AK batole

Muž
Registrace: 1.3. 2010
|
Zaslal: St, 10.03, 2010 14:04 |
|
SGR ty mas aj diagnostiku? Lebo skusal som s jednym zmanym nacitat zoznam chybovych hlaseni a nejako mi to nespojilo a neviem preco  (
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 10.03, 2010 14:04 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 15.12. 2009
|
Zaslal: Pá, 19.03, 2010 1:29 |
|
| Petan napsal: | | bubin: ok, návod máme. Alespoň napiš co máš za kebel a jakou verzi Vagu používáš. Jinak vše potřebné je ve VIS |
dal bys mě teda ten návod ? napsal jsem ver. kabelu i sw
VIS nemám tak požádám za radu zde
děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 12.8. 2008
|
Zaslal: Po, 14.06, 2010 13:07 |
|
Dost mi na volnoběh kolísaly otáčky(hlavně se zapnutou klimou) a auto vibrovalo. Za jízdy se při přeřazování dusil motor až dokonce i jednou chcípl.
Tak jsem se rozhodl vyčistit škrtící klapku - na práci vůbec nic složitýho, jenom to čištění je trochu časově náročnější. Nebylo v ní zase tolik bordelu jak jsem očekával, ale slabší černej nános tam byl. čistil jsem to čističem na motory a elektroniku otevřel a prostříkal kontaktolem.
Po namontování z5 a zformátování ŘJ jelo auto jako hodinky - na volnoběh se zapnutou klimou vibrace skoru úplně zmizely, bez klimy o motoru ani nevim. Taky mi motor skoro přestal vydávat tichý cvakání. jízda je daleko plynulejší - při akceleraci nedochází ke škubání a zrovna tak při podřazování nemá snahu tolik škubat.
Hlavně už zase věřim že má 150koní protože konečně jede tak, jako když jsem jí kupoval
A v neposlední řadě mi přijde že se o trochu hnula dolů i spotřeba, ale to se pozná až časem.
Takže všem co to nedělaj doporučuju škrtící klapku vyčistit - zvládne to člověk úplně bez problémů sám a hodně to pomůže.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 28.8. 2007
|
Zaslal: Po, 05.07, 2010 12:42 |
|
Ahojte, nechcem zakladať novú tému, tak to dávam sem. Potrebujem Váš názor.
Vag Com 304-CZ mi píše:
| Citace: | VAG-COM* verze: IHR 304.0
1 Nalezeny chyby:
17967 - rid.jedn. skrtici klapky (J338) Zavada v zakladnim nastaveni
P1559 - 35-00 - - |
Samozrejme som sa snažil urobiť základné nastavenie. Najprv vymazanie adaptačných hodnôt, následne základné nastavenie klapky. Lenže nastaviť nejde. Prikladám obrázky postupne ako to vyzeralo:
Toto je v bloku meraných hodnôt:
Náhled, klikni pro zvětšení.
Keď prepnem do základného nastavenia, tak na sekundu preblikne že sa snaží klapku nastaviť:
No a po sekunde naskočí toto okno:
Takže som klapku vybral, dôkladne vyčistil (aj keď nebola veľmi znečistená) a následne nahodil naspäť a znova vymazal adaptačné hodnoty+základné nastavenie.
Stále to isté, ako aj záznam v pamäti chýb.
Čiže možno si asi hneď odpoviem, druhú klapku?
Ďakujem za rady a odpovede.
Jedná sa o Audi A4 1,8T 110kW r.v. 1997 klapka 058133063Q
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 8.5. 2008
|
Zaslal: Po, 05.07, 2010 12:44 |
|
sry za ot: jak se dela ve vagu zakladni nastaveni klapky?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 28.8. 2007
|
Zaslal: Po, 05.07, 2010 12:51 |
|
Načítaš si riadiacu jednotku motora tam zvolíš Přisbusobení-10, nastavíš hodnoty 000, dáš zapísať nové hodnoty a uložíš. Si naspäť v okne kde máš Základné nastavenie-04, tam klikneš a do prvého poľa zadáš hodnotu kde máš klapku ja mám 098 ale býva aj 060 (zrejme elektronická), ja mám s lankom potom stlačíš štart, malo by prebehnúť základné nastavenie. Vypneš kľúč na 30 sekúnd.
Niekto odporúča vypnutie kľúča aj po prvom kroku na 30 sec. čiže vymazaní adaptačných hodnôt.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 1.3. 2010
|
Zaslal: Po, 05.07, 2010 12:51 |
|
to by aj mna zaujimalo, kedze ju budem asi tiez cistit, aj ked mne sa ako keby otacky umudrili ked je teraz teplejsie, v zime to robilo vacsi problem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|