Muž
Registrace: 12.11. 2010
Zaslal: St, 22.12, 2010 8:06
no ked uz sme sa sem dostali, zaujimalo by ma, preco? malo to vypnute eds/esp/whatever a uzavierku zadneho diferencialu? (teda ak som spravne pochopil, ze rada Q ma quattro s torsenom...)
to ze to tak podla scenara videa malo byt mi je jasne podla loga na tej konstrukcii.
Muž
Registrace: 5.12. 2010
Zaslal: St, 22.12, 2010 10:56
ako ja neni som nejaky maniak do aut.....ale podla mna toto video nema nic spolocne s tym ktore auto je na tom lepsie....kolko krt na to pozeram vidim jak sa na audi len bezmocne presmikuju pneumatiky....zaujimalo by ma ci mali ozaj zimne na audi.........?????????mam audi a4 1,8T quattro ale taku rit som este nezazil ked som mal dobre gumy........Quattro je prvy system pohonu vsetkych kolies tak ako pardon ale neverim tomu zeby bolo tka nahovno.........
Muž
Registrace: 5.12. 2010
Zaslal: St, 22.12, 2010 11:01
hehe....toto nech mi niekto vysvetli.......audi ma prednu napravu uz na rampe ale zadna je stale na suchej zemi.....ak je quattro tak preco sa predna naprava presmykuje a zadna stoji????blbost dajaka ne???? ta asi ze by sa bez problemov pohol ked ma v zadu diferencial a sucho pod kolesami......
To je nějaká hovadina, nevěřím že by to Audi quattro nezvládlo.
Ta holka s tím Bavorem jela úplně jinak plynule, z Audi tam skoro jen tak naskákala, jako by ani neměla snahu s ní tam vyjet.
Já tomu věřím ... tak je zásadní problém v těch válcích, do kterých se posadí jedna nebo druhá náprava ... prakticky nulový Mk ... a jestliže je nulový Mk na jedné nápravě a poměr přerozdělení může být max 1:4, tak na tu nápravu s adhezí zůstává 3x skoro nula ... a to je malinko větší "skoro nula"
A tak to prostě stojí a nejede ... už se to tu řešilo mockrát (vč. Krollboysova pokusu).
Muž
Registrace: 16.8. 2009
Zaslal: St, 22.12, 2010 11:18
pěknej koment:
Turn ESP/ASR ON in Audi and it will drive through this test.
BMW is cheating because xDrive is fully electronic drive, so if their would turn OFF xDrive electronic control the BMW would not be even able to move. Audi Quattro Torsen is fully mechanical drive, and in this particular case needs some help from electronic control unit (because of design feature).
Javim: ano...ale taky u krollboyse slo videt, ze staci prodat plyn. Jenze mi na tom nesedi jina vec...proc u audi se normalne valce toci a u bmw se nepootoci ani o kousek? Ty valce jsou u BMW zabrzdene, podle me
Hlavne prvni test s prednimi koly ve valcich byl celkem jasny, protoze z toho co vim, tak bmw ma nahon na zadek a az v pripade prokluzu se pripina predek, takze vyznam nula...a druhy pokus mam opravdu pocit, ze valce jsou zabrzdene
Turn ESP/ASR ON in Audi and it will drive through this test.
BMW is cheating because xDrive is fully electronic drive, so if their would turn OFF xDrive electronic control the BMW would not be even able to move. Audi Quattro Torsen is fully mechanical drive, and in this particular case needs some help from electronic control unit (because of design feature).
cypreessDK před 23 hodinami
Taky dobry no....je to kazdopadne tak, jak uz bylo receno...uz podle loga na te rampe byl vysledek jasny a jinak to dopadnout nemohlo Takovych videi uz tady visi spousty
sTeblo: No to jo, ale tady taky stačilo přidat plyn a předek válce přejel ... akorát zadek už to nedal, protože se to snažilo stoupat do krpálu jak sviňa
Krollboys to sice také zkoušel do kopce, ale jen relativně mírného
Jestli to bylo u BMX přibržděné, nebo je ta elektronika opravdu tak rychlá, nedovedu posoudit.
Muž
Registrace: 16.8. 2009
Zaslal: St, 22.12, 2010 11:33
A ještě jeden názor z YouTube:
audi has a torsen center diff, it multiply the torque from the wheels thats spinns and send it to the others (up th 3 times), but when the car is on the rollers there is no torque (0*3=0). but all you have to do is hit the brakes, the the frontweels will start to move (1*3=3)
Tywe to už evergreen tyhle videa Quattro vs xDrive na válcích... S xDrivem jsem měl tu čest se svézt a vůbec to nejni špatný, ale jestli to chtěj prodat na základě těchle úsměvnejch testů tak je mi jich líto...
Se zeptejte na technický, jestli je problém s quattrem vyject z nezabržděnejch válců...
Jinak pro fajnšmekry trochu lepší test:
audi has a torsen center diff, it multiply the torque from the wheels thats spinns and send it to the others (up th 3 times), but when the car is on the rollers there is no torque (0*3=0). but all you have to do is hit the brakes, the the frontweels will start to move (1*3=3)
Jojo, to uz se tady taky resilo, ze kdyz hrabes, staci tuknout po brzde a jedes dal Jenze to se resilo u aut bez elektroniky, tady u novych aut uz by ti to mela delat elektronika....a ta byla pri tomhle testu urcite vypnuta
Rhino: snadnej reklamní trik, u BMW nechaly zaplou elektronickou uzávěrku diferáku nebo jak se tomu v tomhle nadává, na jedný straně jsou kola zabržděný... u audi tohle nejspíš vyply... každopádně Xdrive není špatnej, ale že by to byl až takovej rozdíl oproti quattru, tomu nevěřim.
edit: jo a to první video je jasnej příklad toho, že neví jak pracuje torsen, mám pocit že kdyby roztočila kola tak by torsen převedl točivej moment dopředu a vytáhlo by jí to.
stream: Na každej typ pohonu 4×4 u silničních aut existuje modelovej příklad, kdy stoprocentně selže a je jedno, jestli je to Quattro, xDrive, 4matic, Haldex nebo co já vim co. Otázkou zůstává, jak často na silnici jezdíš třeba po válcích...
Muž
Registrace: 14.1. 2008
Zaslal: St, 22.12, 2010 13:25
Mne se zda, ze ty valce v pripade BMX (cas 02.06) nejak podezrele stoji. Videt to poradne neni, ale ze by se ta zadni kola nepootocila ani o kousicek? To se mi nejak nezda... :-/
Rhino: Na STK jsem si to sam osobne testoval na dvou quattrech, technic ze me meli prdel a sebehli se jako v cirkuse..a pohodicka, funguje presne tak, jak ma. A tyhle vide ja osobne nemusim a nevyjadruji se.
Na druhou stranu, i kdyby to byla tisickrat pravda, tak cemu to pomuze? V praxi se do takove situace nikdy zadne auto nedostane, leda ze by viselo na brise s prednimy koly v prikopu a to se stejne tak z takove situace nevyskrabe zadna ctyrkolka na svete...
Rhino: Na STK jsem si to sam osobne testoval na dvou quattrech, technic ze me meli prdel a sebehli se jako v cirkuse..a pohodicka, funguje presne tak, jak ma. A tyhle vide ja osobne nemusim a nevyjadruji se.
Na druhou stranu, i kdyby to byla tisickrat pravda, tak cemu to pomuze? V praxi se do takove situace nikdy zadne auto nedostane, leda ze by viselo na brise s prednimy koly v prikopu a to se stejne tak z takove situace nevyskrabe zadna ctyrkolka na svete...
včera jsem zůstal stát na rovný silnici na ledě a předek prostě hrabal a nic takže v tom případě by se mi hodilo, aby mě zadek vytáh... takže taková situace se lehce stane...
stream: Na každej typ pohonu 4×4 u silničních aut existuje modelovej příklad, kdy stoprocentně selže a je jedno, jestli je to Quattro, xDrive, 4matic, Haldex nebo co já vim co. Otázkou zůstává, jak často na silnici jezdíš třeba po válcích...
takováhle situace ale může lehce nastat...
kdy stoprocentně selhává xDrive nebo 4Matic?
Muž
Registrace: 31.5. 2008
Zaslal: Pá, 07.01, 2011 14:16
no ale neviem či by som v kopci zastavil keď som sa akurát rozbehol a je to jedno či mam quattro,alebo iný náhon na 4kolesa a pri predokolke zastviť tak aby som sa mohol rozbehnúť...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Neůžete přikládat soubory v tomto fóru. Nemůžete stahovat soubory v tomto fóru.