AK batole

Muž
Registrace: 19.10. 2010
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 12:57 |
|
Mauglí: jistě... Po štatlu jezdí v noci bílá Ochcávka se zatmavenými skly a se starým "radarem" GESIG...najede za tebe, několik vteřin odečítá, pak před tebe a za tím černým oknem se rožne STOP POLICIE.  Nebo je tu nová červená nepopsaná Ochcávka Tour v kombajnu nahlínáchpyčo, prostě si řekneš zahrádkář jede na chalupu, tak to předjedeš (zase zatmavený skla)...a herdek vpředu dvě pecky a v masce bradavice. Jsem málem probrzdil gumy 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 12:57 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 13:08 |
|
Mauglí: Je to tak. Driv, tam bylo neco ve smyslu, ze to auto muselo byt aspon oznaceny napisama na dverich. Jinak z toho nesmeli ani merit. Pak si to kurvy zmenili a je tam napsany jen auto policie,ale oznaceni se neresi.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 21.9. 2010
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 13:36 |
|
já vám povim, jaká je praxe, alespoň teda u nás. Nikdo nechce nic zastavovat, protože tahle práce je z 80 procent jen papírování. Takže třeba dýchat se dává jen z nouze. Pokud se nějaký alkohol chytne, je to práce na 4 hodiny, papíry papíry papíry. Máme ve městě malej baráček s ústavní výchovou pro holky, každý den utíká jedna nebo dvě chovanky, prostě odejdou ze společných vycházek a nám to pak přijdou říct vychovatelé s úsměvem na tváři. Pro nás to znamená, jedna chovanka +- hodina a půl papírování. Dálší kapitolou jsou kontroly a buzerace od vedení. Na každou směnu máme přesný plán, který se před šichtou přebere a vozí se ssebou, na něm je popsaný celý průběh šichty, každou hodinu musíme být někde jinde, body v kolik a kde máme zastavovat, kontrolní body, kam nás jezdí kontrolovat a další. To že stavíme auta někde na nesmyslném místě, to je vše práce vedení, né těch obyčejných. Kolikrát se stalo, že přijela kontrola, zkontrolovala a při odjezdu zajela za buk a čekala, zda nejedeme z přestávky o nějakou tu minutu později. Další věc, nám spadá pod obvod 8 obcí, nějakých 60-70km čtverečních, limit co můžeme s autem za šichtu je 50km, v plánu máme auto zhruba +-7 hodin za šichtu, takže se jezdí na jedničku a i to je moc. Pokud zastavíme na pár minut, operační nám volá proč stojíme, jelikož jsou v autech GPS. Kontrolníci u nás na baráku " proč topíte na pětku, když se dá i na trojku" upozorňuji, že z celého baráku běží jedno topení na stálé službě, kde jsme zavřeni. "Proč támhle svítíte, ty kytky dejte pryč, to se musí zalévat", někde dokonce odpojili teplou vodu. Tohle všechno na malém oddělení, kde sloužíme po dvou, pracoval jsem chvíli na velkém, kde je to daleko horší, nejsou vůbec problém pěší hlídky přes noc, kdy v 7 večer jsem přijel do práce a v 7 ráno jsem se měl vrátit, dali mi plán kde se mám každou hodinu pohybovat a nazdar, bez auta, venku -20,a takhle třeba 3 noční za sebou. Lidi na vás pořád zírají, čekají kde uděláte chybu, jsou toho plné zprávy, pořád jen Policie tohle, Policie udělala špatně atd. Já stavím u silnice a neni problém, že z aut na nás pokřikují, mladý co jdou z chlastaček mají blbé narážky, to se potom taky necítíte moc dobře. Další věc, pokuty, nevim jak jinde, ale my máme limit asi 5 pokut měsíčně, je na nás, jestli to splníme, nikdo se kvůli tomu nepřetrhne, mně osobně je blbé dát pokutu i za propadlou technickou, a to dávám maximálně v řádu stokorun (100-300), ale znám lidi, kteří prostě za blbost dají klidně dva tisíce a pak se s tim ještě chlubí. Vždycky se najdou nějací šašci, v každém zaměstnání.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 13:42 |
|
Pokud se cokoliv oznámí, mlhovky, pásy, světla, mobil atd na příslušný úřad, mně jako policistu si tam vždycky předvolají, samozřejmě ve svém volnu. Kolikrát je úplně normální, že přestupce s úředníkem sedí vedle sebe a mě tam vyslíchají jak malého kluka, nakonec si podají ruce a smetou to ze stolu, další věc, proč tyhle věci nikdo nechce dělat. Další je alkohol, říkal nám pán z magistrátu, že v Praze nebo větších městech se chlast už ani nechytá, jelikož ti movitější si vemou právníka a roznesou každýho jak malého kluka. Například se používá doba výdechu v přístroji drager, která by měla podle nějakých směrnic být vždy asi o necelou vteřinu delší, než si přístroj zapípá, to stejné vydechované množství vzduchu by mělo mít dle papírů nějaké větší množství, než si Drager veme. Dále že pokud je venku chladněji, tak přístroj by měl být zapnutý asi 15 minut před první zkouškou a další nesmysly, na kterých to potom končí, taková je praxe. Zastavil jsem v neděli odpoledne starýho pražáka, jen co vystoupil začal nadávat, proč v neděli zastavujeme auta (máme v plánu vždy v pátek a neděli víkendovou dopravu, tzn. 3 hodiny stavění aut), proč otravujeme slušné řidiče, proč jsem zastavil jeho, když má nové auto, že tu jezdí větší plečky atd, běžnou kontrolou, kdy ukáže jen papíry a za 2 minuty jede dál, tak se hádal asi půl hodiny. Mrtvoly ke konci služby jsou také příjemné. Tahle práce neni nic exkluzivního, a že bych bral nějak extra velké peníze, to nevim.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 13:49 |
|
Ezio: Je mi jasny, ze za to misto kde se meri nemuzou ti co u toho radaru stoji. Je to chyba celyho systemu. To stejny s tim papirovanim.
To oznaceni "kurvy" neber nijak moc spatne - tatka vas tak nazyval vzdycky a me se to nejak vzilo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 13:52 |
|
| bicek napsal: | Ezio: Je mi jasny, ze za to misto kde se meri nemuzou ti co u toho radaru stoji. Je to chyba celyho systemu. To stejny s tim papirovanim.
To oznaceni "kurvy" neber nijak moc spatne - tatka vas tak nazyval vzdycky a me se to nejak vzilo. |
My hlavně neměříme, tohle dělá dopravka a ti jsou kapitolou sama pro sebe.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 3.2. 2009
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 13:55 |
|
Ezio:
Tak to ti nezávidím. To pak je snad už jen o tom, jestli jdeš ze služby naštvaný nebo bez emocí. O radosti z práce to asi nebude 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 11.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 13:59 |
|
Ezio: Zrejme dobry oddil, hazet spinu na kolegy..
bicek: Oukej
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 13:59 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 14:09 |
|
| Mike100 napsal: | Ezio: Zrejme dobry oddil, hazet spinu na kolegy..
bicek: Oukej |
jen říkám, že se všude najdou blbci, nás je hodně přes 40 000 tisíc, takže vždycky neni problém najít nějakýho a dát ho do televize, kde z toho je pak velký boom
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 16.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 15:59 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 20:23 |
|
protože neni práce, tady na západě je to bída, ale po tom co jsem přešel na to malé oddělení je to už snesitelné  jinak odchází mnoho policistů, tenhle přístup a situace, co tam teď je, je vážně hrozná. Oni na to snížej tabulku, a místo po tom co odešel jako by nebylo, takže práce je dost. Ale Solcik říkal, že mě veme na sjezdovku, můžu tam prý obsluhovat vlek pro děti 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 16.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 20:45 |
|
Ezio: tak pojď na východ, tady práce je. na každého dvě místa... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 10.12, 2010 20:46 |
|
super,že váš takhle kontrolují.to mi trošku zvedlo mínění o polcii,alespon že se tam někdo snaží trošku myslet šetřit.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: So, 11.12, 2010 0:03 |
|
Kovi: To sice jo,ale uz je to dovedeny do opacnyho extremu. zakazat kvitka kvuli spotrebe vody ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|