AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 2:46 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 2:46 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 30.3. 2008
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 2:58 |
|
| chest napsal: | Jenže tohle je to o čem tu celý dva dny píšu.
Na rozpory by tu měli upozornit jiný hráči, tedy ti kteří nechtějí být manipulováni.
A chtějí reálně informovat.
Ne já .. ovce ... |
Romijn:Na základě této "úvahy", jo..? 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 3:11 |
|
| Union napsal: | | Romijn:Na základě této "úvahy", jo..? | Na základě úvahy kousek vedle .... ale nezamlouvej tu myš univerzál 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 3:15 |
|
..aha.
Nečtu - nevím.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 13:52 |
|
| Union napsal: | | Romijn:Na základě této "úvahy", jo..? Smile |
Ne, na základě téhle:
| chest napsal: | Je to podobné tomu, co začal dělat Tečka. A to kromě jiného tím, že dodává k dizkuzím své názory a hodnocení. A tím, že je vyřkne je považuje fakt.
To je pro mě jeden z nejhorších způsobů psaní článku a manipulace. Takhle třeba píše Jiří X. Doležal.
Je to hrozný a je to dětinský. Je přece mnohem efektivnější, nechat lidi k těmto názorům pomalu dojít. Než jim to cpát za každou druhou větou. Předpokládám, že nikdo tu není natolik infaltilní, aby si nebyl schopen udělat obrázek sám.
Nechci tu vyvolávat flame. Jen by mě docela bavilo, nečíst opět citově zabarvené články plné osobních komentářů, s diskuzí pod ním vedenou na styl nesmyslných řečí , urážek a familiérností.
Omlouvám se, že jsem sem napsal zrovna o Tečkovi, jak už jsem řekl nechci tu vyvolávat flame. Ani nějakou žhavou diskuzi. Jen se snažim poukázat na validitu daných příspěvků s ohledem na zdroje a celkový přístup k diskuzi. |

|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 29.2. 2008
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 14:44 |
|
Romijn:
si vynechal tu pasáž, kde seš dávanej za vzor! skromnost stranou!
seš navrženej na odměnu. vyfotografování před nastartovanou r8
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 15:12 |
|
jarajede:
to nebylo o mě (ani o tečkovi) ale o chestově připomínce, že komentáře vložených informací mohou zkreslovat pochopení informací ... a s tím určitým způsobem souhlasím.
Ale tady je to OT.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 15:16 |
|
Romijn: Podle mě je to hloupost..
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 01.08, 2010 15:16 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: St, 04.08, 2010 14:14 |
|
| root napsal: | Romijn:
Jednoznačná chyba pilota, nehledej v tom spiknutí. |
Navigační radar na letišti v ruském Smolensku, kde tragicky zahynul polský prezident Lech Kaczynski a jeho doprovod, prý ukazoval špatné údaje. Podle polského serveru Fakt se o tom píše ve zprávě ruských vyšetřovatelů. Ti ji ale nechtějí poskytnout Polákům.
Na radaru prý nefungovalo důležité zařízení, které určuje výšku přistávajícího letounu s přesností na 300 metrů.
Po havárii prezidentského speciálu ruská strana nařídila nad smolenským letištěm výzkumné přelety, které měly za úkol určit možné příčiny neštěstí.
Pro polský novinový server Fakt dokonce naznačil, že chybně fungující radar a světelná signalizace na ruském letišti Sierwiernyj mohou být klíčovými body celého vyšetřování.
| Citace: | | Polská prokuratura žádá po Rusku vysvětlení, kdo a z jakého důvodu manipuloval s osvětlením kolem ranveje smolenského letiště krátce po zřícení polského vládního letadla. Jeden z novinářů totiž vyfotil ruské vojáky a policisty, jak mění v lampách žárovky. Tvrdí, že to bylo několik hodin po zřícení letounu. |
Náhled, klikni pro zvětšení.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: St, 04.08, 2010 14:17 |
|
Romijn:
Výška letounu není určena jen jedním zdrojem informace.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 28.8. 2006
|
Zaslal: St, 04.08, 2010 14:24 |
|
asi tak .. spolejhat se na jeden udaj by byla sebevrazda ...
zase na druhou stranu .. pokud jim v eroplanu ukazoval kraviny a nic neprichazelo z pozemniho radaru ...
tak je to slozity ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 5.6. 2010
|
Zaslal: St, 04.08, 2010 14:37 |
|
Byl to vojenský vládní speciál a jako tákový byl nadstandardné vybavený specialním výškovým radarem. Bylo to uvedeno a potvrzeno.
Co nebylo uvedeno a dlouho se o tom mlčelo, jsou vyhružky politiku pilotovi jakož i jeho předposlední slova na záznamu , když nepřistanu tak mě zabije.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: St, 04.08, 2010 16:39 |
|
| tecka napsal: | | vyhružky politiku pilotovi jakož i jeho předposlední slova na záznamu , když nepřistanu tak mě zabije. |
Jako že si pilot vyhodnotil situaci:
- když nepřistanu, tak mě zabije
- když přistanu, tak se zabijeme všichni
Takže přistál ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 2.2. 2008
|
Zaslal: Út, 24.08, 2010 19:50 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 1.8. 2008
|
Zaslal: Út, 24.08, 2010 20:25 |
|
| jarajede napsal: |
si vynechal tu pasáž, kde seš dávanej za vzor! skromnost stranou!
seš navrženej na odměnu. vyfotografování před nastartovanou r8 |
| Romijn napsal: | | Podle chesta nemáme psát osobní komentáře |
Trošku trapný kluci.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 28.9. 2007
|
Zaslal: St, 08.09, 2010 7:52 |
|
/span>
| Citace: | Přitom v den katastrofy jako jediný poskytl rozhovor ruskému internetovému portálu Life News. Uvedl, že vzhledem k mimořádně nepříznivému počasí na letišti u Smolenska posádce tupoleva navrhl přistát na náhradním letišti, ta však odmítla. Potvrdil, že část posádky sice rozuměla rusky, avšak jen špatně, takže jí dělalo potíže oznamování číselných údajů v ruštině.
O dva dny později však ruským vyšetřovatelům v přítomnosti polského vojenského prokurátora Ireneusze Szelagy nejprve sdělil, že polská posádka ovládala ruštinu nedostatečně. Pak však vypověděl, že když navázal kontakt s polským Tu-154, zjistil, že Poláci zvládají ruštinu natolik zdatně, aby rozuměli všem pokynům z řídicí věže. |
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 08.09, 2010 7:52 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: Po, 20.12, 2010 18:50 |
|
V bratrově rakvi jsou cizí ostatky, tvrdí Kaczyński
Varšava - Bratr zesnulého polského prezidenta Lecha Kaczyńského Jaroslaw vyjádřil pochybnosti o tom, že ruská strana poslala v prezidentově rakvi správné ostatky.
"Mám velmi vážné důvody k tomu, abych pochyboval, že v rakvi, kterou jsem dostal, jsou jen pozůstatky mého bratra. Prezident Lech Kaczynski rozhodně nebyl generál, a tudíž bez pochyby nenosil uniformu," cituje agentura Reuters Jaroslawa Kaczynského, který prohlášením narážel na to, že se měla v rakvi zesnulého prezidenta objevit část vojenské uniformy.
"Když jsem tělo svého bratra viděl poprvé přímo ve Smolensku, poznal jsem ho. Později, když jsem ho viděl ve Varšavě, jsem ho už nepoznal, nebyl to on," dodal Kaczyńsky.
Není ale jediným z pozůstalých, který podobnou pochybnost vyjádřil. Část příbuzných už oznámila, že bude požadovat exhumaci.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: St, 16.03, 2011 3:30 |
|
Polský prezident nebyl sám, kdo zahynul v letadle ...
Makedonský prezident Boris Trajkovski: 26. února 2004
Pákistánský prezident Muhammad Zijául Haq: 17. srpna 1988
Mosambijský prezident Samora Moises Machel 19. října 1986
Ekvádorský prezident Jaime Roldós: 24. května 1981
Bolivijský prezident Barrientos Ortuno: 27. dubna 1969
Irácký prezident Abbas Salim Arif: 13. dubna 1966
Filipínský prezident Ramon Magsaysay: 1957
Rwandský prezident Juvénal Habyarimana: 6. dubna 1944
Paraguyajský prezident José Félix Estigarribia 1939
...
..
.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: St, 16.03, 2011 10:08 |
|
Romijn: ked som to uvidel v sekcii tak som si myslel ze snad havaroval znovu 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: St, 16.03, 2011 19:40 |
|
| kukynas napsal: | | ked som to uvidel v sekcii tak som si myslel ze snad havaroval znovu |
To by byla zase jen "náhodná nehoda" .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: Po, 06.06, 2011 22:25 |
|
| Citace: | 5.6.2011
SMOLENSK:
Polský Tupolev byl bez šancí! Známe tajemství experimentu
Proč se nepodařilo pilotům Tupoleva, který se zřítil u Smolenska, v posledních vteřinách zdvihnout letadlo na bezpečnou výšku? Došli jsme k tajemství pokusu s dvojčetem Tu-154, provedeného nedávno v Polsku.
V letadle, v době vyšetřování posledních chvil tragického letu, se nezapnulo tlačítko „odvrat !“ A to znamená, že stejně to mohlo být 10. dubna 2010. Piloti neměli šanci na záchranu, protože z prostoru nad ruským letištěm - kde nebyl moderní ILS – chtěli odletět pomocí autopilota.
A ten se nezapojil.
Odkud se ví, že kapitán vládního letadla Tupoleva Arkadiusz Protasiuk (†36 l.) použil osudné tlačítko „odvrat!“ (rusky „uchod")? Vyplývá to z obhlídky vraku a zápisu hovorů z kabiny letadla, které potvrzují, že posádka chtěla zdvihnout stroj autopilotem. Zkouška jeho zapnutí se pravděpodobně uskutečnila asi 20 vteřin před katastrofou, kdy poprvé zazněl rozkaz „odcházíme“- Když se autopilot nezapnul, tak se kapitán Protasiuk snažil zachránit Tupoleva před katastrofou, ale bylo už pozdě.
– V čase osudného letu letadlo nezareagovalo na zapnutí tlačítka, a odvrat se realizoval až potom, když velitel posunul k sobě řízení a zvětšil obrátky motorů - komentoval bývalý šéf školení vzdušných sil - płk Piotr Łukaszewicz.
Dosud to však nebylo jisté. Proto byl v květnu obnoven pravděpodobný průběh událostí experimentem s dvojčetem Tupoleva. Letadlo „odcházelo“ z prostoru nad vojenským letištěm v Powidzu, na kterém byl vypnut systém ILS. Výsledek je udržován v tajnosti. eFakt.pl se však neoficiálně dozvěděl, co přinesl pokus. Tlačítko „odvrat“ nefungovalo. Kdyby ne skutečnost, že se zkouška prováděla na bezpečné výšce 500 metrů, a tedy mnohokrát výše, než to bylo v Smolensku, stroj by havaroval stejně jako prezidentský Tu-154.
– To objasňuje zpoždění v odvratu Tupoleva nad smolenským letištěm Po zapnutí tlačítka „odvrat“ piloti byli překvapeni, že se nic neděje. Když šlápnete v autě na brzdu a ta brzda nebrzdí, tak se vás zmocní panika. Mine několik vzácných vteřin než chytnete za „ruční“ – říká obrazně jeden znalec, který zná tajemství výsledku pokusu.
Zůstává otázkou, proč posádka Tupoleva s prezidentem chtěla použít autopilot, když se vědělo, že ve Smolensku není systém ILS? Zda piloti nevěděli, že v takovém to případě tlačítko „uchod" nebude v činnosti? Zda to nebylo jasně napsáno v manuálech, které měli k dispozici? Odpovědi na tyto pochybnosti musí přinést správa o příčinách katastrofy, kterou připravuje komise ministra Jerzego Millera (59 l.). Včera Donald Tusk poněkolikáté již slíbil, že její výsledek bude zveřejněn ještě v tomto měsíci.
- Domnívám se, i když nechci podávat žádné datum. Mám takovou naději, i když nechci oznamovat žádný datum. Ale jsem přesvědčen, že červen to bude měsíc, kdy se celá záležitost se ocitne ve finále. Nebudu navrhovat a provádět v zprávě žádné změny. Naopak okamžitě budu o ní informovat veřejnost – řekl premiér.
Tomasz Hypki, letecký expert:
Chyby v školení posádky
Celá tato historie svědčí o špatném školení pilotů. Pokud neuměli správně zareagovat, nevěděli, co v letadle funguje a co ne, znamená to, že byli velmi špatně vyškoleni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|