na diagnostiku. (viete take ojeby zeby sa mi venoval co najdlhsie a poukazoval mi vsetko) lebo samozrejme nechcem diesel. Ale prislo mi to aj dost drahe, lebo chcel za nu 8500 eur.
Problem bol aj v tom ze nikto mi to nepreliazuje ak je to starsie ako 10 rokov. No este mam nieco cez mesiac na kupu, tak uvidim, v kazdom pripade sa nevzdavam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|