AK nováček

Registrace: 20.8. 2008
|
Zaslal: St, 20.08, 2008 22:07 |
|
Ahoj,
mám problém s automatem, který je asi dost běžný. Nicméně jsem neznalý techniky, tak hledám pomoc a radu ještě před tím, než s tím vlezu do servisu a tam mě voberou i vo gatě...
Převodovka* začala nějak poškubávat, hlavně při rozjezdu po ránu, když je ješě studená (při rozjezdu do kopce auto couvne a občas vykape motor, takže to musím rozjíždět na ruční brzdě) no a když jedu po klidně po měste, neakceleruji a nedupu na to, takže nepodřazuje ani nic podobnýho, mám pocit, jakoby přehazoval rychlost z vyšší na nižší apak zase zpátky (předchází tomu pokles otáček cca o 200 o/min a pak cuknutí a znovu to vyskočí na původní otáčky.) tento problém mizí, když to přepnu do sekvenčního modu a řadím sám. Je to závažný problém? co je tam špatně a na kolik by vyšla případna oprava? olej v převodovce vyměnili v audi asi před 3měs. a měl jsem pocit, že to na nějaký čas přestalo. nejvíc mě trápí ten rozjezd do kopce, a celkově je to otravné a nepříjemné, zatím jsem s autem neměl nikdy žádný problém.
Děkuji všem za radu!!!
Michal
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 20.08, 2008 22:07 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 29.12. 2006
|
Zaslal: St, 20.08, 2008 22:38 |
|
Á, novej. Tak Tě tu vítám.
Radu nemám, asi něco v řídící jednotce, nebo i Turbo*? Ale obrať se na Snipera.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 20.8. 2008
|
Zaslal: St, 20.08, 2008 22:43 |
|
jj, novej:) dyť koukám, že jsem ještě kinder...
no myslim, že Turbo* je v pohodě, tam by neměl být problém. jde z něj hezkej zvuk a táhne jak má, takže tam problém asi nebude.
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
Registrace: 28.8. 2006
|
Zaslal: St, 20.08, 2008 23:05 |
|
prvni co bych resil je kontrola oleje, ale zajed nekam kde delaji automaty
jakmile se neco udela blbe automat lalapapa
----
no a pak navstiv AK servismana (ten ale automaty nedela) 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 25.4. 2009
|
Zaslal: Pá, 01.05, 2009 17:27 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 12.05, 2009 18:17 |
|
niekto kto ma 100 percentne funkcny multitronik ?
chcel by som sa opytat ako presne reaguje prevodovka na polohy plynu, ked pridas plyn mierne, prudko....uberies plyn...alebo drzis v jednej polohe ???
kto poradi?
pri miernom pridani plynu (otacky cca 2300) sa auto plynulo rozbieha...potom zacnu stupat aj otacky motora (ak stale drzim plyn v rovnakej polohe)?? alebo otacky su stale rovnake...
a potom pri miernom ubrati plynu klesnu otacky? alebo len auto prestane zrychlovat? citit ze prevodovka preradila (motor prestal tahat) alebo je to absolutne necititelne?
DAKUJEEM
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 16.4. 2008
|
Zaslal: Út, 12.05, 2009 21:31 |
|
| ciko_pp napsal: | niekto kto ma 100 percentne funkcny multitronik ?
chcel by som sa opytat ako presne reaguje prevodovka na polohy plynu, ked pridas plyn mierne, prudko....uberies plyn...alebo drzis v jednej polohe ???
kto poradi?
pri miernom pridani plynu (otacky cca 2300) sa auto plynulo rozbieha...potom zacnu stupat aj otacky motora (ak stale drzim plyn v rovnakej polohe)?? alebo otacky su stale rovnake...
a potom pri miernom ubrati plynu klesnu otacky? alebo len auto prestane zrychlovat? citit ze prevodovka preradila (motor prestal tahat) alebo je to absolutne necititelne?
DAKUJEEM |
opísať presne ako reaguje prevodovka na polohu plynu sa snad ani neda.. zaklad je pochopit ako funguje Multitronic*.. ked stupis naplyn dajmetomu na rovine a mierne tak svihnu otacky cca 2300 ako pises a drzia sa az dovtedy kym nadobudnes danu rychlost ktoru tie otacky zvladnu a potom sa otacky postupne zvysia aj s rychlostov alebo pripadne klesnu, je to otom aky je v danu chvilu potrebny krutiaci moment aby auto mohlo plynule ist.. ine je ked ides do kopca alevo skopca atd atd proste nechce sa mi pisat
zopar linkou kde je to vysvetlene pre lajikov
http://www.audi.sk/Multitronic*.php?c=lasch
http://www.audi.sk/Multitronic*.php?c=var
http://www.audi.sk/Multitronic*.php?c=steu
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: St, 13.05, 2009 21:22 |
|
no tak mi to ide,
stlaacim plyn na cca 2300otacok, auto zrychluje a pri urcitej rychlosti zacne zo zrychlovanim auta zrychlovat aj otacky motora....
ale podla mna by mohli otacky stale stat na 2300 a auto nech meni prevod aby stale dalej zrychlovalo
ale ak to ma byt tak ako piseme (zacnu stupat aj otacky) potom nieje plyn pedal regulaciou "otacok" ale krut.momentu ? teda pri vysokom "prevodovom stupni" uz motor nema taky moment a preto zvysuje aj otacky...
tak?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 13.05, 2009 21:22 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 16.4. 2008
|
Zaslal: Čt, 14.05, 2009 7:56 |
|
| ciko_pp napsal: | no tak mi to ide,
stlaacim plyn na cca 2300otacok, auto zrychluje a pri urcitej rychlosti zacne zo zrychlovanim auta zrychlovat aj otacky motora....
ale podla mna by mohli otacky stale stat na 2300 a auto nech meni prevod aby stale dalej zrychlovalo
ale ak to ma byt tak ako piseme (zacnu stupat aj otacky) potom nieje plyn pedal regulaciou "otacok" ale krut.momentu ? teda pri vysokom "prevodovom stupni" uz motor nema taky moment a preto zvysuje aj otacky...
tak? |
tak tak...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Pá, 15.05, 2009 16:45 |
|
pozeral som aj na youtube jedno videjko
tak sa to chova rovnako
a este jedna otazocka- ked ides napr.do kopca, a uz ked vybehnes celkom hore a prevodovka preradi na vyssi stupen - je to citit ? alebo absolutne nic necitis ?
dik
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 02.06, 2009 21:11 |
|
ide mi to dobre, uz mam aj hladinu oleja OK
problem mam len pri pohnuti v kopci...pustim brzdu a auto kym sa rozbehne trosku poskubuje...ked pridam plyn tak je OK

|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 7.6. 2009
|
Zaslal: Ne, 07.06, 2009 14:04 |
|
Mal som podobný problém.Aj u nás v servise sa niečo podobné vyskytlo. Nepomohla ani výmena oleja.Stačilo napojit VAG,pripojit sa na riad. jednotku aut. prevodovky,zadať prispôsobenie a vymazať adaptačné hodnoty a uložiť.Ver tomu že to pomohlo a problém je vyriešený.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Čt, 11.06, 2009 17:08 |
|
dik za radu, az som mal iskricky v ociach ked som to cital a uzaj som utekal vyskusat to
bud mi tie adaptacne hodnoty nevymazalo, alebo to nepomohlo
pise mi vo VAGu vymazani adaptac.hodnot
DAM* START
a kukam nato 5 minut a nic sa nemeni...ma to tak byt?
a zakladne nastavenie sa neda spravit? alebo sa spravi samo pri tom vymazani tych ad.hodnot ?
diky
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 30.06, 2009 14:43 |
|
tak adaptacia prebiehla na OK
prevodovka musi mat min.65 stupnov, motor musi bezat, a nesmu byt poruchy ani v motore ani v prevodovke
merane hodnoty
blok 10 - start (spojka pre jazdu vpred)
blok 11 - start (spojka R)
blok 64 - start (hydraulika variatora??)
auto sa pohyna OK
ale to cukanie pri pohynani / zastavovani - doslova ked sa auto len plazi tak to cuka a cuka
dokonca aj ked idem dole kopcekom a DAM* Neutral, tak to cuka tiez...ked motor vypnem prestane...
asi nejaka mech.porucha v prevodovke 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 30.06, 2009 15:28 |
|
vicky nemas este nieco ?
skuste este poradit 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Ne, 05.07, 2009 12:30 |
|
podla audi servisu neustale problemi so spojkou natrvalo vyriesi len vymena 6lamelovej spojky za 7 lamelovu + vymena ventiloveho bloku hydrauliky (+olej)
 cena cca 57tis
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 05.07, 2009 12:30 |