AK batole

Registrace: 4.11. 2008
|
Zaslal: Po, 29.06, 2009 14:38 |
|
pri otoceni klicku mi nezhasnou kontrolky ABS*, ESP*,ZVEDANI a po nastartovani obrovsekj vykricnik pres celej Maxidot*
napichl jsem to na VAG a pise to zavdu
00302 - Rele magnetickych ventilu ABS* (J106)
35-00 - -
zacalo to delat tak pred mesice a nekdy pomohlo treba par X otocit klickem a pak kontrolky zhasly a slo to ale ted uz nepomuze NIC.
predem dik za vsechny rady
btw nevite nekdo kde PRESNE je to RELE?
============================
edit by Kriznik
Řešení
tak jsme na tom mym ABS* rozpulili tu cernou krabicku a zjistili ze tam zadna elektronika neni. Tak po dlouhem laborovani a hledani a sme zavadu nasli a to rele je u pojistkovy skrine a jelikoz mi tam kvuli ucpany odtokovy dire pod baterkou zateklao a zrovna pres tohle rele takze se vycistilo prostrikalo a je to vsechno OK.
|
Naposledy upravil Paja.su dne St, 01.07, 2009 21:46, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 29.06, 2009 14:38 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Po, 29.06, 2009 20:44 |
|
v tom lepsim pripade ti odeslo rele v jednotce, v horsim jednotka jako takova....
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Po, 29.06, 2009 21:56 |
|
| Paja.su napsal: | pri otoceni klicku mi nezhasnou kontrolky ABS*,ESP*,ZVEDANI a po nastartovani obrovsekj vykricnik pres celej Maxidot*
napichl jsem to na VAG a pise to zavdu
00302 - Rele magnetickych ventilu ABS* (J106)
35-00 - -
zacalo to delat tak pred mesice a nekdy pomohlo treba par X otocit klickem a pak kontrolky zhasly a slo to ale ted uz nepomuze NIC.
predem dik za vsechny rady
btw nevite nekdo kde PRESNE je to RELE? |
to rele je magneticky ventil uvnitr ABS*, ktery ridi prepousteni brzdove kapaliny natlacene cerpadlem v ABS* do konkretniho brzdoveho trmenu kola.
jsou tam 4, po kazde kolo jedno.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 29.06, 2009 22:37 |
|
jak se to da opravit? a to rele je v ridici jednotce nebo v ty kovovy krabicce?
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Po, 29.06, 2009 22:42 |
|
| Paja.su napsal: | | jak se to da opravit? a to rele je v ridici jednotce nebo v ty kovovy krabicce? |
to presne nevim, jsou na to opravne sady bosch, asi bych kontaktoval Vlastu, sam s tim asi na kolene moc neudelas.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: St, 01.07, 2009 21:46 |
|
tak jsem sehnal jiny ABS* a chybu to psalo stejnou, tak jsme na tom mym ABS* rozpulili tu cernou krabicku a zjistili ze tam zadna elektronika neni. Tak po dlouhem laborovani a hledani a sme zavadu nasli a to rele je u pojistkovy skrine a jelikoz mi tam kvuli ucpany odtokovy dire pod baterkou zateklao a zrovna pres tohle rele takze se vycistilo prostrikalo a je to vsechno OK.
jen skoda ze sem absolvoval zbytecnou cestu do Prahy pro ABS* a stesti ze sou to jaks taks znami a vemou si ji z5.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 03.07, 2009 22:58 |
|
| FrantaCech napsal: |
to rele je magneticky ventil uvnitr ABS*, ktery ridi prepousteni brzdove kapaliny natlacene cerpadlem v ABS* do konkretniho brzdoveho trmenu kola.
jsou tam 4, po kazde kolo jedno. |
Na tos prisel jak, to neni vubec pravda, precti si neco o ABS*, zejmena 5.1 a 5.3 verzi...je tam myslim 6 - 12 elektrocivek, podle toho jestli jake je rozlozeni brzdiciho tlaku (napr diagonalne do X) a taky zda to je ASR*, EDS* atd.....rele muze byt klidne jedno, nekdy dve, ci tri a ma malicko jinou funkci nez rizeni tlaku...ridici jednotky jsou v nem dve a nezavisle na sobe pracuji, mezi sebou porovnavaji vysledek....pokud se rozejdou vysledkama, vypne RJ ABS* proces a oznami chybu...vlastni civky ridi vykonova cast elektoniky a to ve dvou polohach, poloze udrzuji tlak(brani vzrustani tlaku) s polovicnim ovladacim proudem civek a pak snizujici brzdny tlak s full ovladacim proudem...kdy kotva je full vytazena a omezuje tlak....
|
|
|
|
|
|
|
|
|