Dobrý den, mám taký problém s naším autem.
Auto mám asi dva týdny.
V autě je nainstalovaný originální autoalarm, který normálně aktivuji tlačítkem na origo dálkovém ovladači.
Dále je v autě údajně alarm Jablotron, do kterého jde dát prý i SIM karta. Jablotron aktivuji samostatným ovladačem. Po aktivaci mi začne blikat dodělávaná dioda na středovém panelu.
Alarmy se zapínají, vypínají v pohodě.
Problém je v tom že se mi už poněkolikáté za tenhle týden samovolně spustil alarm. Zkoušel jsem zapnout i ten origo i ten neorigo. Dělají to oba dva a dělá to zcela nahodile. Stalo se mi jednou, že to houkalo i 4x za noc.
Bydlím na sídlišti, tak si dokážete asi představit, jaký to udělá v noci humbuk. Z paneláku když se na auto podívám tak nikoho sem nikdy kolem neviděl, takže "snad" to zloděj nebude.
Chci se proto zeptat, čím by to mohlo býti, nebo kde začít hledat chybu.
Jaké to vlastně má čidla?
Zjistí Vag z toho origo alarmu, které čidlo alarm spustilo, nebo jak to vlastně funguje?
Děkuju za odpovědi. Snad budu brzy klidněji spát
Po výměně ŘJ a ultrazvukových snímačů problém neustal, takže:
vyřešeno:
Demontáž snad poloviny interieru a vykuchání všeho, co nemělo na sobě logo Audi - alarm jablotron v přístrojovce, ultrazvukové senzory v A sloupcích, antena na
GPS* a na alarm, nějaký
GPS* modul, odstranění nepoužívaného hf nokia a to všechno včetně všech drátů co k tomu vedly.