Caute,
chcem sa podelit s malou prihodou, ktora sa mi stala nedavno na Q7 (2004). Po nastartovani mi zacala svietit kontrolka zhavica a neustale svietila. Vykusal som vypnut/zapnut zapalovanie, ale nepomohlo. Myslel som si, ze iba nejaka sporadicka chyba a ze bude treba resetnut auto, lebo fungovalo spravne po celej ceste. Teda som si to iba myslel. Najprv som si vsimol, ze mi nefunguje
Tempomat*. Po prichode, som nevedel vytiahnut kluc zo zapalovania. Skontroloval som auto a zistil som, ze mi stale svietia brzdove svetla. Troska som zagooglil a nasiel som na nejake americkej stranke riesenie (hoci popis bol na A3, ale postup identicky):
vyřešeno:
Kluc sa da vytiahnut zatlacenim poistky, vedla kluca. Taky maly nenapadny kruzok, treba pouzit sparatko, ceruzku, alebo nieco podobne. Kluc sa uvolni a da sa normalne vytiahnut. Pricinou bol nefunkcny snimac brzdoveho pedalu. Stoji 12 Euro a da sa velmi lahko vymenit: Pod volantom treba odstranit plast, ak sa dobre pamatam, je prichyteny 3 skrutkami. Pri brzdovom pedaly je snimac, vytiahnut kable, snimac vybrat otocenim, je tam iba zacvaknuty. Pred namontovanim noveho snimaca sa treba presvedcit, ci je pedal uplne uvolneny a ci je snimac tiez uplne povytiahnuty. Novy snimac osadit, otocit az pokial nie je pocut cvaknutie. Pripojit kable. A hotovo! Treba vytiahnut kluc a spat a uz by to malo byt ok. Treba davat pozor, ze vraj snimac sa da osadit iba raz a ked sa to nepodari na 1x, tak treba novy.
Stary snimac zlyhal z dovodu unavy materialu, zlomeny kovovy pliesok kontaktu.
Dufam, ze to niekomu pomoze
Stary spinac + krabica noveho (novy vyzera mierne odlisne):
Uploaded with
ImageShack.us