AK fanda

Muž
Registrace: 1.12. 2007
|
Zaslal: Po, 13.07, 2009 15:57 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 13.07, 2009 15:57 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007
|
Zaslal: Út, 15.09, 2009 11:20 |
|
Neúprosná statistika: Většinu smrtelných nehod s motorkou zaviní motorkáři
Obecný názor na motorkáře není příliš lichotivý a shrnout by se dal následovně: Chovají se na silnicích nezodpovědně a jsou v provozu nebezpeční sobě i okolí. Policejní statistiky ukazují, že tento názor není daleko od pravdy. Od začátku letošního roku si sami motorkáři mohou až za 75% smrtelných nehod.
Od začátku ledna do konce srpna letošního roku zahynulo při dopravních nehodách na českých silnicích celkem 65 lidí jedoucích na jednostopých vozidlech. Černé číslo zahrnuje nejen řidiče, ale také jejich spolujezdce. V této kategorii jsou zahrnuty všechny druhy strojů od malých mopedů až po silné motocykly.
„Při nehodách zaviněnými řidiči motocyklů zemřelo v prvních osmi měsících letošního roku 51 osob jedoucích na jednostopých vozidlech,“ řekl Novinkám Josef Tesařík věnující se na Policejním prezidiu zpracování nehodových statistik.
„S přihlédnutím k možným odchylkám lze říci, že motorkáři jsou v těchto tragických případech viníky 70 až 75% nehod, jde tedy o tři čtvrtiny z celkového počtu,“ doplnil Tesařík. Podle něj je důležitým faktorem obsaditelnost vozidla, tedy zda na motorce jede pouze řidič nebo také spolujezdec. "Ten samozřejmě za nehodu nemůže," uzavřel Tesařík.
Motorkáři na silnicích často přeceňují své síly a stroje se vymknou jejich kontrole. Nárazy do automobilů nebo stromů u silnic pak mají těžké následky, které nezřídka končí smrtí.
Motorkám a jízdě na nich se v Česku věnují tisíce lidí, kteří zpravidla od dubna do září brázdí silnice všech kategorií. Často si milovníci vzrušení vybírají úzké silnice plné zatáček, které k vzrušující jízdě přímo vybízejí.
Rychlou jízdou stylem brzda plyn pak velmi riskují, častým důvodem nehody je skutečnost, že řidič motocyklu ve velké rychlosti přejede v zatáčce do protisměru, kde se střetne s jiným vozem.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 5.10. 2006
|
Zaslal: Út, 22.09, 2009 16:35 |
|
výrobci se ženou za supervýkony, který člověk v běžnym provozu nemá šanci využít, přesto to lidi stále zkoušej. Zatímco bezpečnost v autech se stále zvyšuje, motorky až nějaký záblesky v podobě airbagů, jezdce skoro vůbec nechráněj...
navíc stokoňovou jetou motorku dneska člověk koupí klidně i za 30.000, takže už jí má každý jelito, který by před pár lety sbíralo zkušenosti třeba na MZtě nebo třindě...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 3.10. 2009
|
Zaslal: Ne, 06.12, 2009 18:29 |
|
Nedalo me to a mrknuk jsem co se tady pise za moudra. Sám jsem jezdil na motocyklu znacky Honda CB600F 07Hornet (102koní 200kilo, z 0 na sto 3,5s max 245Km/h). Nikdy pred tim jsem motorku nemel ani jsem na zadne nejel. Po 3 letech jsem ji prodal ponevads jsem chtel vyzkouset jake to je splnit si sen a koupit si Audi TT.
Hrozne me mrzi kdyz slysím ruzne vselijake statistiky o nehodovosti a o tom ze bejt motorkar dnes znamena skoro bejt Hajzl.
Dovolte me proto abych vas seznamil s tim ze lide na motorkach se deli na srdcare kteri jezdi opatrne nemyslim tim pomalu ale proste opatrne a ti se pravem nazývaji motorkari a muzete s nima pokecat o cemkoliv a nikdy nebudou hanit jakoukkoiv znacku motocyklu pac vědí o čem to je, pak je tu exhibicionistickej komerční plevel kterej svojí jízdou ohrozuje ostatní ucastniky provozu a bohuzel kazi image ostatnim a cemu se mozna budete divyt zrovna ty prasata kteri maji silné stroje a maji posunute hranice sebeovládání vlastní a jezdi v silnych a nadupanych autech stejne jako na motocyklu a pokud neni silne a nadupane tak ma minimalne v kufru basak mamutich rozmeru, nalepku z Lidla co umocnuje dojem falesneho sani na kapote a zespod alespon sadu 20 neonů to vse na barvou natrene Skode 120
Za ten kratičkej čas co jsem jezdil na moji motorce jsem poznal par super lidí a bohuzel jich par melo i nehodu pro nektere i smrtelnou, co je ale zvlastni ze je vzdy srazilo auto ktere jim nedalo prednost. Nechci a nebudu je ospravedlnovat kazdopadne to co jsem na vlastní kůži na silnicich zažil mě při čtení takovíchto statistik o nehodovosti nenechává klidným. Ten kdo jezdi na motorce nadava na auta, ten kdo jezdi v aute nadava na motorky a vsichni se vzacnou shodou nadavaj na cyklisty  Za 3 roky jsem na motorce najel 18 tisíc. Nejdelsi jizda 24hodin v kuse s preztavkama na WC a jidlo.
Moudro nakonec:
Ted kdyz uz mam misto motorky auto muzu bejt klidnej ze kdyz zastavim tak nespadnu:)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007
|
Zaslal: Ne, 18.04, 2010 20:49 |
|
Docela masakr víkend ...
V sobotu odpoledne vyjížděli záchranáři z Mladé Boleslavi k dopravní nehodě motorkáře u obce Ledce. Pomoci motorkáři se snažili i svědci nehody. „Dispečerka radila svědkům nehody, jak zahájit oživování a prováděla telefonicky asistovanou resuscitaci,“ uvedla Janečková. Po příjezdu záchranářů již muž nejevil známky života. Přivolaný lékař však mohl již pouze konstatovat smrt, informovala mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.
xxx
Dva motorkáři havarovali v sobotu po poledni na závodním okruhu mosteckého autodromu. Jeden z nich, pětatřicetiletý muž, později na následky svých zranění v nemocnici zemřel, řekla v neděli severočeská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Druhý motocyklista vyvázl podle ní s lehčím zraněním.
Dva cizinci si podle policie okruh pronajali, šestadvacetiletý muž zřejmě ve velké rychlosti svůj silný stroj nezvládl a havaroval.
"Starší motocyklista se mu už nestihl vyhnout, spadl přes něj a způsobil si velmi vážná zranění, kterým později podlehl," popsala nehodu mluvčí.
Není to první smrtelná nehoda na závodním okruhu v Mostě. Před půldruhým rokem tam zahynuli dva muži. Na soukromé akci tehdy třiačtyřicetiletý cizinec na motorce srazil devětašedesátiletého traťového komisaře, který přebíhal přes vozovku. Oba svým zraněním na místě podlehli.
xxx
Devětasedmdesátiletý cizinec v neděli vyjel na malém motocyklu v zatáčce mimo silnici a na místě zemřel. Nehoda se stala nedaleko hraničního přechodu Svatý Kříž na Chebsku. Příčinu smrti vyšetřuje policie. Je možné, že muže postihla nevolnost a poté nezvládl řízení a havaroval. „Mohl ho postihnou i infarkt, takže zemřel během jízdy. Přesnou příčinu určí, až soudní pitva,“ řekla Právu mluvčí chebských policistů Martina Hrušková.
xxx
Dvaadvacetiletý řidič motocyklu Yamaha ze Zlína utrpěl odpoledne vážné zranění po střetu se škodovkou na silnici v kopcích pod Buchlovem. Mladík předjížděl ve stejném směru jedoucí automobil v okamžiku, kdy sedmadvacetiletá řidička odbočovala vlevo směrem k hradu Buchlov. S mnohačetnými zraněním byl transportován na ARO Baťovy krajské nemocnice do Zlína, řekli mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental a mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.
"Muž byl v bezvědomí, jeho stav se dá označit jako kritický," poznamenal Olšan. Podle Mergentala policie momentálně šetří míru zavinění nehody. Po dobu vyšetřování události byla doprava na frekventované silnici I/50, spojující Brno a Uherské Hradiště, řízena kyvadlově. Řidička osobního automobilu Škoda 120 vyvázla podle mluvčího policie z nehody bez zranění.
Silnice v kopcích pod hradem Buchlov je pověstná těžkými nehodami s účastí motocyklistů. Řada z nich v minulých letech na zběsilou jízdu nejednou doplatila těžkým zraněním, či dokonce životem.
xxxxxxxxxxxxxxx
edit Buchlovice:
doleva se odbočovat nesmí = je tam klesání s plnou čárou ...
předjíždět se tam nesmí = je tam klesání s plnou čárou ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: St, 21.04, 2010 12:29 |
|
| Romijn napsal: | Docela masakr víkend ...
|
Docela mazec seznam. Je něco takovýho někde na webu? Rád bych si to pravidelně četl, abych si mohl udělat představu o nejčastějších příčinách moto nehod a třeba se jim snažit trochu vyvarovat...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 12.11. 2008
|
Zaslal: St, 21.04, 2010 12:47 |
|
oo.viper.oo:
Jednoduche pravidlo:
Kam nevidim, tam neletim
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: St, 21.04, 2010 13:06 |
|
| hemic napsal: | oo.viper.oo:
Jednoduche pravidlo:
Kam nevidim, tam neletim |
No to je zase knížecí rada, alias odpověď která vůbec neodpovídá na otázku. Myslím že nějaké základy osvojené mám, jinak bych tady už nebyl, ale nikdy není špatné se poučit z cizího neštěstí.
Třeba já, jak to sleduju, tak pokud odfiltruju pády z blbosti (nezvládnutí motorky kvůli rychlosti, atd.), tak hodně nehod je způsobených tím, že motorka míjí zleva vozidlo, které začne měnit směr doleva. Takže si na to dávám extra bacha, jak za volantem, tak za řidítkama.
Pokud by někde na webu byl pravidelně updatovaný seznam nehod motorkářů, tak bych při jeho čtení mohl třeba odhalit jiné věci, na které si dávat víc bacha.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 21.04, 2010 13:06 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 3.2. 2009
|
Zaslal: St, 21.04, 2010 14:13 |
|
Když policajti neumí pochytat ty, co jezdí po Praze na hlavních silnicích jako na okruhu, tak ať si jezdí. Třeba někomu dopadne šesták do forbesu a bude se tomu věnovat. Třeba až mu některý (z těch výjimek) přejede někoho příbuzného.
Nemyslím, že by mě motorkář ohrožoval vědomě. Když to bouchne, je na náhradní orgány v naprosté většině on, ne já. Prostě si užívají toho, že na ně nikdo z represivních orgánů nemá. Nebo nechce mít.
To, se se teď chystají s motorkáři férově na motorkách honit, je dobrej úlet. To chci vidět. To by mi snad stálo i za ulomené zrcátko až profičí okolo.
Na kamióny kupují rentgeny, trubkaře ignorují, tam by to bylo složitější. Nejjednodušší je se schovat za kopřivy a měřit rychlost autům. Plecháče mají větší espézetku a lépe se chytají.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 5.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 21.05, 2010 19:12 |
|
taxem byl dneska na pohřbu bývalého člena našeho klubu (Jawa klub). Při předjíždění auta v Radotíně vzal kanál, rozhodilo ho to a při pádu trefil obrubník a zábradlí-zlomený vaz. Táta od malýho dítěte a žádnej trotl (měl Yamahu Diversion) 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 30.4. 2009
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 0:04 |
|
Sáďa: Tomu říkám smůla
Upřímně lituju jeho rodinu,musí to pro ně být velká rána 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 0:22 |
|
Ono je těžký říct, "zavinilo to auto když nedalo motorce přednost." Ale už nikdo neřekne nenbo nenapíše jak rychle ta motorka jela. Neříkám že ve všech případech. Ale když jede 150 tak můžu bejt pozornej jak chci ale ten čumák tam strčim a než se vzpomatuju tak mam na něm motorkáře.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 13.12. 2008
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 0:39 |
|
Já měl naprosto to samé,hlavní tah přes Havířov na tachometru neskutečných 68km/h a člověk mi tam strčí čumák staré Astry před přední kolo,Blbý je,že on zastavil-viděl mne,ale pak se rozhodl,že to ještě stihne...ale nestihl-trefil jsem jeho přední blatník takže pro mne čelnák,auu.Kurva bolelo to,ale nejvíc bolelo vyjádření soudního znalce..A to ten hajzl měl papíry v čistírně(už podruhé)astra nebyla přihlášená,bez zák.pojištění,bez stk,a on ještě od té nehody utekl a neposkytl 1 pomoc...No nic stejně jsem za to mohl já-už se tady ničemu nedivím.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 0:49 |
|
tady panuje bordel to je pravda.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 0:53 |
|
Jj,jel jsem o 18km rychleji než jsem měl,podle magistrátu jsem se dopustil ohrožení obyvatel a prý je to boj proti motorkářum a jejich rychlosti ve městech.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 17.6. 2007
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 8:38 |
|
| radimp76 napsal: | | Já měl naprosto to samé,hlavní tah přes Havířov na tachometru neskutečných 68km/h a člověk mi tam strčí čumák staré Astry před přední kolo,Blbý je,že on zastavil-viděl mne,ale pak se rozhodl,že to ještě stihne...ale nestihl-trefil jsem jeho přední blatník takže pro mne čelnák,auu.Kurva bolelo to,ale nejvíc bolelo vyjádření soudního znalce..A to ten hajzl měl papíry v čistírně(už podruhé)astra nebyla přihlášená,bez zák.pojištění,bez stk,a on ještě od té nehody utekl a neposkytl 1 pomoc...No nic stejně jsem za to mohl já-už se tady ničemu nedivím. |
To je blbost,že to byla tvoje vina,vid´?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 8:38 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 11.3. 2010
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 9:00 |
|
myslím že pokud neměl stk tak s tím na silnici neměl co dělat.o.k jel jsi rychleji tak nějaká pokuta ale vyníkem nehody by měl být ten bez stk. měl by jsi se odvolat nebo tak něco.A to ještě neměl řidičák? tak tomu ani nevěřím že by jsi byl viníkem ty
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: So, 22.05, 2010 16:45 |
|
| viky a4 napsal: | | myslím že pokud neměl stk tak s tím na silnici neměl co dělat.o.k jel jsi rychleji tak nějaká pokuta ale vyníkem nehody by měl být ten bez stk. měl by jsi se odvolat nebo tak něco.A to ještě neměl řidičák? tak tomu ani nevěřím že by jsi byl viníkem ty | Podívej,měl jsem postupně 2 právníky,kteří to řešili,ale fakt s tím nešlo hnout..Ten parchant byl po té havárce odsouzen za maření uředního rozhodnutí a za to že neměl stk,pov.ručení,ale s nehodou jako takovou to nemělo pry nic společného...Citace pro řidiče motocyklu:kdyby jste jel předepsanou 50km rychlostí tak se nehoda nestala...Téhle větě jsem se smál,protože jsem jel 68km/h a brzdil tak nárazová rychlost byla 50 km/h.Kdybych jel předpisově 50 tak nehodový děj by prý nenastal...jsou to šašci..
|
|
|
|
|
|
|
|
|