AK nováček

Registrace: 26.4. 2009
|
Zaslal: Po, 21.12, 2009 5:35 |
|
Ahoj kluci, nevíte čím to může být? U me A4 1.9 TDI* rok 01, mi jakmile rozvítím světla, tak se rozvítí kontrolky ABS* a ESP* a začne blikat červený vykřičník a ozve se pípání. Po chvíli začne blikat i žhavení a nekdy bliká i Airbag* (úplné panoptikum)
Četl jsem tady, že by to mohl být spínač brzdovách světel, ale mě brzdová světla normálně svítí.Zvláštní je, že dokud nerosvítím světla tak se nic neděje, ale už při zapnutí obrysových světel se kontrolky zozsvítí. Stalo se to náhle. Zastavil jsem, vypnul světla, motor běžel a stál jsem asi 5 min., mráz -9°, pak zapnu světla a od té doby to dělá. Nemohlo něco přimrznout?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 21.12, 2009 5:35 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 2.1. 2008
|
Zaslal: Po, 21.12, 2009 6:20 |
|
kontrolka ABS* může blikat při vadném spínači brzdových světel (to neznamená, že ti nebudou svítit). Kontrolka žhavení bliká třeba i při prasklé žárovce. Já jsem dal jednou nechtěně do zadního světla dvouvláknovou žárovku a začalo to taky blikat, byl jsem z toho vedle, ale po chvíli bádání s Adelkou80 jsme na to přišli... Nebo taky můžeš mít vadné budíky a někde ti to zkratuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 1.12. 2007
|
Zaslal: Po, 21.12, 2009 8:26 |
|
me dela to same,ale kdyz vypnu svetla tak se mi rozsvititi kontrolka ABS* na budikach a fakt je ABS* vypnute,pritom svetla vsecko sviti.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 2.1. 2008
|
Zaslal: Út, 22.12, 2009 6:48 |
|
fobik: todle mě dělá taky, obzvlášť když kravím v hlubokém sněhu... bylo mi řečeno, že to jsou zaprasené čidla ABS*, po pár km to zase asi opadne a zase začne fungovat...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 26.4. 2009
|
Zaslal: Út, 22.12, 2009 10:36 |
|
Tak pánové závada vyřešena. Nebudete věřit čím to bylo. Bylo mě divné, že když jsem rosvítil světla tak se mi zdálo že zadní světla svíti nějak silně (ale když jsem sešlápl brzdový pedál tak se rosvítili o trochu víc) vypadalo to jakoby u dvouvláknové žárovky svítila obě vlákna, tak jsem zadní lampu rozebral a valil jsem oči. Na menším vláknu (pro obrysová světla) se vytvořila jakási bradavice z vytaveného vlákna, která se dotýkala elektrody druhého vlákna brzdových světel. Přes tuto bradavici procházel prod do brzdových světel i když nebyl spínač brzdovek sepnutý takže vlákna obou brzdových žárovek žhavila a to způsobilo ten poplach. Přitom když jsem sešlápl pedál brzdy tak se vlákna ještě více rosvítila, takže to vypadalo, že vše finguje normálně. Stačilo vyměnit žárovku a je po divadle. To že svítí ABS* a ESP* a bliká žhavení znamená, že je v nepořádku sepnutí brzdových světel už jsem pochopil a beru to, ale proč mi do toho ještě začal blikat air beg to nechápu. No hlavně že už je klid. Tak klidné Vánoce a díky za reakce
|
|
|
|
|
|
|
|
|