AK nováček

Muž
Registrace: 29.9. 2010
|
Zaslal: St, 29.09, 2010 19:23 |
|
Zdravím vie mi niekto poradiť mam Audi 80 b3 a na palubovke mam podsvieteny len stredný panel zo symbolmi zvysok nesvieti. Otacky aj stav paliva funguje ale nefunguje mi tachometer, neukazuje mi rychlost. Vie niekto kde je chyba?
Skusal som odpojit a znova zapojit konektory vzadu aj ziarovky pozrel ale nejde to stale.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 29.09, 2010 19:23 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 29.1. 2008
|
Zaslal: St, 29.09, 2010 19:30 |
|
Mam dojem že to jde i přes nějakou pojistku mrkni na to, potom jedině něco špatné na tom plošňáku co je ze zadu na těch budících.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: St, 29.09, 2010 20:51 |
|
| rocky33 napsal: | | Mam dojem že to jde i přes nějakou pojistku mrkni na to, potom jedině něco špatné na tom plošňáku co je ze zadu na těch budících. |
No poistku som menil ale ako zistím čo je na plošaku zle? rozobrate som to mal ale nic nezvycajne som nevidel
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 13.7. 2009
|
Zaslal: St, 29.09, 2010 22:33 |
|
Na pojistku jde celá palubka, takže by nesvítil ani středový panel a možná by nemělo jet ani rádio, ale tím si nejsem jistý. S největší pravděpodobností je to tišťák. Já ho mám prasklý na 3 místech. Kontrolky ti blikají, když otočíš klíček?? Prohlédl si to pořádně? Chce to nějaké jasné světlo, třeba diodovou lampu, prostě bílé. A projeto to celé, nejčastějc to praská mezi žárovkama uprostřed. Kabeláž by to být neměla, že by praskly dva kabely zaráz, no nevím.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 20.11. 2008
|
Zaslal: Čt, 30.09, 2010 7:24 |
|
Mě to taky nesvítí, vůbec nic a tachometr občas přestane ukazovat, stačí bouchnout do palubovky a zase ukazuje, z toho usuzuju, že je někde na budíkách špatnej kontakt nebo studenej spoj - budíky ven, přeletovat plošňák, zkontrolovat konektory, očistit, prostříknout a při tý příležitosti vyměnit žárovky. A taky samozřejmě zkontrolovat pojistky.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 25.9. 2010
|
Zaslal: Čt, 30.09, 2010 12:56 |
|
koukam dalsi co ma problem s palubovkou  celkem asi na to trpi A80.
me ma prijit multimetr a pak rozebiram a proletuju spoje tak sem zvedav.jakmile se k tomu dostanu pak poreferuju kde byl problem snad to jeste vice nezkur... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 6.10. 2006
|
Zaslal: Čt, 30.09, 2010 13:31 |
|
já mám teď záhadu v doutníku, svítí mi displeje (PC, hodiny, klima), svítí tlačítka, rádio hraje, svítí všechna světla, lze regulovat jas displejů, ale zaboha nesvítí komplet celé budíky.
Vzadu v kufru je elektrika taková divoká asi i kvůli TZ, dělal to nějaký expert. Není od palubky nějaký kabel, který by měl být zapojený, aby fungoval podsvit? Pokud ano, na co je napojený? Na jaké světlo? Popř. kdyby někdo věděl barvu drátu, byl bych moc vděčen.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Čt, 30.09, 2010 22:00 |
|
| Walk3r napsal: | | Na pojistku jde celá palubka, takže by nesvítil ani středový panel a možná by nemělo jet ani rádio, ale tím si nejsem jistý. S největší pravděpodobností je to tišťák. Já ho mám prasklý na 3 místech. Kontrolky ti blikají, když otočíš klíček?? Prohlédl si to pořádně? Chce to nějaké jasné světlo, třeba diodovou lampu, prostě bílé. A projeto to celé, nejčastějc to praská mezi žárovkama uprostřed. Kabeláž by to být neměla, že by praskly dva kabely zaráz, no nevím. |
Radio všetko ide, ked otocim klucom tak sa rozsvietia te kontrolky v strede to ano ale podsvietenie a tachometer nejde vobec.No skusim to este raz rozobrat a pozriet, snad to cele nedo...  bo zohnat nove resp. funkcne bude problem
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 30.09, 2010 22:00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 20.11. 2008
|
Zaslal: Pá, 01.10, 2010 6:33 |
|
na obyčejnou benzínovou 80tku to není problém sehnat. Problém je sehnat jakýkoli jiný - naftový s otáčkoměrem, Coupe budíky s tacho do 260 atd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|