AK batole

Registrace: 22.6. 2008
|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 14:32 |
|
Zdravím,
nějak jsem to nedohledal a nebo aspoň jsem nenašel jednoznačný názor..
Mám Audi 2.5 TDI* 110KW manuál-motor AFB r. 99 -- chci vyměnit na motor 2.5 TDI* AKE 132KW r.00 motor je z tiptronicu,
-Zajímá mě jestli je to možný, převodovku chci zanechat manuální.
-Co všechno musím a nemusím vyměnit. Předběžně jsem se dozvěděl že příruba k převodovce je stejná, akorád musím přeházet spojkovej pajšl. Dále bych měl údajně buď prohodit čerpadla a nechat mojí jednotku na 110KW a nebo nechat čerpadlo a přečipovat jednotku na silnější verzi motoru (resp. čerpadla) Co říkáte..?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 14:32 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 29.2. 2008
|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 14:53 |
|
tohle měnil tuším avatar, zkus mu napsat
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 15:04 |
|
jj to už jsem koukal-on právě měnil myslím z AKF AKN ale dík za tip.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 15:43 |
|
Mechanicky neni zadny problem, problem je s elektronikou. 132KW ma jine cerpadlo, ktere dava vyssi tlak(220 bar oproti 190 myslim) a ma jine zapojeni/konektor. Prekopavat elektroniku nedoporucuji, nebot je to velky zasah do vozu. U avatara se to resilo zmenou map, kde se cerpadlo ukecalo, aby davalo vyssi tlaky. Nicmene cerpadlo pak dostava zahul podle Vlasty. Coz je u me clovek, ktery tomu fakt rozumi a vi co rika(ty cerpadla servisoval).
Na jeho radu jsem do toho nesel.
Mechanicky je to uplne stejne, jen si DAS* novejsi Turbo*, pac to 110kw to muze a nemusi utahnout. Montazne jsou obe stejne turba, mezi sebou zamenitelne.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 15:45 |
|
Jinak z toho tiptronikoveho motoru sundas hydromenic (tri srouby rozmistene do trojuhelniku) a sundas ho. Misto nej nasadis pritlacak s lamelou a loziskem z manualu.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 16:09 |
|
jj dík, no jen ještě k tomu čerpadlu. Takže jestli tomu dobře rozumím tak na ten novej motor AKE hodím starý čerpadlo z AFB. Jednoduše tedy budu využívat nadále 110KW s motorem, který je stavěný na 132KW. Tak to je dobrej kšeft ne? No aspoň by to mělo něco vydržet 
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 17:32 |
|
| AudiA6 napsal: | jj dík, no jen ještě k tomu čerpadlu. Takže jestli tomu dobře rozumím tak na ten novej motor AKE hodím starý čerpadlo z AFB. Jednoduše tedy budu využívat nadále 110KW s motorem, který je stavěný na 132KW. Tak to je dobrej kšeft ne? No aspoň by to mělo něco vydržet |
To beres ten Marwinuv?
Avatar menil AKN za AKE. Presto tvuj pripad, pac mezi AFB a AKN neni zadny vizualni rozdil.
Prehodil motor, cerpadlo dal puvodni, a pak nechal u Reeshi udelat chip... upravu map v ridici jednotce motoru.
Pokud by jsi tam chtel nechat cerpadlo puvodni z AKE, musel by jsi najit nekoho, kdo to umi rozjet, musi se flashnou firmware v cerpadle na verzi pro manualni prevodovku a sladit komunikaci z ECU* motorou.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 17:56 |
|
| AudiA6 napsal: | jj dík, no jen ještě k tomu čerpadlu. Takže jestli tomu dobře rozumím tak na ten novej motor AKE hodím starý čerpadlo z AFB. Jednoduše tedy budu využívat nadále 110KW s motorem, který je stavěný na 132KW. Tak to je dobrej kšeft ne? No aspoň by to mělo něco vydržet |
Ne tak uplne, musis zmenit mapy ridici jednotky, aby cerpadlo davalo tlaky, ktere je potreba. Jinak to kouri a dela problemy!
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 17:56 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 3.6. 2007
|
Zaslal: Čt, 03.07, 2008 21:50 |
|
jak tu psali kluci...čerpadlo nechat, hydromenič přehodit na manual přítlačák+ lamela, pak čip u Reeshy .. dieselpower forum
me osobne to ceka.... menim jen vstriky AKN za AKE už je mám doma..
pak pojeduk Reeshovi na chip
aby sladil čerpadlo , přehrál mapy atd 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 15.4. 2009
|
Zaslal: Ne, 27.09, 2009 17:52 |
|
Ahoj klucí. Mám podobný problém a nevím co stím. Koupil jsem Audi A4 2.5 TDI* AYM 114 KW a při mé smůle se zakousla vačka z důvodu, že to přestalo mazat. Po rozhodování zdali oprava nebo sehnat nový motor a hlavně finančně vyšel lépe nový motor. Motor AYM nebyl k sehnání tak jsme zvolili motor AKE 132 KW z Audi A6. Motor měl veškerou svou elektriku a byl komplet nastrojený. 4erpadlo, Turbo* atd. Byl z automatu a má Audi je manuál. Vše šlo hladce i z automatu na manuál. Jen problém byl v tom, že jsme museli přendat kabeláž z původního motoru AYM. Na konec přijel chlapík s diagnostikou aby nám spároval čerpadlo s řídící jednotkou. Bohužel toho čeho jsem se obával nastalo. Tvrdí že to nejde sladit a nereaguje. Myslel jsem že bychom přehodili čerpadla to znamená čerpadlo z AYM dát do AKE ale to mi tvrdí, že to nejde a to z důvodu, že motor AKE má jinak načasované čerpadlo, větší trysky a trochu jinak udělané vačky a že to nemůže fungovat. Na konec jsme sundali řídící jednotku z čerpadla AYM a nandali na čerpadlo AKE a ono to začlo fungovat a nic se nemuselo programovat. Jenže teď se projevují problémy a to takové, že docela často na volnoběh nebo když stojím v zácpě , nebo když dojíždím k semaforu na neutrál se začnou hádat otáčky a velice se motor chvěje a zdá se mi jako by vynechával jedem válec nebo něco takového.Auto nekouří nic spotřeba velice příznivá jen to má tenhle problém a nikdo neví co s tím. Chci jen radu jestli by nebylo nejlepší a šlo by přehodit celé čerpadlo a jestli bude pracovat správně na AKE nebo jsem slyšel vymazat řídící jednotku a nahrát software na motor AKE. Prosím poraďte. Další velice velký problém je a to nedoporučuji dělat měnit jiný typ motoru a to z důvodu prodeje. V papírech je AYM a v autě AKE tudíž neprodejné vozidlo z důvodu technické a evidenčky. Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: Ne, 27.09, 2009 19:42 |
|
kontaktuj reeshu, ten ti pomuze...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 12.4. 2009
|
Zaslal: Po, 28.09, 2009 9:48 |
|
To s tím typem motoru je velký problém, ale neexistuje nějaký způsob jak to legalizovat? Nahlášení nějaké přestavby...?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 15.4. 2009
|
Zaslal: Po, 28.09, 2009 10:45 |
|
ne ne. Co jsem slyšel tak musíš poslat nějakou žádost s papíry toho auto co jsi kupoval motor a poslat to do Prahy do Audi. Musí to schválit výrobce a to stojí asi nějak přes desitku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|