AK fanda

Muž
Registrace: 6.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 14.08, 2009 13:10 |
|
Tak jsem si nechal naplnit klimu.
Klimuje jak vzteklá a její funkce jsou OK - to mě potěšilo, klimuje rychle a hodně
Ale je tu nějaký problém...
Při zapnutí se zapnout oba větráky na sahaře (prý by se měli spínat až po delší době) a jak je na straně řidiče na podběhu připevněná taková destička s třema kontaktama, tak se začne hodně zahřívat a po chvilce smrdět, takže se klima nedá de facto používat nebo spíš jen chvilkově.
Dodám foto, ale kdyby Vás něco napadlo, tak bych byl vděčnej.
Je možný, že ty kabely jsou nějak špatně zapojený, je jich celkem šest, a 4 by měly být asi od jedné a druhé vrtule.
Za týden odjížíme na dovču, tak bych rád, kdyby to fungovalo, no v nejhorším nebudu klimovat
vyřešeno: Viz. poslední příspěvek.
Pravděpodobná příčina problému bylo špatné zapojení na regulátoru(dle Etzolda - předřadný odpor ventilátoru chladiče) k saharám. Podle zapojení v Jak na to to mám teď takhle:
E1 - nic
E2 - tlustý červenobílý + tenký černočervený
E3 - tlustý červenočerný + tenký černočervený
hnědé kabely od sahar - kostra
Ať už sem zapnul pouze chlazení motoru saharama nebo samotnou klimu, nedocílil jsem toho, aby to začalo kouřit ani po 5minutách.
Samotná destička-regulátor se dost zahřívá, ale už nesmrděla, je možné, že já ji mám načatou, ale teď aktuálně bez problému.
|
Naposledy upravil maczaCZ dne Ne, 16.08, 2009 19:36, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 14.08, 2009 13:10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
audiklub Servisman
Muž
Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 14.08, 2009 14:24 |
|
ta desticka je regulace ventilatoru chladice. nejspis je po ni - nebo je zaoxidovana - proverit, vycistit, namazat konektory- poradne utahnout ( mej napameti ze pri utahovani na krev to zalomis)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 25.8. 2008
|
Zaslal: Pá, 14.08, 2009 16:06 |
|
maczaCZ: Sahary se spínají rovnou při zapnutí klimy, u mě to funguje taky tak.
vlasta: Napsal bys mi prosím ohledně toho rozdělovače? Jednotlivý díly a jejich ceny? Dík (Viz. SZ)
|
|
|
|
|
|
|
|
audiklub Servisman
Muž
Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 14.08, 2009 18:58 |
|
womm: az se k tomu dostanu, jsem ve stavu nemocnych...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Pá, 14.08, 2009 20:37 |
|
vlasta: da se to sehnat jako novej kus?
Asi to bude to jak rikas, ale udivuje me jedna vec, normalne pri pouzivani auta se dosti zahriva, ale pri zapnuti sahary at uz pro chlazeni motoru nebo skrz klimu se z te desticky zacne do minuty kourit...
Mrknul sem na zapojeni tech dratu:
kontakt E1 : dva hnedy draty od L+P sahary + provizorni kostra (nevim odkud nebo jak by tam mela byt vedena originalne, ale mam ji vedenou ted tlustym dratem z kastle)
kontakt E2: cernocervenej od P sahary + tlustej cervenobilej (nevim odkud vede)
kontakt E3 + A: cernocervenej od L sahary + tlustej cervenocernej
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Ne, 16.08, 2009 17:00 |
|
dle ETZOLDA:
E1- nic
E2- červenobílý tlustý
E3- černočervený tlustý + černočerný od sahar(y)?
a hnědé jsou vedeny na kostru
|
|
|
|
|
|
|
|